-
- Konu Sahibi akideciknane
- #69.461
Ngs yapılacaksa havuz yaptırmayına gerek yok ama genetik test dusunmeselerdi kesinlikle Havuz yaptırmak daha mantıklı olurdu umarım herşey olumlu ilerlerAnladim canim yarin sabah tekrar gidip gorusecek ne diyecek bakalim yani her ay toplacak olursa uzun vadeli bir surece ihtiyaci olacak
Genetik kesilikle şart demiş zaten 2 kere düşükler var canımNgs yapılacaksa havuz yaptırmayına gerek yok ama genetik test dusunmeselerdi kesinlikle Havuz yaptırmak daha mantıklı olurdu umarım herşey olumlu ilerler
Senin nasıl gidiyor sanırım 2 tane transfer olmuştu tek mi çift mi belli miGenetik kesilikle şart demiş zaten 2 kere düşükler var canım
Düsükleri vardı değil mi hatırladım.doktor genetik sart demiş ki cok güzel yönlendirmiş.sende çok cok yardımseversin.arkadaşına baya güzel bir yol acmıssın.umudlu gelmesi normal olanıGenetik kesilikle şart demiş zaten 2 kere düşükler var canım
Benim şükür iyi gidiyor canım gelecek hafta sonu tekrar gidecem kalp içinSenin nasıl gidiyor sanırım 2 tane transfer olmuştu tek mi çift mi belli mi
İnşallah bu yumurtaları toplatsın sonra takvimlerle hazırlık yapıp tekrar toplansın yanı bakalım nasıl ilerleyecek . Kendisi yumurta donasyon flan düşünüyordu ama en azıdan kendi yumurtamla bir denemek lazım diye karar verdik eşi tarafdan da hiç bir sorun yok aslında sadece yaş ve yumurta azlık var amh 0.3 çıkmış ben çalışıyorum ve şişliden uzaktayım sadece telefonla yardımcı olabiliyorum eşi ile kendisi doktorla görüşüyor dün verilen bir takım kan testleri sabah yaptırdı 2 saatte hazır olanları götürdü yanına ama thrombophilia testler 14 günde çıkacakmış.Düsükleri vardı değil mi hatırladım.doktor genetik sart demiş ki cok güzel yönlendirmiş.sende çok cok yardımseversin.arkadaşına baya güzel bir yol acmıssın.umudlu gelmesi normal olanıhep umudlu ve pozitif olsun bebegi ona gelecek inş.sağlıklı embriyo denk gelmemis pek sorunu yok sanki.ilerde kardeş yapar 2 sağliklı embriyo bulana kadar tedavi olsa çok iyi olur.hem negatif alirsa yedek embriyosu olması kafasını rahatlatır.
Maddi olarak riskli olsada bende havuz yapmak istiyordum. Sebepleri ise; zaman kazanmak ve ilk opudan genetik negatif gelirse o sırada 2. tedavimi oluyor olacağım için içimde bi umutla yoluma devam edebilecektim. Hatta daha önceki deneyimlerime göre opu ve genetik sonuç tarihlerimi bile planlamıştım bir proje gibi:) Ama gel gör ki vücudumuz bir proje değil ve zaman planı yapamıyoruz... ilk denemem sonrası kist oluştu ve Doğum kontrol hapı kullanıp bir sonraki regl mi bekledim.. bu arada 1 adet genetiğe gitmişti o da sağlıksız geldi. Yeniden ayağa kalkıp yoluma devam ettim. Yine havuz yapmaya niyetliydim ama bu seferde folikülümde kanama gördü buna bağlıda yumurta sayım normalin altında gözüktüğü için yine Doğum kontrol hapı kullanıp bir sonraki regl mi bekliyorum. Yine çarşıdaki hesap uymadı. Yani diyeceğim havuz yapmak&yapabilmek vücudumuza bağlı..... . Bu arada son yaptığım opu (5. oluyor) sonrası genetiğe giden embriyolarımın sonucunu bekliyorum? Bu bekleyiş zor gerçekten umut ve endişe içinde genetikten gelecek sonucu bekliyorum..Şöyle bir durum da var ama;
Embriyolar genetiğe gidecekse her bir opu+test sonucunun gelmesi 2 Regl geçiyor. 3 tedavi arada hiç boşluk bırakılmasa dahi 6 ay. (Benim 9 ayı buldu)
Ama havuzda peşpeşe opu yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. 3 opu+genetik 3 buçuk 4 ayda bitmiş olur. Rezerv ve zaman kaybetmemek için tercih edilebilir. Ve tabi bizim yaşlarda genetikten sağlıklı dönüş oranları belli. O oranların dahilinde kalacak bir adette embriyo göndermek adına da havuz mantıklı..
2 adet gönder cevap negatif yıkıl tekrar ayağa kalk tekrar opu tekrar 3 gönder yine negatif tekrar yıkıl vs senaryoları kaldıramam diyenlere havuzbir kerede çok adet gönderildiği için genetikten sağlıklı haber gelme ihtimali yükseliyor matematiksel olarak. Tabi allah bilir olacağı..
Her iki yöntemin de (havuz veya tek tek opu) farklı açılardan avantajları var bence.
Hemen çıkıyormuş 5. Gün taze taze transfer yapılıyormuş.A evet tüm kromozomlara bakılmayacak ise 3. günde de yapılıyormuş o testler. Test diyince biz ezberlemişiz tüm kromozomlara bakılan 5. gün yapılanı çünkü genelde doktorlar bunu öneriyor. 3. günde yapılan testin sonucu hemen çıkıyor muymuş? yani taze transfer olmaya mani olmuyor değil mi?
İnşallah bu kez pozitifi görüp sağlıkla devam edersiniz
Umarım sağlıkla gelir, kaç gün oldu gideli dönüş zamanına ilişkin tahmin var mı?Maddi olarak riskli olsada bende havuz yapmak istiyordum. Sebepleri ise; zaman kazanmak ve ilk opudan genetik negatif gelirse o sırada 2. tedavimi oluyor olacağım için içimde bi umutla yoluma devam edebilecektim. Hatta daha önceki deneyimlerime göre opu ve genetik sonuç tarihlerimi bile planlamıştım bir proje gibi:) Ama gel gör ki vücudumuz bir proje değil ve zaman planı yapamıyoruz... ilk denemem sonrası kist oluştu ve Doğum kontrol hapı kullanıp bir sonraki regl mi bekledim.. bu arada 1 adet genetiğe gitmişti o da sağlıksız geldi. Yeniden ayağa kalkıp yoluma devam ettim. Yine havuz yapmaya niyetliydim ama bu seferde folikülümde kanama gördü buna bağlıda yumurta sayım normalin altında gözüktüğü için yine Doğum kontrol hapı kullanıp bir sonraki regl mi bekliyorum. Yine çarşıdaki hesap uymadı. Yani diyeceğim havuz yapmak&yapabilmek vücudumuza bağlı..... . Bu arada son yaptığım opu (5. oluyor) sonrası genetiğe giden embriyolarımın sonucunu bekliyorum? Bu bekleyiş zor gerçekten umut ve endişe içinde genetikten gelecek sonucu bekliyorum..
Beklerken de olumlu tüp bebek hikayelerine bakıyorum. Keşke daha çok paylaşım olsada bizlere daha da çok umut olsa....
Cok haklısınız gerçekten bazı şeyler bize bağlı değil. Ben opudan sonra 10 gun duphaston kullanmistim kist oluşumuna engel olmuştu böylelikle beklemeden 2.opuyu sorunsuz yapmıştık gel gör ki 9 tane gebelik potansiyeli olan embriyo biriktirmeme rağmen sonuç negatif. Kaç tane gönderdiniz genetiğe ben 3 tane göndermiştim yüreğim ağzımda bekledim 1 hafta sonra cevap gelmişti hayırlı haberler alırsın inşallah o güzel haber okuyan değil güzel haber veren umut olan birisi olursun inşallah
Maddi olarak riskli olsada bende havuz yapmak istiyordum. Sebepleri ise; zaman kazanmak ve ilk opudan genetik negatif gelirse o sırada 2. tedavimi oluyor olacağım için içimde bi umutla yoluma devam edebilecektim. Hatta daha önceki deneyimlerime göre opu ve genetik sonuç tarihlerimi bile planlamıştım bir proje gibi:) Ama gel gör ki vücudumuz bir proje değil ve zaman planı yapamıyoruz... ilk denemem sonrası kist oluştu ve Doğum kontrol hapı kullanıp bir sonraki regl mi bekledim.. bu arada 1 adet genetiğe gitmişti o da sağlıksız geldi. Yeniden ayağa kalkıp yoluma devam ettim. Yine havuz yapmaya niyetliydim ama bu seferde folikülümde kanama gördü buna bağlıda yumurta sayım normalin altında gözüktüğü için yine Doğum kontrol hapı kullanıp bir sonraki regl mi bekliyorum. Yine çarşıdaki hesap uymadı. Yani diyeceğim havuz yapmak&yapabilmek vücudumuza bağlı..... . Bu arada son yaptığım opu (5. oluyor) sonrası genetiğe giden embriyolarımın sonucunu bekliyorum? Bu bekleyiş zor gerçekten umut ve endişe içinde genetikten gelecek sonucu bekliyorum..
Beklerken de olumlu tüp bebek hikayelerine bakıyorum. Keşke daha çok paylaşım olsada bizlere daha da çok umut olsa....
Sen bize guzel haberle gel bu hafta insallah sonra da diger arkadaslar genetikten saglikli gelen embryolarla pesine gelir :))))Hadi inşallah son opudan sağlıklı bir embriyo haberi alırsınızben de kolay bulmadım sağlıklıyı ama hep benim gibi zor örnekler yok, tek yumurtası olan ve o tek yumurtası 5. güne giden ve genetikten sağlıklı dönen bir vaka da okudum burada inşallah daha çok olumlu vakalar okuruz yazarız paylaşırız
Çok teşekkürler, İnşallahUmarım sağlıkla gelir, kaç gün oldu gideli dönüş zamanına ilişkin tahmin var mı?
Benimde 3 tane gitmişti 1 tane dönen oldu çok şükürBen dr ma söylemiştim ama hiçbir şey vermedi. Sanırım dr lar çok havuz taraftarı değil, öyle hissettim. 5 taneden 3 ü 5. güne gitti, 3 nüde gönderdik.
Güzel temenniniz için çok teşekkürlerİnşallah
Ne güzel, transfer ne zaman?Benimde 3 tane gitmişti 1 tane dönen oldu çok şükür
Sen bize guzel haberle gel bu hafta insallah sonra da diger arkadaslar genetikten saglikli gelen embryolarla pesine gelir :))))
Aslında geçen ay olacaktı ama duygusal anlamda hazır değilim ekimde ngs den cevap aldık. Korkumdan gidip transfer olamadım tekrar negatif olursa kaldıramam korktum. Dinlendim, ağladım kendimi ikna ettim yeni bir sayfa açtım .Şu anda ilk transferim gibi heyecanlıyımNe güzel, transfer ne zaman?
Önceki tedavilerimde sırasında bu başlık altında ankarada tedavi gören kişiler vardı .Bu konuda ankara diye arama yaparsan birşeyler bulabilirsin gibime geliyor.Ben izmirde 2 farklı doktorda tedavi gördüm bu tedavimi istanbulda devam ediyorum benin şahsi fikrimi soracak olursan istanbul da şansını deneAnkara'da tüp bebekte ileri yaşta annelerde deneyimli , önerebileceğiniz doktor ve merkez var mı ? İstanbul için biraz araştırdım. Aklımda iki şehir vardı. Ankara'yı henüz bilmiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.