Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Aynen kuzum muhtemelen işsizin teki. Perşembe günü kese için gideceğiz doktora ama kasık ağrım dışında hiç hamile gibi değilim midem bulanmıyor memede farklılık yok inşallah iyiye alamettir. Sen ne yaptın bu arada 1000 mg C vitaminini unuttum söylemeyi.
Haydi ins hayırlı mutlu haberler duyacaksın inş.belirtin yeterli 😜 fazlasına ihtiyaç yok sanki

Bende Konya'dan İstanbul'dan gittim geldim. Eşinizin sizinle her seferinde gitmesine gerek yok. Yumurta toplama işlemi zamanı eşinize ihtiyaç var. Ben hep tek başıma gittim geldim tedavi sürecinde.

Onun haricinde doktorum bana sorardı şu gün kontrole gelebilir misin diye, ben çalışmadığım için gelirim derdim. Doktor bey o konularda da ayarlamalar yapar. Ki en son 9 ekim'de gitmiştim. Yumurtalıkta folikül kisti çıkınca tedavim başlanamamıştı. Doktorum bana dedi ki, '' Regl olduğunuzun 2. ya da 3. günü konya'da bir kadın doğumcuya muayene olun, bana telefonla iletin ben size gerekli tedaviyi başlatırım'' demişti. Bunu demesinin sebebi, yumurtalık kisti çıkınca tedaviye başlayamadık ya, tekrar aynısı olursa boşu boşuna gelmiş olmamam için. Sağolsun bu konularda da hep hassasiyetini gördüm yalan yok.

Siz bu doktora gitmeyi istiyorsanız eğer bir görüşün derim. Görüşme ücretli olmuyor biliyorsunuzdur. Sabahtan öğlene kadar muayeneler oluyor. Daha yoğun olduğu için, ben öğleden sonra görüşmenizi tavsiye ederim. Cumartesi öğleden sonra olabilir mesela. Randevu alır gidersiniz. Doktora gelip gitme konusundaki maruzatınızı güzelce anlatabilirsiniz.

Eğer Bursa'da yaptıracaksanız genetik test yaptırın embriyonuza derim. Çünkü eğer genetiği bozuksa hem boşu boşuna transfer edilmemiş ve siz de üzülmemiş olursunuz, hem de transfer için bir sürü ilaç kullanmamış olursunuz. Cem Bey genellikle belli bir yaşın üstüne bunu uyguluyor.

Neler kullandım kısmına gelince. Aslında o kadar çok şey kullandım ki say say bitmez. İmpryl'i eşinizde sizde kullanın derim. Ben Omega-3'ü ve Koenzim QH'ı özellikle tavsiye ederim. D vitamini eksikliğiniz varsa D3K2 kullanın derim. Başka şeylerde kullandım ama şimdi hepsini yazıpta sizi zor durumda bırakmak istemem. Herkesin maddi durumu bir olmayabilir. Uyku düzeniniz iyi mi değil mi bilmiyorum. Mesela ben çok kaygılı biriyim. Uyku düzenim kötüydü. Melatonin içiyorum uyumak için. Kendimi bildim bileli kolay kolay uykuya dalamıyorum. Çok kafaya takarım. Bunlarda insanı etkiliyor. Dolayısı ile yumurtlamayı. Eğer uyku probleminiz yoksa hiç kullanmayın. Dediğim gibi eşiniz ve siz bunları en az 2 ya da 3 ay kullanıp tedaviye başlarsanız bence iyi sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Daha öncede demiştim, benim çok kronik derecede rahim inceliğim var. O sebeple hamile kalamıyorum. Eğer sizde bu rahim inceliği yoksa bence hamile kalırsınız.
Ben heralde Bursa da yaptıracağım. Bende tüpte sıvı birikmesi hidrosalpenks vardı. Tüpleri bağlattırdım. İlk deneme neden olmadı bilmiyoruz tabi. Eşimdede morfolojik bozukluk var. Zaten en az takviye desteği alması gerekir. Bende o sürede destek kullanacağım. Kan tahlillerini devlette yaptırayım dedim randevu aldım. Hormon ve kan tahlilleriyle özel tüp bebek merkezine gideceğim.Bakalım doktor neler söylecek? Genetik testle ilgili, neler kullanmamız gerek filan onlarıda bu sefer açık açık soracağım

Arkadaşlar Türkiyede 2 opu sonucu 0 yumurta ile başlayan süreç prp ile sonuçlandı ve yurt dışında yaşadığım için evime döndüm. Bu ay prpden sonra 2.adetimde folikül var mı baktırayım dedim çünkü bende 1 yumurta oluyordu ancak. Yaş 45 oldu bu ay. Ve doktor ilk kez 4 folikül gördü. Sanırım prp bende çalıştı dedim.Ama 3 kez ard arda prp yapiyoruz genelde dedi.Biz Türkiyede 1 kez yaptırıyoruz dedim ki zaten doktorum başarısız opulardan sonra umutsuz bir şekilde yapmıştı prpyi son umut diye. Hatta artık tedaviyi sonlandirmamiz gerektiğini ima etmişti kırmak istemeyerek. Neyse,burada 4 folikül görülünce bi umutlandik haliyle. Hemen iğnelere başladık. Bu arada fsh e2 bakmayacakmiyiz dedim gerek yok dedi doktor,bi işkillendim. Böyle durumlarda yumurta 16 mm olduğunda hemen alacağım çünkü fazla bekleyince içi boş çıkıyor benim yöntemim böyle dedi. Peritonal diye bir iğneye başladık. Dün 4.gündü ve gittiğimde 1 folikül gelişmiş ama diğerlerini göremedi. Iğnelere devam dedi 3 gün daha dedi pazar kontrol var yine.Bilmiyorum kafam karışık ve burada bi işler çok külfetli 6 iğne şimdiden 6bin tlyi buldu.Muayne ultrason dereken 7bin ödedik nerdeyse. Umarım herşey yolunda gider. Sadece paylaşmak istedim...

Teşekkür ederim 😊 burda bir bayan arkadaş vardı vitaminleri onu dinleyerek kullandım bu ay. Bunlar Omega 3 folik asit aktif formda olan 800 mg Demir b12. Çoğunu SAN life den aldım. Onun dışında biraz komik gelebilir ama bir ebe nineye gittim değişik değişik yağları tamponla vajinama koydu sonra yoğun enfeksiyon yaşadım teyze yüzünden ve fitil kullandım ama o da neden olmuş olabilir. Belirtilere gelince hiç konduramadım ama kasık ağrılarım vardı ve meme ağrılarım oldu ve 2 kez de başım döndü😊 tabiki hepinize nasip etsin allahım tez zamanda inşallah ☺☺
Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah saglık sıhatle

Merhaba keseyi gördük çok şükür ama daha çok küçüktü yolk saç yoktu daha ☺
tebrik ederim gözün aydın :nazar: :nazar: :nazar: :anneadayı::KK200: bebiş sağlıkla gelsin.doktor, progestan coraspirin gibi bir ilaca başlattı mı
bazen bazı doktorlar kese ve kalp atışına erkenden çağırıyor mesela yolk saç şu an görünmüyor ama bunlar muhim değil haberin olsun.

Arkadaşlar Türkiyede 2 opu sonucu 0 yumurta ile başlayan süreç prp ile sonuçlandı ve yurt dışında yaşadığım için evime döndüm. Bu ay prpden sonra 2.adetimde folikül var mı baktırayım dedim çünkü bende 1 yumurta oluyordu ancak. Yaş 45 oldu bu ay. Ve doktor ilk kez 4 folikül gördü. Sanırım prp bende çalıştı dedim.Ama 3 kez ard arda prp yapiyoruz genelde dedi.Biz Türkiyede 1 kez yaptırıyoruz dedim ki zaten doktorum başarısız opulardan sonra umutsuz bir şekilde yapmıştı prpyi son umut diye. Hatta artık tedaviyi sonlandirmamiz gerektiğini ima etmişti kırmak istemeyerek. Neyse,burada 4 folikül görülünce bi umutlandik haliyle. Hemen iğnelere başladık. Bu arada fsh e2 bakmayacakmiyiz dedim gerek yok dedi doktor,bi işkillendim. Böyle durumlarda yumurta 16 mm olduğunda hemen alacağım çünkü fazla bekleyince içi boş çıkıyor benim yöntemim böyle dedi. Peritonal diye bir iğneye başladık. Dün 4.gündü ve gittiğimde 1 folikül gelişmiş ama diğerlerini göremedi. Iğnelere devam dedi 3 gün daha dedi pazar kontrol var yine.Bilmiyorum kafam karışık ve burada bi işler çok külfetli 6 iğne şimdiden 6bin tlyi buldu.Muayne ultrason dereken 7bin ödedik nerdeyse. Umarım herşey yolunda gider. Sadece paylaşmak istedim...
merhaba nemod :KK25: gelişmelerin hayırlı olsun, inş mutlu haberler alırsın.doktorun fsh istememesi normal ultrasonla bizleri takip ediyorlar fsh gerçekleri göstermiyor.benim de fsh ölçülmüyordu.ayrıca e2 hormonu da opuya yakın istenecek yumurtanın gelişimi açısından
tedavin güzel gidiyormuş sevindim.doktorunun yöntemini de beğendim 16 mm vs.
herkesin 1 yumurta kalıyor benim 45 yaşında evlenip tedavi gören arkadaşım hamile kaldı. yalnız kızkardeşimin arkadaşı olduğundan sonradan görüşemedik ama uzaktan aldığım haberlere göre dokuz ayın sonunda arkadaş hamileliğin sonlarına doğru hastalanıyor hastalığı sürekli kusuyor. zaten eşi ile de anlaşmalı gibi birşey evlendiler eşi onu yalnız bıraktı, anlaşamadılar ailesi de vefat etmişti anne ve babası.doğumunda bebek beyin kanaması geçiriyor 12 gün yaşadı sanırım, yoğun bakımda kalıp vefat etti bebek.
sonu malesef acı bitti yani bunu niye anlattım.moral bozmak için değil.bu hikaye benim içimde bir yaradır üzgünüm.45 yaşında tek yumurtayla falan, tedaviden anlamayan arkadaşım hamile olduğunu bile doktordan öğrendi öyle bilmiyor bu konuları aslında mesleği de güzel üniversite mezunu ama deli dolu bir kızdır.45 yaşında hamile gördüm ama önemli olan sağlığımızı korumak, çevrenin destek olması, mümkünse özel bir hastanede sayılan sevilen bir doktorda takip yaptırıp sezaryanla doğum olması.kızın tansiyonunun yüksekliği bebeğin beyin kanamasına sebep olmuş.doğumu zeynep kamil hastanesinde olmuştu sanki, yani devlet bu değerli bebeği anlayamayabiliyor değerini.
şu anda da çok yakın arkadaşım 45 yaşının sonlarında doğal yoldan hamile.aynı bizler gibi 42 yaşında evlendi ve bu 2. çocuğu olacak.onun durumu iyi dediğim gibi senin bebeğin de olabilir inşallah da bebeğin olur :dua::KK200: bu arkadaş üniversite hastanesinde doğum yapacak onda sorun olacağını sanmıyorum

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar
Bugun dondurulmus embriyo icin tedavim basladi gunluk 3 tane estrofem icmem gerekiyor 5 kasimda bir sonraki kontrolum var miyom haric bir sikinti gorunmuyor ve doktorum bu miyomlar gebelige engel degil dedi rahim film bir sene once cektirmistim rahimde bir problem yok ama taze transferim negatif sonuclandi yani bu yasda direk ilk denemede olacak diye ben de saf saf beklemistim neyse bu sefer doktorim isterseniz embriyo glue tavsiye ederim dedi suan piyasada bu durumde ek olarak yapilabilecek tek sey bu dedi ve 5 kasimda kararimiz vermek lazim fiyat 850tl dedi. Bu konuda tecrubesi olan var mi?
Canım hayırlı olsun tedavin inşallah hayırla sonuçlansın ,bende ilk kez duydum eğer başarıyı arttırıyorsa bi riski yoksa neden olmasın

Canım hayırlı olsun tedavin inşallah hayırla sonuçlansın ,bende ilk kez duydum eğer başarıyı arttırıyorsa bi riski yoksa neden olmasın
Sağol canım inşallah olur hayırlısı. Umarım senin durumun iyidir bebiş yaramazlık yapıyor mu :) Az kaldı az artık hazırlıklar flan tamamlanmak üzeredir. İnşallah bize de bebek için hazırlık yapmak nasip olur şuan bebek mağazalardan kaçıyorum içim acıyor çünkü

Sağol canım inşallah olur hayırlısı. Umarım senin durumun iyidir bebiş yaramazlık yapıyor mu :) Az kaldı az artık hazırlıklar flan tamamlanmak üzeredir. İnşallah bize de bebek için hazırlık yapmak nasip olur şuan bebek mağazalardan kaçıyorum içim acıyor çünkü
Amin inşallah ,iyiyiz çok şükür İnan hazırlıklara başlamadım bu ay inşallah hiç için acımasın sende yaşayacaksın bu güzel duyguyu inan Allah’a sığın ,bende senin gibi düşünürdüm

tebrik ederim gözün aydın :nazar: :nazar: :nazar: :anneadayı::KK200: bebiş sağlıkla gelsin.doktor, progestan coraspirin gibi bir ilaca başlattı mı
bazen bazı doktorlar kese ve kalp atışına erkenden çağırıyor mesela yolk saç şu an görünmüyor ama bunlar muhim değil haberin olsun.
çok teşekkür ederim inşallah ☺️ Bir tek folik asit kullan dedi doktorum. Coraspirin ve progestan vermedi keseyi gördü ve yolk saç için görünmüyor ve görmeye zorlamıcam dedi ve kalp atışı için de 15 gün sonraya randevu verdi😕 değerime baktı 6600 iyi dedi gönderdi.

X