• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Bu arada ben de doktorun önerdiği zamanlarda L-arginin, Coenzym Q10 içeren vitaminler kullandım. Yumurta toplama aşamasından önce yine doktorumun önerisiyle soğuk sıkım çörekotu ile üzüm çekirdeği yağı ve keçiboynuzu pekmezi kullandım. Çok fazla un, tuz, şeker tüketmemeye; zencefil, zerdeçal, karabiber, tarçın, kişnişi baharat olarak kullanmaya çalıştım. Doğal zeytin yağını bolca kullanmaya çalıştım. Okuduklarımdan hareketle sık sık avokado yedim.
Transfer öncesi ve sonrası toplam 3 kere intralipid serum bana da uygulandı.
Şu ana kadar aklıma gelenler bunlar; inşallah isteyen, bu uğurda çaba harcayan herkes sağlıkla sağlıklı bebişlerini kucağına alır...

İrenbeyi de duymuştum izmirde bilindik bir yer.Yaşıtmışız :) ben ngs yaptırmadan transfer olmuyorum daha önce düşükler oldu. İlk denemenizmiydi?
Daha önce Su hastanesinde denemem oldu orada tek yumurta toplama 2 transferimiz oldu. İrenbede ilk denememizdi.
Düşükler çok üzücü, inşallah bundan sonraki sağlıkla tutunur.
Ben de bir dış gebelik geçirdim, yaklaşık 1,5 yıl oluyor.

Daha önce Su hastanesinde denemem oldu orada tek yumurta toplama 2 transferimiz oldu. İrenbede ilk denememizdi.
Düşükler çok üzücü, inşallah bundan sonraki sağlıkla tutunur.
Ben de bir dış gebelik geçirdim, yaklaşık 1,5 yıl oluyor.
Su hastanesini bana tavsiye etmişlerdi. Bir arkadaşım memnun kalmamış. Embriyolog deneyimsiz hatta eğitimsizmiş. İrenbe'nin efsane bir ekibi varmış ama o grup dağılmış. Şimdi yeni ekip iyilerden toplanmıştır. İrenbe için nu bilgim birkaç sene öncesine ait.

Su hastanesini bana tavsiye etmişlerdi. Bir arkadaşım memnun kalmamış. Embriyolog deneyimsiz hatta eğitimsizmiş. İrenbe'nin efsane bir ekibi varmış ama o grup dağılmış. Şimdi yeni ekip iyilerden toplanmıştır. İrenbe için nu bilgim birkaç sene öncesine ait.
İrenbede şu andaki ekip gayet iyi doktorum Kaan Bozkurttu. Embriyoloji bölümünün başında da Zerrin Hanım var, sanırım uzun yıllardır orada çalışıyor...

Çok teşekkürler canım. Aret Kamar da tedavi gördüm
Canım beni sakın yanlış anlama ama ataşehir memorialdaki bir çok işlemi şişli memorialdaki doktorların dahi beğenmediği yönünde bazı duyumlar aldım. Ne kadar gerçek ne kadar yanlış bilemiyorum. Acaba illada Ataşehirde olsun dersen Bahçeci Umut Cem Çelik mi denesen . Yada avrupa yakasına da giderim dersen Bahçeci Fulya da hepsi iyi gerçi de Güvenç Bey benim doktorum gerçekten süper ,Remzi bey hakkında da çok iyi yorumlar aldım .Bak onunda bir hastası 47 de hamile kalıp 48 de doğum yaptı yanlış hatırlamıyorsam. Bunlara da olmaz dersen Memorial Şişli Semra Kahramanı düşünsen acaba daha mı iyi olur buraları araştırdın mı hiç? Buraların laboratuvarları da ekipleri de gerçekten çok iyi

Selam arkadaşlar,
Ben de 3.denememde pozitif sonuc aldım.Kısaca hikayemi anlatmak isterim ki ümit olsun sizlere.İlk denemem 2016 yılında basladı.ilk opuda 2 embriyom olustu sadece onlar da 2.gün donduruldu.Havuz yapıldı ikinci opuda yine 2 embriyo sadece.hepsi 2.gün ve kaliteli değildi ama yine de denendi ve olumsuz transfer sonucu.2. Deneme için 4 ay ara verdik transfer oncesi opu yapıldı ve 12 yumurtadan 2 tane kaliteli 5.gün embriyosu donduruldu.transfer oncesi histereskopi yapıldı cunku rahimde perde sorunum vardı.his sonrası da 4 ay bekledik.sonra transferim yapıldı ve sonuc kimyasal gebelik oldu.kimyasal sonucu doktorum 3.deneme için ngs önerdi ki ben 3.denemeyi kesinlikle düşünmüyordum vazgeçmiştim.merkeze ayak dahi atmak istemiyordum.psikolojim o kadar bozulmustu ki bebek lafını bile duymak istemiyordum artık.Ama iyi ki doktorumu dinleyip de denemişim.Bu sekilde yumurta elde ettiğimiz sürece bırakamazsınız demişti.Amh değerim 0.9 idi bu arada.Biesteron Dhea ile yumurta sayımı arttırdı.decavit ve omepa q10 kullandım.arı sütü bal polen propolis karısımı kullandım.regl ile birlikte bal çörek otu karısımı kullandım sürekli(bunu dr demedi kendi basıma),bi de yine okudugum bi forumda bi bayan l argnine kullanmıstı bebek tutunması için.bunu transferden 3 ay önce kullanmıs ben de doktoruma danısmadan aldım kullandım.solgar ürünü sonucta ve bitkisel.Neyse son opuda 17 yumurta 15 embriyo olustu.hepsi de 5.gitti ama sadece 2 tanesi ngs için tam uygunmus.bir tanesi daha geriden geliyordu ve ertesi güne yasamadı.doktorum diğer kalan tek embriyoyı göndermek üzere dondurdu.geri kalan13 taneyi ister donduralım isterseniz gelişimlerini izleyeyim dedi.yavas geliştikleri içim dondurma önermiyorum dedi ben de doktoruma tam güvenim oldugu için kendisine bıraktım nitekim geri kalanlar 7.günde öldü. Embriyo sonucum 10 gün sonra temiz olarak geldi.transferden bir hafta önce ve transfer günü olmak üzere 2 kere doktorum intralipid serum uygulamak istediğini söyledi.bu arada haşimoto tiroidim var.bu serum tutunmayı kolaylastırıyor hem de tiroid antikorlarını yok ediyor ve rahmde bebegin tutunmasını engelleyecek yabancı maddeleri yok ediyormus.serumlar da yapıldı transfer de yapıldı.12.gün sonuc nihayet pozitifti.doktorum ne dediyse harfiyen uyguladım ilaç ve iğne saatlerim hiç şaşmadı.olmayacak diye düşünmeyin biliyorum kolay değil ama mumkun oldugu kadar az stres.hiç düşünmeyin tuttu mu tutmadı mı diye.ben 3.denemede hiç düşünmedim ve transfer sonrası hiç kımıldamadım wc ve yemek dısında.diğerlerinde hiç yatmamıstım ama demek ki yatmam lazımmıs.uzun oldu ama umarım faydalı olmustur.Hepinize tanımasam da tek tek dua ediyorum Allahım en kısa zamanda sizi yaramazlarınıza kavustursun.tabi gebelik sırasında da bi sürü sıkıntı yasadım onları da bi sonraki mesajımda yazarım:))
Ne kadar güzel yazmışsınız. Tebrik ediyorum. Darısı tüm bekleyen arkadaşlarımızın başına 🙏🏼

farklı laboratuvarlarda yapılan testlerin sonucu olarak görüyorum ben yaşadığınızı
2017 yılında ben de dış gebelik yaşadım gerçekten devamlı kan verip tahlil sonucu beklemek artışların düzenli olmadığını görmek çok yıpratıcı bana önce kürtaj yapıldı gebelik rahim içi mi değil mi o anlaşılması için
rahim kazindı elde edilen materyal gönderildi patolojiye sonuç negatif geldi onun üzerine doktor bana 1 hafta sonra tekrar testi yaptır dedi testi yaptırdım testi HCG yükseldi yükselmesi sonucu Doktor artık bunun dış gebelik olduğunu söyledi ve bana bir doz iğne vurulmak suretiyle dış gebelik sonlandırıldı çok yıpratıcı bir süreç umarım siz dış gebelik yaşamıyorsunuz dur son durumunu ne merak ettim doktorunuz ne diyor
iki gebeliğimde de beta artışı düzensizleşti,çookk yıpratıcı evet,normal çıktığında bile ikna olmuyordum,bir de psikopat gibi doktor randevumu aynı saate alıp kan verme saatini tam 14,30 a denk getiriyordum,
şimdi amannn diyorum sonuç değişti mi sanki,her şey olacağına varıyor..
pataloji de mi anlıyorlar dış gebelik olduğunu,negatif gelmesi ne anlama geliyormuş,

Pazartesi tedaviye başlamıştım, bugün 3. gün iğnelerimi olucam ama ilk 2 günde iğnelerin etkisini bir hayli hissettim.
Geceleri iğnelerden sonra başım ağrıyor, vücudum hafiften şişmeye başladı ve karnımda kasıklarımda ve belimde bir baskı bir sızı birşeyler oluyor anlamadım. Yumurtalar hemen mi büyümeye başlıyor ki 🙄
Sigarayı 3 taneye düşürdüm. (bu yüzden sanırım) biraz sinirlerim bozuk sanki..
Yazılanları okuyorum takipteyim fakat çok tecrübem olmadığı için yazacak herhangi bir öneri tavsiye vs bulamıyorum.
İyi haberlerinizi bekliyorum..
Herkese sevgiler ❤️

Bu arada ben de doktorun önerdiği zamanlarda L-arginin, Coenzym Q10 içeren vitaminler kullandım. Yumurta toplama aşamasından önce yine doktorumun önerisiyle soğuk sıkım çörekotu ile üzüm çekirdeği yağı ve keçiboynuzu pekmezi kullandım. Çok fazla un, tuz, şeker tüketmemeye; zencefil, zerdeçal, karabiber, tarçın, kişnişi baharat olarak kullanmaya çalıştım. Doğal zeytin yağını bolca kullanmaya çalıştım. Okuduklarımdan hareketle sık sık avokado yedim.
Transfer öncesi ve sonrası toplam 3 kere intralipid serum bana da uygulandı.
Şu ana kadar aklıma gelenler bunlar; inşallah isteyen, bu uğurda çaba harcayan herkes sağlıkla sağlıklı bebişlerini kucağına alır...
ben tedavi görmüyorum ama bu keçiboynuzunu günde 1 yemek kaşığı,çörekotu yağını da 1 tatlı kaşığı kullanıyorum,acaba sürekli kullanmam da bir sorun olurmuki

8 lerdeydi en son,kürtaj sonrası bakılmadı ama,alt üst olduğunu düşünüyorum hormonların

Bende ayni seyu dusunuyorum. Bu asamada mesafe en son kistas olmali. Ben iki senedir yurt disindan geliyorum Istanbul’a, toplamda alti kere yumurta toplama iki kere transfer oldum. Icinize neresi siniyorsa oraya gidin, iciniz rahat etsin elinizden gelenin en iyisini yapmis olmanin rahatligina varirsiniz.
merhaba bende tüp bebek için araştırma yapıyorum çoğu yazınızı okudum sanırım gittiğiniz yerden memnunsunuz hangi hastaneye yada merkeze gidiyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim kafam çok karışık

Pazartesi tedaviye başlamıştım, bugün 3. gün iğnelerimi olucam ama ilk 2 günde iğnelerin etkisini bir hayli hissettim.
Geceleri iğnelerden sonra başım ağrıyor, vücudum hafiften şişmeye başladı ve karnımda kasıklarımda ve belimde bir baskı bir sızı birşeyler oluyor anlamadım. Yumurtalar hemen mi büyümeye başlıyor ki 🙄
Yazılanları okuyorum takipteyim fakat çok tecrübem olmadığı için yazacak herhangi bir öneri tavsiye vs bulamıyorum.
Herkese sevgiler ❤
Bunlar olası etkiler endişelenmeyin.Bende de çok başağrısı yapıyor ilaçlar.Her seferinde gün saydım.Sinirlerinizi bozmamaya çalışın.Olumlu düşünün,inşallah olumlu olacak🙏

Herkese sevgiler ❤
Bahsettiğiniz belirtiler doktorlarca iyi belirtiler olarak görülüyor.Yumurtalıklarınızın ilaçlara cevap verdiğinin işaretlerinden biri.
Sinirlerinizin bozuk olması da hem yoksunluk hissinin sonucu hem de haliyle hormon alıyorsunuz çok doğal:)

Back
X