Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba banada gönderebilirmisiniz insallah gerek kalmaz ama yinede aklımda olsun. Benim yas 41 oldu amh 0.51 dogal deniyoruz olmazsa tüp bebek. 3 kez dogal yoldan hamile kaldım üçünüde kaybettim. Buay yumurta takibi yaptırdım yumurta görülüyor 7, 8 tane haftasonu catlama oldu ama kac cm di bilemiyoruz. İnsallah olmustur. Rabbim kucaklarımızı bos bırakmasın evlerimiz cocuk sesleriyle yankılansın inisAllah
Bende rica edebirmiyom merkez ve doktor ismi ozrlden yazabilirmisiniz

Merhaba eşinizin sperm sayısına baktırdınız mı. Amh gayet iyi sizin. Benim 0.55 di. Özelden gönderiyorum size. Geçmiş olsun.

Eşimin sperm sayısında sorun yok ama ileri hızlı hareket oranı %5. Üroloji doktoru normal yoldan hamilelik imkansız diyemem ama ihtimal çok düşük, olması uzun bir süre alır dedi ve tüp bebek tavsiye etti. Tüp bebek için görüştüğümüz doktorda bana göre normal deyip bize 6 ay süre verdi ve dediğim gibi bu süre dolmak üzere ama bizde olumlu bir durum yok maalesef 😔

Eşimin sperm sayısında sorun yok ama ileri hızlı hareket oranı %5. Üroloji doktoru normal yoldan hamilelik imkansız diyemem ama ihtimal çok düşük, olması uzun bir süre alır dedi ve tüp bebek tavsiye etti. Tüp bebek için görüştüğümüz doktorda bana göre normal deyip bize 6 ay süre verdi ve dediğim gibi bu süre dolmak üzere ama bizde olumlu bir durum yok maalesef 😔
Hayırlısı olsun. Nasıl olsa olur. Ben inanıyorum ilk denemede bile tutar sizinkisi. Üzülmeye de gerek yok rahat olmalı insan. Üzüntü çok etkiliyor çünkü yumurta sayısını bende çok düşmüştü. Doktorunuza güvenin yeter.

Hayırlısı olsun. Nasıl olsa olur. Ben inanıyorum ilk denemede bile tutar sizinkisi. Üzülmeye de gerek yok rahat olmalı insan. Üzüntü çok etkiliyor çünkü yumurta sayısını bende çok düşmüştü. Doktorunuza güvenin yeter.

Çok teşekkür ederim inşallah olur. Hepimiz için hayırlısı olsun, herkesin gönlüne göre olsun. Stres çok önemli faktör tabii her şeyimizi etkiliyor genel sağlık durumu da dahil. Önce sağlık olsun gerisi de gelir inşallah ne diyelim

Hangi merkeze ve doktora gidiyorsunuz embiryo transfer yapıldı mı.IMPRYL benim gittiğim hiç bir doktor vermedi.hatta geçen hafta bırak bu cocuk olayını geç kalmissin.Dunyada hiç bir yerde kabul etmezler 45 yaşındaki ni dedi.Sizin durumunuz ne lütfen yardım eder misiniz bana
[/QUOTE]

Şu an bir tüp bebek merkezine gitmiyorum. 2 yıldır Umut tüp bebek merkezine gidiyordum. 4 yıl önce evlendikten sonra hamile kalmıştım ve 8 haftalıkken bebeğimin kalbi durunca kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtajımı yapan konya'daki tüp bebek merkezi doktoruydu. Fazla kazıma yapmış sanırım. 8 ay hiç regl olamadım. Neden regl olamadığımı da bilemedi. En sonunda istanbul'daki doktoruma gittim de o bildi yapışıklık olduğunu. Neyse uzatmayayım. Bende çok ciddi rahim inceliği oldu bu kürtajdan dolayı. 5.5 mm'yi geçemiyor rahmim. Yumurta ve sperm var. Sağlıklı embriyoyu da buluyoruz ama rahmi bir türlü ekarte edemiyoruz. Durumum çok vahim. Doktorum bile geçen Mart ayında söyledi bana, rahmin böyle olmasaydı şimdiye çoktan hamile kalırdın dedi. Bunun bende farkındayım ve her aklıma geldiğinde o kürtajımı yapan doktora sayıyorum.
Şimdi impryl'i içiyorum yumurta kalitem iyi olsun diye. Bir de akupunktur-ozon tedavisi görüyorum rahim için. İnfertilite konusunda uzman bir doktora gidiyorum. Sorunumu anlattım. Ekstra takviyeler de verdi. Onları da kullanıyorum. Son çarem bu kaldı. Allah ''OL'' demeden birşey olmuyor. Biz sadece çaba gösterip dua edebiliyoruz. Eğer bu tedavimden sonuç alırsam rahmimde iyileşme olursa hamile kalma şansım var.

Siz hangi merkez ve doktora gdiyorsunuz?

Tüp bebek sırasında ngs yapıldı mı?
Ngs sanıyorum kromozomlara bakıyor. Hayır yapılmadı. İlk denemem başka bi hekimde tutmamıştı yumurtam gelişmedi. Şimdiki doktoruma bunu dediğimde ilaçların ismini de verdim kaliteli yumurta diye söylendiğini hatırlıyorum. Belki tutmasaydı isterdi tahlili bilemiyorum.

Hangi merkeze ve doktora gidiyorsunuz embiryo transfer yapıldı mı.IMPRYL benim gittiğim hiç bir doktor vermedi.hatta geçen hafta bırak bu cocuk olayını geç kalmissin. Dunyada hiç bir yerde kabul etmezler 45 yaşındaki ni dedi.Sizin durumunuz ne lütfen yardım eder misiniz bana

Size bunu kim nasıl söyledi çok acımasızca, dünyada hiç bir yerde kabul etmezler ne demek dünya 60 yaşındakini doğurtuyor. İmkanınız var mı bilmiyorum ama Kıbrısa gitmeyi düşündünüz mü hiç? bir tanıdığım gitti ve ikiz bebekleri var bir kız bir oğlan nerdeyse yaşına geldiler. Ve işlem yapıldığında kadın 49 yaşındaydı. Senin çocuğun olmaz denince insanlar zaten psikolojik olarak dibe vuruyor nasıl olsun ki.

Bende folikül görülüyordu 4-5 tane ama hormon ilaçlarını kullandığımda büyümüyorlardı. Hiç yumurtam toplanamadı ne yazık ki.

Kensinlikle katılıyorum 0,9 amh çok düşük değil
Merhabalar
[/QUOTE]
Merhabalar ben 45 yaşına girdim Mah 0.59 5 negatif tup bebek denemem var.En son geçen hafta gittigim (internet ten Arastirdigim hoca) bana hiç uğraşma çocuktan vazgeç geç kalmışım dedi.Benim fsh sorunum yok adetlerin düzenli.Bir veya iki embiryo 5.gune gidiyor Ama yumurta kalitrsisliginden tutmuyor.Siz neler yapıyorsunuz nereye gidiyorsunuz bu konuda tecrubeletinizi yumurta kalitesi için ne yaptığınızı benimle paylaşirmisiniz.Teşekkür ederim
[/QUOTE]
Merhaba, Bana doktorum DHEA, Gonamax, OmePa-Q10 takviyelerini verdi. Ben de ayrıca D, C, B12 vitaminleri ve doğal arı sütü kullanıyorum yaklaşık 2,5 aydır. Sanırım 3-4 ay daha kullanacağım. İstanbul'daki bu konuda iyi olan 3 hastaneye de gittim Bahçeci, Memorial ve Acıbadem Maslak. Ama ben Memorial 'e devam edeceğim. Umarım siz de doğru doktoru bulup bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Sevgiler.

Merhabalar ben 45 yaşına girdim Mah 0.59 5 negatif tup bebek denemem var.En son geçen hafta gittigim (internet ten Arastirdigim hoca) bana hiç uğraşma çocuktan vazgeç geç kalmışım dedi.Benim fsh sorunum yok adetlerin düzenli.Bir veya iki embiryo 5.gune gidiyor Ama yumurta kalitrsisliginden tutmuyor.Siz neler yapıyorsunuz nereye gidiyorsunuz bu konuda tecrubeletinizi yumurta kalitesi için ne yaptığınızı benimle paylaşirmisiniz.Teşekkür ederim

Yumurtanın DNA hasarını azaltmak için geçen sene doktorum İMPRYL diye bir hap başlatmıştı. 3 ay kullanıcaksın dedi. Faydasını da görmüştüm. 1 tane genetik analizden sağlıklı gelen embriyomuz olmuştu. Bazı doktorlar da gonamax veriyor.
[/QUOTE]
Hangi merkeze ve doktora gidiyorsunuz embiryo transfer yapıldı mı.IMPRYL benim gittiğim hiç bir doktor vermedi.hatta geçen hafta bırak bu cocuk olayını geç kalmissin.Dunyada hiç bir yerde kabul etmezler 45 yaşındaki ni dedi.Sizin durumunuz ne lütfen yardım eder misiniz bana
[/QUOTE]

İnanamıyorum bunu nasıl söylüyorlar size. Geç kalmışsın ne demek!!! yumurtası olan her kadının şansı vardır. İşte ben buna katlanamıyorum. Benim da başıma geldi o yüzden o kadar iyi anlıyorum ki sizi. Hiç o doktora inanmayın, işin kolayına kaçıyorlar. Ama seçeceğiniz doktor Tüp bebek doktoru olmamalı. Çünkü onlar çok rutin yapıyorlar işlerini ve bilgileri sadece klasik tüp bebek nasıl yapılır ile kısıtlı. Bizim yaşlarımızda yani 40 yaşından sonra gidilecek doktorların uzmanlık alanları"ileri yaş gebelik" olması gerekiyor. İyi bir genetik labaratuar'a sahip olmaları gerekiyor. Ekibinde embriyolog olması gerekiyor. Araştırma yaparken buna da dikkat etmek etmeli bence. Sadece ünlü diye gitmemek lazım.

Arkadaşlar lokman Hekim Akay Hastanesinde Dr. Adnan Kaya var, o da görüşmeyi düşündüğüm isimler arasında. Katıldığı programlardan bir kaç videosunu izledim. Dürüst, samimi ve işine hakim gibi geldi. Kendisine giden bilen duyan var mı ? Tanıyan bilen varsa yorumlarınızı alalım lütfen..

bebegini sağlıkla kucağına al ins ne mutlu sana.Bende size özelden sordum ama
Aslinda buradan yazsaniz bilgilensek tedavi gördüğümüz merkez ve dr.ları yaziyoruz hep.
Merhaba dr.u ve merkezi bu sayfaya yazmak istemedim çünkü gereksiz reklam olarak görüyorum. Birisi başka bir şey yazar gereksiz konuşmalar olur kırılırız. Çok samimi duygularla yazıyorum ve çok özür dilerim görmedim mesajınızı. Ben hemen özelden yazıyorum size. Kusura bakmayın lütfen.

Yumurtanın DNA hasarını azaltmak için geçen sene doktorum İMPRYL diye bir hap başlatmıştı. 3 ay kullanıcaksın dedi. Faydasını da görmüştüm. 1 tane genetik analizden sağlıklı gelen embriyomuz olmuştu. Bazı doktorlar da gonamax veriyor.
[/QUOTE]

İnanamıyorum bunu nasıl söylüyorlar size. Geç kalmışsın ne demek!!! yumurtası olan her kadının şansı vardır. İşte ben buna katlanamıyorum. Benim da başıma geldi o yüzden o kadar iyi anlıyorum ki sizi. Hiç o doktora inanmayın, işin kolayına kaçıyorlar. Ama seçeceğiniz doktor Tüp bebek doktoru olmamalı. Çünkü onlar çok rutin yapıyorlar işlerini ve bilgileri sadece klasik tüp bebek nasıl yapılır ile kısıtlı. Bizim yaşlarımızda yani 40 yaşından sonra gidilecek doktorların uzmanlık alanları"ileri yaş gebelik" olması gerekiyor. İyi bir genetik labaratuar'a sahip olmaları gerekiyor. Ekibinde embriyolog olması gerekiyor. Araştırma yaparken buna da dikkat etmek etmeli bence. Sadece ünlü diye gitmemek lazım.
[/QUOTE]

Kesinlikle çok haklısınız, yumurtası ve aktif bir cinsel hayatı olan her kadının ama düşük ama yüksek gebe kalma ihtimali her zaman vardır.

Benim çok yakın bir arkadaşıma da artık imkansız senin çocuğun olmaz yumurta rezervin çok düşük neredeyse menopoza gireceksin demiş doktoru. Seni Kıbrısa yumurta transferine gönderelim demiş. Arkadaşım bu psikolojiyle gezerken kendiliğinden hamile kalıyor. Yaşı 42 falandı sanırım o zamanlar, iki yıl geçti üzerinden şimdi 44. Gecikme olunca korktu bu eyvah doktorun söylediği oldu menopoza giriyorum diye. Bir test yaptır belki de hamilesindir dediğimiz halde ikna edemedik doktora o kadar inanmış ki, 3 ay geçti böyle ve sonuç maalesef düşük. Düşük yapınca öğrendi hamile olduğunu. Hatta kanama olunca yine aynı doktora gidiyor adet kanamam çok fazla sorun ne diye adam düşük yaptığını söylemiyor buna, bir ilaç verip gönderiyor. Sırf kendisiyle çelişmemek için yada hamile kalabildiğini öğrenmesin diye. Kanama iyice artınca yarı baygın devlet hastanesine götürüyorlar orada ki doktor söylüyor düşük yaptığını. Belki o ilacı vermese ve baştan devlet hastanesine gitseydi belkide tutunacaktı çocuk. Her şey nasip tabii ama düşünmeden de edemiyor insan ve bu tedavi süreçlerinden de gözü korkuyor. Doktor çoook önemli inşallah tüccarlara değil doktor gibi doktorlara denk geliriz.

[/QUOTE]

[/QUOTE]
Siz böyle bir hekim ve merkez bulabildiniz mı Bana ozrlden yazabilirmisiniz düşündüğünüz yeri.40 yaş üstünde başarılı hekim ve merkez neresi fazla zamanımızda yok.Siz nereye gidiyorsunuz

[/QUOTE]
Merhaba, Bana doktorum DHEA, Gonamax, OmePa-Q10 takviyelerini verdi. Ben de ayrıca D, C, B12 vitaminleri ve doğal arı sütü kullanıyorum yaklaşık 2,5 aydır. Sanırım 3-4 ay daha kullanacağım. İstanbul'daki bu konuda iyi olan 3 hastaneye de gittim Bahçeci, Memorial ve Acıbadem Maslak. Ama ben Memorial 'e devam edeceğim. Umarım siz de doğru doktoru bulup bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Sevgiler.
[/QUOTE]
Cok tesekkur ederim verdiğiniz bilgiler için..Dilerim sizde biran once kucaginiza alirsiniz bebeginizi.sevgiler

Size bunu kim nasıl söyledi çok acımasızca, dünyada hiç bir yerde kabul etmezler ne demek dünya 60 yaşındakini doğurtuyor. İmkanınız var mı bilmiyorum ama Kıbrısa gitmeyi düşündünüz mü hiç? bir tanıdığım gitti ve ikiz bebekleri var bir kız bir oğlan nerdeyse yaşına geldiler. Ve işlem yapıldığında kadın 49 yaşındaydı. Senin çocuğun olmaz denince insanlar zaten psikolojik olarak dibe vuruyor nasıl olsun ki.

Alıntı yaptığınız kişi ben değilim. Bu sözlerin sahibi NISAN IST.
Ben sadece o kişiye cevap yazdım. Hepsi bu. ''[/QUOTE] '' ekini yanlışlıkla silmişim üst kısımda.

Cok unlu bir Yahudi atasozu vardir: ''Ucuz mal alacak kadar zengin degilim.''

Bu mantikla, bence aksine, parasi olmayanlarin ozellikle cok iyi kliniklere gitmeleri lazim; cunku tek veya iki atista vururs orani cok artiyor. Yazik gunah, bankadan kredi cekip bu ise giren insanlar var; adi duyulmamis kliniklerde defalarca surunuyor bu insanciklar. Bir de finansal sorunlarla yasadiklari stres biniyor uzerlerine...

Ozellikle ileri yas infertilitesinde @panic_attack .!. in dedigi gibi bu isin duayenlerine gitmek lazim. Zaten yas sebebiyle hersey aleyhimize isliyor, ucuz etin yahnisini cekecek durumumuz yok anlayacaginiz. Sizin yasiniz sanirim 31, o yuzden boyle konustugunuzu dusunuyorum...

Çok güzel yazmsmissin canım her satırına katılıyorum nasılsın hamislik nasıl gidiyor cinsiyet bellimi

Çok güzel yazmsmissin canım her satırına katılıyorum nasılsın hamislik nasıl gidiyor cinsiyet bellimi

Cok sukur canim, bir sorun yok. Bizimki erkek olacak. Kimi duysam da erkek, bu sene erkek senesi herhalde.
Senin hayatinin anlamlari nasil bakalim?

Inan, senin hikayen her aklima geldiginde, her an hersey olabilecegini bilmenin ve umudu hicbir zaman kaybetmemenin cok onemli oldugunu hatirliyorum. Foruma gelen her umutsuz anne adayina ornek gostermemiz lazim seni ve senin gibi hikayesi olan kadinlari... ☺️

X