- Konu Sahibi akideciknane
- #67.421
İyot eksikliği olabilir belki de bilemedim. Ben de her sabah en az 1 yumurta muhakkak yerim. Selenyum da alıyorum her zaman olmasa da. Avokado deseniz bayılırım. Sık sık tuketirim. Bence benim bünye bana düşman. Levotiron ben her gün 100 mg kullanıyorum.Valla bende hiç böyle bir değeri hayatımda görmedim inanın. Kasım 2018'de ölçtürdüğümde 485 vivarındaydı B12 değerim. Ki onu da sizin kullanmayı istediğiniz o markanın ürünü ile oldu. Kasım 2018'den sonra da 10 ya da 20 tane kullanmışımdır. Eşimle birlikte beslenme şeklimizi değiştirdik. Ben sabahları 2 yumurta yerim. Eşim 3 tane yer. Bu kıştan beri her hafta 1-2 tane avokado yiyiyoruz sabahları. Mart 2019'dan beri de eve ekmek almıyoruz.
Sanırım yumurta bizim B12 seviyemizi destekledi.
Tiroid konusu bende de var. Şöyle: 4 yıl önce endokrin doktoruma gittim. Tüp bebek tedavisi gördüğümden bahsettim. Genel tüm tahlillerimden sonra tiroidim 2,5 üstünde çıkmıştı tam hatırlamıyorum 2,70 civarı olabilir. Endokrin doktorum kontrol altında tutalım dedi ve levotron 25 mg başlattı. Sonraki 6 ay kontrolümde TSH'ım 3'ün üstüne çıkmış. Doktorum yine artırdı. Levotronu 25'liği tam, diğerini 2'ye bölüp içmemi söyledi. Sonra yine kontrole gittim. Bu sefer TSH'ım 4'e yaklaşmış. Yani levotron artıkça TSH'ım da artıyor. İnternetten araştırdım son tahlilimi göstermeden evvel. Ünlü bir endokrin doktoru İYOT EKSİKLİĞİNİN buna yol açtığını yazmış. İYOT kan tahlilinde değil, idrar tahlilinde çıkarmış. Endokrin doktoruma çok tuzlu yemediğimi ama iyotlu tuzu kullandığımı söyledim. İyot tahlili yapalım dedim. Ben sana iyot yazıcam. Levotrona da devam et dedi. 1 ay sonra da kontrole gel dedi. Dediğini yaptım.
Veeeeeeee sonuç mükemmel. Gerek TSH'ım gerekse T3 T4'üm mükemmel çıktı. Ara ara iyot takviyesi yapıyorum hala.
Acaba sizde de İYOT EKSİKLİĞİ olabilir mi?
Yani ne yaptıysam ayarsız. T3 ve T4 ise her zaman değilse de aşırıya kaçmıyor sağolsunlar. Ama iyotu soracağım temmuz kontrolünde teşekkür ederim.