Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün tüp bebek tedavisine başladım. 38 yaşında evlendim, 6 ay sonra normal yolla hamile kaldım ama doğumuma 2 hafta kala bebeğimi kaybettim. Yaşadığım şeyleri az çok tahmin edersiniz.
Bugün doktorum olumlu konuştu ve iğnelerimi verdi. O kadar heyecanlı ve gerginim ki anlatamam. Sürekli kendime olumlu şeyler söylüyorum ve burada güzel şeyler okuyunca da ayrı bir mutlu oluyorum.
Sizden ricam benim için dua edin. Buna o kadar ihtiyacım var ki anlatamam. Ve dilerim Allahım hepimize hamileliğin o mükemmel hissini ve evlatlarımızı kucağımıza sağlıkla almamızı nasip etsin.
Merhabalar arkadaşım aramıza hoş geldin.Kaybin için gerçekten çok üzüldüm ne kadar unutamasanda toparlanıp önüne baksana çok sevindim.Tedavin hayırlı olur inşallah mutlu haberlerine hep beraber seviniriz.Yuce Rabbim sana sağlıcakla en kısa zamanda bir bebek versin inşallah

Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün tüp bebek tedavisine başladım. 38 yaşında evlendim, 6 ay sonra normal yolla hamile kaldım ama doğumuma 2 hafta kala bebeğimi kaybettim. Yaşadığım şeyleri az çok tahmin edersiniz.
Bugün doktorum olumlu konuştu ve iğnelerimi verdi. O kadar heyecanlı ve gerginim ki anlatamam. Sürekli kendime olumlu şeyler söylüyorum ve burada güzel şeyler okuyunca da ayrı bir mutlu oluyorum.
Sizden ricam benim için dua edin. Buna o kadar ihtiyacım var ki anlatamam. Ve dilerim Allahım hepimize hamileliğin o mükemmel hissini ve evlatlarımızı kucağımıza sağlıkla almamızı nasip etsin.
Merhaba tekrar hamile kalırsın inşallah. Doktorun olumlu konuştuysa bir bildiği vardır :). Sana üzücü hatıraları hatırlatmak istemem ama doğumdan 2 hafta önce kaybettim demişsin bende şu an hamileyim de kayıplar genelde ilk 3 ay içinde olur diye biliyordum sen doğuma çok yaklaşmışsın. Sana üzücü hatırları hatırlatmak istemem ama neden oldu nasıl oldu merak ettim şimdi .

Hep kadınların yumurtası sorunlu diyorlar ya bence erkek yaşı da önemli benim arkadaşımın eşi 4 yaş küçük kendide 40 yaşındaydı ngs falan olmadan 3. Gün 2 tane embriyo ile ikiz kızları oldu. Sizin anlattığınız hikayede bunu doğruluyor kadın yaşı ile erkek aynı ya da erkek büyükse işler daha zor
Feryamcim söylediğine keşke katilabilsem ama maalesef ki erkek yaşı eğer üreme ile ilgili bir sağlık sorunu yoksa hiç önemli değil. Herşey yumurtada bitiyor hatta spermde sorun olsa bile yumurta eğer çok sağlıklı ise onu iyilestirebiliyor.Fakat yumurta kaliteli değilse sperm çok iyi olsa bile olmuyor :KK43:

Cok sukur canim, bir sorun yok. Bizimki erkek olacak. Kimi duysam da erkek, bu sene erkek senesi herhalde.
Senin hayatinin anlamlari nasil bakalim?

Inan, senin hikayen her aklima geldiginde, her an hersey olabilecegini bilmenin ve umudu hicbir zaman kaybetmemenin cok onemli oldugunu hatirliyorum. Foruma gelen her umutsuz anne adayina ornek gostermemiz lazim seni ve senin gibi hikayesi olan kadinlari... ☺

Maşallah küçük paşa'yı sağlıkla gelsin 💙 evet 2019 ve 2020 yılları anladığım kadarıyla erkek bebeklerin daha çok geldiği yıllar bizim 2019 sayfasında da erkek bebek daha fazla

bebeğime kavuşmama mücadelem sürecim konusunda söyledikleri için çok teşekkür ederim gerçekten eğer bir umut olabiliyorsam bu sayfada çok ama çok mutlu olurum 🤩😍 kimse umudunu yitirmedin 6 yıllık mücadele ile şükür nasip etti
Rabb'im umudu olan insanlara nasip ediyor Ben buna inanıyorum

Umut az kalir kelime olarak 40 yaşindaydi anneveoglusu yani gencti bence
isyerinden Bir arkadasimda 38 yaslarinda ilk negatif sonucu 2 3 aya hamileydi .o bir daha hemen tedavide olmazdi.
o yaslarda tedavi sonrasi hamile kalan oluyor.ben üzerime alinmazdım ne yazik ki
Kafam böyle calisiyor 😂
Gecen yilda erkek yıliydi bu yilda senin hamileliginle erkege basladik erkek yili yine 😂kiz neredeyse hic duymuyorum.
Ben 41 yaşında gebe kalıp 41 yaşında doğum yaptım bence bu sayfa zaten 40 yaşından sonra anne olmaya çabalayanlarin sayfası dimi benim hikayem de uyuyor senle aramizda 1.5 yaş var anne olma yaşı olarak sen 42.5 tamı anne olmustun

bu arada bir arkadaş daha vardı benim gibi tüp Bebek düşüğü sonrası doğal olarak hamile kalan benim yıllar önce ilk yazmaya başladığımda hatırlıyorum

Merhaba dr.u ve merkezi bu sayfaya yazmak istemedim çünkü gereksiz reklam olarak görüyorum. Birisi başka bir şey yazar gereksiz konuşmalar olur kırılırız. Çok samimi duygularla yazıyorum ve çok özür dilerim görmedim mesajınızı. Ben hemen özelden yazıyorum size. Kusura bakmayın lütfen.
Sizi tebrik ederim maşallah sana ve evladına Allah sağlıkla kucağına nasip etsin inşallah

Ben 41 yaşında gebe kalıp 41 yaşında doğum yaptım bence bu sayfa zaten 40 yaşından sonra anne olmaya çabalayanlarin sayfası dimi benim hikayem de uyuyor senle aramizda 1.5 yaş var anne olma yaşı olarak sen 42.5 tamı anne olmustun

bu arada bir arkadaş daha vardı benim gibi tüp Bebek düşüğü sonrası doğal olarak hamile kalan benim yıllar önce ilk yazmaya başladığımda hatırlıyorum
Merhaba bence yaşa bu kadar takılmayalım 41,42,42.5 çokta önemli değil o kadar. Bence Allah nasıp ederse kadın 45 tede anne olabilir ve bu forumdaki herkes anne olmayı hak ediyor.

Merhaba bence yaşa bu kadar takılmayalım 41,42,42.5 çokta önemli değil o kadar. Bence Allah nasıp ederse kadın 45 tede anne olabilir ve bu forumdaki herkes anne olmayı hak ediyor.
Ben takilmiyorum canım bencede herkes anne olmayı hakkediyor Bebegimhadi Bebegimhadi çok kolay hamile kalmışım gibi yazmış gençti diye bence bu sayfada herkes genç

herkes yaşadığını biliyor Allah kimseyi evlâd hasreti ile sınamasın canı yürekten diledim hep o zamanlar öncelikle hiç anne olmamış arkadaşlara nasip etsin diye

Ben takilmiyorum canım bencede herkes anne olmayı hakkediyor Bebegimhadi Bebegimhadi çok kolay hamile kalmışım gibi yazmış gençti diye bence bu sayfada herkes genç

herkes yaşadığını biliyor Allah kimseyi evlâd hasreti ile sınamasın canı yürekten diledim hep o zamanlar öncelikle hiç anne olmamış arkadaşlara nasip etsin diye
Walla kolay mı zor mu bilmem bende 2 senelik uğraşmanın ardından 41 yaşımda hamile kaldım , Allah'ın izniyle 41.5 doğuracağım. Bu yaş takıntısı yüzünden beni tanımayanlara yaşımı sorunca 36 falan diyorum. Normalde yaşımdan utanmamda şimdi gebe olduğum için çok dikkat çekmek istemiyorum. Toplumun tabuları işte insanı böyle yalan söylemeye itiyor. Bence kadınlar doğal beslensinler özellikle sigaradan ve kafeinden ayrıca alkolden uzak dursunlar, vitaminlerini alsınlar, tüp bebek vs gibi yöntemleri de denesinler olmazsa doğal yöntemleri de aksatmasınlar hey ayı değerlendirsinler mutlaka kenarda köşede kalmış sağlam bir yumurtaya rastlayacaklardır.

Çok duygulandım :) Allah size ve ailenize sağlıklı uzuuuun yıllar versin inşallah. Tam bir mucize yaşadığınız. İnşallah bizler de bu güzel duyguları yaşarız:dua: Paylaşımınız için çok teşekkürler. İnanın yüreğme su serpildi.

Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için
Rabbim özellikle bu sayfada mücadele eden her arkadaşa nasip etsin inşallah bende bu sayfadan aldığım her hamile haberini dört gözle bekliyorum

Merhaba arkadaşlar
Ben kolay hamile kalabilen bir kadın olamadım ilk yavrumu 14 ay sonra korunmasız ilişki ile hamile kaldım kucağıma aldım
oğlum zor büyüdü çalışan bir anneydim eşimde rotasyona bağlı bir görevde olduğu için devamlı geziyorduk bakıcı sorunları büyütmedeki yanlışlıklar derken oğlumun konuşamama sorunları ikinci defa anne olma fikrimden uzaklaşmama neden oldu
yas 35 olduğunda artık oğluma bir kardeş olmali dedim kısa bir süre eşimin istememesi üzerine bir kaç ertelendi sonra eşimde tamam dedi iki -uc yıl nasıl olsa bugün olur yarin olur ile geçti
Yaş 37-38 oldu hala bende gebelik olmayınca Dr gittim Miyon olduğunu öğrendim gebeliği etkileyecek yerde dendi rahmin alinmasi gerekir diyen drlar arasında kafam allak bullak olmuştu rahmin alınması anne olamamam demekti
o sırada namık Kemal tıp fakültesi Hastanesinde görev yapan remzi abali ya randevu aldim anne olmak istediğimi söyledim bana iki kerede ameliyat olmayı kabul edersem şansım olabileceğini söyledi o gün nasıl mutlu oldum anlatamam
ancak ameliyat günü verildiğinde remzi beyin istifa ettiğini öğrendim bahçeci fulya ya geçti
dr nicel Taşdemir tarafından üç ay ara ile iki kere miyon operasyonu oldum ksaimdaki son operasyondan üç ay sonra ocakta hamile kaldım drum ve ben çok mutluyduk ama istenmeyen oldu duzensiz HCG artislari ile dış gebelik şüphesi ortaya çıktı önce kürtaj sonrası iğne ile bu süreç bitti yine başa dönmüştum
sinrasinda dış gebelik sonrası tüplerin durumunu görmek için rahim filmi çekildi rahim filminde sorun yoktu ve bir süre daha doğal yoldan denemeye devam etmemizi istedi Doktor

devam ettik ettik ancak yaşım bu sefer kırkı buldu bir türlü gebe kalamıyorum artık ümidim yavaş yavaş azaliıyordu doktoruma aşılama istediğimi söyledim aşılama için muayene olurken Dr can sıkıcı bir haber daha verdi miyom tekrarlamıştı yine yakın bir bölgede gebeliği etkileyecek yerdeydi

Buna rağmen aşılamayı denedim ama maalesef negatif sonuçlandı doktorum bunun üzerine artık doğal yoldan denemenin yaşım itibariyle beni zorlayacagini zamanımın kısaldığını tüp bebek denemem gerektiğini söyledi

Araştırmalarım sonrasında Remzi Bey'in bahçecide görev yaptığını bildiğimden ona gittim Bir sürü test verdi açıkçası bunca yıldır bebek isteyen ben bu testlerin çoğunu yaptırmıştım testler sonucunda haşimato tiroit hastası olduğum çıktı D vitamini ve B12 vitamin yerlerde olduğu görüldü Doktor bey B12 ve D vitaminleri için takviyelerle almamı istedi

Miyon konusunda nicel doktorumla da aynı fikirde idi Miyon tekrar alınmalıydı bu da 3 defa mıyon operasyonu geçirmem demekti eşimle oturduk konuştuk ileride pişman olmamak için bir defaya mahsus tüpbebek deneme konusunda karar verdik

2017 Eylül'de tedavi başladı üç tane embriyom donduruldu üçüncü günü donduruldu Ekim ayında operasyon oldum Dr üç ay dinlenme verdi doğal yoldan da deneyin dedi ama biz dondurulmuş embriyolar var diye korunmaya devam ettik

2018 subat ayında transfer için hazırlık başladı ama progestran hormonun yüksek çıkması nedeniyle transfer iptal oldu
2018 Mart ayinda transfer oldu 21 Mart'ta iki 4. Gün embriyosu transfer oldu 31 Mart'ta gebelik testi pozitif gösterdi ama Nisan ortasına doğru kanama ile gebelik sona erdi
cok üzüldüm ağladım ama elden gelen bir şey yoktu eşim uzuntumu gidermek için ailece Balkanlar turu ayarladı doğal sürece bırakmıştık ama ben artık bebek olayını kapatmıştım
yurt dışına çıktık gezdik eğlendik hopladim vee geldikten sonra çok fena hastalandım Dr gittim 11 Mayıs'ta ve o gün hamile olduğumu ogrendim küçük mucizem gelmisti inanmak zor geliyordu testi iki gün sonra tekrarladim ve korktuğum gibi olmadı nerdeyse üç katı artmıştı
16 Mayıs'ta keseyi 30 Mayıs'ta kalp atışini duyduk mucize gibiydi şükürler olsun rabbim nasip etmişti

Biraz uzun oldu kusura bakmayın bu arada 41 yaşında hamile kaldım ve dogurdum yarin 42 yaşına basıyorum.

darisi sizlere olsun arkadaşlar
Allah razı olsun. Bak ne güzel ışık oldun canım hepimize. Her zaman bir umut olduğunu tekrar hatırlattın. Allah evlatlarından ayırmasın. 😘

Walla kolay mı zor mu bilmem bende 2 senelik uğraşmanın ardından 41 yaşımda hamile kaldım , Allah'ın izniyle 41.5 doğuracağım. Bu yaş takıntısı yüzünden beni tanımayanlara yaşımı sorunca 36 falan diyorum. Normalde yaşımdan utanmamda şimdi gebe olduğum için çok dikkat çekmek istemiyorum. Toplumun tabuları işte insanı böyle yalan söylemeye itiyor. Bence kadınlar doğal beslensinler özellikle sigaradan ve kafeinden ayrıca alkolden uzak dursunlar, vitaminlerini alsınlar, tüp bebek vs gibi yöntemleri de denesinler olmazsa doğal yöntemleri de aksatmasınlar hey ayı değerlendirsinler mutlaka kenarda köşede kalmış sağlam bir yumurtaya rastlayacaklardır.

Sen ne yaptin, gorumcene soyledin mi hamile oldugunu?

Hep kadınların yumurtası sorunlu diyorlar ya bence erkek yaşı da önemli benim arkadaşımın eşi 4 yaş küçük kendide 40 yaşındaydı ngs falan olmadan 3. Gün 2 tane embriyo ile ikiz kızları oldu. Sizin anlattığınız hikayede bunu doğruluyor kadın yaşı ile erkek aynı ya da erkek büyükse işler daha zor
Feryamcim söylediğine keşke katilabilsem ama maalesef ki erkek yaşı eğer üreme ile ilgili bir sağlık sorunu yoksa hiç önemli değil. Herşey yumurtada bitiyor hatta spermde sorun olsa bile yumurta eğer çok sağlıklı ise onu iyilestirebiliyor.Fakat yumurta kaliteli değilse sperm çok iyi olsa bile olmuyor :KK43:
Aynen T tunserD12 ye şiddetle katılıyorum. Erkeklerde canlı sperm Yok denilse bile ameliyatla bir tane bile olsa alıp yumurta ile döllenmesini sağlıyorlar. Ama yumurta yoksa yoktur. Net.
T tunserD12 sen nasıl oldun. Netleşti mi durumun. Kaçırdım sanırım üzgünüm.

Aynen T tunserD12 ye şiddetle katılıyorum. Erkeklerde canlı sperm Yok denilse bile ameliyatla bir tane bile olsa alıp yumurta ile döllenmesini sağlıyorlar. Ama yumurta yoksa yoktur. Net.
T tunserD12 sen nasıl oldun. Netleşti mi durumun. Kaçırdım sanırım üzgünüm.
İyiyim güzelim ilaçla düşürdük şimdi vücudun kendini toplamasını bekliyoruz.Sen ne zaman başlıyorsun tekrar

Tüp bebek sürecinde ve transfer de beslenmeme çok dikkat ettim zeytinyağı içinde kuru incir bırakarak her gün 1 adet tükettim eğriçayır arı sütünden şişe olandan alıp içtim onun dışında Solgar D vitamini kullandım 4 kkutu B12 ampul vitaminlerden iğne olarak vuruldum
Transfer sürecinde nar suyu ve nar tükettim hamile kalabilmek için transfer sonrasında ilk iki gün dikkatli hareket ettim sonrasında yürüyüşler yaptım bol bol ceviz fındık yumurta badem yedim derin nefes egzersizleri yaptım

Ayy cok sevindim yazdiklariniza Allah razi olsun ne güzel bizleri terk ermiyorsunuz tanismasakta gercek dost ve iyi insanlarsiniz.Ben ve tedavi oldugumuz arkadaslar cok yorulduk bi care ariyoruz destek arıyoruz bir ari sutü markasi bile burdan ögrenildiginde rahatca alınıyor ne demek istedigimi anladiniz sanirim.Bende 43 yasindayim 7 senedir deneme deneme yumurta kalmadi hesapladim 100 yumurtayi gecmisim ve yaridan fazlasi yanlis tedaviler yuzunden gitti simdi 2 veya 3 yumurta ile mucadele ediyorum bize yardim etmeye devam edin özellikle ileri yasta kaliteli yumurta ve sayi artmasi icin yazilanlarin haricinde baska bilgilerinizde varsa paylasin...yürekten tesekkür ediyorum bizi en iyi siz anlarsiniz.

iç Anadolu'da oturuyorum eşimin görevi nedeniyle burada şehir Hastanesi'ne gittiğinde kan veriyordum hamileyken kız kan etiketinde benim yaşımı gördü inanamadı Ablam sen 41 yaşında doğum mu yapacaksın dedi annesi o yaşta torun sahibiymiş düşün

kac yaşında gösteriyorum dedim kıza belki doğru belki yanlış 35-36 abla annem çökmüş benim senin gibi değil dedi o zaman mutlu olmuştum

senin yaşını saklamani inan anliyorum toplum 40dan sonra anne olmaya pek alışkın değil

kac haftalık hamilesin nasıl gidiyor hamilelik
hamis cetveli yapın hamisler böyle kimler hamiş atlayabiliyoruz

Öncelikle başın sağolsun çok geçmiş olsun
Rabbim korktugunuzla sinamasin sağlıklı gebelik sonucunda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah rabbim

Arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin benimde sorun düşük rezerv ve amh idi 0.02 amh yumurtalıklarda 3 folikül görünüyordu 3 tüp bebek tedavülde ilkinde başarılı olduk 14 haftalık kalbi durdu sonraki 2 denememde döllenme olmadı artık umudumu kaybetmek üzereydim yorulmuşdum 30 nisan reglimde doktora 1 adet yumurtayı ilaçsız takip edelim dedim bu arada protime woman biosteron ve omepa kullanıyordum yumurta 22 mm geldiğinde çatlatma iğnesi oldum doktor iğneyi verdiği gün bile Semra sadece deniyorsun sonucuna lütfen üzülme dedi 13 mayısta tatile gittim dödnüğümde hamile olduğumu öğrendim inanamadım hala bazen korkularım oluyor ancak inanmak ve vazgeçmemek çok önemli bu süreçte💜allah hepimizin kucağını doldursun

Canım yaa nassil mutlu oldum 😍😍 anlatamam gözün aydın kaç haftalık oldunuz yaa dahas önce yazdın mı ben hiç denk gelmedim hamilelik haberine
Maşallah maşallah sana ve küçük mucizene
Rabbim ol desin oluyor

Nice yaşları olsun şimdiden💜
:KK9:Allah sana bağışlasın doğum günün kutlu olsun anneveoglusu 😊😊

Allh razı olsun kızlar güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. 💓💓
Allah razı olsun. Bak ne güzel ışık oldun canım hepimize. Her zaman bir umut olduğunu tekrar hatırlattın. Allah evlatlarından ayırmasın. 😘
Ayy cok sevindim yazdiklariniza Allah razi olsun ne güzel bizleri terk ermiyorsunuz tanismasakta gercek dost ve iyi insanlarsiniz.Ben ve tedavi oldugumuz arkadaslar cok yorulduk bi care ariyoruz destek arıyoruz bir ari sutü markasi bile burdan ögrenildiginde rahatca alınıyor ne demek istedigimi anladiniz sanirim.Bende 43 yasindayim 7 senedir deneme deneme yumurta kalmadi hesapladim 100 yumurtayi gecmisim ve yaridan fazlasi yanlis tedaviler yuzunden gitti simdi 2 veya 3 yumurta ile mucadele ediyorum bize yardim etmeye devam edin özellikle ileri yasta kaliteli yumurta ve sayi artmasi icin yazilanlarin haricinde baska bilgilerinizde varsa paylasin...yürekten tesekkür ediyorum bizi en iyi siz anlarsiniz.

Ben yazamasamda okuyorum hamiş haberlerine çok seviyorum kendim.gibi

Allah sizden de razi olsun bilgim ölçüsünde hep buralarda olup yazacagim 💓😍

X