Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

quote_icon.png
duova kullanıcısından alıntı
quote_icon.png
alisalis'ten alintidir.
Tabloyu paylasalim arada diyorum.
Zeytun, bilgilerini ekledim.[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_grid, align: left"]
[TR]
[TD]NICKI [/TD]
[TD]YAŞI [/TD]
[TD]YAŞADIĞI YER [/TD]
[TD]FSH [/TD]
[TD]LH [/TD]
[TD]TSH [/TD]
[TD]AMH [/TD]
[TD]E2 [/TD]
[TD]SAT [/TD]
[TD]BAT [/TD]
[TD]ÇOCUK SAYISI [/TD]
[TD]SON DURUMU [/TD]
[TD]SORUN [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]breezey[/TD]
[TD]42[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]8,82[/TD]
[TD]3,33[/TD]
[TD]1,53[/TD]
[TD]0,8[/TD]
[TD]220[/TD]
[TD]26-Haz[/TD]
[TD]24-Tem[/TD]
[TD]hiç çocuğu yok[/TD]
[TD]sponton HAMİLE – 27 Haftalik:49:[/TD]
[TD]SEBEPSİZ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]SelcanKerem[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]Hollanda[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]ikizleri - 21 yaşında[/TD]
[TD]doğal yoldan hamile - 9 Haftalik :49:[/TD]
[TD]SORUN YOK :))[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]duova[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]İsviçre[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]17 Aralik[/TD]
[TD]11 Ocak[/TD]
[TD]cocuk yok,şub2013 10 haftalik düsük.[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ummuseleme[/TD]
[TD]42[/TD]
[TD]Adana[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]tiroid sorunu var[/TD]
[TD]0,19[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]1 çocuğu var[/TD]
[TD]yumi biriktiriyor[/TD]
[TD]REZERV AZLIĞI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lejena[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]12,9[/TD]
[TD]4,86[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,36[/TD]
[TD]52,37[/TD]
[TD]12-Mrt[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]çocuğu yok[/TD]
[TD]5. Tüp-Defne bebiş geldi.:emir_bebek:[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hope73[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]Almanya[/TD]
[TD]5,38[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,2[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]5-Tem[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]çocuğu yok[/TD]
[TD]3 tüp, 1 kimyasal gebelik- ,[/TD]
[TD]rezerv azlığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ALISALIS[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,18[/TD]
[TD]39[/TD]
[TD]8- Haz[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]çocuğu yok[/TD]
[TD]mini tüp tedavisi[/TD]
[TD]Rezerv az(2 donmuşu var) .[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TUTKU34[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]7,94[/TD]
[TD]1,22[/TD]
[TD]1,34[/TD]
[TD]2,36[/TD]
[TD]680[/TD]
[TD]29-Haz[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]1 kızı var[/TD]
[TD]1. tüp negatif.[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]PUFFY[/TD]
[TD]45[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]8,1[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,24[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]1 oğlu var[/TD]
[TD]2.tüp-ALYA DÜNYAYA GELDİ:emir_bebek:[/TD]
[TD]sebepsiz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Alarahan[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]troid problemivar[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]MİYOM ameliyatı oldu[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cmas1[/TD]
[TD]43,5[/TD]
[TD]- y yer[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]-lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]0,5[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]4 Ocak[/TD]
[TD]1 Subat[/TD]
[TD]1 oğlu var[/TD]
[TD]2 tüp denemesi var,[/TD]
[TD]Sorun[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nevser[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]izmir[/TD]
[TD]4,98[/TD]
[TD]2,28[/TD]
[TD]1,15[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]85[/TD]
[TD]4 aralık 2013[/TD]
[TD]2 ocak[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]hedef spontan hamilelik[/TD]
[TD]sebepsiz infertilite[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ays73[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-bat[/TD]
[TD][/TD]
[TD]2 tüp negatif, sponton hamile- 24 haftalık:49:[/TD]
[TD]- Sorun[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]miranda[/TD]
[TD]yaş[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]sat[/TD]
[TD]-bat[/TD]
[TD]1 çocuğu var[/TD]
[TD]durumu[/TD]
[TD]- Sorun[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zeytun[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]Antalya[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]0,02[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]16 Aralik[/TD]
[TD]10 Ocak[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]4 Tüp negatif- hedef dogal gebelik[/TD]
[TD]Yumurta yetmezligi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elifoo[/TD]
[TD]yaş[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]sat[/TD]
[TD]-bat[/TD]
[TD][/TD]
[TD]durumu[/TD]
[TD]- Sorun[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]arnavut73[/TD]
[TD]yaş[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]sat[/TD]
[TD]-bat[/TD]
[TD][/TD]
[TD]durumu[/TD]
[TD]- Sorun[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]güzbahar[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]sakarya[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]0,3[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]sat[/TD]
[TD]-bat[/TD]
[TD]cocuk yok[/TD]
[TD]1 tüp negatif[/TD]
[TD]rezerv ve sperm az[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]acmila[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]Almanya[/TD]
[TD]-7,89[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]0,71[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]196[/TD]
[TD]sat[/TD]
[TD]-bat[/TD]
[TD]cocuk yok[/TD]
[TD]İST.da 3 mini tüp denedi[/TD]
[TD]- Sorun[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ensuece[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]istanbul[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]1,2[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]sat[/TD]
[TD]-bat[/TD]
[TD]çocuk yok[/TD]
[TD]5tüp denemesi var[/TD]
[TD]– erkek infertilitesi[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

canım ben onu dün öylesine söylemiştim, yani beklediğim bir şey değildi ki... 7 mm yi görmek için neler yaptım da olmadı , en iyi sen bilirsin....hani ahh ah keşke 9, 10 oluverse diye çıkıverdi dün ağzımdan. latife yani.
benim kullandıklarımı biliyorsun ilave birşey yok . nar suyuna bile senin dürdüklemenle başladım geçenlerde. bu arada serophone inceltiyor canım.. ama yumi için mecbur içip bu yüzden mini tüp de sonraki ay tarensfer olunuyor. belki klasik tüp de de endo sorunlu olanlara böyle yapılıyordur.
sormuşsun estrofem kullanmadım. geçen ay e2 düşük diye 21 gün cylo kullanıp gittim ama e2 de ölçülmedi biliyorsun, adetin 11.günü giittim (5gün hapı içip gittim ), ve ogünkü 11.gün e2 533 çıktı işte. yani cylo mu etkili bilmiyoruz e2 yi ölçtürmedik. karışımlar da etkili olmuş olabilir , sana geçenlerde yazıdğım melisa, hayıt, kantaron,tarçın vs karışımı çay.
biesteronu da bırakmadım. içtim.

adetin gelmiş hayırlı olsun, bboll yumi olsun... inşallah... bu ay sonuna kadar gidip embroyalırımıza kavuşmak dileğiyle
canım çok sağol bende bugün tedavime başladım çok şükür..hormonlar normal çıktı yumi durumu iyi dedi bu normal kadın doğumcular tam net göremiyorlar sanırım neyse iyi görünüyor dedi..başladık bismillah..çarşamba kontrole gidicem..canım bu çaylar gerçekten çok iyi oluyor kızlar herkese duyrulur bende adetime yakın adaçayı papatya..içmiştim bi kaç defada gnc den aldığım matarnty çay dan içtim o bitti elimde kalmadı gncdede sotokta yok gözüküyor içeriğinde anason melisa rezene kimyon var..
kızlar 22.30 da çatlatma iğnemi oldum, şimdi siz 36 saate kadar geçerli olmak üzere dualara başlayın , sonra herşey güzel giderse belki transferi düşüneceğim.... bir plan yapmam lazım... eşim önümüzdeki ay ameliyat olacak, o yüzden tereddütteyim yani. son durumu tabii ki size anlatacağım.
canım hayırlı olsun tarnsferinde ne hayırlı olacaksa o olsun canım dondurmak hayırlıysa dondur transfer hayırlıysa trannsfer bakarsın canım doktorunla konuşur ona göre iç sesine göre yap inşallah..:49::49: senin traansfer olasın var gibi geçende benim kociş tuturdu transferde transfer ..:1::1:
Ah arkadaşlar anlatayım: Dün akşam klomen alacaktım saat dokuzda unutmuşum gece 2 buçukta içtim..Bu sabahta 9,5 ta içtim. Normalde 12 saatte bir almam lazımdı... İnşallah birşey olmaz! Hayırlısı Allahtan!

Biliyorsunuz salıdan beri günde iki kere klomen ve bir kere menagon iğnem vardı..Daha öncekilerde menagonu(bknz:hmg gonadotropin ilaç) kalçadan vurulmuştum. 225 mg.( bunun için 3 toz +2 su ) Salı günü hemşire bana ilaçları kullanmayı anlatırken göbekten dedi...AAa dedim ama geçen seferde menagon kalçadandı ve cetrotide(bknz: antogonist ilaç) göbektendi...

Neyse salı günü ilkindi vakti biz göbekten menagonu yaptık! Bir süre sonra kızardı çevresi...şimdi bile kızarık...Dün daha çoktu.. Yani hala geçmedi. Dün hastaneyi aradım.. Neyse göbektende olıyormuş kalçadan da! Ben o zaman bundan sonraki iğnelerimi kalçadan vurdurtayım olur mu dedim.. Olurmuş...İşte ben bunlarla uğraşırken klomeni içmeyi arada atlamışım.....Salı menagon göbekten çarşamba kalçadan...Klomen salı 12 saat arayla çarşamba 18 saat ve 5 saat arayla!! Yaaaa noluyoooooo,?
canım o kadarda endişe etme hiç kimse benim kadar tedavsini tukaş edemez ooo ne hatalar yaptım ben hiç bişiy olmaz merak etme..doktorum güvenç beyde saate o kadar takılmıyor..
cnm her gunde yeni birsey cikiyor bir arada doktor bana CD56 natural killer sorunlu demisti... esimde sorun var diye yola ciktik esim ayni sorunda kaldi bana tonla sorun eklendi:))) bunada sukur diyorum..:26: :16:
canım o test çok önemli pozitif çıktıysa vucut embriyoya savaş açıyormuş kabul etmiyormuş canım bunun için serummu bişeyler yapılıyor sen daha iyi biliyosundur canım..
Kızlar selamlar...

ayyy herkes bi hareket halinde ... ne güzel... nerede hareket orada bereket... tabloya baktımda toplamda 20 kişi 5 kişi hamile ... yani doktorların 40 yaşından sonra % 5 olasılığı çökmüş durumda.... bizim 40 yaş sonrası topiğin hamilelik yüzdesi 25.... muhteşem...

amh değeri 0,5 in üzerinde olan arkadaşlar çok şanslısınız bunu bilin derim... buarada 0,1 lerle hamile kalmaya çalışanlar var :))

alısalıs ve elifooo umarım tedaviniz hamilelikle sonuçlanır...

Benim bilgilerim ;
Yaşadığı yer : Antalya
Fsh- Lh ve Tsh artık ölçtürmüyorum :))
Amh : 0,02 ( aralık 2012 )
Sat : 16 aralık 2013
Bat : 10 ocak 2014
Çocuk sayısı : yok
Son durum : 4 tüp denemesi negatif - şuanda doğal devam ediyor - sonrasıda ne yapacağını henüz bilmiyor.
Sorun : Yaşa bağlı yumurta yetersizliği

zeytun amh düşük diyosun ama maşallah yumilerin oluyor..önemli olanda o zaten..

Hi c c iyu diilim...bildiginiz gibi menagonu bir kere gobekten yapinca kizardi vs kalcadan oldum dun ve bugun.....en yakin hastaneye gittim...gobekten olunca bilirsiniz ince igne ucu takiyoruz....dun ve bugun ben hemsirelere dedim ki kalcadan yapin ama su ince ucu kullanin......hayyyyy demez olaydim.......cunku bu ignenin ucu kisa..yani sadece cilt altina kadar....kalcadan olunca uzun igne olmasi lazimmis......kas altina gitsin diye.... ay ben ne kadar salagim yaaaa... bunu nasil atladim......az once hemsire uyardi...basimdan kaynar sular akti....igneyi de yaptirmis blundum....manyagim ben...........hemen kendi merkezimi aradim anlattim.....yarin sabah dr.a gitcez..ctesi idi biliyorsunuz simdi cuma oldu kontrolum.....offf yaaaaa.......ben kendime kziyorum......sanki bi el benim islerimi hep aksatiyo.....hatta ondan once de su oldu..: tam ilaclarimi alip gidecegim baktim cantada ila kalmamis...heme eczaneler kapanmadan ilac aradim....neyse bldum....amaaaaaaan......bosvein tamam..valla cok.........

QUOTE=zeytunn;33443263]Duova çok teşekkür ederim...

Ümmücüm yumurta oluyorda işte olan yumurtadan embriyo oluşmuyor... hayırlısı hepimiz için...[/QUOTE]
embriyonda olmuştu canım inşallah bu sefer güzel güzel bölünür sana bebek olur canım..marula embriyoyu transfer ediyorlarda hepsi tutuyormu..
Hi c c iyu diilim...bildiginiz gibi menagonu bir kere gobekten yapinca kizardi vs kalcadan oldum dun ve bugun.....en yakin hastaneye gittim...gobekten olunca bilirsiniz ince igne ucu takiyoruz....dun ve bugun ben hemsirelere dedim ki kalcadan yapin ama su ince ucu kullanin......hayyyyy demez olaydim.......cunku bu ignenin ucu kisa..yani sadece cilt altina kadar....kalcadan olunca uzun igne olmasi lazimmis......kas altina gitsin diye.... ay ben ne kadar salagim yaaaa... bunu nasil atladim......az once hemsire uyardi...basimdan kaynar sular akti....igneyi de yaptirmis blundum....manyagim ben...........hemen kendi merkezimi aradim anlattim.....yarin sabah dr.a gitcez..ctesi idi biliyorsunuz simdi cuma oldu kontrolum.....offf yaaaaa.......ben kendime kziyorum......sanki bi el benim islerimi hep aksatiyo.....hatta ondan once de su oldu..: tam ilaclarimi alip gidecegim baktim cantada ila kalmamis...heme eczaneler kapanmadan ilac aradim....neyse bldum....amaaaaaaan......bosvein tamam..valla cok.........

cmas canım neden bu kadar stres yaptın tatlım önce bi sakinleş şöyle derin bi nefes al..yapan yaptıran allah..her işte vardır bir hayır..sakin ol inşallah güzel haberler alıcaksın..:49::49:

canım o test çok önemli pozitif çıktıysa vucut embriyoya savaş açıyormuş kabul etmiyormuş canım bunun için serummu bişeyler yapılıyor sen daha iyi biliyosundur canim

evet canim bende o var.. bagisiklik sistemim cok gucsuzmus birde %289 kronik alerjigim bunlar embriyoyu kabullenmiyormus zorla disari atmaya calisiyormus bunla ilgili tedavide gordum fayda etmedi... o yuzden belkide kac tedavidir hic hamile kalamadim serumu bu defa yaptiracagim...

Su anda ne diyim bilmiyorum. Doktorlara gore yani % 10 sans. Bundan sonra yani yapsanda pek fazla umutlanma seklinde bakis acisi. Halbuki bir suru baska faktor varken illaki yas olayani yogunlasiyor. Bende bir 8 cm miyom var. Onun gebe kalmayi engelledigi bilinen faktor ama buna bile bakmiyorlar. Tamam yaslisin artik hicbirsey onemli degil. Diger faktorleri bosver git. Artik umidimi kesmelimiyim . Cok zor ama bunu kabul etmek

cmas canim kendini uzme bazen olumsuzluklardan olumlu sonuclar cikabiliyor.. gecen bir arkadas anlatti; arkadasi aksam catlatma ignesini vurmayi unutmus uyumus sabah olunca soka girmis hemen doktoru aramis, doktor demiski cok gec kalmissin artik yumurtani toplayamayiz sadece asilama yapabiliriz ve onun tedavisi asilamayla tutacak bir derece degilmis... asilamayi yapmislar ve tutmus hamile kalmis:))

Su anda ne diyim bilmiyorum. Doktorlara gore yani % 10 sans. Bundan sonra yani yapsanda pek fazla umutlanma seklinde bakis acisi. Halbuki bir suru baska faktor varken illaki yas olayani yogunlasiyor. Bende bir 8 cm miyom var. Onun gebe kalmayi engelledigi bilinen faktor ama buna bile bakmiyorlar. Tamam yaslisin artik hicbirsey onemli degil. Diger faktorleri bosver git. Artik umidimi kesmelimiyim . Cok zor ama bunu kabul etmek

canım sen doktorları boşver .sen en son bahçeciye gidyodun vazmı geçtin ordan..ben orda kendi yaşımda bir sürü hasta görüyorum ..ve seviniyorum yalnız değilim diye..doktorlarda yaşınız deyip umutsuzluğa itmiyorlar..görüştüğün doktorlar çok önemli canım..pozitif doktor bul inşallah sende kavuşursun en kısa zamanda..:49::49:

evet canim bende o var.. bagisiklik sistemim cok gucsuzmus birde %289 kronik alerjigim bunlar embriyoyu kabullenmiyormus zorla disari atmaya calisiyormus bunla ilgili tedavide gordum fayda etmedi... o yuzden belkide kac tedavidir hic hamile kalamadim serumu bu defa yaptiracagim...

transferden önce yapılmıyormu..birde gebelik elde edillince yapılıyor sanırım..ne gerekiyorsa yap canım..inşallah gelcek bebeğin..:49::49:

canim bende 5 kez negatifi gordum halen ugrasiyorum sakin pes etme... sadece miyom sikintinmi var kac yasindasin.. nerede tedavi oldun hayatim hic karamsar olmaa bende ve esimde ne sorunlar var yaz yaz liste bitmez:))

transferden önce yapılmıyormu..birde gebelik elde edillince yapılıyor sanırım..ne gerekiyorsa yap canım..inşallah gelcek bebeğin..:49::49:

hic yaptirmadim tam bilmiyorum cnm Umut Tup yapmiyoruz demisti...bana Murat Bersoy o serum icin 4000 TL fiyat vermisti bir kez transferden once bir kez sonra yapacagiz demisti ben o doktora guvenimi kaybettigim icin yaptirmamistim.. simdi Aret beylerin merkezide yapiyoruz dedi 500 tl civariymis galiba orada subat tedavimde aksatmayacagim..

Niye bosverelim cmascigim, bizim hepimizinde yasayabilecegi sorunlar sen anlat biz dinleriz. yanliz benim hic tüp deneyimim omadigindan, bu konularda sizlere cok katkim olmuyor sadece manevi yönden katki sunmaya calisiyorum. yarin git doktoruna bakalim ne diyecek ona göre hareket edersin. hem sunuda bir daha söyleme islerim aksiyor gibi böyle asla düsünme iyi gidiyor iyi gidiyor hep böyle.

Arkadasim, sen elinden geleni yapmaya devam et, uzun zamandr degisik basliklari bile arada okuyorum. hic olmaz denilen olmus ya yanlis teshis ya mucize 2 tüpü kapali denilen kadinlarda bile hamilelik olusmus. bebegin seni daha fazla bekletmeden gelsin. bu arada topikte daha sIk görmek isteriz.

hic yaptirmadim tam bilmiyorum cnm Umut Tup yapmiyoruz demisti...bana Murat Bersoy o serum icin 4000 TL fiyat vermisti bir kez transferden once bir kez sonra yapacagiz demisti ben o doktora guvenimi kaybettigim icin yaptirmamistim.. simdi Aret beylerin merkezide yapiyoruz dedi 500 tl civariymis galiba orada subat tedavimde aksatmayacagim..

ayy ne yüksek fiyat vermiş yuhh yanii..wandelebemumy..nickide zor yazması bu simli arkadaşta okumuştum 3 kere oldum diye yazmıştı gebelik öncesi ve sonra belli aralıklarla..inşallah canım :49::49:

Bagisiklik sorunu giderilmeden, transfer yaptirmamak lazim bu durumda iyice arastir arkadasim, bende cok olmadi bagisikligin önemini ögrendim.

selam duova nasılsın.:16::16:

Bende sizleri okuyordum, masallahimiz:nazar::nazar::nazar: var topikce kimimiz opuda, kimimiz bu hafta doktorda hadi bakalim, sansiniz bol yolunuz acik olsun hep birlikte.

Kullandigin bitki caylarinin etkileri, yumurta kalitesini arttirmakmi acaba:26:eger öyleyse cok iyi kolaylikla bulunabilir bitkiler, carsamba günü gittiginde folikullererin nasil gelistiginemi bakilacak.

Kullandigin bitki caylarinin etkileri, yumurta kalitesini arttirmakmi acaba:26:eger öyleyse cok iyi kolaylikla bulunabilir bitkiler, carsamba günü gittiginde folikullererin nasil gelistiginemi bakilacak.

yumurta kalitesine faydası varmı bilmiyorum ama hormonlara bayaa bi faydası var canım..hormonlarım normal seviyelerde çıktı çok şükür..ben geçen adetimdede maternty çay içmiştim burayada yazmıştım hatta yazmamım sebebide insanlara faydalı olsun diye paylaşıyorum ..bu defada ada çayı papatya içtim..yalnız ada çayı doğal toplanmış olmalı poşetli değil..okula arkadaş getirmişti hep birlikte sabahları içiyoduk..iyi etmişim..:1::1:

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı tedavisinde yeni bir çağ başlıyor: ERA testi
ERA , yani “Endometrial Receptivity Assay” testi, tüp bebek tedavilerinde, özellikle iyi kalite embriyo elde edilip gebelik oluşmayan ve başarısızlığı açıklayan ciddi bir neden bulunamayan hastalar için yeni bir umut oluşturmaktadır.
Tüp bebek tedavisi tıpta yeni gelişmelerin yaşandığı alanların başında gelmektedir. Bugün tüp bebek tedavilerindeki sonuçlar incelendiğinde yaklaşık her iki çiftten birinde gebelik elde edildiği görülmektedir. Tedavi gören her üç çiftten biri de eve sağlıklı bebek götürebilmektedir. Tüm bu gelişmelerle birlikte hala bazı çiftlerde iki veya daha fazla sayıda tedavi uygulanmasına rağmen ne yazık ki gebelik elde etmek mümkün olamamaktadır.
Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının altında birçok farklı neden yer almaktadır. Bu noktada çiftlere bağlı nedenlerin yanında doğru merkez seçimi de son derece önem taşımaktadır. Deneyimli ekip ve gelişmiş bir laboratuvar ortamı başarılı sonuçlara ulaşmadaki en önemli kriterlerin başında gelir. Bazı çiftlerde de ayrıca, kötü veya düşük embriyo kalitesi veya embriyolarda oluşan genetik bozuklukları da tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında önemli rol oynamaktadır.
Gebelik için embriyo kadar rahim de önemlidir
Sağlıklı bir gebeliğin oluşması için embriyonun kalitesi kadar embriyonun tutunacağı rahim içi zarının embriyoyu kabul etme özelliği de ayrı bir önem taşımaktadır. Ancak bununla birlikte, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı gözlenen çiftler üzerinde yapılan çalışmaların çoğunlukla embriyo genetiği ve embriyo kalitesi üzerine yoğunlaştığı gözlenmektedir. Rahim ortamı ise sadece histeroskopi ile incelenebilir durumdadır. Histeroskopi sonrasında gebeliği engelleyici bazı patolojilerin tespit edilerek cerrahi olarak düzeltilmesi mümkün olabilmektedir. Ancak ne yazık ki embriyonun tutunmasını sağlayan hücresel mikro çevrenin ne kadar sağlıklı olduğu veya embriyo için hazır olup olmadığını tespit etmek mümkün değildi.
ERA testi ile daha embriyoları rahme transfer etmeden rahmin embriyoları kabul edip etmeyeceğini veya embriyo transferinin hangi gün yapılırsa gebelik oranlarında yüksek başarının artırılabileceğini öngörmek artık mümkün olabilmektedir.
Test sonrası bulgular, özellikle bazı hastalarda tedavi programı ve embriyo transfer günü değiştirilerek çiftlerin gebelik başarısının arttırılabildiğini göstermektedir. Bu durumda ayrıca geçmişte elde edilen başarısız denemelerin nedeni konusuna da bilgi sahibi olmak mümkün olabilmektedir.
Diğer taraftan ERA testi uygulanan hastaların %0.5-1.0 inde rahim dokusunun hiç bir zaman tüp bebek tedavisine yanıt vermediği de gözlendi. Yani ne kadar iyi embriyo olursa olsun bu hastalarda sadece rahim dokusu uygun olmadığı için gebelik oluşmadığı da tespit edildi.
ERA testi nasıl uygulanır?
ERA testinde tedavi görecek hastanın rahim içi zarından alınan doku genetik olarak analiz edilir. Testin uygulanması düşünülen hastalardan doğal adet döngüsü içerisinde veya hormon ile uyarılmış bir tedavi sürecinde belirli bir günde rahim dokusundan küçük bir parça alınır. Parça alınması ameliyathane ortamında ve hastanın konforu açısından hafif sakinleştirici verilerek yapılır.
Alınan parça ileri moleküler ve genetik tanı yöntemleriyle analiz edilir. Bu analiz sırasında embriyonun tutunmasında önemli görevler oynayan 200’ün üzerinde genin aktivitesi ölçülür. Yaklaşık 2 hafta içerisinde de ölçüm sonuçları değerlendirilerek örnek alınan hastanın rahim dokusunun embriyoyu kabul edebilme potansiyeli belirlenir. Sonuçta dokunun embriyonun tutunmasına elverişli olup olmadığı tespit edilir. Embriyo transfer günü bu sonuçlara göre düzenlenir.
ERA Testi tüp bebek tedavisinde neleri değiştirecek?
ERA testi tüp bebek tedavilerinde, özellikle iyi kalite embriyo elde edilmesine kaşın gebelik gerçekleşmeyen ve altta yatan nedenin açıklanamadığı hastalar için yeni bir umut oluşturacak.
Testin uygulanması yaygınlaştıkça da elde edilecek sonuçlara göre yakın bir zamanda tüm tedavilerde taze transferlerden vazgeçilerek ERA testi sonrası dondurulmuş çözülmüş embriyo transferleri gerçekleştirmek mümkün olabilecek.
Dondurulmuş çözülmüş embriyo transferi uygulamaları ile klinikte artan bir başarı oranı gözlemlenmektedir. Bu yeni test ile bu oranları daha da arttırmak mümkün olacaktır.
Etiketler : era testi, tüp bebekte era test, tüp bebekte son gelişmeler, tüp bebekte yeni gelişmeler

Canim arkadasim fulya bahcecide erbil beyde bu sorununu ogrendi ve 3 ay ilac kullandi sonra hamile kaldi 4 basarisiz tupu vardi ayrica isters3n senin icin öğrenebilirim

Canim.nEden o myomu aldirmiyosun???

Ayrıca elifooooo cok merak ettim neden gelmedin

Back