Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Allah ins bebeğinize kavustursun.bütün üzüntülerimiz aynı, benim bebegim oldu ama üzüntülerimi yasadiktan sonra oldu.bende isyerimde gördügüm özellikle yakin cevremde olup hamile olanlara bakip kendime uzuluyordum.bir arkadasin hamile kalinca tayinide cikti sevindim.ayni odada gözümün önünde baya zorlanacaktim.istanbulda tedavideyken ve tedavi umut demek oldugundan cok yakin arkadasimin bebegine cani gönulden gittim.ayni yastayiz arkadasimla bir onda sevindim 😊
Yakininizin 2. Bebegiymis hem de cok uzüleceginizden gitmeyin.
Gecen sene cok nadir görüstügüm arkadasimin ilk bebegi olmustu, bende tam donmuslar icin tedavi süresindeydim ve hediyemide alip gittim, ozaman daha kayiplarimi yasamadigim icin, ve umut dolu oldugum icin böyle zorlanmadim, onlar icerde bebek severken ben WC de kendime kan sulandirici igne yapiyordum :KK43: :KK43: Esimlede görüsecegim ve gitmeyecegim, llk bebeklerine gitmistik zaten, anlayisli olmazlarsada üzülmem, zaten akrabayiz evet ama yilda 1 zor görürüz bibirimizi... Saglicakla büyütsünler yavrularini,, Allahim bizede nasip eder insallah en kisa zamanda

Cok sagol güzelim bende çok üzgünüm korktuğum şey başıma geldi embriyologla görüştüm 6 tane daha embriyo var onlarda da böyle olabilir dedi yeniden opu olup ngs yaptirmani tavsiye ederim dedi çok üzüldüm o embriyoları biriktirmek için bir dünya zaman ve para harcadım yaptıralım dediğimde gerek yok dediler şimdi de böyle diyorlar İstanbula da gitsem bu parayı harcadım belki de su an kucağım dolu olurdu geldim 41 yaşına yolun sonu hala görünmüyor 😦 kürtaj olacağım oradan başıma bir iş açılacak mı onu da bilmiyorum
ben senin tedavini takip etmistim, Serum da kullandirdilar sana ve basta yavasta olsa sonradan HCG toparlamisti kendisini, güzel bir umut olmustu, simdi böyle sonuclanmasina üzüldüm :KK43: Embryolarin 5ci güne gelmediyse, yani 3cü gün Dondurulduysa, cözüp 5e getirip orda biopsi yapamiyorlarmi?

Cok sagol güzelim bende çok üzgünüm korktuğum şey başıma geldi embriyologla görüştüm 6 tane daha embriyo var onlarda da böyle olabilir dedi yeniden opu olup ngs yaptirmani tavsiye ederim dedi çok üzüldüm o embriyoları biriktirmek için bir dünya zaman ve para harcadım yaptıralım dediğimde gerek yok dediler şimdi de böyle diyorlar İstanbula da gitsem bu parayı harcadım belki de su an kucağım dolu olurdu geldim 41 yaşına yolun sonu hala görünmüyor 😦 kürtaj olacağım oradan başıma bir iş açılacak mı onu da bilmiyorum
Donmuş eöbriyolar da ngsye gönderilmiyor mu?

kizlar cok gereksiz bir konu olcak ama, siz yakin akrabalariniz Dogum yapinca bebek görmeye gidiyormusunuz? gidebiliyormusunuz? :KK43:

Merhaba.
O kadar güzel bir konu ki bu. Çocuğu olanlar bizim bu durumumuzu anlayabilirler mi diye hep düşünmüşümdür.
Her ''HAMİLE'' haberi duyduğumda bile içim cız eder. Hayırlı olsun derim. Eve gelince psikolojik durumuma göre durumu idare etmeye çalışıyorum.
Bebek görmeye gidiyor muyum yakın akrabam ise. Giderim tabi ki. Gitmeyip de ne yapayım. O bebeğin ve annesinin bir suçu yok diye düşünüyorum. Ama bebeği kucağıma almam. Zaten yeni doğan bebeklerin başkaları kucağına alıp öpmesinden hiç hoşlanmam. Zaten bebek yeni doğmuş, bağışıklık sistemi zayıf olur. Benden ya da başkasından mikrop alır hastalanırsa diye imtina ederim ve bebeğin kucağa alınıp öpülüp sevilmesinden hoşlanmam. Kendim de almam.
'' Maşaallah, allah analı-babalı büyütmek nasip etsin'' Derim. Ve yukarıdaki açıklamayı da yaparım annesine. O anne de bu düşüncemi anlayıp bir nevi onaylar genelde. Siz de anne olsanız aynı korumacılıkla aynı şeyi düşünürsünüz.

Her anne bebeğim hasta olursa diye endişelenir çünkü. O kadar insan gelip severse hoş olmaz bence. Biraz büyüsün, kendini toparlasın o bebek bakalım diye düşünürüm.

İçimden de dua ederim. Allahım hayırlısı ile bana da nasip et diye. Duanın ne zaman kabul olacağı belli olmaz.
O sebeple ben giderim bebek görmeye.

Ben böyle doktorları cidden anlamıyorum , bana da ilkinde sorun yaşamama rağmen normal dene diye diretmişti doktorum tabi bende o zaman bir şey anlamadığım için o ne derse onu yaptım.sonuç büyük bir üzüntü ve 1 sene kayıp bence bize tüm seçenekleri sunmalılar biz karar vermeliyiz sonuç olumsuz olsa bile en azından elimizden geleni yaptık deriz aklımızda acabalar olmaz ben memorial gittiğimde bana direk ngs dediler yaşımdan ve kayıplarım dan dolayı bende kabul ettim hepi topu 2 tane gönderdik ngs ye çok da umudum yok ama en azından kürtaj olmak zorunda kalmayacağım yine o üzüntüyü yaşamayacağım.benim sana nacizane tavsiyem eğer imkanın varsa İstanbuldaki büyük merkezlerle en azından bir ön görüşme yapabilirsin.Rabbim yanında olsun yardımcın olsun.

Merhaba.
O kadar güzel bir konu ki bu. Çocuğu olanlar bizim bu durumumuzu anlayabilirler mi diye hep düşünmüşümdür.
Her ''HAMİLE'' haberi duyduğumda bile içim cız eder. Hayırlı olsun derim. Eve gelince psikolojik durumuma göre durumu idare etmeye çalışıyorum.
Bebek görmeye gidiyor muyum yakın akrabam ise. Giderim tabi ki. Gitmeyip de ne yapayım. O bebeğin ve annesinin bir suçu yok diye düşünüyorum. Ama bebeği kucağıma almam. Zaten yeni doğan bebeklerin başkaları kucağına alıp öpmesinden hiç hoşlanmam. Zaten bebek yeni doğmuş, bağışıklık sistemi zayıf olur. Benden ya da başkasından mikrop alır hastalanırsa diye imtina ederim ve bebeğin kucağa alınıp öpülüp sevilmesinden hoşlanmam. Kendim de almam.
'' Maşaallah, allah analı-babalı büyütmek nasip etsin'' Derim. Ve yukarıdaki açıklamayı da yaparım annesine. O anne de bu düşüncemi anlayıp bir nevi onaylar genelde. Siz de anne olsanız aynı korumacılıkla aynı şeyi düşünürsünüz.

Her anne bebeğim hasta olursa diye endişelenir çünkü. O kadar insan gelip severse hoş olmaz bence. Biraz büyüsün, kendini toparlasın o bebek bakalım diye düşünürüm.

İçimden de dua ederim. Allahım hayırlısı ile bana da nasip et diye. Duanın ne zaman kabul olacağı belli olmaz.
O sebeple ben giderim bebek görmeye.
Bence de güzel bir konu bu.yani hepimiz muzdarip olmusuz konudan

Benden bir gelişme, trombofili paneli sonuçları elime geçti;
MTHFR C677T varyasyonu homozigot saptanmıştır (MUTANT/MUTANT)

Ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Biraz araştıracağım şimdi. Burada bilen var mı?

Benden bir gelişme, trombofili paneli sonuçları elime geçti;
MTHFR C677T varyasyonu homozigot saptanmıştır (MUTANT/MUTANT)

Ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Biraz araştıracağım şimdi. Burada bilen var mı?
selam.Pıhtılaşma sorunlarindan biri kendisi.Homozigot olduğunda her iki alelde de var demek bildiğim kadarıyla. Bende de faktör 5 de heterozigot çıkmıştı.Tek taraflı oluyo hetero. hamilelikte kan sulandirici iğne olmak gerekiyor.Bizim durumumuzda transfer sonrasında başlanıyor.Çok kişide çıktığını biliyorum.Dert etme.Doktorun icabına bakacaktir.

ben senin tedavini takip etmistim, Serum da kullandirdilar sana ve basta yavasta olsa sonradan HCG toparlamisti kendisini, güzel bir umut olmustu, simdi böyle sonuclanmasina üzüldüm :KK43: Embryolarin 5ci güne gelmediyse, yani 3cü gün Dondurulduysa, cözüp 5e getirip orda biopsi yapamiyorlarmi?
Sordum çöz dondur ,çöz pek onermiyorum iyi olmaz yeniden toplatin dedi yada bu şekilde transfer ederiz şans bilemeyiz dedi

Sordum çöz dondur ,çöz pek onermiyorum iyi olmaz yeniden toplatin dedi yada bu şekilde transfer ederiz şans bilemeyiz dedi
Canim Tunser.Bi kaç gündür ne yazacağımı bilemedim.Çok Üzgünüm.Sağlık olsun demekten başka çare yok ama doktorun davranışı hiç etik değil.Hepsi hallolunca guvenebildigin iyi bir merkezde NGS li denersin arkadaşım. Allah yardımcin olsun.Emekler inşallah sonunda meyvesini verecek.

Canim Tunser.Bi kaç gündür ne yazacağımı bilemedim.Çok Üzgünüm.Sağlık olsun demekten başka çare yok ama doktorun davranışı hiç etik değil.Hepsi hallolunca guvenebildigin iyi bir merkezde NGS li denersin arkadaşım. Allah yardımcin olsun.Emekler inşallah sonunda meyvesini verecek.
Aynen kardeşim doğru yerde olmak lazım bu işlerde yoksa zaman ,para ,sağlık ve umutların kaybından başka birşey değil maalesef bunu kötü tecrübeyle öğrendim inşallah ilerde güzel haberler paylaşırım ,güzel haberler duyarım burada

selam.Pıhtılaşma sorunlarindan biri kendisi.Homozigot olduğunda her iki alelde de var demek bildiğim kadarıyla. Bende de faktör 5 de heterozigot çıkmıştı.Tek taraflı oluyo hetero. hamilelikte kan sulandirici iğne olmak gerekiyor.Bizim durumumuzda transfer sonrasında başlanıyor.Çok kişide çıktığını biliyorum.Dert etme.Doktorun icabına bakacaktir.

Teşekkür ederim. Ben de, heterozigot taşıyıcı homozigot hasta diye okudum bir yerde. Homozigot daha zormuş yani. Durduk yere canım sıkıldı. Neyse başa gelen çekilecek yapacak birşey yok.
Acaba ngs’den sağlıksız gelen embriyolarımın bununla ilgisi var mıdır?

Teşekkür ederim. Ben de, heterozigot taşıyıcı homozigot hasta diye okudum bir yerde. Homozigot daha zormuş yani. Durduk yere canım sıkıldı. Neyse başa gelen çekilecek yapacak birşey yok.
Acaba ngs’den sağlıksız gelen embriyolarımın bununla ilgisi var mıdır?
Sanmıyorum canım pıhtılaşma sorunu bebeğe kan akışını engellediği için ölümüne veya düşmesine sebep oluyor sende çok yumurta toplanmıştı belki bu kalitesini etkilemiş olabilir veya o ay öyle denk gelmiş olabilir

Sanmıyorum canım pıhtılaşma sorunu bebeğe kan akışını engellediği için ölümüne veya düşmesine sebep oluyor sende çok yumurta toplanmıştı belki bu kalitesini etkilemiş olabilir veya o ay öyle denk gelmiş olabilir

Hmmm anladım canım sağol.
Ben de başta çok yumurta var diye sevinmiştim ama o da ayrı dertmiş.
Ara ara ngs’siz transfer düşünüp duruyordum ben de. Yine kafam karıştı. Sen kalanları koydurmayacağına emin misin?

Hmmm anladım canım sağol.
Ben de başta çok yumurta var diye sevinmiştim ama o da ayrı dertmiş.
Ara ara ngs’siz transfer düşünüp duruyordum ben de. Yine kafam karıştı. Sen kalanları koydurmayacağına emin misin?
Hayır koydurmayacagim bu riski tekrar göze alamam sende bence başka bir yerde tedavine devam et bu defa farklı olabilir ngs den sağlıklı dönmediyse kesinlikle transfer tavsiye etmem negatif olabilir veya benim gibi olabilir çok zaman kaybedersin biraz antioksidan faydali olabilir alkali beslenme bunlar sayesinde sağlıklı dönen muhakkak olacaktır esinde zaten birşeyler kullanıyordu diye hatırlıyorum

Hayır koydurmayacagim bu riski tekrar göze alamam sende bence başka bir yerde tedavine devam et bu defa farklı olabilir ngs den sağlıklı dönmediyse kesinlikle transfer tavsiye etmem negatif olabilir veya benim gibi olabilir çok zaman kaybedersin biraz antioksidan faydali olabilir alkali beslenme bunlar sayesinde sağlıklı dönen muhakkak olacaktır esinde zaten birşeyler kullanıyordu diye hatırlıyorum

Evet canım biz takviyelerle ve nispeten doğru beslenme ile bu yazı geçirip yaz sonu NGs li bir deneme daha yapacağız gibi görünüyor.

Lütfen moralini bozmamaya ve kendini sıfırdan başlayacağın zaman için motive etmeye çalış. Umutla denemeye devam edeceğiz! 💪❤️

3 tane 3.gun 3 tane 6.gün var canım
Ee tamam 3tane 3cü gün de olanlara nasil ngs yapilamiyormus ? Misal sen Havuz yöntemi yaptirip hepsini birden pgt veya ngs ye göndermek isteyince de 3cü gün dondurup, birkac kez daha opu yapip hepsini 5ci güne gönderip biopsi yapiliyor, ben böyle duydum, belkide o 3tane embryo icin umut vardir,, hem bu gebelik elde edilemeyen embryonun genetigi kesin bozuk diyebiliyorlarmi ? belki saglikli ama tutunamadi ?

X