- 4 Şubat 2019
- 811
- 1.941
- 46
- Konu Sahibi akideciknane
- #67.481
Ben Bahçecide tedaviye başladığımda 43 yaşımda 0,17 AMH değerim, düşük FSH'ım ve 27 günde bir düzenli regl olan bir kadındım. 4 aylık tedavi ve her kontrolde dumunuz çok zor denilip moral bozan konuşmalarla eve ağlayarak dönüyordum. Durumumu elbette biliyordum ama takviye vitamin vs. vermek yerine sürekli hormon ilaçları verip beni hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak çöküntüye uğrattılar. Yani zor bir vakaydım ve doktor benimle uğraşmamak için elinden geleni yaptı. Muayene sonrası ben giyinirken bırakıp gidiyor hiç bir açıklama yapmıyordu. Hemşiresi bile bir sonraki randevuda görüşürüz diyip gidiyordu. Hani sanki lütfedip bakmış gibi davranıyordu. Sürekli bana senin durumun çok zor, tüp bebek yapamazsın sen diyip durdu. Zaten sonunda da senin için en iyisi donasyon yaptırmak dedi. Senin tek sorunun yumurtan, diğer yönlerden hiçbir sorunun yok, eğer bir yumurta bulursan 25 yaşında gibi doğum yaparsın dedi. Ama doktoruna göre de iş değişir elbet, o da bana denk gelmedi sanırım :) olan kayıp olan 2 yılıma oldu ne yazık ki
Cok uzgunum bu yasadiklariniz icin. Bunlar Fulya’da mi oldu? Hangi doktor bu? Inanamiyorum boyle vicdansizlik olamaz...
Tamam, gercekci olmali bosuna umut vermemeli ama bu cok acimasiz.
Eger Fulya ise gercekten doktordan doktora degisiyor; ben asla boyle bir tavirla karsilasmadim. Bence sikayet etmek gerekli, insanlara boyle davranmamalari gerektigini baska turlu ogrenmezler...