Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaşlar merhaba.
Ben 28 yaşındayım ama tutmayan 3 tüp bebek sonrası doktor yumurtaların kalitesi kötü dedi. Demin konu da açtım ama belki burda karşılaşan vardır diye yazmak istedim. Yumurta kalitesini arttırmak mümkün mü? Başarabilen var mı?

Sevgili Minel00

Sorduğunuz soru hakkında yaşadığımı anlatayım. Daha önce çok seferler yazdım ama yine yazarım. Hiç sorun değil. Yeter ki birileri fayda görsün.
2018 Temmuz ayında tüp bebek tedavisi görmeye başlamıştım yeniden. İlk defa o ay 5 folikül görüldü ilk muayene de. Genelde 3 tane çıkardı çünkü. Neyse ben sevindim haliyle. Ancak doktorum yumurtanın kalitesi önemli, sayısı değil dedi. Doktorun bu söylediğini o an anlayamamıştım. Yumurtalarım toplandı, laboratuvar ortamında döllendiler. Ancak hiç birisi 5. güne gelemediler. Bu ilk defa başıma gelmişti. İşte o zaman sayının önemli olmadığını, kalitenin önemini anladım. Doktorum aradı. Bana İMPRYL diye bir hapı kullanmamı istedi. 3 ay kullan gel dedi. Yanında başka vitamin kullanayım mı diye sordum. Multivitamin kullanabilirsin istersen dedi. Bende kendime göre çeşitli vitaminler aldım, onları da kullandım, tabi impryl'i de içtim. Ve 3 ay sonunda tüp bebek tedavisine yeniden başladık Ekim 2018'de.

2 folikül gördü doktorum ilk muayene de. Biraz morali bozuldu. Bir öncekinde doktorumun bana söylediğini söyledim kendisine. Siz sayı önemli değil, kalitesi önemli demiştiniz dedim. Doğru diyorsunuz dedi beni tasdikledi.
Neyse 3 yumurta toplandı. 1 embriyomuz 5. güne gitti. Ve onu da genetik teste gönderdiler. 15 gün sonra genetik test sonucu geldi. Embriyomuz sağlıklıymış.

Yani bende işe yaradı onu belirteyim. Ancak bunun yanında benim kan değerlerimde çok iyidir. D vitamini yumurtlamayı etkiler dedikleri için benim D vitamini seviyem 50'lerde. Kanımdaki B12 ise 600'lerde. Takviyelerle ben her an hamile kalacakmış gibi iyi baktım kendime, yumurta kaliteme de faydası olur diye bunlara da özen gösterdim.

Arkadaslar merhaba,
Uzun zamandir girmiyorum biliyorsunuz; ama guzel haberlerin size nasil iyi geldigini de cok iyi biliyorum ☺
Cok sukur ki gectigimiz Carsamba, 38+2’de oglumuzu kucagimiza aldik. Hersey yolunda gitti ve ikimiz de iyiyiz su anda.
Bu kadar zamanlik umut, ozlem ve emek; cok istiyordum ama nasil hissedecegim hakkinda en ufak bir fikrim dahi yokmus. Bir anda boyut degistirdik sanki.
Tanrim hakeden tum kadinlara bu duyguyu tattirsin, dualarim sizlerle hep 🙏🙏🙏

Çoook sevindim. Gözünüz aydın olsun. :KK36:

Merhaba herkese; Tedavilerinizde başarılar ve hayırlısını dileyerek başlıyorum.
Nihayet bu ay tedaviye başlayabildim. Merional 150 kullanıyorum. Dün kontrolümden sonra da Cetrotide'e başladım. Fakat bende bir yumurta mevcut. Rezervim az olduğundan dolayı yaşım da 41'e az kaldı ve endometriozis hastasıyım. Bana önerdiği tedavi yöntemi "embriyo havuzu". Daha önce bu yöntemi deneyen var mıdır acaba?

Selam arkadaşlar buraya yazmak için yeni yeni güç buluyorum kendimde.Zira geçen çarşamba 3.transferimin de negatif olduğunu öğrendim.Çok üzüldüm gerçekten Ngs li pırlantam dediğim tek embriyomda tutunamadı malesef.Emdrometrium inceliği sorunumdan bahsetmiştim. Maksimum 7.5 oluyor tüm uğraşlara ragmen.Bu sefer Ngs li olduğu için farklı olur diye umduk ama olmadı malesef.Doktoruma göre tek neden bu.Ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. Bir kez daha deneyecek gücümde yok.Size sorum ilk tedavimden 41 yaş 3 tane blast dondurulmusum var Ngs siz. Ngs li de tutmayabildigine göre onları denemelimiyim?Bende reserve sorunu fakat yeni bir tedaviyi hem maddi hem de manevi göze alacak durumda değilim.Çok Üzgünüm

Arkadaslar merhaba,
Uzun zamandir girmiyorum biliyorsunuz; ama guzel haberlerin size nasil iyi geldigini de cok iyi biliyorum ☺️
Cok sukur ki gectigimiz Carsamba, 38+2’de oglumuzu kucagimiza aldik. Hersey yolunda gitti ve ikimiz de iyiyiz su anda.
Bu kadar zamanlik umut, ozlem ve emek; cok istiyordum ama nasil hissedecegim hakkinda en ufak bir fikrim dahi yokmus. Bir anda boyut degistirdik sanki.
Tanrim hakeden tum kadinlara bu duyguyu tattirsin, dualarim sizlerle hep 🙏🙏🙏
Gözün aydın canım umarım sağlıklı mutlu güzel bir yaşamınız olur miniginle.Her anın tadını çıkar lütfen.

Selam arkadaşlar buraya yazmak için yeni yeni güç buluyorum kendimde.Zira geçen çarşamba 3.transferimin de negatif olduğunu öğrendim.Çok üzüldüm gerçekten Ngs li pırlantam dediğim tek embriyomda tutunamadı malesef.Emdrometrium inceliği sorunumdan bahsetmiştim. Maksimum 7.5 oluyor tüm uğraşlara ragmen.Bu sefer Ngs li olduğu için farklı olur diye umduk ama olmadı malesef.Doktoruma göre tek neden bu.Ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. Bir kez daha deneyecek gücümde yok.Size sorum ilk tedavimden 41 yaş 3 tane blast dondurulmusum var Ngs siz. Ngs li de tutmayabildigine göre onları denemelimiyim?Bende reserve sorunu fakat yeni bir tedaviyi hem maddi hem de manevi göze alacak durumda değilim.Çok Üzgünüm
Reserve sorunu yok demek istedim😊

çok üzüldüm geçmiş olsun.doktorunla görüşüp onları transfer ettirirsin.inş onlardan bir veya ikisi tutunur

Kızlar bu konuda size katılıyorum. Benim de mthfr genlerinin her ikisi de heterozigot. Genetik raporunda Homosistein değerinin bu durumda önemli olduğunu yazıyordu. Yüksek olduğu durumda folik asit ve b12 kullanmak gerekir diyordu. Benim Homosistein değerim referans aralığında çıktığı için önemsememiştim. Sonra araştırdıkça referans aralığında da görünse yüksek olduğunu farkettim. B12 değerim de referans aralığında göründüğü için doktorlar önemsemiyordu. Metil folat ve metilkobalamin kullandım ben de son tedaviye başlamadan 4-5ay öncesinden. Hâlâ da devam ediyorum. Bizim tedaviyi etkileyen başka faktörler de var eşimin hem ameliyatı hem takviye kullanmış olması gibi ama bunun da bir etken olduğunu düşünüyorum. Toplanan 9 yumurtamın 6sı blast oldu. Genetiğe giden 4ün 2si sağlıklı geldi 39 yaşımda. Mthfr genlerinin pıhtılaşma ile düşüğe neden olmaktan ziyade yumurtanın genetiğini etkilediğini düşünüyorum ben de. Ayrıca önceki tedavilerimde kan alınırken damar bulma sorunu yaşıyordum son tedavide daha rahat oldu.
Mthfr heterozigot cıktı coraspırın önerıldıler mi acaba

Üzüldüm 😔 ama hiç belli olmaz ngs’siz olanların içinde de sağlıklı olanlar olabilir bu ihtimali unutma.
Kalınlaşma için histereskopi/çizik atma öneriliyor genelde, hiç yaptırmış mıydın? Ya da doktoruna bir sorsan mı?

Mthfr heterozigot cıktı coraspırın önerıldıler mi acaba
Tüp bebek merkezim (Memorial Şişli Semra Kahraman ve ekibi) genetikte faktör V ve faktör 2 de homozigot veya heterozigot sorun varsa o zaman iğne kullandırıyor. Biyokimya trombofili panelindeki değerlerde(protein s-c, antikardiolipin, lupus... gibi 7-8 farklı değer vardı hepsini tam hatırlamıyorum) sorun olursa coraspin o zaman veriyor. Benim onlarda sorun çıkmadığı için gerek yok demişlerdi. Ama doktorlarin bu konuda yaklaşımı farklı olabiliyor. Zaten bu pıhtılaşma konusu çok fazla farklı fikrin uygulamanın yaklaşımın olduğu bir mevzu.

Tüp bebek merkezim (Memorial Şişli Semra Kahraman ve ekibi) genetikte faktör V ve faktör 2 de homozigot veya heterozigot sorun varsa o zaman iğne kullandırıyor. Biyokimya trombofili panelindeki değerlerde(protein s-c, antikardiolipin, lupus... gibi 7-8 farklı değer vardı hepsini tam hatırlamıyorum) sorun olursa coraspin o zaman veriyor. Benim onlarda sorun çıkmadığı için gerek yok demişlerdi. Ama doktorlarin bu konuda yaklaşımı farklı olabiliyor. Zaten bu pıhtılaşma konusu çok fazla farklı fikrin uygulamanın yaklaşımın olduğu bir mevzu.
Jalapenoo Jalapenoo cum artık bebeğe kavuşma zamanı. simdiden rahat bir doğum dilerim.bizi haberdar etmeni beklicez ❤😘

Negatif sonuçun için üzgünüm ama benim 3 tane blastim olacak ben onları denemeden asla duramam :) Rahım kalınlaşma için evet histereskopi ile çızık atma yöntem diye duydum onu doktorun denedi mi acaba?
Haftaya 13 Kasım dondurulmuş transferim olacak inşallah bakalım. Olmazsa da yeni yıldan sonra sil naştan tekrar denecem başka yolu yok umudumuzu kesmeden devam etmekten başka ne yapabiliriz kızlar. Dün rahım kalınlığı 11,8 dedi estrofem devam dendi bir hafta daha içecem bu rahım fazla kalınlaşmaz mı bende o korku var ama doktoruma güveniyorum.

Negatif sonuçun için üzgünüm ama benim 3 tane blastim olacak ben onları denemeden asla duramam :) Rahım kalınlaşma için evet histereskopi ile çızık atma yöntem diye duydum onu doktorun denedi mi acaba?
Haftaya 13 Kasım dondurulmuş transferim olacak inşallah bakalım. Olmazsa da yeni yıldan sonra sil naştan tekrar denecem başka yolu yok umudumuzu kesmeden devam etmekten başka ne yapabiliriz kızlar. Dün rahım kalınlığı 11,8 dedi estrofem devam dendi bir hafta daha içecem bu rahım fazla kalınlaşmaz mı bende o korku var ama doktoruma güveniyorum.
transferin hayırlı uğurlu olsun inş canım.transferde ayrı bir heyecan kalp pır pır :) transfere hazırlık yaptığını okudum ama yazamadım kusura bakma .bende yoğunum evdeki işlere yetişemiyorum bir türlü.güzel haberler alıp bizi de sevindir inş. :KK15:

transferin hayırlı uğurlu olsun inş canım.transferde ayrı bir heyecan kalp pır pır :) transfere hazırlık yaptığını okudum ama yazamadım kusura bakma .bende yoğunum evdeki işlere yetişemiyorum bir türlü.güzel haberler alıp bizi de sevindir inş. :KK15:
Sağol canım yakışıklı mavişim dağıtıyor mu etrafı :) Evet heyecan var inşallah güzel haberlerle dönerim.
Şimdi çok saçma soru olacak ama belirtin var mıyıdı? :KK45::KK45:

Jalapenoo Jalapenoo cum artık bebeğe kavuşma zamanı. simdiden rahat bir doğum dilerim.bizi haberdar etmeni beklicez ❤😘
Bizim ufaklık biraz aceleci çıktı:) 35+6da kavuştuk miniğimle. 18 günlük olduk bugün. Başta biraz hastanedekiler korkuttu bizi ama çok şükür ikimiz de iyiyiz. Her şey yolunda.
Sizi haberdar edemedim biranda baska bir boyuta geçiliyormuş anne olunca :) Çok emek verdik ve çok şükür gördük bugünleri de. Darısı bütün evlat hasreti çeken bu yolda çabalayan arkadaşların başına en yakın zamanda inşallah.

Bizim ufaklık biraz aceleci çıktı:) 35+6da kavuştuk miniğimle. 18 günlük olduk bugün. Başta biraz hastanedekiler korkuttu bizi ama çok şükür ikimiz de iyiyiz. Her şey yolunda.
Sizi haberdar edemedim biranda baska bir boyuta geçiliyormuş anne olunca :) Çok emek verdik ve çok şükür gördük bugünleri de. Darısı bütün evlat hasreti çeken bu yolda çabalayan arkadaşların başına en yakın zamanda inşallah.
Allah sağlıklı ve mutluluk dolu uzuuuun bir ömür nasip etsin inşallah ikinize de, çook güzel bir haber çok mutlu oldum sizin adınızda :KK200::KK68:

Benim bu iki degerde cıktı

Eklentiler

• E2948F83-C73B-4552-B705-D89B3E58ADBB.jpeg
    E2948F83-C73B-4552-B705-D89B3E58ADBB.jpeg
    73 KB · Görüntüleme: 68
  • 99028465-8CA7-45C9-B5A8-A3010BE53322.jpeg
    99028465-8CA7-45C9-B5A8-A3010BE53322.jpeg
    64,4 KB · Görüntüleme: 65
Sağol canım yakışıklı mavişim dağıtıyor mu etrafı :) Evet heyecan var inşallah güzel haberlerle dönerim.
Şimdi çok saçma soru olacak ama belirtin var mıyıdı? :KK45::KK45:
Biraz dağıtıyor ama onunla aksam uyuyan bana ne demeli 😊
Belirti donemine geldin mi ben transferden sonra hmm belirti deyip arastiriyordum.belirti kasıkda bir sızı oluyor belirtim bu 😊sonra olmuyor sizi sızıyı bulmaya calişiyorsun 😁😁😁 çıkıyor geliyor.senden duyalım bunlari insallahhh

X