Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben bahcecide tedavi oldum kliniktende doktorumdan da çok memnundum açıkçası herkes her klinikten memnun olamaz ben de daha ince gittigim merkezlerdeki gördüğüm muameleden memnun değildim ama bahçeci bana çok profesyonel ve kurumsal geldi şimdi anneysem önce allahım sonra onların ve doktorum mustafa bahcecinin sayesinde

Evet guven gercekten cok onemli. Sanirim guven inanci getiriyor, inanc da o mucizevi dedigimiz bilimin de aciklayamadigi olumlu etkiyi getiriyor. Ayni kanser hastalarinda moralin tedavi icin cok onemli olmasi ve 'placebo' etkisi ile insanlarin iyilesebilmesi gibi.

Bende imkanı olanlara diyorum Memorial a gidin,ama diğer yeri kötülemek için demiyorum başarı oranı çok yüksek çok pozitif alan var.
Ama herkese de iyi gelmiyor bir arkadaş orada 3 deneme yaptı negatif oldu,Aret kamar A gitti ilk deneme de gebe kaldı ve doğum yaptı.
İrenbede ben negatif aldım ama doğum yapan arkadaşım oldu.
Hakkımızda hayırlısı olsun, önemli olan gittiğin yere güvenmek güvenmezsen başarı olmuyor malesef.

Bende imkanı olanlara diyorum Memorial a gidin,ama diğer yeri kötülemek için demiyorum başarı oranı çok yüksek çok pozitif alan var.
Ama herkese de iyi gelmiyor bir arkadaş orada 3 deneme yaptı negatif oldu,Aret kamar A gitti ilk deneme de gebe kaldı ve doğum yaptı.
İrenbede ben negatif aldım ama doğum yapan arkadaşım oldu.
Hakkımızda hayırlısı olsun, önemli olan gittiğin yere güvenmek güvenmezsen başarı olmuyor malesef.
Moonlovers güzelim moralini bozmak istemezdim keşke herşey güzel ilerleseydi ve sana da olumlu anlamda umut olurdu güzel şeyler söylemek isterdim gerçekten fakat biliyorsun son opu da neredeyse taze transfer yapacaklardı son anda ben fark edip uyardım doktor herşeyi unutuyor kesinlikle hemşirelerle aranı iyi tutup herşeyi dosyana yazdıklarından emin olmanı tavsiye ederim inan bana benimde eşim tedavi sürecinde sürekli benimle İstanbula gelemez mesleği gereği ve İstanbulda bırak akrabamı arkadaşım bile yok hatta bu kadar emek vereceğim ngs den sağlıklı dönen embriyom olacağı inancım bile yok belki elim boş kalacağım. kesinlikle irenbe şans verilmeyecek bir yer değil şans ver ama baktın işler istediğin gibi ilerlemiyor esin yanında olamasa bile alternatiflerini tekrar gözden geçir canım inşallah herşey güzel ilerler tedavi sürecini benimle de paylaşırsan olumlu anlamda yanında olmaya çalışırım

Geçmiş olsun. Düşük yapmak çok kötü ben iki kere kürtaj oldum ve rahim inceldi sizin adınıza şu açıdan sevindim ki kürtaj olmadan düşük yapabilmişsiniz yoksa bir de rahmi toparlamakla uğraşacaktınız. Benim de size tavsiyem istanbulda ngs yapacak bir yere gitmeniz havuzda uygulanabilir durumunuza bağlı ama bunları doktora söyleyin yanaşmazsa başka merkeze gidin. En azından ngs yapmalı havuz yapmasa da. Moralinizi yüksek tutun ve çabuk olun.Şansınız açık olsun.
Sagol canım bende öyle düşünüyorum hayırlı artık hep beraber göreceğiz neler olacak😊

Kızlar slm. Ben şu tüp bebek ortamlarına girdim gireli tanıdığım herkze Bahçeci diyorum. Benden duyup gidende herkezde çk memnun kaldı.labaratuar kaliteleri ortada.drların profesyönelliklerii ortda. Hep güvendim ve sonunda çocuğum oldu. Bendsn başkada 3 arkadaşımı annne yaptılar Allah razı olsn.evet beklemek can sıkıyor ama prpblem deil. Yeterki kaliteli hzmet alalım labaratuar iyi olsn brklmk sorum değil şeklinde yaklaştı ben ve arkadaşlarım ki bence türkşyedeki en iyi lab olduğu kesin. İmkanı olan bahçeciye gitmelidir bence. İkinci bebek yapmak içinde hiç düşünmeden gideceim yer bahçeci olacak benim.

Kızlar slm. Ben şu tüp bebek ortamlarına girdim gireli tanıdığım herkze Bahçeci diyorum. Benden duyup gidende herkezde çk memnun kaldı.labaratuar kaliteleri ortada.drların profesyönelliklerii ortda. Hep güvendim ve sonunda çocuğum oldu. Bendsn başkada 3 arkadaşımı annne yaptılar Allah razı olsn.evet beklemek can sıkıyor ama prpblem deil. Yeterki kaliteli hzmet alalım labaratuar iyi olsn brklmk sorum değil şeklinde yaklaştı ben ve arkadaşlarım ki bence türkşyedeki en iyi lab olduğu kesin. İmkanı olan bahçeciye gitmelidir bence. İkinci bebek yapmak içinde hiç düşünmeden gideceim yer bahçeci olacak benim.
Merhaba arkadaşlar buraya son zamanlarda yapılan yorumlardan malesef reklam kokusu alıyorum. Daha önce hiç burada gormedigim arkadaşların yorumlarından bu kanıya vardım sanırım.Memnun olduğumuz merkezlerden bahsedip birbirimize tavsiye etmek normal tabiki de fakat diğer merkezleri alenen kotuleyip bir rekabet ortamı yaratmak pek etik gelmiyor bana.Bizler ortak bir hayal için savaş veren maddi manevi büyük bedeller ödeyen insanlar olarak daha hassas davranıp kimsenin avukatlığını yapmayalım bence.Nacizane hissiyatim.Sevgiler

Merhaba arkadaşlar buraya son zamanlarda yapılan yorumlardan malesef reklam kokusu alıyorum. Daha önce hiç burada gormedigim arkadaşların yorumlarından bu kanıya vardım sanırım.Memnun olduğumuz merkezlerden bahsedip birbirimize tavsiye etmek normal tabiki de fakat diğer merkezleri alenen kotuleyip bir rekabet ortamı yaratmak pek etik gelmiyor bana.Bizler ortak bir hayal için savaş veren maddi manevi büyük bedeller ödeyen insanlar olarak daha hassas davranıp kimsenin avukatlığını yapmayalım bence.Nacizane hissiyatim.Sevgiler

Siz daha önce görmemiş olabilirsiniz de ben 2008'den beri buralardayım. Bahçeci'nin reklamını yapmak için evlenip, bi süre çocuk sahibi olmayıp totalde 11 sene beklemiş olamam sanırım? Aynı fikirde olmadığınız bir şey yazıldığında onun reklam olduğunu düşünüyorsanız okuyup geçin, yönetim gerekeni yapar zaten. Ben tüp bebek tedavisine başlamadan önce bana doktorların ve embriyologların söylediklerini ve devamında yaşadığım tecrübeyi paylaştım. Bu platformun amacı da o zaten. Kafası karışık insanlara fikir olmak. Herhangi bir yere kötü demedim, imkanım (zaman olarak yani, yoksa maddi olarak aşağı yukarı aynı) olmasa ben de İzmir'e gidecektim zaten. Daha iyisi varken oyalanmayın, mümkünse şartları zorlayın dedim. Demeye de devam edeceğim. 40 yaş üzerinde olan kişilerin merkez seçiminde daha titiz olması lazım çünkü.

Benim hamileliğim sağlıklı devam eder veya etmez bilemem. Herhangi bir genetik problem tespit edilmesi durumunda da gebeliğin sonlandırılması taraftarı olurum. Çünkü engelli çocuklarla çalışıyorum ve hayatlarının ne kadar zor olduğuna bizzat şahidim. Öyle bir durumda şansımı denemeye devam edeceğim yer yine Bahçeci Fulya veya İstanbul Tüp Bebek Merkezi olur.

@tunserD12 arkadaşımız bana mesaj atarak Bahçeci ile ilgili fikrimi sordu. Ben de kendisinin başından geçenleri burada okuyunca birkaç cevabımı da buradan verdim belki başkaları için de yeni bir fikir olur diye. Yoksa normal şartlarda yaş sınırından dolayı buraya yazmıyorum zaten.

Hayırlı forumlar. :KK28:

Siz daha önce görmemiş olabilirsiniz de ben 2008'den beri buralardayım. Bahçeci'nin reklamını yapmak için evlenip, bi süre çocuk sahibi olmayıp totalde 11 sene beklemiş olamam sanırım? Aynı fikirde olmadığınız bir şey yazıldığında onun reklam olduğunu düşünüyorsanız okuyup geçin, yönetim gerekeni yapar zaten. Ben tüp bebek tedavisine başlamadan önce bana doktorların ve embriyologların söylediklerini ve devamında yaşadığım tecrübeyi paylaştım. Bu platformun amacı da o zaten. Kafası karışık insanlara fikir olmak. Herhangi bir yere kötü demedim, imkanım (zaman olarak yani, yoksa maddi olarak aşağı yukarı aynı) olmasa ben de İzmir'e gidecektim zaten. Daha iyisi varken oyalanmayın, mümkünse şartları zorlayın dedim. Demeye de devam edeceğim. 40 yaş üzerinde olan kişilerin merkez seçiminde daha titiz olması lazım çünkü.

Benim hamileliğim sağlıklı devam eder veya etmez bilemem. Herhangi bir genetik problem tespit edilmesi durumunda da gebeliğin sonlandırılması taraftarı olurum. Çünkü engelli çocuklarla çalışıyorum ve hayatlarının ne kadar zor olduğuna bizzat şahidim. Öyle bir durumda şansımı denemeye devam edeceğim yer yine Bahçeci Fulya veya İstanbul Tüp Bebek Merkezi olur.

@tunserD12 arkadaşımız bana mesaj atarak Bahçeci ile ilgili fikrimi sordu. Ben de kendisinin başından geçenleri burada okuyunca birkaç cevabımı da buradan verdim belki başkaları için de yeni bir fikir olur diye. Yoksa normal şartlarda yaş sınırından dolayı buraya yazmıyorum zaten.

Neden üstünüze alindinız anlamadım etiketledigim başka bir mesajdı.

Tamamen katiliyorum. Ayrica baska bir yerin kotu oldugunu duyduysam gorduysem de soylerim. Bunun etikle hicbir alakasi yok. Insanlari uyarmanin bu sureci yasayan biri olarak vazifem oldugunu dusunuyorum. Cogunun da hosuna gitmiyor olabilir; ama ben soylerim, karari kendi versin.
Kafamizi surekli kuma gomup, olumsuz orneklere ve risklere gozumuzu kaparsak, sonunda cikacagimiz kapi dolandirilmak oluyor.
Insanlari somuren, denek gibi kullanan o kadar cok merkez var ki...
Gercekten birilerinin de reklam yaptigini dusunen sikayet etsin, dedigin gibi yonetim takip eder zaten...

İyot eksikliği olabilir belki de bilemedim. Ben de her sabah en az 1 yumurta muhakkak yerim. Selenyum da alıyorum her zaman olmasa da. Avokado deseniz bayılırım. Sık sık tuketirim. Bence benim bünye bana düşman. Levotiron ben her gün 100 mg kullanıyorum.
Yani ne yaptıysam ayarsız. T3 ve T4 ise her zaman değilse de aşırıya kaçmıyor sağolsunlar. Ama iyotu soracağım temmuz kontrolünde teşekkür ederim.
Rica ederim. Muhakkak iyot tahlili yaptırın. Belki sorun o'dur. Aklınızda kalmasın. 100 mg'de çok yani. Doktor bana aşamalı aşamalı 50'ye kadar çıkartmıştı. Başa çıkamadı. Sonra ben iyot eksikliği mi var acaba diyince iyot vermişti. 1 ay kullanınca ''şak'' diye normale döndü.
Geçmiş olsun. İnşallah düzelir. Yediklerinize de aynen devam edin. En azından sağlığımız yerinde olsun.

Kızlar bende bahçecide tedavi oldum çok şükür doktorumun çalışanların ilgisi çok güzeldi herşeyden çok memnun kaldım bebeğimide kucağıma aldım şükürler olsunki

Merhaba Hanımlar, ben de geçen yıl Bahçeci Fulya'da tedavi gördüm. Bana folikül gelişmediği gerekçesiyle tedavinin sonlandırıldığı bilgisi verilmişti. Neler yaşadığımı sadece yaşayan bilir. Bence Bahçeci'de zor hastalarla ilgilenilmiyor. Çünkü var olan bir ünlerine gölge olmasın diye zor hastaları ya baştan kabul etmiyorlar yada bana yapılan gibi birkaç ilaç verip olmadı diyerek gönderiyorlar. Ben ne yazık ki ne güler yüzlü personel gördüm ne de çok ilgili doktor. Şimdi burada adını yazmak istemiyorum ama kliniğin iyi doktorlarından biriydi kendisi ve burda da bir çok hastası var. Muayene edip hemen çıkıyordu ne bir açıklama ne bir tavsiyede bulunuyordu. Mesela ilk gittiğim ay yumurtalarım küçüktü "bir sonraki ay gel" dedi ve bazı vitaminler verdi sonra "tamam büyümüşler başlayalım" dedi hormon ilaçlarını kullandım sonra olmadı bir sonraki ay yeniden bakalım dedi. Soruyorum olmamış diyor başka birşey söylemiyordu. Durumumun zor olduğunu anlamıştı ve uğraşmak istemedi. Sonra da bu kadar çok anne olmayı istediğim için psikolojimin bozulduğunu ve bir psikoloğa gitmemin en doğrusu olacağını söyledi. Kulaklarıma inanamamıştım. Neyse çok uzattım sanırım:) Yani diyeceğim şu; zor olduğu düşünülen hastalarında sonuna kadar tedavi olmaya hakları var bence ve Tüp Bebek merkezlerinin bu insanlara da ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. Ama Bahçeci bundan çoook uzak.

Merhaba Hanımlar, ben de geçen yıl Bahçeci Fulya'da tedavi gördüm. Bana folikül gelişmediği gerekçesiyle tedavinin sonlandırıldığı bilgisi verilmişti. Neler yaşadığımı sadece yaşayan bilir. Bence Bahçeci'de zor hastalarla ilgilenilmiyor. Çünkü var olan bir ünlerine gölge olmasın diye zor hastaları ya baştan kabul etmiyorlar yada bana yapılan gibi birkaç ilaç verip olmadı diyerek gönderiyorlar. Ben ne yazık ki ne güler yüzlü personel gördüm ne de çok ilgili doktor. Şimdi burada adını yazmak istemiyorum ama kliniğin iyi doktorlarından biriydi kendisi ve burda da bir çok hastası var. Muayene edip hemen çıkıyordu ne bir açıklama ne bir tavsiyede bulunuyordu. Mesela ilk gittiğim ay yumurtalarım küçüktü "bir sonraki ay gel" dedi ve bazı vitaminler verdi sonra "tamam büyümüşler başlayalım" dedi hormon ilaçlarını kullandım sonra olmadı bir sonraki ay yeniden bakalım dedi. Soruyorum olmamış diyor başka birşey söylemiyordu. Durumumun zor olduğunu anlamıştı ve uğraşmak istemedi. Sonra da bu kadar çok anne olmayı istediğim için psikolojimin bozulduğunu ve bir psikoloğa gitmemin en doğrusu olacağını söyledi. Kulaklarıma inanamamıştım. Neyse çok uzattım sanırım:) Yani diyeceğim şu; zor olduğu düşünülen hastalarında sonuna kadar tedavi olmaya hakları var bence ve Tüp Bebek merkezlerinin bu insanlara da ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. Ama Bahçeci bundan çoook uzak.
Kesinlikle katiliyorum zor vakalarin adresi asla degil ben yasadiklarimi anlatsam sok olurlar bir de yasiniz varsa ilk once %100 sans sonra da suratina dalga gecer gibi konusurlar

Kesinlikle katiliyorum zor vakalarin adresi asla degil ben yasadiklarimi anlatsam sok olurlar bir de yasiniz varsa ilk once %100 sans sonra da suratina dalga gecer gibi konusurlar
Bir de hemşire sorunu var ki anlatamam, bu kadar özensizlik bu kadar saygısızlık nasıl bir araya gelmiş inanılır gibi değil. İnsanları resmen ayırıyorlar. Orada saatlerce beklediğim oldu o yüzden kime nasıl davrandıklarını gördükçe çok üzülüyordum. Oraya bir umut için geliyor insanlar, dolayısıyla üzgün ve gerginler. Güzel sözler işitmek, güzel davranılmayı beklemek yanlış mı? Bu kadar mı para insan hayatının önüne geçiyor yani.

Cok uzgunum yasadiklariniz icin.
Gercekten kisiden kisiye tecrubeler cok farkedebiliyor.
Bunlari yonetime bildirdiniz mi? Ayrica burada hangi doktorun ve hemsirelerin kaba ve duyarsiz davrandiklarini, yasadiginiz olayin detaylariyla birlikte paylasirsaniz, oraya gitmeyi dusunen arkadaslar icin de yol gosterici olur.
Acikcasi ben de hicbir zaman inanilmaz bir kibarlik gormedim Bahceci’de ne doktorlardan ne hemsirelerden, gun geldi saatlerce bekletildim dogru durust bir aciklama yapilmadan; fakat beni cok etkilemedi bu durum. Belki de beklentilerim arasindan bunu cikardigim icindir. Bazilari icin tedavide cok onemli olabiliyor bu gibi detaylar. Bununla birlikte, sacmaladiklarini ve cizmeyi astiklarini dusundugum zaman da hep sesimi yukselttim, karsiliginda da ozrumu aldim.

Bir de hemşire sorunu var ki anlatamam, bu kadar özensizlik bu kadar saygısızlık nasıl bir araya gelmiş inanılır gibi değil. İnsanları resmen ayırıyorlar. Orada saatlerce beklediğim oldu o yüzden kime nasıl davrandıklarını gördükçe çok üzülüyordum. Oraya bir umut için geliyor insanlar, dolayısıyla üzgün ve gerginler. Güzel sözler işitmek, güzel davranılmayı beklemek yanlış mı? Bu kadar mı para insan hayatının önüne geçiyor yani.

Aynı şeyleri yaşadım. Yumurta rezerv azlığı var bende, yani zor hasta dediklerindenim. İki tedavi, ikisinden de tek olgun yumurta çıkaramadılar. Halbuki Memorial'da her seferinde olgun yumurta çıktı ve güzelce döllendi. Transferde tutar, tutmaz o ayrı konu ama Bahçeci'de hiç transfere bile gidemedik. Yumurta toplama saatim yanlış yazıldı, uzun süreler beklemek durumunda kaldım. Kimsenin birbirinden haberi yok. Herkes birbirinden kopuk. İlk denemede embriyolog ertesi gün aradı olgun yumurta yok, doktorunuz arayacak dedi. Arayan kimse yok, ben araya araya sonunda 3-4 gün sonra doktor lütfedip arayabildi. İlk gittiğim doktor benle uğraşmak istemedi ikinciye pasladı.

Düşünüyorum. İsim yapmış diye sadece oraya gitsem belki benden yumurta çıkmıyor deyip iki denemede transfer olmadan vazgeçecektim. Eşim en güzel tanımı yapmıştı o dönem orası için, umut tacirleri diye. Bir sonraki tedavi için acaba mı diyordum ama yaşadıklarımı tekrar düşününce vazgeçtim.

Bir arkadaşım var erken menapoza girmişti hiç adet olmuyordu izmirde gitmediği doktor kalmamıştı istanbulda bir doktora gitti 2 ay ilaç verdi buna sonra 3 embryoyu oluştu yeni bebeği oldu doktorunun adına sordum söylemedi yurtdışına gitti o dedi vermedi adını çok ilginç insanlar var anlam veremedim bir yaraya derman olmak iyi şeylere vesile olmak nasıl istenmez biz burada olumsuz şeyleri bile yazıyoruz aman benim başıma gelen onunda başına gelmesin diye ki bizler birbirimizin yüzünü bile görmedik

X