Bende Konya'dan İstanbul'dan gittim geldim. Eşinizin sizinle her seferinde gitmesine gerek yok. Yumurta toplama işlemi zamanı eşinize ihtiyaç var. Ben hep tek başıma gittim geldim tedavi sürecinde.
Onun haricinde doktorum bana sorardı şu gün kontrole gelebilir misin diye, ben çalışmadığım için gelirim derdim. Doktor bey o konularda da ayarlamalar yapar. Ki en son 9 ekim'de gitmiştim. Yumurtalıkta folikül kisti çıkınca tedavim başlanamamıştı. Doktorum bana dedi ki, '' Regl olduğunuzun 2. ya da 3. günü konya'da bir kadın doğumcuya muayene olun, bana telefonla iletin ben size gerekli tedaviyi başlatırım'' demişti. Bunu demesinin sebebi, yumurtalık kisti çıkınca tedaviye başlayamadık ya, tekrar aynısı olursa boşu boşuna gelmiş olmamam için. Sağolsun bu konularda da hep hassasiyetini gördüm yalan yok.
Siz bu doktora gitmeyi istiyorsanız eğer bir görüşün derim. Görüşme ücretli olmuyor biliyorsunuzdur. Sabahtan öğlene kadar muayeneler oluyor. Daha yoğun olduğu için, ben öğleden sonra görüşmenizi tavsiye ederim. Cumartesi öğleden sonra olabilir mesela. Randevu alır gidersiniz. Doktora gelip gitme konusundaki maruzatınızı güzelce anlatabilirsiniz.
Eğer Bursa'da yaptıracaksanız genetik test yaptırın embriyonuza derim. Çünkü eğer genetiği bozuksa hem boşu boşuna transfer edilmemiş ve siz de üzülmemiş olursunuz, hem de transfer için bir sürü ilaç kullanmamış olursunuz. Cem Bey genellikle belli bir yaşın üstüne bunu uyguluyor.
Neler kullandım kısmına gelince. Aslında o kadar çok şey kullandım ki say say bitmez. İmpryl'i eşinizde sizde kullanın derim. Ben Omega-3'ü ve Koenzim QH'ı özellikle tavsiye ederim. D vitamini eksikliğiniz varsa D3K2 kullanın derim. Başka şeylerde kullandım ama şimdi hepsini yazıpta sizi zor durumda bırakmak istemem. Herkesin maddi durumu bir olmayabilir. Uyku düzeniniz iyi mi değil mi bilmiyorum. Mesela ben çok kaygılı biriyim. Uyku düzenim kötüydü. Melatonin içiyorum uyumak için. Kendimi bildim bileli kolay kolay uykuya dalamıyorum. Çok kafaya takarım. Bunlarda insanı etkiliyor. Dolayısı ile yumurtlamayı. Eğer uyku probleminiz yoksa hiç kullanmayın. Dediğim gibi eşiniz ve siz bunları en az 2 ya da 3 ay kullanıp tedaviye başlarsanız bence iyi sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Daha öncede demiştim, benim çok kronik derecede rahim inceliğim var. O sebeple hamile kalamıyorum. Eğer sizde bu rahim inceliği yoksa bence hamile kalırsınız.