Hayatim neden kizayim, sen biraz daha isin teknigine girmissin; ben cok gerek gormedim.
Fakat benim verdigim oranlar, istatistiksel sonucu dogru tespit olasiligi ve ornekleme sayisina bakarak 99,..% da israr edecegim. Soyle ki: 1. numarada belirttigin durum (mayoz bolunme) olustugunda, zaten kromozom cift olusturmasinda olusan hata illa ki mitoz bolunmede ayni sekilde kopyalandigi icin bunu NGs’de direk yakaliyorsun. Bizim yasimizda bizden veya esimizden gelme olasiligi olan bu bolunme bozuklugu da en yuksek risk orani.
2. numarda belirttigin mitoz bolunmede olusan hatalar da dedigin gibi yuksek oranlarda kendini ilerleyen bolunme asamasinda duzeltme potansiyeline sahip. Bu bolunme hatasi ngs’den saglikli diye gelen bir embryo trnsferinden sonra anne karninda da gerceklesebilir hala, ya da olan hata kendini duzeltebilir. Bu hususta bizim Hollandali profesorun yaptigi calismayi anlatmistim hatirlarsan; yaklasik 25-30% oraninda mozaik embryolardan saglikli dogum elde edilmisti. Fakat sunu da unutmamak lazim ki hu kanaatlerin olustugu zamanki teknikle su anda kullanilan yeni nesil dizileme teknigi arasinda fark var.
Ama dedigin gibi bu da en nihayetinde bir tarama testi ve 100% garantisi yok.
Ay neyse cok teknigine girdik zaten insanlarin kafasi allak bullak olacak bizim yuzumuzden.
Sonucta ben o travmayi yasamaktansa embryolarimi da riske atmaya raziyim ve 1%’lik hata payiyla da olsa transfere kadar olan kendini duzeltemeyecek hatalari gormek istiyorum. Sanirim ayni seyleri soyluyoruz ama farkli detaylandirma yaptik ☺
Siz onu bunu birakin da bana bir dua edin yarin kontrolde iyi seyler duyayim