- Konu Sahibi akideciknane
-
- #66.221
Teşekkürler tabi bu değerlere göre bir de yaşı göz önünde bulundurarak direk tüp bebek yapılabilir dendi. fakat maddi açıdan uygun değil.Selamlar, MAdem 2. çocuğunuzu istiyorsunuz işin aslı şu ana kadar olmadıysa ilk adetle tedavi yolu seçmelisiniz artık. Ne kadar erken o kadar iyi embriyo bulabilme şansı demek. AMH ınız şuan sarı alarmdan kırmızıya döndüm döneceğim diyor. Artık ciddi bir risk grubundasınız.
İyi bari :) Hamilelik kontrolune Guvenc beye mi gidiyorsun ? Baska bir yere mi ? Bence baska yere gitmelisin yani dogum konusunda iyi bir dr.a.Sordum onu ama bilemiyormus doktor beyim; kizdi bir de normal bunlar telas yapma diye; sanki ben her sene doguruyorum ☺
Hos gerci bu psikolojiyle hergun dokuz doguruyorum o da ayri bir konu ya neyse
Ama sebebini bilemiyorum dedi gercekten, oyle olurmus normalmis. Benim yapip ya da yapmadigim birsey de etkilemezmis; yani o dusmelerim mi yapti acaba diye korkmustum, kendimi suclamistim biraz acikcasi.
Hamilelik takibimi evet canim hep buraya gelecegim, biliyorsun oradakilere guvenmiyorum hic. Gecen hafta acile gittim, randevunuz var mi dediler, ancak bir saat sonra doktor gorebildim, iste ben daha ne diyeyim. Normal adami hasta ederler sinirden
Açıkçası evet rezervinizin az olmasından da daha da ötesi yumurta kalitesi sebebiyle ciddi risk altındasınız. Yumurtalarımız biz doğduğumuzda vücudumuzda hazır halde oluyor ve hayatımıza devam ettikçe o rezervden harcıyoruz. Biz yaşlandıkça nasıl cildimiz kırışıyor saçlarımız beyazlıyor onlar da aynı şekilde yaşlanıyor.sizin yaşlarınızda nasıl beyazlar kendi saçlarımızın arasından görünüyor kötü yumurtalarda artık iyilerin yanında yer almaya başlıyor. Ve yaşımız ilerledikçe o beyaz saçlar tabir ettiğim kötü kalite yumurtalar çoğalıyor ve iyi kalitelerin arasından seçimi zorlaşıyor. Dahası hadi iyi kaliteyi buldunuz bu seferde hücre çekirdeği yeterli enerjiyi sağlayabilecek mi derdi başlıyor. Rahimde oluşan bizim cildimizin kırışması gibi yaşlanma belirtilerinden hiç bahsetmedim bile. Bu yazdıklarımın adetle de ilgisi hiç yok. Yumurta rezerviniz azaldıkça kaliteli yumurta bulma şansınızda bitiyor demektir.Teşekkürler tabi bu değerlere göre bir de yaşı göz önünde bulundurarak direk tüp bebek yapılabilir dendi. fakat maddi açıdan uygun değil.
Benim düzenli adet görmem kaliteli yumurtladığımı göstermez değil mi? kime gideceğim nereye gideceğim onu da bilmiyorum herkes bi yer bir kişi öneriyor. işin açığı olursa başımızın üstüne yeri var modundayım.. yaş da geçiyor tabi ki ama sanırım vücut üre üre diye sinyaller gönderiyor. çevremde de bir çok ileri yaş gebelik olup doğuranlar olunca umut etmekten geri kalmıyorum.
AMH değerine takılmamak gerektiğini düşünüyorum en nihayetinde o kalite için bir kriter değil. hayırlısı bakalım.
çok teşekkürler.. ben Ankaradayım. yine de bahçeci ve memorial mi diyorsun?Açıkçası evet rezervinizin az olmasından da daha da ötesi yumurta kalitesi sebebiyle ciddi risk altındasınız. Yumurtalarımız biz doğduğumuzda vücudumuzda hazır halde oluyor ve hayatımıza devam ettikçe o rezervden harcıyoruz. Biz yaşlandıkça nasıl cildimiz kırışıyor saçlarımız beyazlıyor onlar da aynı şekilde yaşlanıyor.sizin yaşlarınızda nasıl beyazlar kendi saçlarımızın arasından görünüyor kötü yumurtalarda artık iyilerin yanında yer almaya başlıyor. Ve yaşımız ilerledikçe o beyaz saçlar tabir ettiğim kötü kalite yumurtalar çoğalıyor ve iyi kalitelerin arasından seçimi zorlaşıyor. Dahası hadi iyi kaliteyi buldunuz bu seferde hücre çekirdeği yeterli enerjiyi sağlayabilecek mi derdi başlıyor. Rahimde oluşan bizim cildimizin kırışması gibi yaşlanma belirtilerinden hiç bahsetmedim bile. Bu yazdıklarımın adetle de ilgisi hiç yok. Yumurta rezerviniz azaldıkça kaliteli yumurta bulma şansınızda bitiyor demektir.
Bu kötü tabloydu ama bu tablonun iyi tarafı var yumurtanız olduğu sürece o iyi yumurtayı bulma şansınız var. Ama bunun yaş itibarıyla doğal yoldan olma imkansız değil tabiki ama olasılığı her gün daha da azalıyor.Tüp bebekle bu şansı daha rahat yakalayabiliyorsunuz.
Ve haklısınız maddi külfeti yüksek bir iş. Ülkemizde 39 yaş dolana kadar SGK kapsamında bu maaliyetin bir kısmı karşılanıyor sanırım %50 - % 70 aralığı. Ancak bunun için Bir tüp bebek ünitesi bulunan hastaneden infertilite raporu almanız gerekiyor. Bu raporla o hastanede yada anlaşması olan Bahçeci Umut - Memorial gibi hastanelerde de Tüp bebek yapabiliyorsunuz. Bir süredir yaş sınırı 40 oalcak rivayetleri de dolaşıyor ama sanırım olmadı çok yakın sürede olabileceğini de düşünmüyorum.
Şahsım adına önerebileceğim klinik ve doktorlara gelince ki Bunda doktor ve laboratuvar faktörü çok ama çok önemli.
Bahçeci Fulya - Güvenç Karlıkaya ( Dünyada ilk yumurtalık dokusu transferini araştırma konusu yapmış ve uygulamış çok başarılı bir doktordur. aynı zamanda sayesinde 47 yaşında hamile kalmıştım. Kliniğin LAboratuvarı ve ekibi de çok iyidir)
Bahçeci Umut - Cem Çelik ( SGK anlaşması olan bir klinik Cem Çelik de iyi bir doktordur)
MEmorial Şişli - Semra Kahraman ( Gene üst düzey bir hastane ve mesleğini çok ciddiye alan başarılı bir doktor)
Haa evet o kısmı atlamışım önceden çocuğunuz varsa SGK olmuyor.çok teşekkürler.. ben Ankaradayım. yine de bahçeci ve memorial mi diyorsun?
40 oldu o yaş sınırı diye biliyorum lakin benim sağlıklı bir evladım olduğundan sgk onu da karşılamıyormuş. (rapor çıkmıyor yani)
kızımın öğretmeni de hamile mayıs gibi doğum yapacak onun doktoruna bir görüneyim diyorum..
şu anda adetimin 6. günündeyim.. elimdeki sonuçlarımla 10. gün gideyim bir baksınlar, onlar da başka testler isterlerse yaptırılır artık..
sorun şu ki eşim çok yanaşmıyor biz istiyoruz diye karşı çıkmıyor, olması için de bir çabası yok.. bu yaştan sonra ne bebeği modunda, onun için dr.lara da gidemiyoruz.
47 yaşında hamile kaldıınn öyle mi süper bu haber? kaç çocuğunuz var yaş kaçtı?
:)) bir kocaman hırrrrr da bendennHaa evet o kısmı atlamışım önceden çocuğunuz varsa SGK olmuyor.
Ankaradaki Bahçeciyi de öneririm.Bahçeci klinikleri üst düzey doktor ve laboratuvar olmasına çok dikkat ediyor.Ama doktor olarak en iyisi ya da uzmanı kim bir fikrim yok. Bunun cevabını araştırarak sana en geç yarın verebilirim. Ön görüşmeleri ücretsiz oraya gidip doktorla ön görüşme yaparsan daha sağlıklı bilgi de edinebilirsin.
Ankaradaki Memorial nasıl bilmiyorum. Memorial hastaneleri franchising sistemle olduğundan çok yorum yapamam. MEmorialların içerisinde tüp bebekte en iyisi memorial şişlidir.
Eşlerin bu konudaki duyarsızlıklarına gelince inan buradaki bir çoğumuz eşlerimize kocaman bir "HIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR" yapıyoruz. Erkek milleti işte :))
Ben geçen kasımda hamile kaldım ama maalesef genetik test yaptırmamıştım embriyoma ve 10 haftalıkken kaybettim bebeğimi. Şu an tekrar tedavi sürecindeyim.
Ben de bu arada öğrendim Berfu hoca çok iyi ve başarılıymış. Ama Selen hanım da iyidir diyorlar.:)) bir kocaman hırrrrr da bendenn
kendi kontrole gitmiyor bir de tüp dersemm beni kovalar o da sanırım
internetten baktım da iki kadın doktor görünüyor buradaki şubede zaten...
Tamam teşekkürler.Ben de bu arada öğrendim Berfu hoca çok iyi ve başarılıymış. Ama Selen hanım da iyidir diyorlar.
Yok 25000 değil.Sanırım Bahçecinin bu seneki fiyatı 9000 + ilaçlar (2000-3000) . Genetik test yaptıracak olursan da 300-350 dolar embriyo başına ücreti var. İlk denemede tutmazsa 2. deneme %20 o da olmazsa 3. deneme %50 indirimli oluyorTamam teşekkürler.
25000 den falan bahsediyorlar 15000 de çok şöyle 3 4bine hallolsa hiç düşünmem :) neye göre değişiyor ücretler. Bir de minisi varmış. Bir de sadece 3 4binle kalmıyor bir sürü bir şey çıkarıyorlarmış..
Hayırlısı artık ne diyim.
İyi bari :) Hamilelik kontrolune Guvenc beye mi gidiyorsun ? Baska bir yere mi ? Bence baska yere gitmelisin yani dogum konusunda iyi bir dr.a.
Aaa indirimi bilmiyordum.sen yazınca anımsar gibi oldum olduğuna dair.Yok 25000 değil.Sanırım Bahçecinin bu seneki fiyatı 9000 + ilaçlar (2000-3000) . Genetik test yaptıracak olursan da 300-350 dolar embriyo başına ücreti var. İlk denemede tutmazsa 2. deneme %20 o da olmazsa 3. deneme %50 indirimli oluyor
Kızlar,benim durum öyle karıştı ki işin içinden çıkamıyoruz,sizlerin de fikrini alayım dedim.Benim Pazar günü beta hcg yine artmıştı ve 18.000 di ama doktor boş gebelik ve kürtaja alacağız dedi.Pazartesi kürtajdan önce dosyanın tamamlanması için beni Radyolojiye ultrasona gönderdi,oradaki doktor karından ultrason yaptı ve 6+3 günlük embriyo gözlendi,kardiyak aktivite negatif dedi,bu kez bizim yine kafamız karıştı,o gün 2 doktora daha gittik,ikisi de ümitsiz konuştu,hatta perinatolog daha keseye bakar bakmaz böyle kese olmaz dedi.Biz yine de 1 hafta daha beklemeye karar verdik,çünkü Radyolojideki doktor embriyo görünüyor dedi,hatta bi doktor daha çağırdı,o da var dedi..Boş gebelik tecrübesi yaşayan var mı aranızda,benim durumumla benzeşiyor muydu,bekliyorum ama öyle zor ki beklemek de,şaşırdım artık ne yapacağımı
Aaa indirimi bilmiyordum.sen yazınca anımsar gibi oldum olduğuna dair.
Canım Güvenç beyi ismen biliyorum.doğum konusunda da iyidir ama çok pahalılar benim dr.um Erbil beyin de hamilelik kontrolleri ve doğum ücretleri pahalıdır.tüp bebek konusunda uzmanlar, çok yoğunlar, çok pahalı ücretleri benim bildiğim.merkezde hamile dikkatde çekiyor.hamilelerle sıra beklesen daha mutlu olurdun belkiEvet Guvenc Bey ile devam ediyorum. Neden oyle dedin, kotu mu dogum konusunda?
Evet teoride var; ama ben her defasinda fiyatlar arttigi icin hic oyle indirim falan goremedim anacim. Reel olarak baktiginda cok farketmiyor yani...
Canım Güvenç beyi ismen biliyorum.doğum konusunda da iyidir ama çok pahalılar benim dr.um Erbil beyin de hamilelik kontrolleri ve doğum ücretleri pahalıdır.tüp bebek konusunda uzmanlar, çok yoğunlar, çok pahalı ücretleri benim bildiğim.merkezde hamile dikkatde çekiyor.hamilelerle sıra beklesen daha mutlu olurdun belki
Bu arada hamilelik takibi konusunda bence bu konuda calısan iyi dr.lara gitmek daha iyidir.bilgi farkıda yok aslında ücretleri takip için pahalı geliyor bana
Gözünüzaydın :)Hersey yolundaymis kizlar, cok sukur bir kontrolu daha atlattik
Uc hafta sonra tekrar kontrol...
bence de yok gibi.o kayittaki calısanlar indirim yapmaz hasta hatırlatmadıkça
Aaa sevindim.ngs den iptal gelince parası iade oluyormuymuş.hani aynı masrafı yapiyorlar ya iade etmeleri iyi olmuş.sevindim kızAy sorma, bak ne anlatacagim... benim en son ngs grubunda test sonucu belirsiz cikan bir embryom vardi. Emaillerde tesadufen iptaline dair bir yazisma gordum, bugun muduriyete sordum, gercekten de varmis iadesi. Cok sukur bugunleri de gordum, geri para alacagim kiz... ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?