- Konu Sahibi akideciknane
- #67.281
Çok teşekkürler. Doktorumuz genetik test taraftarı değildi. Yumurta azlığından dolayı zaten her seferinde toplamda sadece 1-2 embriyo çıkardığımız için ne çıkarsa transfer edip duruma bakma taraftarı oldu. Genetik testi geçen embriyolar bile tutunamayabiliyor, boşuna masraf etmeyin, onun da garantisi yok dedi.
Eşime maalesef sigarayı bile bıraktıramadım. Sorunla ilgili doktora da gitmedi. Haliyle destek kullanmadı. Sadece spor yaptığından kas oluşsun diye proviron diye bir testosteron desteği alıyor, normalde bu ilaç kısırlık için de kullanılıyormuş ama değerlerinde değişiklik olmadı, hatta daha da kötüye gitti.
Anladım. Doktor seçiminiz ile alakalı birşey söylemek bana düşmez bu konuda birşey demeyeceğim.
Ama eşinizin sigaraya devam ediyor olması ve sperm ile alakalı sorunun devam etmesine sebep oluyor. Eşinize impryl ve multivitamin kullanmasını şahsen tavsiye ederim. Tabi sadece 1 ay değil, 3 ay kullanıp tekrar tedaviye başlayın derim. Eğer maddi durumunuz elverir ise arısütü de kullandırın. Tabi kendinizi de ihmal etmeyin. Sanırım eşiniz bunları içmeye itiraz etmez!