• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben kalitesiz olarak bilmiyorum Şişli memorialda benim ngs den 1 tane sağlıklı 6ab embriyom gelmişti. Hatta kromozom bozukluğu olan embriyolarınızdan biri çok kaliteli 6aa denmişti. Baktırmasak onu transfer edebilirdik denmişti. Bu embriyo için %50 gibi yüksek bir şans verilmişti hatta tutarsa %90 devam eder bile dendi.Maalesef ngsli embriyo tutmadı Semra hoca rahim yeterli kalınlığa ulaşmamıştır veya çözünürken bozulma olmuş olabilir demişti. Zaten doktorlar ilk görüşmedeki kadar sevimli olmuyor negatif görüşmesinde :)

İnşallah bir sonraki denemenizde olumlu olur, tüm kalbimle diliyorum 🙏🏼
Sizin de biyopsi 6.gün mü yapılmıştı? 6ab demek 6.gün embriyosu demek değil yalnız, onu belirteyim. Sizinki 5. gün olup, 6ab büyüklüğüne erişmiş olabilir. Ya da 6.günde benimki gibi 5bb olabilir. Harflerin önündeki 5 ya da 6 blast'ın büyüklüğünü gösteriyor, günü göstermiyor yani.

arkadaşlar merhaba benim bir boş gebeliğim oldu sonrasında normal yollarla gebe kaldım fakat 9.haftada kürtaj olmak zorunda kaldım kalbi atmadığı için daha bu üzüntüyü atamadan bugün genetik raporu gelmiş bebeğimdeki sorun 21.kromozon muş.şimdi eşim ve benden kromozom testi bende de ayrıca trombofili 6 lı istediler bu testlerde 1 ayda çıkıyormuş dünden beri ağlamadan duramıyorum acaba diğerleri de böyle mi olacak aranızda bu sorunu yaşamış olan var mı daha sonrasında normal gebelik yaşayan eğer bizde kromozom sorunu varsa tüp bebek şansımız da gidiyor mu ne olur bilen yaşayan varsa yazsın şimdiden teşekkür ediyorum.

Valla ne kadar profesor de olsa bizim yasadigimiz travmayi kesinlikle anlayamazlar. Onlar da insan sonucta ve hata yapabiliyorlar. Benim doktorum da bu hatayi yapti bende ve yapiyor hala da goruyorum hastalarina ilk etapta onermiyor, neredeyse caydiriyor bu niyetle gidenleri. Tabi ki risk var, embryoya zarar verilebilir, normal olan bir embryo test sonucunda hatali gorulup ekarte edilebilir vs. ama butun bunlari olcup tarttigimizda hicbirisi bence karninda yasayan bir canlinin kalbinin durdugunu duymaktan ya da kanamayla dusuk yapmaktan daha kotu degil bence. Olsun benim bir iki embryom zarar gorebilecek bile olsa ben o riski almak istedim, cunku tutup da kaybetmek cok zor... hem de cok zaman ve psikolojik guc kaybettiriyor.
Embriyonun zarar gormesi düşük bir ihtimal bahceci fulyada hani bozulur diye korkan olursa yazayım dedim.iyi merkezlerde ngs yaptırmak önemli bence de

Embriyonun zarar gormesi düşük bir ihtimal bahceci fulyada hani bozulur diye korkan olursa yazayım dedim.iyi merkezlerde ngs yaptırmak önemli bence de
Nsg genetik test mi? Biz doktora genetik test istiyoruz dedik. Doktor embriyo travmaya uğruyor. Dondur çözdür o da ayrı bir travma dedi. Biz de eşimle korktuk tabii. Vazgeçtik. Havuz yapalım dedim. Her yumurta toplama işlemi bir tüp bebek parası dedi. Gerçekten de havuz yaparken her toplama işlemi transfer ediyormuş gibi mi ücreti ?

Benim doktorum da önermiyor çok pahalı diyor sanırım bir tupbebek parasını buluyor bizim için yüksek bir rakam
tunser yok daha neler canım.ngs yaptırılmasın çünkü 5. Güne gitmeyen embriyolar için uygun değil. 1 embriyo için 300 dolardı.küçük yerler 400 dolar istiyor.küçük yerler daha abartıyor fiyatı.ngs burada çok konusulmustu pek tercih etmiyordu arkadaşlarimız sağlıklılarda çöpe gidiyormuş diye.yani ngs şart değil herkesin kendi kararı aslında

arkadaşlar merhaba benim bir boş gebeliğim oldu sonrasında normal yollarla gebe kaldım fakat 9.haftada kürtaj olmak zorunda kaldım kalbi atmadığı için daha bu üzüntüyü atamadan bugün genetik raporu gelmiş bebeğimdeki sorun 21.kromozon muş.şimdi eşim ve benden kromozom testi bende de ayrıca trombofili 6 lı istediler bu testlerde 1 ayda çıkıyormuş dünden beri ağlamadan duramıyorum acaba diğerleri de böyle mi olacak aranızda bu sorunu yaşamış olan var mı daha sonrasında normal gebelik yaşayan eğer bizde kromozom sorunu varsa tüp bebek şansımız da gidiyor mu ne olur bilen yaşayan varsa yazsın şimdiden teşekkür ediyorum.

Hayır, tüp bebek şansınız niye gitsin. Her embriyo genetiği tamamen birbirinden farklı hücre yapıları. Hiç bir problemi olmayan 25 yaşındaki bir kızın tüm embriyoları da genetik açıdan sağlıklı olamaz. Örneğin onun bir yumurta toplamada 8 embriyosu oluşur, o 8 embriyodan 5'i sağlıklı olur, 35 yaşından sonra biz 8 embriyoyu mesela 2 seferde anca toplatıyoruz diyelim ve bunlardan 3 tanesi sağlıklı olur gibi diyelim.
Sağlıklı bir sürü genç kadının da düşükleri olabiliyor, bu onların tüm embriyoları da böyle olacak demek değildir

Havuz olayını benim doktorum önermedi. Her yumurta toplama işlemi bir tüp bebek parası dedi. Hal böyleyken o yumurtaları biriktirmeyelim kullanalım dedi. Mantıklı geldi bize de.
Yok arkadaşım yine pek iyi olmayan bir açıklama.her defasında hasta gelsin 12 günde yapıp paramızı alalım da demek bu aslında.
havuzla 3 ayda ben 3 opu oldum bir kez de transfer oldum bitti çok şükür.yaşın genç diye dr.un bunu tercih etmiştir sanırım.43 yaşına girdigim şubatta başladım mart nisan bitti benim opu işi 😊

Size sormuşlardır belki "mitoscore'a bakalım mı?" diye. Bana sormamışlardı. Ek ücret veriliyor mu onun için?
Sizin 5ab idi galiba embriyonuz. Allah kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah 🙏🏼
5.gün embriyosu muydu sizin? Benim de ngs'den pozitif olan embriyom var ama 6.gün embriyosu. Acaba çok farkettiritor mu başarıyı, merak ediyorum. Bilemiyoruz tabi...
Mitescore u bana hemsire iyi niyetten telefonda moral verirken anlattı.benim dr.um merkezden ayrilmıstı.ngs sonucumu 1 ay sonra söylediler dr nerde açıklama yapsın bana.embriyologa sen sorabilirsin ama

Bana da sormamislardi, direk yapmislar. Saniyorum hediye olarak falan verdiler bunu bana, yirmi tane embryo birden gonderdigim icin butun klinik adimla soyadimla taniyor beni resmen.
Daha once de konustuk bu hususu aslinda. NGS’den saglikli geldikten sonra morfolojinin cok da bir anlami yok bence. Yani 5ab ya da 6bc veya 5cc bence cok fark yok, neden olsun ki? Bu degerlendirme, genetigine bakilmamis embryolarin transfer icin oncelik seciminde alisilagelmis olarak kullanilan teknik (eskiden genetik testler olmadigi icin eldeki en iyi secim yontemi buymus); fakat embryolarin genetigine baktiginiz durumda dis gorunusun pek onemi kalmiyor. O yuzden bence hic oyle dusunmeyin; ne guzel saglikli bir embryonuz varmis iste, bence cok guzel birsey bu ☺
Ins. ama bir arkadaştan duyduğum gen-art ta prof. aysun hanım orta kalite sağlıklı ngs.den gelen embriyoyu biraz düşük bulmuş tutunma ihtimalini.orta kalite diye.arkadaşın morali bozulmuştu.bu benim bir duyumum sadece siz ne dersiniz bilmem

Ben kalitesiz olarak bilmiyorum Şişli memorialda benim ngs den 1 tane sağlıklı 6ab embriyom gelmişti. Hatta kromozom bozukluğu olan embriyolarınızdan biri çok kaliteli 6aa denmişti. Baktırmasak onu transfer edebilirdik denmişti. Bu embriyo için %50 gibi yüksek bir şans verilmişti hatta tutarsa %90 devam eder bile dendi.Maalesef ngsli embriyo tutmadı Semra hoca rahim yeterli kalınlığa ulaşmamıştır veya çözünürken bozulma olmuş olabilir demişti. Zaten doktorlar ilk görüşmedeki kadar sevimli olmuyor negatif görüşmesinde :)

%50 oranı gerçe
Ins. ama bir arkadaştan duyduğum gen-art ta prof. aysun hanım orta kalite sağlıklı ngs.den gelen embriyoyu biraz düşük bulmuş tutunma ihtimalini.orta kalite diye.arkadaşın morali bozulmuştu.bu benim bir duyumum sadece siz ne dersiniz bilmem

Benimki de 5bb mesela, orta kalite diye geçiyor. Ve de bu aşamaya 5. değil, 6.günde geldi. Ben de uzman değilim ama benimkinin şansını %25 gibi görüyorum. Yani dediğiniz gibi o Dr. Aysun hanımın bakış açısı daha gerçekçi gibi. Ben de o yüzden çok ümitlenmiyorum açıkçası. Yapacak bi şey yok 😔

Ankara Bahçeci'de de $ 350 idi NGS yaptırma. Taa yurtdışına gidiyor azot tankında falan, zor iş, pahalı ama yine de normal geldi bana, her şey çok pahalı artık.
Evet 5ab, 5bb farketmiyordur inşallah sizin dediğiniz gibi... Ama benim embriyomdan biyopsi 6. günde alındı. Yani biyopsi alınabilecek büyüklüğe ulaşabilmek için 5 gün yerine, 6 güne ihtiyaç duydu. O biraz belki şansımı düşürür. Bilemiyorum tabi... İnşallah hepimiz için herşey güzel olur 🙏🏼

Arkadasim gonlunu ferah tut sen. Altinci gunde blast seviyesine ulasan embryolarin taze transfer yapildiklari zaman tutunma sanslari besinci gune nazaran daha az; cunku saniyorum rahmin kabul etme gunuyle uyumsuzluk yasiyorlar. Fakat donmus transfer yapildiginda, doktor zaten embryonun olgunlugu ile rahmin kabul edis gununu birbirine denk getiriyor. Embryon belli ve istenen olgunluga gelmis, biyopsiye dayanmis, Ngs’den de saglikli gelmis; ne guzel iste. Rahminle uyustugu gunde de transfer.
Insallah olumlu olacak 🙏🙏🙏

Nsg genetik test mi? Biz doktora genetik test istiyoruz dedik. Doktor embriyo travmaya uğruyor. Dondur çözdür o da ayrı bir travma dedi. Biz de eşimle korktuk tabii. Vazgeçtik. Havuz yapalım dedim. Her yumurta toplama işlemi bir tüp bebek parası dedi. Gerçekten de havuz yaparken her toplama işlemi transfer ediyormuş gibi mi ücreti ?

Ya kusura bakmayin olumsuz konusmak istemem aslinda da bence cok sacma bu uygulama. Havuz niye ayni para olsun transferi yapmadiktan sonra... Ayrica sizin doktor sanirim laboratuvarina guvenmiyor. Ne demek dondur cozdur travma, zaten donmus transfer yapilirken bir kere dondurulacak bu embryolar, e arada da NGS icin dondurulmadan biyopsi yapiliyor. Tabi laboratuvar eleman ve techizat kalitesine guvenmiyor ve korkuyorsa onu bilemem; ama sebep buysa zaten o risk NGS’siz de var bence. Yani ben siz bu isi iyice bir konusun, hic oturmadi mantiksal olarak benim kafamda...

Ngs, pgt denen embriyoya uygulanan burada konustugumuz genetik test.bana gen-art ta dr.um ayni sana oldugu gibi bunlari kötüledi bana.dondur çözdür degil ki bu iş.
taze embriyondan 5. Günü bir atılan hücre aliniyor genetiğe gidiyor embriyo donduruluyor.
gen -art rahim dinlendirmeye de karşiydı.bana hemen transfer etti .12 günde paramizı cebimize atalım mantığı.donmus embriyo iyi degilmis çözdürürken bozulabilirmiş.yani bilgili dr.um da baştan sona yanlış aciklamalar.bende negatif alınca kk ya girdim.neler varmis neler istanbula gittim.transfer sonrasi ilaclari bile sayica az dozaji eksik uyduruk ankarada. :) bak simdi sinirlendim 😊 hayir sonra başka bir kizla kk.dan tanistik.gen-art ın sahibi prof. Aysun hanim orta kalite ngs.liyi beğenmiyor.fazla olumsuz bir yorum bu da.e bana niye aynı açiklamalar yapılmıyor. Anlatabiliyor muyum merkez aynı yani.
hatta Aysun hanım demis ki sağlıklı bir embriyo duvara atsan tutar bu da hosuma gitmisti açıklayicıydı bence.
Havuz ise ferayecim 1 tüp bebek parasi ve her opu icin 4500 idi.yani 3 opu oldum.6900+ 4500+4500 ödemisimdir.tüp bebek 6900 mü oyle birseydi.transfer ücreti cıkarılıyor iste.tedavi goren herkes 3 kez deniyor o kadar para zaten harciyoruz.yani yumurta sayisı 4 5 bile olsa ngs.ye de gidecekse veya gitmeyecekse de 9 10 kadar embriyo biriktiriliyor havuzda.havuzla 2 kez olsun opu yapiyor dr.lar.merkezin neresi ve hep ayni yerde denemek iyi birsey degil.bana burada ilk bu akil verildi yerini degistir ben 3 kez aynı yere gittim sen böyle hata yapma demisti gulneva77.bende onu dinledim 😊
Ben olsam o dr ve merkezinden ayrilirdim ferayecim.ve iyi bir merkez secerdim.faydalı oldu mu bilgiler umarim faydali olmuştur.

Ngs, pgt denen embriyoya uygulanan burada konustugumuz genetik test.bana gen-art ta dr.um ayni sana oldugu gibi bunlari kötüledi bana.dondur çözdür degil ki bu iş.
taze embriyondan 5. Günü bir atılan hücre aliniyor genetiğe gidiyor embriyo donduruluyor.
gen -art rahim dinlendirmeye de karşiydı.bana hemen transfer etti .12 günde paramizı cebimize atalım mantığı.donmus embriyo iyi degilmis çözdürürken bozulabilirmiş.yani bilgili dr.um da baştan sona yanlış aciklamalar.bende negatif alınca kk ya girdim.neler varmis neler istanbula gittim.transfer sonrasi ilaclari bile sayica az dozaji eksik uyduruk ankarada. :) bak simdi sinirlendim 😊 hayir sonra başka bir kizla kk.dan tanistik.gen-art ın sahibi prof. Aysun hanim orta kalite ngs.liyi beğenmiyor.fazla olumsuz bir yorum bu da.e bana niye aynı açiklamalar yapılmıyor. Anlatabiliyor muyum merkez aynı yani.
hatta Aysun hanım demis ki sağlıklı bir embriyo duvara atsan tutar bu da hosuma gitmisti açıklayicıydı bence.
Havuz ise ferayecim 1 tüp bebek parasi ve her opu icin 4500 idi.yani 3 opu oldum.6900+ 4500+4500 ödemisimdir.tüp bebek 6900 mü oyle birseydi.transfer ücreti cıkarılıyor iste.tedavi goren herkes 3 kez deniyor o kadar para zaten harciyoruz.yani yumurta sayisı 4 5 bile olsa ngs.ye de gidecekse veya gitmeyecekse de 9 10 kadar embriyo biriktiriliyor havuzda.havuzla 2 kez olsun opu yapiyor dr.lar.merkezin neresi ve hep ayni yerde denemek iyi birsey degil.bana burada ilk bu akil verildi yerini degistir ben 3 kez aynı yere gittim sen böyle hata yapma demisti gulneva77.bende onu dinledim 😊
Ben olsam o dr ve merkezinden ayrilirdim ferayecim.ve iyi bir merkez secerdim.faydalı oldu mu bilgiler umarim faydali olmuştur.

Hay agzina saglik, ben boyle acik acik yazmayayim dedim; ama bence de yani bu merkez cok mantiksiz seyler soylemis, baska yere bak arkadasim.

Hayır, tüp bebek şansınız niye gitsin. Her embriyo genetiği tamamen birbirinden farklı hücre yapıları. Hiç bir problemi olmayan 25 yaşındaki bir kızın tüm embriyoları da genetik açıdan sağlıklı olamaz. Örneğin onun bir yumurta toplamada 8 embriyosu oluşur, o 8 embriyodan 5'i sağlıklı olur, 35 yaşından sonra biz 8 embriyoyu mesela 2 seferde anca toplatıyoruz diyelim ve bunlardan 3 tanesi sağlıklı olur gibi diyelim.
Sağlıklı bir sürü genç kadının da düşükleri olabiliyor, bu onların tüm embriyoları da böyle olacak demek değildir
cevabın için çok teşekkür ederim umarım dediğin gibi olur cumartesi testleri yaptırıcam umarım hepsi temiz çıkar.ilk kürtajı olurken doktoruma neden bu sorunu yaşıyorum dedim oda senin yaşında bu sorunlar normal dedi ama burada arkadaşların yazılarını okuyunca insan umutlanıyor .Rabbim isteyen herkese nasip eder inşallah

%50 oranı gerçe

Benimki de 5bb mesela, orta kalite diye geçiyor. Ve de bu aşamaya 5. değil, 6.günde geldi. Ben de uzman değilim ama benimkinin şansını %25 gibi görüyorum. Yani dediğiniz gibi o Dr. Aysun hanımın bakış açısı daha gerçekçi gibi. Ben de o yüzden çok ümitlenmiyorum açıkçası. Yapacak bi şey yok 😔
Yani canım öyle düşünme 4bb falandı arkadaşın .belki 3bb falandır.tam sayisini hatırlamiyorum.
benim bildiğim 5bb cok güzel.aysun hanımda cok gercekci geldi bana yani katı bir cevap bence.benim o arkadaşın tutmadı negatif aldı sanki.sen kendinle kimseyi karsilaştırma lütfen.bence yine yazayım 5bb çok güzel kötü oldugunu nerden çıkardın.Allah ol dedikten sonra biliyorsun kaliteside cok farketmiyor.lutfen buralardaki yazılanlardan olumsuz düşünme başkasinin olumsuz olur senin olumlu olur.etkilenme yani ve gerekirse okumada.hele transfer sonrasi hic girmeyin bence. Bu embriyo kaliteside birsey ifade etmiyor çünkü kalitesi düşük oldugunu düşünen üzüluyor.öyle birsey yok biz dr.da degiliz biz bunu bilemeyiz.

%50 oranı gerçe

😒 off bana gen-artta dr.um 3. Gün iyi kalite embriyoma 1 tanecik o da % 60 sans verdi.fazla iyimser bir cevap ve ben negatif alınca çok üzüldüm.senin %25 ne ki 😊

Ben yabancı kaynaklara, yabancı kadınlar forumlarına da bakıyorum. Bir sürü yer taze transfer hiç yapmıyor. Sadece ileri yaşlı kadınlar için embriyo biriktirmek için de değil üstelik. Genç de olsa, genetik test yaptırmayacak bile olsa hepsini donduruyor, daha sonra transfer ediyor. "Freeze all cycle" diyorlar.
İyi bir merkez travmaya uğratmadan dondurup, çözdürebilmeli bence de.

Yok arkadaşım yine pek iyi olmayan bir açıklama.her defasında hasta gelsin 12 günde yapıp paramızı alalım da demek bu aslında.
havuzla 3 ayda ben 3 opu oldum bir kez de transfer oldum bitti çok şükür.yaşın genç diye dr.un bunu tercih etmiştir sanırım.43 yaşına girdigim şubatta başladım mart nisan bitti benim opu işi 😊
Ben de 43 oldum. Zaman uçup gidiyor. Adet düzensizliğim var. Adet olmadığı için dr gidemiyorym. Bi olsam hemen gideceğim işleme başlasın

Back