merhaba nemod
gelişmelerin hayırlı olsun, inş mutlu haberler alırsın.doktorun fsh istememesi normal ultrasonla bizleri takip ediyorlar fsh gerçekleri göstermiyor.benim de fsh ölçülmüyordu.ayrıca e2 hormonu da opuya yakın istenecek yumurtanın gelişimi açısından
tedavin güzel gidiyormuş sevindim.doktorunun yöntemini de beğendim 16 mm vs.
herkesin 1 yumurta kalıyor benim 45 yaşında evlenip tedavi gören arkadaşım hamile kaldı. yalnız kızkardeşimin arkadaşı olduğundan sonradan görüşemedik ama uzaktan aldığım haberlere göre dokuz ayın sonunda arkadaş hamileliğin sonlarına doğru hastalanıyor hastalığı sürekli kusuyor. zaten eşi ile de anlaşmalı gibi birşey evlendiler eşi onu yalnız bıraktı, anlaşamadılar ailesi de vefat etmişti anne ve babası.doğumunda bebek beyin kanaması geçiriyor 12 gün yaşadı sanırım, yoğun bakımda kalıp vefat etti bebek.
sonu malesef acı bitti yani bunu niye anlattım.moral bozmak için değil.bu hikaye benim içimde bir yaradır üzgünüm.45 yaşında tek yumurtayla falan, tedaviden anlamayan arkadaşım hamile olduğunu bile doktordan öğrendi öyle bilmiyor bu konuları aslında mesleği de güzel üniversite mezunu ama deli dolu bir kızdır.45 yaşında hamile gördüm ama önemli olan sağlığımızı korumak, çevrenin destek olması, mümkünse özel bir hastanede sayılan sevilen bir doktorda takip yaptırıp sezaryanla doğum olması.kızın tansiyonunun yüksekliği bebeğin beyin kanamasına sebep olmuş.doğumu zeynep kamil hastanesinde olmuştu sanki, yani devlet bu değerli bebeği anlayamayabiliyor değerini.
şu anda da çok yakın arkadaşım 45 yaşının sonlarında doğal yoldan hamile.aynı bizler gibi 42 yaşında evlendi ve bu 2. çocuğu olacak.onun durumu iyi dediğim gibi senin bebeğin de olabilir inşallah da bebeğin olur
bu arkadaş üniversite hastanesinde doğum yapacak onda sorun olacağını sanmıyorum