• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Yok bende problem olmamıştı.inanın ben tedavi boyunca ne rahim kalınlıgı,ne yumurta buyuklugu,ne kan degerleri sonucları hiçbir zaman sormadım doktoruma.Öğrenip de stres yapmaya gerek duymadım.doktoruma cok guvenıyorum kalınlık iyi derdi transfer gunu soylerdi.Sadece ben estrofem kullanamadım aşırı çarpıntı ve bulantı yaptı.Climara fort bant kullandım.
Transferden önce rahim kalınlığı vb bakıldığını bilmiyordum. Benim yumurta 1 taneydi zaten. O da döllendi. Üçüncü gün transfer yapıldı. Tutmadı o ayrı mesele. ..

Merhaba arkadaşlar sare asmin arkadaşımızdan haberiniz var mı inşaallah herşey yolundadır

Ankara Bahçeci'de de $ 350 idi NGS yaptırma. Taa yurtdışına gidiyor azot tankında falan, zor iş, pahalı ama yine de normal geldi bana, her şey çok pahalı artık.
Evet 5ab, 5bb farketmiyordur inşallah sizin dediğiniz gibi... Ama benim embriyomdan biyopsi 6. günde alındı. Yani biyopsi alınabilecek büyüklüğe ulaşabilmek için 5 gün yerine, 6 güne ihtiyaç duydu. O biraz belki şansımı düşürür. Bilemiyorum tabi... İnşallah hepimiz için herşey güzel olur 🙏🏼

Ngs Türkiye de yapılıyor sanırım, yurt dışına gidyomuş demişsiniz,

Ngs, pgt denen embriyoya uygulanan burada konustugumuz genetik test.bana gen-art ta dr.um ayni sana oldugu gibi bunlari kötüledi bana.dondur çözdür degil ki bu iş.
taze embriyondan 5. Günü bir atılan hücre aliniyor genetiğe gidiyor embriyo donduruluyor.
gen -art rahim dinlendirmeye de karşiydı.bana hemen transfer etti .12 günde paramizı cebimize atalım mantığı.donmus embriyo iyi degilmis çözdürürken bozulabilirmiş.yani bilgili dr.um da baştan sona yanlış aciklamalar.bende negatif alınca kk ya girdim.neler varmis neler istanbula gittim.transfer sonrasi ilaclari bile sayica az dozaji eksik uyduruk ankarada. :) bak simdi sinirlendim 😊 hayir sonra başka bir kizla kk.dan tanistik.gen-art ın sahibi prof. Aysun hanim orta kalite ngs.liyi beğenmiyor.fazla olumsuz bir yorum bu da.e bana niye aynı açiklamalar yapılmıyor. Anlatabiliyor muyum merkez aynı yani.
hatta Aysun hanım demis ki sağlıklı bir embriyo duvara atsan tutar bu da hosuma gitmisti açıklayicıydı bence.
Havuz ise ferayecim 1 tüp bebek parasi ve her opu icin 4500 idi.yani 3 opu oldum.6900+ 4500+4500 ödemisimdir.tüp bebek 6900 mü oyle birseydi.transfer ücreti cıkarılıyor iste.tedavi goren herkes 3 kez deniyor o kadar para zaten harciyoruz.yani yumurta sayisı 4 5 bile olsa ngs.ye de gidecekse veya gitmeyecekse de 9 10 kadar embriyo biriktiriliyor havuzda.havuzla 2 kez olsun opu yapiyor dr.lar.merkezin neresi ve hep ayni yerde denemek iyi birsey degil.bana burada ilk bu akil verildi yerini degistir ben 3 kez aynı yere gittim sen böyle hata yapma demisti gulneva77.bende onu dinledim 😊
Ben olsam o dr ve merkezinden ayrilirdim ferayecim.ve iyi bir merkez secerdim.faydalı oldu mu bilgiler umarim faydali olmuştur.

Ayy benim doktorum da havuz yaptı 3 tane de opu yaptı benden sadece tüp bebek parası 7500 lira aldı:)Zaten hiç para kazanmayı sevmiyor.Histereskopi istiyorum dediğimde bile gerek yok ben notlarıma bakıyorum rahim tertemiz diye azarladı.Ama tabii biz kadınlar değişik canlılarız ben şimdi neden para kazanmayı sevmiyor diye taktım.Öteki türlü de olsa derdi hep para diyecektim:)Doğru düzgün yumurtam yok diye bana acıdı mı acaba🤣

Selam arkadaşlar,
Ben de 3.denememde pozitif sonuc aldım.Kısaca hikayemi anlatmak isterim ki ümit olsun sizlere.İlk denemem 2016 yılında basladı.ilk opuda 2 embriyom olustu sadece onlar da 2.gün donduruldu.Havuz yapıldı ikinci opuda yine 2 embriyo sadece.hepsi 2.gün ve kaliteli değildi ama yine de denendi ve olumsuz transfer sonucu.2. Deneme için 4 ay ara verdik transfer oncesi opu yapıldı ve 12 yumurtadan 2 tane kaliteli 5.gün embriyosu donduruldu.transfer oncesi histereskopi yapıldı cunku rahimde perde sorunum vardı.his sonrası da 4 ay bekledik.sonra transferim yapıldı ve sonuc kimyasal gebelik oldu.kimyasal sonucu doktorum 3.deneme için ngs önerdi ki ben 3.denemeyi kesinlikle düşünmüyordum vazgeçmiştim.merkeze ayak dahi atmak istemiyordum.psikolojim o kadar bozulmustu ki bebek lafını bile duymak istemiyordum artık.Ama iyi ki doktorumu dinleyip de denemişim.Bu sekilde yumurta elde ettiğimiz sürece bırakamazsınız demişti.Amh değerim 0.9 idi bu arada.Biesteron Dhea ile yumurta sayımı arttırdı.decavit ve omepa q10 kullandım.arı sütü bal polen propolis karısımı kullandım.regl ile birlikte bal çörek otu karısımı kullandım sürekli(bunu dr demedi kendi basıma),bi de yine okudugum bi forumda bi bayan l argnine kullanmıstı bebek tutunması için.bunu transferden 3 ay önce kullanmıs ben de doktoruma danısmadan aldım kullandım.solgar ürünü sonucta ve bitkisel.Neyse son opuda 17 yumurta 15 embriyo olustu.hepsi de 5.gitti ama sadece 2 tanesi ngs için tam uygunmus.bir tanesi daha geriden geliyordu ve ertesi güne yasamadı.doktorum diğer kalan tek embriyoyı göndermek üzere dondurdu.geri kalan13 taneyi ister donduralım isterseniz gelişimlerini izleyeyim dedi.yavas geliştikleri içim dondurma önermiyorum dedi ben de doktoruma tam güvenim oldugu için kendisine bıraktım nitekim geri kalanlar 7.günde öldü. Embriyo sonucum 10 gün sonra temiz olarak geldi.transferden bir hafta önce ve transfer günü olmak üzere 2 kere doktorum intralipid serum uygulamak istediğini söyledi.bu arada haşimoto tiroidim var.bu serum tutunmayı kolaylastırıyor hem de tiroid antikorlarını yok ediyor ve rahmde bebegin tutunmasını engelleyecek yabancı maddeleri yok ediyormus.serumlar da yapıldı transfer de yapıldı.12.gün sonuc nihayet pozitifti.doktorum ne dediyse harfiyen uyguladım ilaç ve iğne saatlerim hiç şaşmadı.olmayacak diye düşünmeyin biliyorum kolay değil ama mumkun oldugu kadar az stres.hiç düşünmeyin tuttu mu tutmadı mı diye.ben 3.denemede hiç düşünmedim ve transfer sonrası hiç kımıldamadım wc ve yemek dısında.diğerlerinde hiç yatmamıstım ama demek ki yatmam lazımmıs.uzun oldu ama umarım faydalı olmustur.Hepinize tanımasam da tek tek dua ediyorum Allahım en kısa zamanda sizi yaramazlarınıza kavustursun.tabi gebelik sırasında da bi sürü sıkıntı yasadım onları da bi sonraki mesajımda yazarım:))

Selam arkadaşlar,
Ben de 3.denememde pozitif sonuc aldım.Kısaca hikayemi anlatmak isterim ki ümit olsun sizlere.İlk denemem 2016 yılında basladı.ilk opuda 2 embriyom olustu sadece onlar da 2.gün donduruldu.Havuz yapıldı ikinci opuda yine 2 embriyo sadece.hepsi 2.gün ve kaliteli değildi ama yine de denendi ve olumsuz transfer sonucu.2. Deneme için 4 ay ara verdik transfer oncesi opu yapıldı ve 12 yumurtadan 2 tane kaliteli 5.gün embriyosu donduruldu.transfer oncesi histereskopi yapıldı cunku rahimde perde sorunum vardı.his sonrası da 4 ay bekledik.sonra transferim yapıldı ve sonuc kimyasal gebelik oldu.kimyasal sonucu doktorum 3.deneme için ngs önerdi ki ben 3.denemeyi kesinlikle düşünmüyordum vazgeçmiştim.merkeze ayak dahi atmak istemiyordum.psikolojim o kadar bozulmustu ki bebek lafını bile duymak istemiyordum artık.Ama iyi ki doktorumu dinleyip de denemişim.Bu sekilde yumurta elde ettiğimiz sürece bırakamazsınız demişti.Amh değerim 0.9 idi bu arada.Biesteron Dhea ile yumurta sayımı arttırdı.decavit ve omepa q10 kullandım.arı sütü bal polen propolis karısımı kullandım.regl ile birlikte bal çörek otu karısımı kullandım sürekli(bunu dr demedi kendi basıma),bi de yine okudugum bi forumda bi bayan l argnine kullanmıstı bebek tutunması için.bunu transferden 3 ay önce kullanmıs ben de doktoruma danısmadan aldım kullandım.solgar ürünü sonucta ve bitkisel.Neyse son opuda 17 yumurta 15 embriyo olustu.hepsi de 5.gitti ama sadece 2 tanesi ngs için tam uygunmus.bir tanesi daha geriden geliyordu ve ertesi güne yasamadı.doktorum diğer kalan tek embriyoyı göndermek üzere dondurdu.geri kalan13 taneyi ister donduralım isterseniz gelişimlerini izleyeyim dedi.yavas geliştikleri içim dondurma önermiyorum dedi ben de doktoruma tam güvenim oldugu için kendisine bıraktım nitekim geri kalanlar 7.günde öldü. Embriyo sonucum 10 gün sonra temiz olarak geldi.transferden bir hafta önce ve transfer günü olmak üzere 2 kere doktorum intralipid serum uygulamak istediğini söyledi.bu arada haşimoto tiroidim var.bu serum tutunmayı kolaylastırıyor hem de tiroid antikorlarını yok ediyor ve rahmde bebegin tutunmasını engelleyecek yabancı maddeleri yok ediyormus.serumlar da yapıldı transfer de yapıldı.12.gün sonuc nihayet pozitifti.doktorum ne dediyse harfiyen uyguladım ilaç ve iğne saatlerim hiç şaşmadı.olmayacak diye düşünmeyin biliyorum kolay değil ama mumkun oldugu kadar az stres.hiç düşünmeyin tuttu mu tutmadı mı diye.ben 3.denemede hiç düşünmedim ve transfer sonrası hiç kımıldamadım wc ve yemek dısında.diğerlerinde hiç yatmamıstım ama demek ki yatmam lazımmıs.uzun oldu ama umarım faydalı olmustur.Hepinize tanımasam da tek tek dua ediyorum Allahım en kısa zamanda sizi yaramazlarınıza kavustursun.tabi gebelik sırasında da bi sürü sıkıntı yasadım onları da bi sonraki mesajımda yazarım:))

Victoria78 rica etsem özelden doktor ismini yazar kımız? Bu 3.denemem 2 doktor oldu fakat bilirler eksik sanki , bana ngs den bahsetmediler, ilk doktor zarar verebilir dediembriyoya, ve 2. Doktor kadın güven verdi ama sizin doktor gibi vitaminler yazmadı, rica etsem doktorunuzu ve yazdığı özel vitamin reçetesini gönderir misiniz?

Saatlerdir okuyorum, çıldırıcam, her doktor başka biri diyo.Amerikan hastanesinde tedavi gördüm, ilk doktor dışardan ama bu hastaneyle çalışıyor, diğeri hastane bünyesinde,ilk doktor havuz yapalım, donduralım, sağlıklı olanları seçelim dedi, 2 embriyo döndürüldü, 2. Opuda yumurta çıkmayınca dondurulanları transfer edelim dedim, sanırım ısrar edince kabul etmek zorumda kaldı, gebelik olmadı, sonuç negatif, 2. Amerikan hastane bünyesinde çalışan doktorumuz dondurmaya karşıyım derdi, 2 embriyo 5 günlük transfer edildi, 7. Hafta kalp atımlarımı duyamadık, yine hüsran. İlk
Claksan sulandırıcı verdi, diğer doktorumuz vermedi, 10, haftada başlatırım dedi,10. Haftaya gelemedik, neden dedim, kromozom anomalisi dedi, diğer embriyolar gelişimine devam edilemediğinden imha edilecekmiş, ilk doktor Pgt embriyoya Zarar verir dedi, 2. Doktor ngs filan hiç bahsetmedi, şaşkınım, içimde ölü bi embriyo var, belki kürtaja gidicem, kimse Esra demedi, kimse cd56 demedi, ngs demedi, bir
Yazmış kadın doğumcular 5. Gün embriyosu hadi maşallah, biz de sôeviniyoruz, sonra kromozom anomalisi, kimsenin umrunda diliz,işimiz Allah’a kaldı, dünya paraya ı yanayım, vücudum kevgire döndü ona mı, hayal kırıklığına mı. Birinin soyledigi digerini tutmuyo, Allahim yardim et bize

Saatlerdir okuyorum, çıldırıcam, her doktor başka biri diyo.Amerikan hastanesinde tedavi gördüm, ilk doktor dışardan ama bu hastaneyle çalışıyor, diğeri hastane bünyesinde,ilk doktor havuz yapalım, donduralım, sağlıklı olanları seçelim dedi, 2 embriyo döndürüldü, 2. Opuda yumurta çıkmayınca dondurulanları transfer edelim dedim, sanırım ısrar edince kabul etmek zorumda kaldı, gebelik olmadı, sonuç negatif, 2. Amerikan hastane bünyesinde çalışan doktorumuz dondurmaya karşıyım derdi, 2 embriyo 5 günlük transfer edildi, 7. Hafta kalp atımlarımı duyamadık, yine hüsran. İlk
Claksan sulandırıcı verdi, diğer doktorumuz vermedi, 10, haftada başlatırım dedi,10. Haftaya gelemedik, neden dedim, kromozom anomalisi dedi, diğer embriyolar gelişimine devam edilemediğinden imha edilecekmiş, ilk doktor Pgt embriyoya Zarar verir dedi, 2. Doktor ngs filan hiç bahsetmedi, şaşkınım, içimde ölü bi embriyo var, belki kürtaja gidicem, kimse Esra demedi, kimse cd56 demedi, ngs demedi, bir
Yazmış kadın doğumcular 5. Gün embriyosu hadi maşallah, biz de sôeviniyoruz, sonra kromozom anomalisi, kimsenin umrunda diliz,işimiz Allah’a kaldı, dünya paraya ı yanayım, vücudum kevgire döndü ona mı, hayal kırıklığına mı. Birinin soyledigi digerini tutmuyo, Allahim yardim et bize
Ozelden yazdım size.Lütfen rahat olun bi randevu alıp görüşmeye gidin.Görüşme ücretsiz zaten.Karar verdiğiniz takdirde hocam sizi en iyi şekilde yönlendirecktir.Stres yumurtalarımızın en buyuk düşmanı.İyi düşünün iyi olacak insallah.

Merhaba kızlar , bildiğiniz gibi daha yeni hamileyim . Ve tabi kimse bilmiyor. Ama aksi şeytan yarın bir seminere gitmek zorundayım . Hemde 6 kg lık laptop çantamla beraber haliyle kimse bilmiyor hamile olduğumu sizce ne yapmalıyım zor durumdayım. Bebeğime zarar gelir mi :(. Şeytan diyor bırak işi gücü kocayı da terk et git babamın evine, anne babamın durumu iyi ömür boyu bir iş yapma . Emeklilik günlerimi de doldurdum ohh miss.

Back