Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

[

İnşallah bir daha sıkıntı yaşamazsın..Gerçekten zor! Ne diyeceğimi bilemedim. İnşallah bunlar son olkur ve bu sefer bebişlerini kucağına alırsın. Amin!

Canım merak ettim neden iç kanama geçiriyor olabilirsin demişti o zaman dr.? Tedavinin hangi aşamasındaydın da ne oldu ki?

Bir de şunu merak ettim 15 gün içinde neden 13 kere bhcg testi yaptırdın? Bhcg yi yaptırmaya kaçıncı gün başladın kaçıncı güne kadar yaptın? neden?

Şu Murat Berksoy olayı da gerçekten araştırmaya değer.. Şimdi internete girip bakacağım. Nedi,r yaptıkları? Bizim umutlarımızı bize mi pazarlıyorlar?!!!

canim transferden sonra 11. gunde test yapmaya basladim beta hcg yuksek cikti gebemiyim diyorum ama cok siddetli kanama var.. hastaneye sordum bekle 15 gun sonra kese gormeye gel dediler kanama az olsa onemsemicem agri ve siddetli kanama hic durmayinca her sabah kendi istegimle kan degerime bakiyordum bebek varmi yokmu diye.. 15 gun boyle gecti sonra ben agrilara dayananayinca hastaneye gittim.. orada doktor dedi ic kanama olabilir dis gebelikte olabiliyor diye... oda ben oraya kendi zorumla gidince akillarina geldi..

sonra oradan cikinca baska kadin dogumcu bir hastanede basimin caresine baktim...

esimlede bu sureclerde cok sikintilar yasadik...gecmisin uzuntulerini sildim ic dunyamda bazen cok agir geliyordu.. evim Fatih Sultan Koprusunun bitisiginde Rumeli Hisarinda oturuyorum..kopruye yurume 5 dk icimden kendimi bazen bosluga birakmak bile geldi ama Allahima sagindim yeni bir sayfa actim....

Allahim hepimizin hakkinda hayirlisini versin..

Gecenin bir yarisi yaziyorum bu yaziyi size arkadaslar. Selcan ne hallerde bir bilseniz bebek bir geldi pir geldi. Cok rahatsizim arkadaslar butun tatil boyunca yattim hala yatiyorum. Bir gun kendimi iyihissetsem 3 gun pert oluyorum. Mide bulantisi halsizlik hat safhada butun gun nerdesye hic bir sey yiyemiyorum nelerden tiksinmedim ki :(

Bunlarla ugrasirken birde bebek cok korkuttu bizi gecen hafta cumartesi hafif kanama oldu yuregim agzima geldi cok agladim cok sukur devami gelmedi. Ve iki gun sonra kalp atislarini gorduk Allahima binlerce sukurker olsun. 22 ocakta tekrar rabdevu verildi. Gelelim bu hafta bu kadar zorluklar arasinda dudagimda ucuk cikti bebek 8 haftayi gectigi icin bebege zarar vermez dediler tam onu atlattim derken de bu sefer cok kotu ishal oldum. Zaten dogru durust yiyip icemezken birde ishal cikti. Mumkun oldugunca su ic dediler zaten sudan baska birsey girmiyor icime . Daha kahvalti kelimesini duyunca midem agzima geliyor . Bugun yine hic kalkmadan yattim yani arkadaslar ofise gidemedim bu aralar calisabilecegimi hic sanmiyorum.

Iste boyle arkadaslar zor bi hamilelik baslangici oldu ama her midem bulandiginda ve diger belirtilerde seviniyorum bebegim benimle diye ve surekli dua ediyorum hem kendime hem sizlere Rabbim kabul eder insallah.

Kendinize iyi bakin Allaha emanet olun hepinizi kocaman opuyorum.
Allah size bagislasin inşallah. 8 ay durmadan kusan biri olarak be kadar kotu olsam da bebegimin sağlıklı oldugu icin bunu yasadigimi düşünerek tes3lli ettim kendimi umarim senin kisa surer.bir de tiroit problemi bu kusmayi tetikliyor bilgin.olsun imkan varsa bir yaptir testlerini
kızlar çoook mutluyum çoook... eşim akşam 2. bir deneme için hazırlık yap, kendini hazırla, tekrar deneyeceğiz dedi.... o kadar heyecanlandım ve mutlu oldum ki migrenim tuttu.:)) şimdi sırada hastane arayışı var. Eşimden allah razı olsun... Sizden de allah razı olsun... dualarınızında etkisi var bunda biliyorum... akşam yazacaktım ama ((eşim) gülerek şimdi sen hemen yazarsın pembe sayfalara demesine rağmen ) başımın ağrısından bilgisayarı bile açamadım. çok mutluyum çooooook...

hepinizi çok öpüyorum... çççoooookkkkk
Arkadasim cok s3vindim senin adina inşallah hersey yolunda gider.ben bahceci erbil beyi tavsiye ederim 4 arkadasim.kendisinde hamile kaldı ve doğurdu imkansız gebeliklerde bunlar 2 sefer bende gittim.kendisine ve memnun kaldim her hastaya kendine uygun tedavi uyguluyor.
Ayrica cuha cicegi japsulunu sormussun evet yumurta kalitesi ivin selcan da hamile kaldigi ay bunu kullanmisti.
kızlar bugün tekrar bu aylık sürecim başlamıştır..vatana millete hayırlı olsun!

sabah akşam klomen ve 225 mg menapur(ben de menagon var bu yüzden 225 menagon)

ctesi tekrar kontrole gitçem..

Hadi hayirli olsun kader arkadasim dualarim hepinizleee

canim transferden sonra 11. gunde test yapmaya basladim beta hcg yuksek cikti gebemiyim diyorum ama cok siddetli kanama var.. hastaneye sordum bekle 15 gun sonra kese gormeye gel dediler kanama az olsa onemsemicem agri ve siddetli kanama hic durmayinca her sabah kendi istegimle kan degerime bakiyordum bebek varmi yokmu diye.. 15 gun boyle gecti sonra ben agrilara dayananayinca hastaneye gittim.. orada doktor dedi ic kanama olabilir dis gebelikte olabiliyor diye... oda ben oraya kendi zorumla gidince akillarina geldi..

sonra oradan cikinca baska kadin dogumcu bir hastanede basimin caresine baktim...

esimlede bu sureclerde cok sikintilar yasadik...gecmisin uzuntulerini sildim ic dunyamda bazen cok agir geliyordu.. evim Fatih Sultan Koprusunun bitisiginde Rumeli Hisarinda oturuyorum..kopruye yurume 5 dk icimden kendimi bazen bosluga birakmak bile geldi ama Allahima sagindim yeni bir sayfa actim....

deli! ne köprüsü!!! aaaa!!! evet temiz sayfa açmakla iyi yapmışsın canım... Şimdi hep beraber burada temiz sayfalarımıza rengarenk yazılarımızı yazalım... :)

Arkadasim cok s3vindim senin adina inşallah hersey yolunda gider.ben bahceci erbil beyi tavsiye ederim 4 arkadasim.kendisinde hamile kaldı ve doğurdu imkansız gebeliklerde bunlar 2 sefer bende gittim.kendisine ve memnun kaldim her hastaya kendine uygun tedavi uyguluyor.

canim benim komsumda 9.denemesinde Erdil beyle ikizlere hamile kaldi.. haklisin genel olarak Erdil beyden cok memnun var..

Yeni okudum pgt yaptiracakmisin. pazar günü sonucu bildirecekler demissin. ayni merkezmi yapiyor farkli bir yeremi gidiyor yumurtalarin. sanirim pgt yaptiranlar daha sonra aminyosentez onu yaptirmiyorlar.hayirli olsun arkadasim.

canım perşembe yumişler toplanıyorrrrr ve pazar günü pgt yapılacak inşallahhhhhh aynı merkez yapıyorrrrr rabbim hayırlısıyla inşallah temiz gelsin hepsi inşallahhhhhhhh

çok heyecanlıyımmmmmmm :)))))

arkadaşlar kısaca bildiklerimi özetlemek istiyorum.. Yanlışım olursa düzeltin...

klomen haricinde kullandığımız iğneler ve işlevleri şunlardır:

GONADOTROPİN yani yumurtalıkları uyarmaya yarar:
yani hipofiz bezinden salgılanan FSH sağlar..FSH ne işe yarar derseniz, folikülleri geliştirir. içindeki yumurtaların gelişimi için foliküllerdeki ostrojen üretimini arttırır. gonadotropinlerde en çok FSH vardır. (Ve az da olsa LH.)

bu gonadotropinlerde iki türlüdür.
1-menotropinler: Bunlar Human Menopozal Gonadotropinlerdir. Baş harfleri HMG yani insan menopozal gonadotropin. diğer bir değişle menapozdaki kadınların idrarından elde edilen FSH dır..(Bunlar menagon, menapur, merional adlı ilaçlardır) Bizim yaşımızdakiler için zannedersem yumurtalıkların uyarılması için bu ilaçları veriyor dr.lar.

2-Follitropinler: Bunlar da laboratuvar ortamında üretilen saf FSH.lardır. (İlaçların adları Gonal F- Puregon vs)

Evet arkadaşlar bu ilaçlarla yumurtalıklar uyarılır büyütülür..Ya eğer fazla büyürse?. Çatlayıp olgunlaşıp hemen atılırsa ?.... işte bunun içinde antogonist adı verilen ilaçlar devrededir. Yani istenilen zamandan önce yumurta dışarı çıkmasın diyedir. Zaten antagonist demek diğerinin zıddını yapan demektir...

ANTAGONİSTLER Bu ilaçların isimleri ise: cetrotide-orgalutran dır. Kullandığımız ilaçların prospektüsünü bi okursak kabaca anlarız . GnRH Antogonisteleri diye yazar.

Human Corionik Gonadotropin (HCG) Çatlatma İğnesi
Şimdi arkadaşlar dr.umuz foliküllerimizi inceledi ölçtü biçti hah tamam dedi şimdi çatlatma iğnesi verelim de 36 saat sonra yumurtaları toplayalım.. Bilirsiniz yumurta olgunlaşınca LH salgılar. Yani evdeki ovulasyon testlerimiz varya LH ölçer onlar. Yani en yüksek salgılandığı zaman ovulasyon zamanıdır. İşte çatlatma iğneleri de bu sefer FSH az ama LH çok içerir. Hamile kadınların idrarından elde edilir.. (İlaçların isimleri ise: ovitrelle-prregnyl-profasi )

Sanırım herşey şimdi daha açık oldu... Bu ilaçların kullanımını ve dozlarını dr.lar kişiye özel veriyorlar. Genellikle adetin 3. günü klomenle başlanıyor beş günde klomen bitiyor. Bu esnada biriki gün içinde veya daha sonra HMG.ler veriliyor FSH için.. sonra yine dr.un dediği bir anda (bazen HMG ile eş zamanlı olabiliyor) antagoniste başlıyorsun..sonra da çatlatma iğnesi HCG veriliyor LH için..

36 saat sonra opu- ve 3-5 gün sonra transfer...Transferden sonra progestreron ve ostrojen ilaçları var sırada...

Kızlar selamlarr....

Son zamanlarda yoğunlukdan ve bazı ozel nedenlerle foruma fazla giremiyordum... bu nedenle aradaki bazı şeyleri atladı isem kusura bakmayınız.

Şimdilik gözüme çarpanlar ekdeki gibi.... diğer tüm arkadaşlarıma da selam olsun...

Yeni katılan arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz....

Acmila ; sendin galiba mart için izin planlayıp adetin erken gelen. arkadaşım bence sen şöyle fiyatı uygun bir bilet bulabilirsen önden bi gel doktorla bir görüş ... kullanacağınız ilaçları belirlesin ... hatta ilaçlarınıda satın al öyle dön... sonra izin planladığın dönemde adet olduğunda oradaki doktoruna git yumurta varmı yokmu baktır var ise adetinin 2. gününden itibaren ilaçlarını kullan ve oradaki doktoruna yumurtanın büyümesini ve ölçülerini aldır. yumurtaların 15 mm ulaştığı zamana kadar orada takip yaptırabilirsin... sonrasında buraya gelsen de olur.. Tüp bebek tedavisinde uluslararası on-line hasta takibi - Milliyet.com.tr

Elifoooo ; İnşahllah yumurtalar embriyoya - embriyolar bebişe dönüşür karnında :)))

Selcan; arkadaşım eee bu kadar bekleyince hem nazlı hemde pek bi edepsiz oluyorlar bunlar beee... bak sen şunun annesine yaptığına :))

Güzbahar ;Arkadaşım 2. tup için eşinin olumlu bakmasına çok sevindim. Ben bahçecide ve memorial şişlide tedavi olmuştum. ikiside konusunda çok iyi.. memorial biraz askeri disiplin altında insan biraz daha strese girebiliyor. bahçeci daha rahat gibi sanki. Mustafa bey'de çok iyi bir doktor. sen 2-3 ay sonra tedavi olayım diyorsun. ancak bunun için önceden Mustafa bey ile bir ön görüşme yapman gerekiyor. bu arada senin ve eşin için bazı destekler verebilir. bize hem eşim hem benim kullanmam için arginmax men vermişti. benim içinde biesteron - folik asit ve balık hapı vermişti. 2 ay kullanıp öyle gitmiştik. onun için önceden bir görünün derim. tüp öncesinde de bir hazırlık dönemi olmalı ... 4. tüp sonrası bunu anlamış bulunuyorum.. sen çok iyi niyetli birisisin.. yazdıklarından bu çok belli oluyor. rabbim inşallah sadece senin olacak bir evlat kısmet eder.... .

kızlar çoook mutluyum çoook... eşim akşam 2. bir deneme için hazırlık yap, kendini hazırla, tekrar deneyeceğiz dedi.... o kadar heyecanlandım ve mutlu oldum ki migrenim tuttu.:)) şimdi sırada hastane arayışı var. Eşimden allah razı olsun... Sizden de allah razı olsun... dualarınızında etkisi var bunda biliyorum... akşam yazacaktım ama ((eşim) gülerek şimdi sen hemen yazarsın pembe sayfalara demesine rağmen ) başımın ağrısından bilgisayarı bile açamadım. çok mutluyum çooooook...

Gecenin bir yarisi yaziyorum bu yaziyi size arkadaslar. Selcan ne hallerde bir bilseniz bebek bir geldi pir geldi. Cok rahatsizim arkadaslar butun tatil boyunca yattim hala yatiyorum. Bir gun kendimi iyihissetsem 3 gun pert oluyorum. Mide bulantisi halsizlik hat safhada butun gun nerdesye hic bir sey yiyemiyorum nelerden tiksinmedim ki :(

Bunlarla ugrasirken birde bebek cok korkuttu bizi gecen hafta cumartesi hafif kanama oldu yuregim agzima geldi cok agladim cok sukur devami gelmedi. Ve iki gun sonra kalp atislarini gorduk Allahima binlerce sukurker olsun. 22 ocakta tekrar rabdevu verildi. Gelelim bu hafta bu kadar zorluklar arasinda dudagimda ucuk cikti bebek 8 haftayi gectigi icin bebege zarar vermez dediler tam onu atlattim derken de bu sefer cok kotu ishal oldum. Zaten dogru durust yiyip icemezken birde ishal cikti. Mumkun oldugunca su ic dediler zaten sudan baska birsey girmiyor icime . Daha kahvalti kelimesini duyunca midem agzima geliyor . Bugun yine hic kalkmadan yattim yani arkadaslar ofise gidemedim bu aralar calisabilecegimi hic sanmiyorum.

Iste boyle arkadaslar zor bi hamilelik baslangici oldu ama her midem bulandiginda ve diger belirtilerde seviniyorum bebegim benimle diye ve surekli dua ediyorum hem kendime hem sizlere Rabbim kabul eder insallah.

Kendinize iyi bakin Allaha emanet olun hepinizi kocaman opuyorum.

canım çok geçmiş olsun..belirti yok dedin dedin al sana bleirti..şaka tabi kıyamam sana işallah en kısa zamanda geçer arkadaşım ..3 aylık olunca geçiyormuş diyorlar..sonuçta bebişi kucağına almak var herşeye değer annesi..iyi bak kendine..zaten ilk 3 ay kanından besleniyor sonra bulantın geçince güzel güzel beslenirsin canım..:16::49:

canım hayırlı olsun bak demekki kocişinde için için istiyormuş..işallah gelsin meleklerin..canım mustafa beyi tercih etsen bile her zaman o seni muayene etmiycek senin tedavini planlayıp erbil beye veya bir başkasına gönderecek..erbil beyi ben sevdim ..işallah vesile kim olacaksa o olsun canım..:49::49:
günaydınnnnnnn :))))))

çok sağollllllll allah razı olsunnnnn hepinizdennnn çok dua ediyorum rabbim isteyen herkese nasip etsin çok heyecanlıyımmmm çokkkkkk
az kaldı hayırlı haberlerini bekliyoruz elifoo:49::49:
Ben regl olmayı bekliyorum.Eğer uygun olursa bu ay tedaviye başlayacağım.İzmir irenbe de son kez denemek istiyorum.
Allah yardımcımız olsun.
tutku hayırlı olsun yeni tedaviye başlıycakmışsın..elifoo nun dediği gibi 2014 çok bereketli geçecek inşallah..nufus patlaması yaşayacaz inşallah..:49::49::49:
Sevgiler,

cmas hayırlı olsun..ikizler gelsin..:49::49:

Elifçim inşallah pgt den hayırlı ahberler alırız canım.. opun ve transferin inşallah çok başarılı olur.. Heyecanla bekliyorum..

Tutkucum senin de tedavin hayıorlı olsun canım... Hadi bakalım gerçekten de tam gaz başladık! İnşallah sonuçlarımız burada hepimizin yüzünü güldürür.

Selcancım geçmiş olsun canım. Bebişin kalp atışlarını görmene çok sevindim.. Gerçekten de merakla senden bu haberi bekliyordum..Kanama bir daha olmasın inşallah... Yat dinlen yorma kendini.. sevmediğin yiyeceklere kendini zorlama bari sadece sevdiğin yiyeceklere yönel bu sıralar belki toparlarsın... Bir de bu strese girme diye diyorum... Kendine çok dikkat et canım...İşe de gitme eğer izin alabilirsen! 22 ocaktan sonra başlarsın...

cmasımmmmmmmmm bende çok heyecanlıyımmmm inan kurban olduğum allahım kimselerin emeğini boşa çıkarmasın inşallahhhhhh amin

canım o kadar sıkıntılı günler geçirdik ki hepimiz inan çok zor bir imtihandayız çok zor bir süreç biliyorummmmm allah yardımcımız olsunnnn rabbim bu imtihandan bizi yüzümüzün akıyla çıkartmak nasip etsin insallahhhh ............ne köprüsü ............ kurban olduğum allahımdan daha iyi bize dost yok ondan başka kimsemiz yok ona sığın arkadasım bak gör o kadar güzel gören duyan bilendir ki elbet herkesin gönlüne göre verecek ben inanıyorummmm canım arkadaşımmmmmm

biz burda birbirimize dost olduk arkadaş olduk aile oldukkkkk eminim herşey güzel olucakkkk

aynen zeytunun dediğine katılıyorum olmadı sadece bir haftasonu gelsin dr.la görüşsün ilaçları toplayıp gitsin...oradaki dr.a zaten kaç kere gidecek ki 3. gün ve 8.gün gitse bile yani iki kere gitse bile burdaki dr. folikül büyüklüğüne göre yönlendirir. Bence çatlama iğnesini bile burda yapar.. çünkü 6 martta zaten gelmiş olacak....İğneleri zaten kendi yapacak Almanyadaki dr yapmayacak.. Evet evet sadece yumurtalarının büyüklüğünü ölçtürse kaç yumurta olduğunu söylese o bile yeter di mi?

ahhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhh bende de ne kilolar var bir bilsennnnnn tam tamına üstümde 13 kilo varrrrrr 2013 nisandan beri tedavi ilaç ilaç iğneeeeee ne olucak birde hamilelikkkkkk şahdım şahmazzz oldummmmmmmmmmmmmmmm
kız benimde kilom daha fazla da en azından beş kilo vereyim diyorum.. boyum 1,60 kilom 70 i geçti...
Istanbulda cok iyi merkezler var diye okuyorum.puffy arkadasimizda mémorial orada tedavi olmustu. onuda düsünebilirsin.yok canim sirayi bozmam mümkün degil, mayisa kadar hamile olmamam lazim, hamile olmayi isterken aylardir korunuyorum.doktor tamam dedigi ayda korunmayi birakacagim.sira sizlerde sizlerden gelen hamileyim haberide mutlu edecek beni.

tamam o zaman biz sırayı savalım hamiş olalım bu kadar hamilenin duasıyla da haziranda sen bebeğine kavuş... nasıl fikrim....

canım bu arada puffyinin semra kahraman da aklımda... görüştükten sonra karar vereceğim inşallah...

Canım bu tedavin hayırlı olsun.. inşallah çok güzel bir tedavi süreci geçirir ve bebişine kavuşursun... tüm dualarım seninle... ve tüm arkadaşlarımla... cumartesi duayı okuyunca tek tek isimlerinizi saydım hadi inşallah.. şimdi daha bir ümitli oldum hepimiz için...

hooop bi dakka bi dakka noluyo?!!! benim oğlumla sözlü değil miydi biri?
arkadaşım onun iki kızı olacak, biri benim biri senin:)))

canim ben Kosuyolu Bahcici Umut Tupde dort kez tedavi oldum.. cok iyi niyetli davrandim her negatife ragmen doktoru asla suclamadim yine gittim.. embriyo kalitesi ve farkli konukarda cok yalanlar soylediler anlatsam kitap olur onca negatife ragmen hic rahim filmi istemediler.. vsss tonla sey var yani.. dis gebelikte hastanenin umrunda bile olmadim.. 15 gunde 13 defa parayla yaptirdigim beta hcg den sonra dort kez tedavi oldugum 20.000 tl harcadigim hastanede doktorum su anda ic kanama geciriyor olabilirsin diyor ama once 30 tl para yatir kanini alalim diyor.. cok agrim var kan alinsin sonra asagi inip yatiracagim dedigimde hemsire kabul etti ama doktorum hemen bunu kabul edemeyiz dedi..Suleyman Tosun... 30 tl pesinde olsam zaten 13 defa yaptirmazdim ve kac yillik hastayim sanki bir yere kaciyorum.. doktorun tutumundan dolayi o uzuntu ile ciktim eve yakin bir yerde 80 tl ye yaptirdim..tonla sacmaliklar yasadim bu sadece maddi olaniydi... hatali tedavileri yuzunden kist olustu... baska careniz yok diyerek Murat Berksoya yonlendirdiler birde oraya 10.000 tl harcadim..

sen Fulyadaki Bahcecide tedavi olacaksin belkide orasi cok farklidir hayatim ben oraya hic gitmedim.. ama orasi hakkinda olumsuz birsey duymadim...

ben artik soyle dusunuyorum bu unlu doktorlarin hepsi gercekten profesyonel ama hangi tedavileri hangi kiside iyi sonuc verecek kendileride cogu zaman bilemiyorlar..

Allah hepimizi doğru kapılara yönlendirsin inşallah arkadaşım... çok acı günler geçirmişsin. hatırlattığım için kusura bakma ne olur... bu kez senin de yüzün güler inşallah...
Güzbahar canımmmm senin adına çook mutlu oldum.. Cumartesi ettiğin dualar bak yavaş yavaş karşılık buluyor... Hemen seni telden aramak istedim ama ben bu sabah dr.a giderken aceleyle tel.i evde bıraktım farkedince de geri dönmedik geç kalmayalım diye...

İnşallah canım Allah sizin için en hayırlı olan dr.u karşınıza çıkartır....Bu arada yavaş yavaş arada ''çoüğu kimse ilk denemede pozitif olmuyormuş illaki birkaç kere deneme sonucunda oluyormuş '' gibi cümleler de kurmayı ihmal etme canım...Tabii herşeyden önce İnşallah ikinci denemen başarıyla sonuçlanır da bebeklerinize kavuşursunuz tabii!!

Sevgilerimle..

canım allah razı olsun, çook teşekkür ederim, dualarımızla bu safhaya geldim eminim, dediğim gibi sadece kendim için dua etmedim cumartesi günü, hepimiz için ettim.. sonumuz güzel olacak inşallah... doktor konusuna gelince bir kaç yer ile görüşüp öyle karar vereceğim inşallah... geçen sefer asm iyidir diye direkt gitmiştim... şimdi akıllandım... aslında onlarda çok iyiydi, aydın bey harikaydı ama bir kaç eksiklikleri var, ve kk da bazı olumsuz yazılar okudum ondan soğudum... allah hayırlı yere yönlendirsin inşallah...
Güzbaharben de bir ara epey araştırmıştım bizim yaşımızdakileirn kullandığı ve piyasada satılan ilaçları..1-menagon 2-menapur-3- ....
bu 3 ilaç da aynı şey aslında sadece fiyatları değişik..

sakın bir daha böyle bir şeyi aklına bile getirme arkadaşım.. en büyük derdimizi de burada paylaşacağız iyiki burası var, birbirimize destek olacağız... güzel olacak herşey, her ne olursa bizim için yazılan bu.. hem biliyor musun burada çocuğumuz olmazsa ahirette bizi bekleyen çocuklarımız olacakmış, bebeklerimiz... inşallah bu dünyada oluruz ama nasipte orada olmak varsa biz kuluz, ne biliriz ki ... her şeye razıyız... allah bize sabır ve sabrımızın mükafatını versin..

Allah size bagislasin inşallah. 8 ay durmadan kusan biri olarak be kadar kotu olsam da bebegimin sağlıklı oldugu icin bunu yasadigimi düşünerek tes3lli ettim kendimi umarim senin kisa surer.bir de tiroit problemi bu kusmayi tetikliyor bilgin.olsun imkan varsa bir yaptir testlerini

Ayrica cuha cicegi japsulunu sormussun evet yumurta kalitesi ivin selcan da hamile kaldigi ay bunu kullanmisti.

Allah razı olsun arkadaşım, şoktayım valla... çook mutluyum, çok... erbil bey aklımda zaten, bir gidip görüşeceğim kendisiyle... eşi de sakaryalıymış hem, öyle söylemişti telefonda... çok ilgiliydi inşallah.. darısı hepimize...

Ümmü'cüm sağol canım... umarım senin için herşey yolunda gidiyordur...

Ümmücüm aslında bir tarafım hep seni düşünüyor.. Yumurtaların birikiyor eee şimdi ne yapıyorsun başladın mı küre diye.. hazirana kadar inşallah epey hazırlık yaparsın.. Canım benim bazen şöyle düşünüyorum bu topiğin asıl sahibi sizken yani sen , duova vs biz yeni gelenler iyice yayıldık ortalığa bağdaş kurduk oturduk yaslandık habire konuşup duruyoruz di mi? Belki dedim içimden acaba hiç mi fırsat vermiyoruz da fazla ortalarda görünmüyorlar... işte bu! :26:

deli! ne köprüsü!!! aaaa!!! evet temiz sayfa açmakla iyi yapmışsın canım... Şimdi hep beraber burada temiz sayfalarımıza rengarenk yazılarımızı yazalım... :)

ohhhhhhh ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh benim kızların talibi çoğaldıııı ohhhhhhhhhhhhh anneleri gibi :))))))

bir tanesi senindir cmasımmmmmm :))))))))))

canim benim komsumda 9.denemesinde Erdil beyle ikizlere hamile kaldi.. haklisin genel olarak Erdil beyden cok memnun var..

ağırlık erbil beyden yana, bizim yaşımızda da çok hastası varmış sanırım.. bu da çok önemli... bir görüşeceğim onunla o kesin...

Back