• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ngs, pgt denen embriyoya uygulanan burada konustugumuz genetik test.bana gen-art ta dr.um ayni sana oldugu gibi bunlari kötüledi bana.dondur çözdür degil ki bu iş.
taze embriyondan 5. Günü bir atılan hücre aliniyor genetiğe gidiyor embriyo donduruluyor.
gen -art rahim dinlendirmeye de karşiydı.bana hemen transfer etti .12 günde paramizı cebimize atalım mantığı.donmus embriyo iyi degilmis çözdürürken bozulabilirmiş.yani bilgili dr.um da baştan sona yanlış aciklamalar.bende negatif alınca kk ya girdim.neler varmis neler istanbula gittim.transfer sonrasi ilaclari bile sayica az dozaji eksik uyduruk ankarada. :) bak simdi sinirlendim 😊 hayir sonra başka bir kizla kk.dan tanistik.gen-art ın sahibi prof. Aysun hanim orta kalite ngs.liyi beğenmiyor.fazla olumsuz bir yorum bu da.e bana niye aynı açiklamalar yapılmıyor. Anlatabiliyor muyum merkez aynı yani.
hatta Aysun hanım demis ki sağlıklı bir embriyo duvara atsan tutar bu da hosuma gitmisti açıklayicıydı bence.
Havuz ise ferayecim 1 tüp bebek parasi ve her opu icin 4500 idi.yani 3 opu oldum.6900+ 4500+4500 ödemisimdir.tüp bebek 6900 mü oyle birseydi.transfer ücreti cıkarılıyor iste.tedavi goren herkes 3 kez deniyor o kadar para zaten harciyoruz.yani yumurta sayisı 4 5 bile olsa ngs.ye de gidecekse veya gitmeyecekse de 9 10 kadar embriyo biriktiriliyor havuzda.havuzla 2 kez olsun opu yapiyor dr.lar.merkezin neresi ve hep ayni yerde denemek iyi birsey degil.bana burada ilk bu akil verildi yerini degistir ben 3 kez aynı yere gittim sen böyle hata yapma demisti gulneva77.bende onu dinledim 😊
Ben olsam o dr ve merkezinden ayrilirdim ferayecim.ve iyi bir merkez secerdim.faydalı oldu mu bilgiler umarim faydali olmuştur.
Çok çok teşekkür ederim. Ben küçük bir şehirdeyim. Burada imkanlar kısıtlı. Siz şu anda nereye gidiyorsunuz? İstanbul düşünüyorum ama onda da isimden önce başarılı olanı nasıl bulacağım? Yaşım 43. Daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. Yumurta rezervi testini bile ysptıramadım burada. Düşünün gerisini. O kadar minik bir şehirdeyim.

Yok arkadaşım yine pek iyi olmayan bir açıklama.her defasında hasta gelsin 12 günde yapıp paramızı alalım da demek bu aslında.
havuzla 3 ayda ben 3 opu oldum bir kez de transfer oldum bitti çok şükür.yaşın genç diye dr.un bunu tercih etmiştir sanırım.43 yaşına girdigim şubatta başladım mart nisan bitti benim opu işi 😊
Maşallah senin süper canım:)

İnşallah bir sonraki denemenizde olumlu olur, tüm kalbimle diliyorum 🙏🏼
Sizin de biyopsi 6.gün mü yapılmıştı? 6ab demek 6.gün embriyosu demek değil yalnız, onu belirteyim. Sizinki 5. gün olup, 6ab büyüklüğüne erişmiş olabilir. Ya da 6.günde benimki gibi 5bb olabilir. Harflerin önündeki 5 ya da 6 blast'ın büyüklüğünü gösteriyor, günü göstermiyor yani.
İnşallah hepimizin kucakları bebişlerle dolar. Bende şimdi sizden bir bilgi edinmiş oldum. Ben 6. gün zannediyodum bilemicem sormamıştım. 5. gün olup 6. gün büyüklüğüne de erişmiş olabilir insan bu forumlarda ne çok şey öğreniyor. Ama gene bu forumlarda okumuştum geriden gelen bir embriyo diğerleri arasında ngs den tek sağlıklı gelmişti. Kaliteli olsa ne olur tutmadıktan sonra ki sizinki zaten iyi bence.:nazar:

Çok çok teşekkür ederim. Ben küçük bir şehirdeyim. Burada imkanlar kısıtlı. Siz şu anda nereye gidiyorsunuz? İstanbul düşünüyorum ama onda da isimden önce başarılı olanı nasıl bulacağım? Yaşım 43. Daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. Yumurta rezervi testini bile ysptıramadım burada. Düşünün gerisini. O kadar minik bir şehirdeyim.
Ben bahceci fulya erbil yaģmura gittim.erbil bey ayrilip merkez acti.bahceci fulyanin lab. Cok iyi.doktor tavsiye edemiyorum çünkü tam bir işte bu diyemiyorum sana malesef.ama kesin istanbula gelmen lazım.merkezini yazmadın

Ben bahceci fulya erbil yaģmura gittim.erbil bey ayrilip merkez acti.bahceci fulyanin lab. Cok iyi.doktor tavsiye edemiyorum çünkü tam bir işte bu diyemiyorum sana malesef.ama kesin istanbula gelmen lazım.merkezini yazmadın
Ben doğudayım. Malatyaya gidiyorum. Orayı pek övdüler. Sanırım bu sefer orada olacağım ama bu işin en iyileri istanbul ve ankaradaymış. Gönlüm istanbulda. İnşallah malatyada tutar da venim koşturmalarım son bulur.

Ngs, pgt denen embriyoya uygulanan burada konustugumuz genetik test.bana gen-art ta dr.um ayni sana oldugu gibi bunlari kötüledi bana.dondur çözdür degil ki bu iş.
taze embriyondan 5. Günü bir atılan hücre aliniyor genetiğe gidiyor embriyo donduruluyor.
gen -art rahim dinlendirmeye de karşiydı.bana hemen transfer etti .12 günde paramizı cebimize atalım mantığı.donmus embriyo iyi degilmis çözdürürken bozulabilirmiş.yani bilgili dr.um da baştan sona yanlış aciklamalar.bende negatif alınca kk ya girdim.neler varmis neler istanbula gittim.transfer sonrasi ilaclari bile sayica az dozaji eksik uyduruk ankarada. :) bak simdi sinirlendim 😊 hayir sonra başka bir kizla kk.dan tanistik.gen-art ın sahibi prof. Aysun hanim orta kalite ngs.liyi beğenmiyor.fazla olumsuz bir yorum bu da.e bana niye aynı açiklamalar yapılmıyor. Anlatabiliyor muyum merkez aynı yani.
hatta Aysun hanım demis ki sağlıklı bir embriyo duvara atsan tutar bu da hosuma gitmisti açıklayicıydı bence.
Havuz ise ferayecim 1 tüp bebek parasi ve her opu icin 4500 idi.yani 3 opu oldum.6900+ 4500+4500 ödemisimdir.tüp bebek 6900 mü oyle birseydi.transfer ücreti cıkarılıyor iste.tedavi goren herkes 3 kez deniyor o kadar para zaten harciyoruz.yani yumurta sayisı 4 5 bile olsa ngs.ye de gidecekse veya gitmeyecekse de 9 10 kadar embriyo biriktiriliyor havuzda.havuzla 2 kez olsun opu yapiyor dr.lar.merkezin neresi ve hep ayni yerde denemek iyi birsey degil.bana burada ilk bu akil verildi yerini degistir ben 3 kez aynı yere gittim sen böyle hata yapma demisti gulneva77.bende onu dinledim 😊
Ben olsam o dr ve merkezinden ayrilirdim ferayecim.ve iyi bir merkez secerdim.faydalı oldu mu bilgiler umarim faydali olmuştur.
Ayy benim doktorum da havuz yaptı 3 tane de opu yaptı benden sadece tüp bebek parası 7500 lira aldı:)Zaten hiç para kazanmayı sevmiyor.Histereskopi istiyorum dediğimde bile gerek yok ben notlarıma bakıyorum rahim tertemiz diye azarladı.Ama tabii biz kadınlar değişik canlılarız ben şimdi neden para kazanmayı sevmiyor diye taktım.Öteki türlü de olsa derdi hep para diyecektim:)Doğru düzgün yumurtam yok diye bana acıdı mı acaba🤣

Siz olumlu sonuç aldınız değil mi? Bahçeci fulya kliniğinden?
Olumlu evet bebegim dogdu 11 aylık oldu 26 nisanda 1 yaşina girecek inş 💙Allah sana ve hepinize nasip etsin.
ins. malatyada olumlu sonuç alırsin ve 2. Denemede alan var.istanbula genc bir arkadaşım tekrar denemeye gelecek şişli memoriali beğendi.bahceci fulya ve şişli memorial en iyiler sanki cok memnun kalan var.özel muayehanesi olan çok iyi dr.larda var.ins. bu tedavinde bebegin olur aynı yaştayız cok isterim seninde olsun.

Ayy benim doktorum da havuz yaptı 3 tane de opu yaptı benden sadece tüp bebek parası 7500 lira aldı:)Zaten hiç para kazanmayı sevmiyor.Histereskopi istiyorum dediğimde bile gerek yok ben notlarıma bakıyorum rahim tertemiz diye azarladı.Ama tabii biz kadınlar değişik canlılarız ben şimdi neden para kazanmayı sevmiyor diye taktım.Öteki türlü de olsa derdi hep para diyecektim:)Doğru düzgün yumurtam yok diye bana acıdı mı acaba🤣
Tebrikler dr.un kim bu arada yazmıştın unuttum

Tebrikler dr.un kim bu arada yazmıştın unuttum
Prof.dr.Banu Kumbak Aygün.Medical Park Florya’da.Sonuç ne olur orasını Allah bilir de.Gerçekten kadın para harcatmamak için resmen insan üstü çaba harcıyor.Ki yanlış anlama ama öyle pazarlık yapan irdeleyen bir çift de değiliz.Hele zavallı kocam ne derse ödemeye okadar hazır ki:)

Ankara Bahçeci'de de $ 350 idi NGS yaptırma. Taa yurtdışına gidiyor azot tankında falan, zor iş, pahalı ama yine de normal geldi bana, her şey çok pahalı artık.
Evet 5ab, 5bb farketmiyordur inşallah sizin dediğiniz gibi... Ama benim embriyomdan biyopsi 6. günde alındı. Yani biyopsi alınabilecek büyüklüğe ulaşabilmek için 5 gün yerine, 6 güne ihtiyaç duydu. O biraz belki şansımı düşürür. Bilemiyorum tabi... İnşallah hepimiz için herşey güzel olur 🙏🏼
Ankara basceci euro ya donmus sanırım 320 € dediler embriyo başına şok oldum şimdi 😨

Merhaba arkadaşlar. Begüm transferimin 11.günü ama hiç umudum yok çünkü evde test yaptım ve negatif malesef. Kısmet değilmiş yine. 3.denememdi ama olmadı malesef. Yarın prosedür gereği kan tahlilimi yapıcam ve Cuma günü artık yeni doktorumu belirlemek üzere görüşmelerimizi yapmayı düşünüyoruz eşimle. Hayırlısı😞

tunser yok daha neler canım.ngs yaptırılmasın çünkü 5. Güne gitmeyen embriyolar için uygun değil. 1 embriyo için 300 dolardı.küçük yerler 400 dolar istiyor.küçük yerler daha abartıyor fiyatı.ngs burada çok konusulmustu pek tercih etmiyordu arkadaşlarimız sağlıklılarda çöpe gidiyormuş diye.yani ngs şart değil herkesin kendi kararı aslında
Evet ben era testi yaptırmayı düşünüyorum kendim için hem daha ucuz hem de sanki benim tedavimde daha anlamlı olacak gibi yarın opu yapılırken soracağım doktoruma

Arkadaslar macbethx macbethx ne yapti biliyor musunuz? Cumartesi tekrar ultrasonda baktiracakti; ama sonra kacirdim mi ben ne oldugunu?
macbethx macbethx cim bir haber et guzelim...
Canım teşekkür ederim,ben çok zor bir süreç geçiriyorum,nereden başlasam bilmiyorum.Cumartesi gittik beta hcg artışım iyiydi 1970 ti,kesin gözüyle girdim ultrasona ama yine kese göremedi doktor,başka bi doktoru çağırdı o da göremedi,dediler bu dış gebelik muhtemelen,hemen küretaja alacağız,beta hcg düşmezse de dış gebelik kesinleşecek, laparoskopi ya da iğneyle devam edeceğiz,yoksa iç kanama olabilir dediler.Ben şok oldum tabi,kabul etmedim,ben kanama riskini alıyorum düşüneceğim dedim çıktım.Oradan çıktık başka bi doktora gittik,5 mm bi kese var ama çok düzensiz,Pazartesi tekrar bakalım dedi.Dün tekrar gittik beta hcg 4 bin civarı olmuş ama kese daha da bozulmuş,Çarşamba yeniden bakalım dedi.İlk doktorda beta hcg nin bu şekilde artması,bozulmuş keseyle örtüşmüyor,bir yerde büyümeye devam ediyor ve dış gebelik fikrindeyim, o gördüğü de dış gebelikte görülebilen yalancı kesedir dedi.Ve mantıken dış gebelik daha çok kafama yattı,çünkü beta hcg % 75 artmaya devam ediyor.Artık dün öyle psikolojim bozuldu ki anlatamam,bugün belimde ağrı vardı,acaba dış gebelik kaynaklı bi kanama mı başladı diye korktum,evin yanında bi hastane var,orada rastgele bi doktora gittim az önce...Vajinal muayenede çok ağrı oldu bir bölgede ilk kez,oradan şüphelendi,sağ overin rahim çıkışında bir noktada,sonra doplerr ile baktı,kanlanma az,dış gebelik olsa kanlanma daha çok olması gerekirdi dedi ve çok bozuk bir kese gördü,ben de gördüm,gerçekten kese gibi değil ama içinde 2/3 mm fetüse benzer (Sanırım CRL olarak tabir etti) var dedi ama kalp atışı yok,eğer fetüs ise 5 haftalık ölçülerde dedi.Sonra o da başka bi doktoru çağırdı, o sağ overde dış gebelik ürünü görmediğini söyledi,fetüs konusunda yorum yapmadı ama çok düzensiz bir kese var dedi.Yani öyle kötü durumdayım ki anlatamam,cidden dünden beri psikolojim bozuldu.Durum bundan ibaret canım :(

Son düzenleme:
Canım teşekkür ederim,ben çok zor bir süreç geçiriyorum,nereden başlasam bilmiyorum.Cumartesi gittik beta hcg artışım iyiydi 1970 ti,kesin gözüyle girdim ultrasona ama yine kese göremedi doktor,başka bi doktoru çağırdı o da göremedi,dediler bu dış gebelik muhtemelen,hemen küretaja alacağız,beta hcg düşmezse de dış gebelik kesinleşecek, laparoskopi ya da iğneyle devam edeceğiz,yoksa iç kanama olabilir dediler.Ben şok oldum tabi,kabul etmedim,ben kanama riskini alıyorum düşüneceğim dedim çıktım.Oradan çıktık başka bi doktora gittik,5 mm bi kese var ama çok düzensiz,Pazartesi tekrar bakalım dedi.Dün tekrar gittik beta hcg 4 bin civarı olmuş ama kese daha da bozulmuş,Çarşamba yeniden bakalım dedi.İlk doktorda beta hcg nin bu şekilde artması,bozulmuş keseyle örtüşmüyor,bir yerde büyümeye devam ediyor ve dış gebelik fikrindeyim, o gördüğü de dış gebelikte görülebilen yalancı kesedir dedi.Ve mantıken dış gebelik daha çok kafama yattı,çünkü beta hcg % 75 artmaya devam ediyor.Artık dün öyle psikolojim bozuldu ki anlatamam,bugün belimde ağrı vardı,acaba dış gebelik kaynaklı bi kanama mı başladı diye korktum,evin yanında bi hastane var,orada rastgele bi doktora gittim az önce...Vajinal muayenede çok ağrı oldu bir bölgede ilk kez,oradan şüphelendi,sağ overin rahim çıkışında bir noktada,sonra doplerr ile baktı,kanlanma az,dış gebelik olsa kanlanma daha çok olması gerekirdi dedi ve çok bozuk bir kese gördü,ben de gördüm,gerçekten kese gibi değil ama içinde 2/3 mm fetüse benzer (Sanırım CRL olarak tabir etti) var dedi ama kalp atışı yok,eğer fetüs ise 5 haftalık ölçülerde dedi.Sonra o da başka bi doktoru çağırdı, o sağ overde dış gebelik ürünü görmediğini söyledi,fetüs konusunda yorum yapmadı ama çok düzensiz bir kese var dedi.Yani öyle kötü durumdayım ki anlatamam,cidden dünden beri psikolojim bozuldu.Durum bundan ibaret canım :KK43:

Canim cok uzuldum ya; gercekten cok zor bir durum. Insan emin olamadigi icin birsey yapmaya da korkar; yani hicbiri kesin birsey soylememis. Daha tesekkullu bir yere gitme imkanin var mi acaba? Insallah senin icin en hayirli sekilde sonuclanir ne diyeyim. 😞

Back