Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çok teşekkür ederim.

Merhaba,kaybınızı hatırlıyorum çok üzülmüştüm.Toparlanıp yola devam etmeniz çok güzel.Ben de geçtiğimiz şubat ayında 41 oldum ve amh:0.72 fsh:11.5 6 ay önce en fazla 3-4 yumurta gözüküyordu onlardan da sadece 1 tanesi büyüyordu.Ben bu süreç içinde pek çok takviye aldım ve en son 10 yumurta görüldü ve 5. Güne giden 4 yumurta elde ettik.Çok kısa bahsedeyim;L-arginin,ubiquinol,selenyum,zinc,restevatrol gibi takviyeler kullandım.Bol balık yedim,şekerden uzak durdum.Paketli hiçbir gıdayı evime sokmadım ve hergün yürüdüm.Ayrıca arısütü polen kullandım.Benim size nacizane tavsiyem lütfen vakit kaybetmeden bir tüp bebek uzmanına gidin ve tüp bebeğe başlayın.Kendimi sıkmak istemiyorum onu ye bunu yeme yapmak istemiyorum demişsiniz ama ne yazık ki yaşımız gereği böyle bir şansımız yok!Bana en son kontrolümde doktorum her ne yapıyorsanız lütfen devam edin dedi:)Bol şanslarınız olsun inşallah yüzünüz bu sefer gülsün.Sevgiler.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Hepimizin yüzü gülsün tez zamanda inşallah.
Bu takviyeler için önerebileceğiniz marka varsa verebilir misiniz? Bir de aynı dönemde bu kadar takviyeyi kullanmanın bir yan etkisi olmaz di mi?

Öncelikle büyük geçmiş olsun bahsettiğiniz değerlerle normal yoldan hamile kalma şansınız var ancak yaş ve rezerv itibarıyla zamanla yarışıyorsunuz.Artık rezerviniz bundan önceki hayatınızdakinden çok daha hızlı tükenecek çünkü. Dahası yumurtalarınız her geçen gün yaşlanıyor bu da şansınızı azaltacak en büyük etken olacak.Bu değerler tüp bebek açısından gebe kalmanıza da haliyle engel değil hatta normal yola oranla şansınız daha da yüksek. Size tavsiyem vakit kaybetmeyin daha fazla.

Bu arada hata yaptığınız bazı konular var.

1- Eşinizin değerleri iyi ama FSH yüksekse verdiğiniz keçiboynuzu kürü eşinizin FSH nı daha da yükseltecektir. Bu da sizin açınızdan risk oluşturur çünkü kalite bozulur

2 Hayıt tohumundan hangi amaçla medet umuyorsunuz? FSH düşürmek içinse boşa çabalamayın. FSH neden yükselir açıklayayım. Yumurta rezerviniz azaldıkça beyniniz daha fazla yumurta üret sinyali vermek için FSH hormonunu daha fazla salgılar. bu da vücudunuzdaki bazı dengeleri değiştirir. Ancak siz bunu baskılamaya kalkarsanız bunu başaranız dahi bu sadece görüntüde olacaktır ve yumurtalığınız o gördüğü en yüksek değerdeki FSH değerleri üzerinden çalışmaya devam edecektir. Yani FSH düşürmenizle yüksek FSH lı döneminizdeki yumurta işlevi açısından bir fark yok. Kalite bozma riskiniz dışında... Diğer aldığınız ilaç ve vitaminlerin etkisini azaltma riski hatta hormonal problem yaşama risklerinizden bahsetmiyorum bile..

Amacınız kalite yükseltmek ise size tavsiyem;

1- Günde 1 kez mesela sabah Omepa q10 ( içindeki ubiquinol Q10 nin aktif formudur ve yumurtalarınızın hücre çekirdeğine direk etki ederek kalitesine yardımcı olur)
2 - Günde 1 kez mesela akşam İmom omega ve folik asit acısından yaş itibarıyla daha fazla doz almanız için gerekli bunun yanı sıra E vitamini , selenyum,çinko ve D vitamini gibi gerekli vitaminleri de içeriyor.Omepa nın içindeki omega ve folik asiti de düşünce sizin açınızdan yeterli bir doz oluyor.

Eşiniz içinde ;

1- Promotil Men ( L carnitin oranı emsallerinden 4 kat fazla yani 2000 mg. L carnitin spermlerin hücrelerinin yapı taşını oluşturur . Kalite açısından çok faydalıdır. Ayrıca içeriğindeki diğer vitaminler ise spermlere en iyi gelen vitaminler ve dozajlar

2 - Günde 400 mg Evicap ( Spermlerde oluşabilecek serbest oksijen radikallerinin oluşturabileceği DNA hasarlarına karşı en güçlü antioksidanlardan biri. Aynı zamanda kaliteye de faydası var)

3- D vitamini ve demir değerlerinize mutlaka baktırın eğer eksik ise D vitamini ve demir kullanın eksik değilse kullanmayın toksik yapar çünkü.

En önemlisi eğer sigara kullanıyorsanız her gün Astaksantin içeren Krill yağı ( sigara gibi maddelerden oluşabilecek eşinizin spermlerinde ya da sizin yumurtalıklarınızda serbest oksijen radikallerinin oluşturabileceği DNA hasarlarına C vitamininden 60- 70 kat daha güçlü bir antioksidan,)

Ha ben bu maddeyi fazla duymadım güvenemem derseniz size bir diğer alternatif

Eşinize günde 2 kez 500 mg C vitamini ( ester C formu olmasın çünkü 1 radikal engeller .Klasik askorbik asit formu ise 2 radikale etkilidir bunu tercih edin.)

Kendinize ise günde 2 kez 250 mg C vitamini kullanabilirsiniz.

Bir kimya mühendisi olarak yaptığım araştırmalarda en etkili bunları keşfettim. Doktorumdan da onaylarını aldım. ben şahsen böyle kullanıyorum.47 yaşımda hamile kaldım değerlerim sizinle aynıydı. Ancak eşimde ciddi bir sayı ve morfoloji problemi ( özellikle baş anomalisi) vardı. ve bebeğimi 9.5 haftalıkken kaybettim. Şimdi ise Eşimin sorununu büyük oranda aştık ama bu sefer ben bir anda daha da çok fazla azalan bir rezervle ve hatta kürtaj sonrası adet olamama problemi yaşıyorum. Folikül görülmesi üzerine adet olamama rağmen yumurtaları uyarmak için ilaç tedaviine başlandı ancak sanırım tepki vermedi yumurtalar. Başka şeyler denenecek şimdi. Belki de bundan sonra şansım kalmamış olabilir.O yüzden size sakın vakit kaybetmeyin uyarısını dostane şekilde iletmek istedim.

En önemlisi kaybınızdan sonraki durumu anlamak için mutlaka HSG çektirip rahimde yapışıklık vs.. varmı baktırın ve Tüp bebek yapacaksanız NGS kesinlikle isteyin. Doktorların sizi caydırmasına müsade etmeyin rezerviniz ve yaşınız itibarıyla riske girmeyin.

Bol şans. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Yazınızı okurken inanın içim cız etti ben de Antalya’da yaşıyorum yaşım 40 benimde erken düşüklerim oldu, doğal hamile kalabildiğim için bana da doktorum normal dene dedi 1 yılda öyle kaybettim, ocak 2018 de tüp tedavisine başladım fakat henüz sağlıklı bir embriyom olmadı, yumurta sayınız gayet iyi fakat yaşlarımız gereği maleaefki kalite yani kromozom durumları her geçen gün bozuluyor, her geçen gün artan beyaz saçlarımız gibi, benim şimdiki aklım olsaydı evlendiğim ay gider tüp bebek yaptırırdım, normal hamilelikten hiç bir farkı yokki tek fark maddiyat oluyor, o konuda da sıkıntınız yoksa en kısa sürede başlamanızı öneririm, neticede tüp bebekte bizlerin yumurtası ve eşlerimizin spermiyle oluyor. Bundan sonraki süreçte bol şans diliyorum.

Yan etki konusunda ben de çok tereddüt ettim ancak yapacak bir şey yok dedim gözümü kararttım:)Altı aydır bende bir yan etki olmadı.Ki benim d vitaminim ve magnezyumum da eksikti onları da aldım bu arada.Marka olarak da solgar en güveniliri.Siz de araştırın burada çok bilgili arkadaşlar var.Onların tecrübelerinden de faydalanın.

Haklısınız. Sanırım ertelemeden yola çıkmam gerekiyor.

Merhaba, ben Imprly adında gıda takviyesi kullanıyorum. Omepa Q10 de kullansam mı oldum şimdi. İkisini bir arada kullanırsam sorun olur mu ? Amh ölçyürmedim ama 43 oldum. Ölüyorum bebek diye.

Bilginize hayran kaldım. Vakit ayırıp bu kadar uzun bir cevap verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
Keçiboynuzu kürünün sperm kalitesini arttırdığını duymuştum o yüzden yapayım dedim ama bu cevabınızdan dolayı tereddüt ettim açıkçası.
Hayıt tohumu için de yumurta kalitesi artar ve yumurtayı büyütür diyorlar. O yüzden hani 8 yumurtam var ama ne kadarı kaliteli bilemediğim için kullanayım demiştim ama şimdi bu konuda da emin olamadım.
Eşim ve ben sigara kullanmıyoruz ancak eşim haftada 3-4 gün alkol alıyor. Daha önce gittiğimiz bir dr içki önemli değil önemli olan sigara kullanılmaması dediği için de nasılsa bir şey olmaz diyerek azaltmıyor da. Sanırım bu konuda biraz daha baskı uygulamam gerekecek.
Hamile kalmadan önce gittiğim bir doç. bana geç kalmayalım tüp bebeğe başlayalım demişti ve rahim filmi istemişti. Rahim filmi çekildikten hemen sonra hamile kalmıştım. Aslında bu da belki yardımcı oluyordur tekrar film mi çektirsem diyorum kendimce.
Sizin ve diğer arkadaşların önerdiği vitaminleri de en kısa sürede edinip zaman kaybetmeden bu tedaviye başlayayım ben en iyisi. Tekrar çok teşekkür ederim.

Merhaba, ben Imprly adında gıda takviyesi kullanıyorum. Omepa Q10 de kullansam mı oldum şimdi. İkisini bir arada kullanırsam sorun olur mu ? Amh ölçyürmedim ama 43 oldum. Ölüyorum bebek diye.
Ben açıkçası imprly içeriğini çok yetersiz buluyorum o fiyatı verdikten sonra aynı fiyata söylediklerimiz almış olursanız çok daha çeşitli vitamin ve mineral desteği kullanmış oluyorsunuz. Ubiqunol ise bilimsel araştırmalara ve bana göre olmazsa olmaz

Sizi temin ederim sakın tereddütte kalmayın ve keçi boynuzuyla hayıtı kesin bence. Sizin bahsettiğiniz durumda bunlara ihtiyacınız yok bir kere. Eşinizin sperm değerleri iyi sizin de AMh ınız çok kötü değil. FSH çok az yüksek. Tereddütünüzü verdiğim bu bilgileri google a yazarak aratın doğruluğunu göreceksiniz. Kaş yapayım derken göz çıkartmayın. Sizin yapmanız gereken elinizdekileri daha kaliteli hale getirmeye çalışmak.Diğer söylediğim vitaminleri kullanın sizin ve eşinizin değerleri böyleyse kalitede en faydalıları bunlar.

Hayıtın yumurta kalitenize hiç bir faydası yok inanın. Hayıtın amacı FSH düşürmektir. AMa sizin durumunuzdaki FSH ın düşürülmesi faydadan çok zararlı olabilir.siz vitaminleri kullanın beslenmenize dikkat edin akdeniz tipi beslenme yapın. Faydası olur zararı olmaz. Ama keçiboynuzu ve hayıtta faydadan çok zarar görme riskiniz bulunuyor.

Sigara içmemeniz en büyük avantajınız. İçkiye gelince eşiniz de onu bari haftada 1 e düşürsün. Evlattan kıymetli değil sonuçta. Doktorunuz ne derse desin alkolün vücutta girdiği kimyasal reaksiyonlar hoş değildir. Direk hücre mitekondrisiyle etkileşim yapar ve hücre ölümüne kadar gider iş içerindeki şeker de bu etkilişemi kat kat katlar. Ama haftada 1 gün 1 kadeh yada bilemedin 2 kadehe indirsin. Bence başka bir probleminiz yoksa şansınız yüksek.

Hamileliğinizi üstelik doğuma çok yakınken kaybettiğinizi yazmışsınız. Bu da tekrar HSG filmi çektirmeniz gerek anlamına geliyor bana göre. Ben 9.5 haftalık kaybettim ve yapışıklık oldu. Size zararı olan bir işlem değil hani derler ya eşeği sağlam kazığa bağlayın. Önünüzdeki zaman kaybına ve risklere sebep olabilecek her şeyi azaltmaya çalışın. Zaman artık en büyük düşmanınız çünkü.

Çok teşekkür ederim

Düşükte de yapışıklık oluyor mu? Ben sadece kürtajda oluyor sanıyordum

Yazdıklarınız bana öyle iyi geliyor ki ne desem eksik kalır. Önerilerinizi kesinlikle dikkate alıcam. Peki sizce doktordan herhangi bir talep olmadan gidip bir hastanede rahim röntgeni çektirebilir miyim tekrar? Önceki gidişimde bir belge götürdüm mü hatırlamıyorum benden öyle birşey isterler mi?

Kastınız devlet hastanesinde çektirmekse evet aynı hastanedeki bir kadın doğum uzmanının istemesi lazım. Ama İstanbuldaysınız şişli echomar yada fulya açık MR da gidip kendinizde çektirebilirsiniz. Onların cihazları bayağı gelişmiş hem ağrısız hemde çok detaylı çekim yapıyorlar.

Uniqunol hangi marka tavsiye edersiniz? Şimdi sipariş vereyim netten

Antalya’da bir özel hastanede yaptırmıştım. O zaman tekrar gidip yaptırayım. Reglin 10-12. Gününde gitmiştim galiba. Bugün 7. Günüm aslında bu ay gidebilirim. Bir anda çok heyecanlandım nedense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…