- 13 Mart 2019
- 104
- 194
- 23
- 44
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #65.781
Merhaba arkadaşlar. Begüm transferimin 11.günü ama hiç umudum yok çünkü evde test yaptım ve negatif malesef. Kısmet değilmiş yine. 3.denememdi ama olmadı malesef. Yarın prosedür gereği kan tahlilimi yapıcam ve Cuma günü artık yeni doktorumu belirlemek üzere görüşmelerimizi yapmayı düşünüyoruz eşimle. Hayırlısı
Yuh, caktirmadan zam,Ankara basceci euro ya donmus sanırım 320 € dediler embriyo başına şok oldum şimdi
Canım çok teşekkürler. Kesinlikle dikkate alıcam. Hepimizin gönlünden geçenin olmadı duasıylaHayırlısı olsun, inşallah bir sonraki sefere olsun. Ben de henüz olumlu sonuç almadım ama "elimden geleni yapıyorum" diyebilmek için araştırdığım, Dr'umun söylediği şeyleri size de yazmak istedim. Belki 1-2 ay uygularsınız bunları, faydası olur, zararı olmaz inanın...
- Haftada 4 öğün mercimek (ben yeşil mercimek haşlayıp zeytinyağıyla ve zeytinle yiyorum, tok tutuyor, ekmekten çok daha iyi)
- Haftada 4-5 kere koyu yeşil yapraklı şeylerle salata (çiğ ıspanak, tere, roka, nane, maydonoz, limon ve zeytinyağı eklenecek)
- her gün yarım su bardağı kuruyemiş (ceviz, badem, fındık, kabak çekirdeği)
-haftada 4 gün açıkhavada 40 dakika yürüyüş
-haftada 2 kere küçük balıklardan
-her gün 1 tane omepa q10
-her gün 1 yumurta (Ayrıca, organik olduğundan emin olmadığınız sürece tavuk eti yok)
-her gece 1 adet melatonina (Dr'um bunu söylememişti ama tüp bebekle çocuk sahibi olan bir arkadaşımın tavsiyesiyle ben kullandım)
Olması duasıyla yaniCanım çok teşekkürler. Kesinlikle dikkate alıcam. Hepimizin gönlünden geçenin olmadı duasıyla☺
Valla ben deodorant ve dis macunumu bile evde kendim yapiyorum, birak sac boyatmayi. Sacimi da sabunla yikarim, zeytinyagli. Pakete girmis herseyin icinde vucuda zararli seyler var, yiyecekler de dahil. O yuzden bence bebegini kucagina alana kadar yapmamak en iyisi bence.
Nerede tedavi oluyorsunuz?Ayy benim doktorum da havuz yaptı 3 tane de opu yaptı benden sadece tüp bebek parası 7500 lira aldı:)Zaten hiç para kazanmayı sevmiyor.Histereskopi istiyorum dediğimde bile gerek yok ben notlarıma bakıyorum rahim tertemiz diye azarladı.Ama tabii biz kadınlar değişik canlılarız ben şimdi neden para kazanmayı sevmiyor diye taktım.Öteki türlü de olsa derdi hep para diyecektim:)Doğru düzgün yumurtam yok diye bana acıdı mı acaba
Çok geçmiş olsun. Moral bozuluyor, ümitler tükeniyor ama bunları atlatıp sakin kafayla düşünmeye başladığında belki şükredeceksin. Allah sağlıklı hayırlı evlatlarla ödüllendirsin inşallah. Sıkma canını.Canım teşekkür ederim,ben çok zor bir süreç geçiriyorum,nereden başlasam bilmiyorum.Cumartesi gittik beta hcg artışım iyiydi 1970 ti,kesin gözüyle girdim ultrasona ama yine kese göremedi doktor,başka bi doktoru çağırdı o da göremedi,dediler bu dış gebelik muhtemelen,hemen küretaja alacağız,beta hcg düşmezse de dış gebelik kesinleşecek, laparoskopi ya da iğneyle devam edeceğiz,yoksa iç kanama olabilir dediler.Ben şok oldum tabi,kabul etmedim,ben kanama riskini alıyorum düşüneceğim dedim çıktım.Oradan çıktık başka bi doktora gittik,5 mm bi kese var ama çok düzensiz,Pazartesi tekrar bakalım dedi.Dün tekrar gittik beta hcg 4 bin civarı olmuş ama kese daha da bozulmuş,Çarşamba yeniden bakalım dedi.İlk doktorda beta hcg nin bu şekilde artması,bozulmuş keseyle örtüşmüyor,bir yerde büyümeye devam ediyor ve dış gebelik fikrindeyim, o gördüğü de dış gebelikte görülebilen yalancı kesedir dedi.Ve mantıken dış gebelik daha çok kafama yattı,çünkü beta hcg % 75 artmaya devam ediyor.Artık dün öyle psikolojim bozuldu ki anlatamam,bugün belimde ağrı vardı,acaba dış gebelik kaynaklı bi kanama mı başladı diye korktum,evin yanında bi hastane var,orada rastgele bi doktora gittim az önce...Vajinal muayenede çok ağrı oldu bir bölgede ilk kez,oradan şüphelendi,sağ overin rahim çıkışında bir noktada,sonra doplerr ile baktı,kanlanma az,dış gebelik olsa kanlanma daha çok olması gerekirdi dedi ve çok bozuk bir kese gördü,ben de gördüm,gerçekten kese gibi değil ama içinde 2/3 mm fetüse benzer (Sanırım CRL olarak tabir etti) var dedi ama kalp atışı yok,eğer fetüs ise 5 haftalık ölçülerde dedi.Sonra o da başka bi doktoru çağırdı, o sağ overde dış gebelik ürünü görmediğini söyledi,fetüs konusunda yorum yapmadı ama çok düzensiz bir kese var dedi.Yani öyle kötü durumdayım ki anlatamam,cidden dünden beri psikolojim bozuldu.Durum bundan ibaret canım
Medical Park Florya.Nerede tedavi oluyorsunuz?
Ben hamile olduğumu öğrenince bebek şampuanı kullanmaya başlamıştım. Krem,makyaj, boya vb herşey bitti hayatımda. Bende de çook fazla beyaz saç var. Bebek geliyor ey ahaliii deyince akan sular durdu zaten :))) Bu dönemde bakımsız görünsek de gerçekten hiç önemi yok. Sonuç güzel olsun kafiArkadaşlar birşey soracağım biraz saçma olabilir ama ☺tupbebek tedavisine başladıktan sonra saç boyatmak olumsuz etki eder mi aylardir bir sürü vitamin antioksidan kullanıyorum boşa gitsin istemiyorum biliyorsunuz boyalar kimyasal içeriyor saçımda maalesef beyazlarım çok
Anladığım kadarıyla savaşçı bir ruha sahipsiniz. İş yerinizle konuşun. Tüp bebek işlemi aslında on onbeş gün bişey tutuyor. Transfer sonrası ilk iki üç saat önemliymiş. O zaman tutunursa tutunuyormuş. Uçağa gelince, millet havada doğurma peşinde :))) Allahın izniyle birşey olmaz. Ben de önceleri sizin gibi düşünüyordum. Ben özel çocuklarla çalışıyorum. Ufaklıklar gelince tabureye falan çömelip oturuyorum. Transfer oldum hoop işe. Ama bu tempoda normal yoldan gebe kaldım. Olacaksa olıyor inanın. Ha bizim kısmet kısa sürdü ama oluyormuş onu gördük. Bence zaman kaybetmeyin.Merhaba kızlar işimle başım dertte . Bu işle de tüp bebek olmayacak bence hep eşimin işe yaramazlığı yüzünden istifa edemiyorum . Makine mühendisiyim tek istediğim bebeğim için hamilelik sürecinde çalışmamak önceki işim çok stresliydi ve patronum yanımda sigara içiyordu. Benimde ilk hamileliğimde bebeğimin kalbi durdu . Ben çalışma koşullarıma bağladım ama doktorlara sorarsan kesin anormal olduğu için ölmüş diyorlar .Şimdiki işimde zaman zaman stresli, stres yapmayacağım diyorum ama olmuyor illa bazı işler sıkışıyor. Üstelik beni arada Çine gönderiyorlar. Tüp bebek yaptıracağım da yaptıramıyorum korkuyorum gene ölür uçmak zararlıdır vs . Bu devirde herkes iş bulamıyor eşim asgariye çalışıyor (üniversite mezunu olmasına rağmen) o kadar tıkanıyorum ki .Üsteki kapıda uzun zaman sürecek bir kriz olduğu söyleniyor. Bazen inceliyorum kadınlar kulübünü stres yüzünden bebeğini düşüren var mıdır diye bakıyorum insanlar kaynana stresi eş ile kavga görümce ile kavga gibi şeylerden bahsetmişler kimse iş stresinden bahsetmemiş . Ama ben bu evlilikte kadın olduğumu anlamadım bazen muhafazakarlara gıpta ile bakıyorum diyorum ne güzel karılarını çalıştırmıyorlar bizim üzerimize bir çalışma hayatı yapışmış benim ailemde çok modern eşiminki de ama olmuyor işte durulmam lazım .
Mesajlarda aradım ama göremedim yaşınız kaçtı hamile kaldığınızda? Benim 43 oldu bu sene itibariyle.Olumlu evet bebegim dogdu 11 aylık oldu 26 nisanda 1 yaşina girecek inşAllah sana ve hepinize nasip etsin.
ins. malatyada olumlu sonuç alırsin ve 2. Denemede alan var.istanbula genc bir arkadaşım tekrar denemeye gelecek şişli memoriali beğendi.bahceci fulya ve şişli memorial en iyiler sanki cok memnun kalan var.özel muayehanesi olan çok iyi dr.larda var.ins. bu tedavinde bebegin olur aynı yaştayız cok isterim seninde olsun.
43.5 yaşında transferim oldu.10 subat dogumluyum.dogumgünümde opu işleri ile ugrasiyordum.17 agustosta transfer oldum.43 den 7 ay almışım.embriyolar mart ve nisandan amaMesajlarda aradım ama göremedim yaşınız kaçtı hamile kaldığınızda? Benim 43 oldu bu sene itibariyle.
Hoşgeldiniz. Hamileliğiniz hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun. Size sorularım olacak acaba nerede tedavi oldunuz, NGS yapıldı mı ve kaç yaşındasınız biraz fazla sordum kusura bakmayın:)Merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. Şu anda tüp bebekle 13 haftalık hamileyim; inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi. Ben 3. denemede pozitif sonuca ulaştım. Eşimde ve bende görünen bir problem olmamasına rağmen artık yaşım da ileri olduğu için tüp bebek yapmaya karar verdik.
Bizimle aynı şeyleri yaşayan kişilere umutsuzluğa kapıldıkları zamanlarda bile pozitif düşünmelerini ve bir gün olacağına inanmalarını tavsiye diyorum. Ne kadar zor olduğunu biliyorum, çünkü benim de umutsuzluğa kapıldığım çok zaman oldu. Çok dua ettim pozitif olmaya çalıştım, benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarımla konuştum, destekleri çok önemliydi, beni rahatlattı. Başarı hikayelerini okudum, moralimi yükseltmeye çalıştım. Doktorun verdiği ilaçları zamanında almaya dikkat ettim. Psikolojik destek almanız gerektiğinde bir uzmanla konuşmak da insana iyi gelebiliyor.
Daha önce de dediğim gibi inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz bebeklerimizi…
Canım çok zor bir durum Allah kolaylık versin.ins.hayrına sonuçlanır cok üzüldüm.Canım teşekkür ederim,ben çok zor bir süreç geçiriyorum,nereden başlasam bilmiyorum.Cumartesi gittik beta hcg artışım iyiydi 1970 ti,kesin gözüyle girdim ultrasona ama yine kese göremedi doktor,başka bi doktoru çağırdı o da göremedi,dediler bu dış gebelik muhtemelen,hemen küretaja alacağız,beta hcg düşmezse de dış gebelik kesinleşecek, laparoskopi ya da iğneyle devam edeceğiz,yoksa iç kanama olabilir dediler.Ben şok oldum tabi,kabul etmedim,ben kanama riskini alıyorum düşüneceğim dedim çıktım.Oradan çıktık başka bi doktora gittik,5 mm bi kese var ama çok düzensiz,Pazartesi tekrar bakalım dedi.Dün tekrar gittik beta hcg 4 bin civarı olmuş ama kese daha da bozulmuş,Çarşamba yeniden bakalım dedi.İlk doktorda beta hcg nin bu şekilde artması,bozulmuş keseyle örtüşmüyor,bir yerde büyümeye devam ediyor ve dış gebelik fikrindeyim, o gördüğü de dış gebelikte görülebilen yalancı kesedir dedi.Ve mantıken dış gebelik daha çok kafama yattı,çünkü beta hcg % 75 artmaya devam ediyor.Artık dün öyle psikolojim bozuldu ki anlatamam,bugün belimde ağrı vardı,acaba dış gebelik kaynaklı bi kanama mı başladı diye korktum,evin yanında bi hastane var,orada rastgele bi doktora gittim az önce...Vajinal muayenede çok ağrı oldu bir bölgede ilk kez,oradan şüphelendi,sağ overin rahim çıkışında bir noktada,sonra doplerr ile baktı,kanlanma az,dış gebelik olsa kanlanma daha çok olması gerekirdi dedi ve çok bozuk bir kese gördü,ben de gördüm,gerçekten kese gibi değil ama içinde 2/3 mm fetüse benzer (Sanırım CRL olarak tabir etti) var dedi ama kalp atışı yok,eğer fetüs ise 5 haftalık ölçülerde dedi.Sonra o da başka bi doktoru çağırdı, o sağ overde dış gebelik ürünü görmediğini söyledi,fetüs konusunda yorum yapmadı ama çok düzensiz bir kese var dedi.Yani öyle kötü durumdayım ki anlatamam,cidden dünden beri psikolojim bozuldu.Durum bundan ibaret canım
Canım geçmiş olsun.Hangi klinikte hangi doktorla tedavi gördün?Selam arkadaşlar bütün kan testi sonucumu aldım beklediğim gibi <1,20. malesef. Hayırlısı artık yeni bir doktorla tedaviye devam inşallah. Ataşehir Memorial de Cem Demirel ile görüşmeyi düşünüyoruz.
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Allah tamamına erdirsin inşallahMerhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. Şu anda tüp bebekle 13 haftalık hamileyim; inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi. Ben 3. denemede pozitif sonuca ulaştım. Eşimde ve bende görünen bir problem olmamasına rağmen artık yaşım da ileri olduğu için tüp bebek yapmaya karar verdik.
Bizimle aynı şeyleri yaşayan kişilere umutsuzluğa kapıldıkları zamanlarda bile pozitif düşünmelerini ve bir gün olacağına inanmalarını tavsiye diyorum. Ne kadar zor olduğunu biliyorum, çünkü benim de umutsuzluğa kapıldığım çok zaman oldu. Çok dua ettim pozitif olmaya çalıştım, benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarımla konuştum, destekleri çok önemliydi, beni rahatlattı. Başarı hikayelerini okudum, moralimi yükseltmeye çalıştım. Doktorun verdiği ilaçları zamanında almaya dikkat ettim. Psikolojik destek almanız gerektiğinde bir uzmanla konuşmak da insana iyi gelebiliyor.
Daha önce de dediğim gibi inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz bebeklerimizi…
Canım geçmiş olsun cok zor sonuç sonrası.Selam arkadaşlar bütün kan testi sonucumu aldım beklediğim gibi <1,20. malesef. Hayırlısı artık yeni bir doktorla tedaviye devam inşallah. Ataşehir Memorial de Cem Demirel ile görüşmeyi düşünüyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?