Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Teşekkür ederim 😊 burda bir bayan arkadaş vardı vitaminleri onu dinleyerek kullandım bu ay. Bunlar Omega 3 folik asit aktif formda olan 800 mg Demir b12. Çoğunu SAN life den aldım. Onun dışında biraz komik gelebilir ama bir ebe nineye gittim değişik değişik yağları tamponla vajinama koydu sonra yoğun enfeksiyon yaşadım teyze yüzünden ve fitil kullandım ama o da neden olmuş olabilir. Belirtilere gelince hiç konduramadım ama kasık ağrılarım vardı ve meme ağrılarım oldu ve 2 kez de başım döndü😊 tabiki hepinize nasip etsin allahım tez zamanda inşallah ☺☺
Omega 3 olarak hangisini kullandınoz acaba birsürü çeşidi varda

image.jpg

Merhaba arkadaslar
Bugun dondurulmus embriyo icin tedavim basladi gunluk 3 tane estrofem icmem gerekiyor 5 kasimda bir sonraki kontrolum var miyom haric bir sikinti gorunmuyor ve doktorum bu miyomlar gebelige engel degil dedi rahim film bir sene once cektirmistim rahimde bir problem yok ama taze transferim negatif sonuclandi yani bu yasda direk ilk denemede olacak diye ben de saf saf beklemistim neyse bu sefer doktorim isterseniz embriyo glue tavsiye ederim dedi suan piyasada bu durumde ek olarak yapilabilecek tek sey bu dedi ve 5 kasimda kararimiz vermek lazim fiyat 850tl dedi. Bu konuda tecrubesi olan var mi?

Merhaba arkadaslar
Bugun dondurulmus embriyo icin tedavim basladi gunluk 3 tane estrofem icmem gerekiyor 5 kasimda bir sonraki kontrolum var miyom haric bir sikinti gorunmuyor ve doktorum bu miyomlar gebelige engel degil dedi rahim film bir sene once cektirmistim rahimde bir problem yok ama taze transferim negatif sonuclandi yani bu yasda direk ilk denemede olacak diye ben de saf saf beklemistim neyse bu sefer doktorim isterseniz embriyo glue tavsiye ederim dedi suan piyasada bu durumde ek olarak yapilabilecek tek sey bu dedi ve 5 kasimda kararimiz vermek lazim fiyat 850tl dedi. Bu konuda tecrubesi olan var mi?
O nasıl bir şey ilk kez duyuyorum

O nasıl bir şey ilk kez duyuyorum
Arastirdigim kadar ile hyaluronic adinda bir asit varmis genel olarak implantasyon donemde rahimde olusuyormus . Embriyo glue bu asitden olusuyor ve embriyo transferden once 10-30dak bu asitin icinde bekletilip transfer yapiyormus (aslinda embryo yapistirmiyor mantik olarak ) ve ozellikle 39 yas ustu ve basarsiz implatasyon olan hastalarda dondurulmus embriyolar icin kullanilyormus yabanca sitelerde cok sayida bilgi var ama kullanan biri ciksa da tecrubesini paylassa guzel olur.

Öncelikle iyi geceler saat itibariyle.

Size nacizane bir tavsiye de bulunacağım. Eşinizde morfolojik bozukluk varmış sanırım. Sizde 40 yaşındasınız. Ben daha önce doktorumun da kullanmamı istemesiyle İMPRYL'i kullandım 3 ay ve sonrasında tüp bebek tedavisi yaptırmıştık. Bu tedavi sonucunda genetik incelemeye giden ve sağlıklı olarak gelen 1 tane sağlıklı embriyomuz oldu. Ancak benim çok çok çok ciddi rahim inceliği sorunum var. Bu sebeple tutunamadı embriyomuz. Endometriumum 5,5 mm'de kaldı maalesef.

İmpryl, gerek yumurta'da gerekse spermlerde DNA hasarını azaltmak için kullanılıyormuş. Bazı doktorlar da Gonamax veriyorlar. Bu her iki hapın içeriği aynı ancak dozajları farklı.
Eğer maddi imkanınız varsa ve doktorumun bana kullandırdığı bu hapı en az 3 ay kullanarak tüp bebek tedavisi yaptırmanızı tavsiye ederim. Tabi eşinizin de kullanması gerekir.
Benimki gibi rahim inceliğiniz yoksa eminim bu 2 haptan birini en az 3 ay kullanarak tedaviye başlarsanız iyi sonuç alırsınız diye düşünüyorum.

DR. Cem bey benim son 2,5 yıldır gittiğim doktorumdur. Sağolsun o da çok emek verdi bana. '' Rahminiz bu kadar ince olmasaydı şimdiye çoktan hamile kalırdınız'' dedi bana, ki ben bunu biliyordum. Maalesef Konya'daki bir tüp bebek merkezi doktorunun hatası ve yanlış teşhisi sonucunda bu durumu yaşıyorum. Yaşım şu an 44,5. Çok şükür hala yumurtam var. Sağlıklı embriyoyu da bulabiliyoruz ancak rahim inceliğim gerçekten çok kronik vaziyette. Çok çeşitli tedaviler yaptı doktorum ama rahim cevap vermiyor. İnatla kalınlaşmıyor.

Yani kısacası ben sizin benim gibi rahimsel bir inceliğiniz yoksa hamile kalacağınızı düşünüyorum. Dr. Cem bey'i tavsiye eder miyim, kesinlikle ederim. Ama öncesinde bu dediğim haplardan birini eşinizde kullanarak giderseniz daha iyi olacağını düşünüyorum.
Hayırlı haberleriniz olsun inşallah.
Öncelikle iyi geceler saat itibariyle.

Size nacizane bir tavsiye de bulunacağım. Eşinizde morfolojik bozukluk varmış sanırım. Sizde 40 yaşındasınız. Ben daha önce doktorumun da kullanmamı istemesiyle İMPRYL'i kullandım 3 ay ve sonrasında tüp bebek tedavisi yaptırmıştık. Bu tedavi sonucunda genetik incelemeye giden ve sağlıklı olarak gelen 1 tane sağlıklı embriyomuz oldu. Ancak benim çok çok çok ciddi rahim inceliği sorunum var. Bu sebeple tutunamadı embriyomuz. Endometriumum 5,5 mm'de kaldı maalesef.

İmpryl, gerek yumurta'da gerekse spermlerde DNA hasarını azaltmak için kullanılıyormuş. Bazı doktorlar da Gonamax veriyorlar. Bu her iki hapın içeriği aynı ancak dozajları farklı.
Eğer maddi imkanınız varsa ve doktorumun bana kullandırdığı bu hapı en az 3 ay kullanarak tüp bebek tedavisi yaptırmanızı tavsiye ederim. Tabi eşinizin de kullanması gerekir.
Benimki gibi rahim inceliğiniz yoksa eminim bu 2 haptan birini en az 3 ay kullanarak tedaviye başlarsanız iyi sonuç alırsınız diye düşünüyorum.

DR. Cem bey benim son 2,5 yıldır gittiğim doktorumdur. Sağolsun o da çok emek verdi bana. '' Rahminiz bu kadar ince olmasaydı şimdiye çoktan hamile kalırdınız'' dedi bana, ki ben bunu biliyordum. Maalesef Konya'daki bir tüp bebek merkezi doktorunun hatası ve yanlış teşhisi sonucunda bu durumu yaşıyorum. Yaşım şu an 44,5. Çok şükür hala yumurtam var. Sağlıklı embriyoyu da bulabiliyoruz ancak rahim inceliğim gerçekten çok kronik vaziyette. Çok çeşitli tedaviler yaptı doktorum ama rahim cevap vermiyor. İnatla kalınlaşmıyor.

Yani kısacası ben sizin benim gibi rahimsel bir inceliğiniz yoksa hamile kalacağınızı düşünüyorum. Dr. Cem bey'i tavsiye eder miyim, kesinlikle ederim. Ama öncesinde bu dediğim haplardan birini eşinizde kullanarak giderseniz daha iyi olacağını düşünüyorum.
Hayırlı haberleriniz olsun inşallah.
İlacı alıp kullanmaya başlayacağım. Başka destek olarak neler kullandıysanız yazabilirsiniz. Cem bey instagram da filan çok iyi reklamını yapıyor. Gerçekten başarılıda gözüküyor ama düşündükte Bursa dan İstanbula kış günlerinde devamlı gidip gelmem zor. Eşimde özel sektörde çalışıyor. İzin alması zor olcak diye Bursa da yaptırmayı düşünüyoruz. Öte yandan çocuk olsun veya olmasın sağlığımız iyi olsun. Birçok insan kanserle yada farklı kötü hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyor.Hastaneler, yoğun bakımlar dolu. Şansımızı deniyoruz ama çocuk olmaması dünyanın sonu değil böyle düşünmek lazım. Allah beterinden korusun.

Merhaba ilk tedavin icin cok gecmis olsun.hastaneler doktorlar genelde hemen tedavi yapar ve sonuc bizim yaslarda negatif olabilir ilk tedavi icin.yumurta kalitesini bir kac ay vitamin ve ari sutü ile arttirmaniz cok onemli ve hastanede sagolsun bunu onermiş 😈
-Ben doktorumun tavsiyesiyle solgarin olmak kosuluyla 1000 mg d vitamini,
-solgarin 950 mg. Omega 3u,
-bemix b12 ve b vitamini turevleri oluyor bunlardan gunde 1 sabah ve öglene paylastirmistim.
- Quenzum Q10 sabah aksam 1 100 mg. Dı
ayrica vucut tiktak ini sağlayan hormon olan melatonin gunde 1 gece yatmadan 1 saat once icilir.uyku yapar derin uyku verir.
-biesteron (bunu gunde 3 tane ve tek seferde icilir diye dr bana oyle vermisti) kullandim.
Biesteron melatonin ve quenzum q10 u baskent unv. Hastanesi tup bebek doktoru vermisti ve bekarken 41 yasta baslayip 43 yasa kadar ictim.
- ari sutu
-bal polen karisimi tedaviden 1 ay once icmeye baslayip havuz yontemi oldugundan 5 ay ictim.
Yukarida arkadasin yazdiği imperayl ve ari sutü aynı etkiyi sağliyor sanirim.buna gore karar verip vitamin alsan iyi olur.2 ay biter bitmez tedavi olabilecegini dusunuyorum.moralini yüksek tut basarilar sevgiler
Gecmisi biraz okuyabilirsin ben özelden yazacaktim.özelin görünmuyor.cunku bunlari hep burada yazdik.fazla ugrasma diye yazmak istedim 😀
Çok teşekkür ederim. Özel msj kapalıymış şimdi açtım. Bütün önerilerinizi not aldım ve fiyat araştırmaya başladım bile. Bir an önce alıp başlayacağım. Ben ilk denememde yoğun çalışıyordum hiç araştırma yapmadan yaptırmıştım. Şimdi farkediyorum ki değil takviye vitamin destek önermelerini, benim Amh, dhea filan bunlar benden istenmemiş bile. Gerçekten nasıl güveneceğiz bu doktorlara bilemiyorum.

İlacı alıp kullanmaya başlayacağım. Başka destek olarak neler kullandıysanız yazabilirsiniz. Cem bey instagram da filan çok iyi reklamını yapıyor. Gerçekten başarılıda gözüküyor ama düşündükte Bursa dan İstanbula kış günlerinde devamlı gidip gelmem zor. Eşimde özel sektörde çalışıyor. İzin alması zor olcak diye Bursa da yaptırmayı düşünüyoruz. Öte yandan çocuk olsun veya olmasın sağlığımız iyi olsun. Birçok insan kanserle yada farklı kötü hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyor.Hastaneler, yoğun bakımlar dolu. Şansımızı deniyoruz ama çocuk olmaması dünyanın sonu değil böyle düşünmek lazım. Allah beterinden korusun.

Bende Konya'dan İstanbul'dan gittim geldim. Eşinizin sizinle her seferinde gitmesine gerek yok. Yumurta toplama işlemi zamanı eşinize ihtiyaç var. Ben hep tek başıma gittim geldim tedavi sürecinde.

Onun haricinde doktorum bana sorardı şu gün kontrole gelebilir misin diye, ben çalışmadığım için gelirim derdim. Doktor bey o konularda da ayarlamalar yapar. Ki en son 9 ekim'de gitmiştim. Yumurtalıkta folikül kisti çıkınca tedavim başlanamamıştı. Doktorum bana dedi ki, '' Regl olduğunuzun 2. ya da 3. günü konya'da bir kadın doğumcuya muayene olun, bana telefonla iletin ben size gerekli tedaviyi başlatırım'' demişti. Bunu demesinin sebebi, yumurtalık kisti çıkınca tedaviye başlayamadık ya, tekrar aynısı olursa boşu boşuna gelmiş olmamam için. Sağolsun bu konularda da hep hassasiyetini gördüm yalan yok.

Siz bu doktora gitmeyi istiyorsanız eğer bir görüşün derim. Görüşme ücretli olmuyor biliyorsunuzdur. Sabahtan öğlene kadar muayeneler oluyor. Daha yoğun olduğu için, ben öğleden sonra görüşmenizi tavsiye ederim. Cumartesi öğleden sonra olabilir mesela. Randevu alır gidersiniz. Doktora gelip gitme konusundaki maruzatınızı güzelce anlatabilirsiniz.

Eğer Bursa'da yaptıracaksanız genetik test yaptırın embriyonuza derim. Çünkü eğer genetiği bozuksa hem boşu boşuna transfer edilmemiş ve siz de üzülmemiş olursunuz, hem de transfer için bir sürü ilaç kullanmamış olursunuz. Cem Bey genellikle belli bir yaşın üstüne bunu uyguluyor.

Neler kullandım kısmına gelince. Aslında o kadar çok şey kullandım ki say say bitmez. İmpryl'i eşinizde sizde kullanın derim. Ben Omega-3'ü ve Koenzim QH'ı özellikle tavsiye ederim. D vitamini eksikliğiniz varsa D3K2 kullanın derim. Başka şeylerde kullandım ama şimdi hepsini yazıpta sizi zor durumda bırakmak istemem. Herkesin maddi durumu bir olmayabilir. Uyku düzeniniz iyi mi değil mi bilmiyorum. Mesela ben çok kaygılı biriyim. Uyku düzenim kötüydü. Melatonin içiyorum uyumak için. Kendimi bildim bileli kolay kolay uykuya dalamıyorum. Çok kafaya takarım. Bunlarda insanı etkiliyor. Dolayısı ile yumurtlamayı. Eğer uyku probleminiz yoksa hiç kullanmayın. Dediğim gibi eşiniz ve siz bunları en az 2 ya da 3 ay kullanıp tedaviye başlarsanız bence iyi sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Daha öncede demiştim, benim çok kronik derecede rahim inceliğim var. O sebeple hamile kalamıyorum. Eğer sizde bu rahim inceliği yoksa bence hamile kalırsınız.

Aklıma geldi onu da paylaşayım dedim.
Eğer kullanırım derseniz eğriçayır bal'dan Arısütü de kullanın derim. Ben kullanmıştım. Arısütü soğuk akü ile gönderiliyor size ve buzdolabınızın gözünde muhafaza etmeniz gerekiyor. Hergün aç karnına dolu dolu olmayan 1 çay kaşığı yedikten sonra en az yarım saat hiçbirşey yemeyeceksiniz. Sonra kahvaltınızı yapabilirsiniz. Takriben 1 kavanoz arısütü 20 gün kadar gidiyor.

Güzel haberlerinizi duymak dileğiyle.

Aman boşverin kizlar,benim anannem dayımı 45 yaşında doğurmuş,tabiki yedinci çocuğu istemeden hamile kalmis,düşürmek içinde elinden geleni yapmış ama dayım doğmuş üstelik o yaşta dogurmasina rağmen dayım çok iyi bir doktor oldu şuan doçent,aneannem şuan 85 yaşında gayet dinç dayimla da iletişimleri her zaman diğer çocuklardan farklı çok daha iyi olmuştur

Aynen kuzum muhtemelen işsizin teki. Perşembe günü kese için gideceğiz doktora ama kasık ağrım dışında hiç hamile gibi değilim midem bulanmıyor memede farklılık yok inşallah iyiye alamettir. Sen ne yaptın bu arada 1000 mg C vitaminini unuttum söylemeyi.

X