Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Evlat edindiginiz bebegi nasil emzirdiniz acaba ben o kismi yanlis mi anladim?
evet emzirdim boyle biseyin mumkun oldugunu okudum internette sut hormonu beyinden salgilanan bir hormonmus tabi bebek gelmeden 2 ay kadar bi zaman gerekiyo ve yogun bi caba sutu gelende var gelmeyende benim geldi cok sukur emzirdim

evet emzirdim boyle biseyin mumkun oldugunu okudum internette sut hormonu beyinden salgilanan bir hormonmus tabi bebek gelmeden 2 ay kadar bi zaman gerekiyo ve yogun bi caba sutu gelende var gelmeyende benim geldi cok sukur emzirdim

Bu muhtesem birsey gercekten , ne kadar guzel bebeginizle boyle bir bag kurmak nasip olmus.
Ne tur bir caba harcadiniz sutun gelmesi icin acaba? Burada faydalanabilecek arkadaslar olabilir diye soruyorum.

bende boyle soylemek istemedim bende ozur dilerim bana sevaba girmissin dedikleri icin oyle soylemistim sonucta insaniz ben yanlis yapmamaya gayret ediyorum mumkun oldugunca bilemeden yaptiklarimida Allah affetsin dinime uygun yasamaya dogrusunu ogrenmeye ve yapmaya gayret ediyorum kimseyi yargilayamam ben kulum bilemem herkesin kalbini yalniz Allah bilir hukmu o verir kimse alinmasin lutfen

Bu muhtesem birsey gercekten , ne kadar guzel bebeginizle boyle bir bag kurmak nasip olmus.
Ne tur bir caba harcadiniz sutun gelmesi icin acaba? Burada faydalanabilecek arkadaslar olabilir diye soruyorum.
kisaca anlatayim nasil yaptigimi yan etkisi sut hormonu artiran motilium adli bulanti ilacini kullandim ve basta gunde 3 4 kez sonrada 3 saaty kadar aralarla bir sut pompasiyla gogsunuzu 5 dk kadar sagmaniz gerekiyor sut gelmese bile once sari bir sivi geldi sonrada sute dondu doktor ve ebelere sordum hem sasirdilar hemde evet sutun iyi emzirebilirsin dediler umarim faydali olurum

birde vefattan sonra miras birakilmasi olmuyor ama sagken (tabii nasip olursa) kendi rizanla malini istedigine vermekte dinen bi sakinca yok diye ogrendim bu sekilde caiz olabiliyor yinede en dogrusunu ogrenip yapmaya calisicam

SORU:
İslami açıdan yeni doğmuş bir bebeği evlat edinmenin hükmü nedir? Evlat edinilen çocukla evlat edinen ailenin (anne ve baba) durumu nedir?

Tarih: 10 Ağustos 2009
CEVAP:
Evlat edinme cahiliye Araplarında yaygın bir durumdu. Evlatlık öz çocuk gibi sayılır, adam öldüğü zaman da ona mirasçı olurdu. İslam bu durumu ortadan kaldırmıştır. Allah Teala şöyle buyurmuştur:

“… (Allah) Evlatlıklarınızı öz oğullarınız olarak tanımadı… Onları babalarının kim olduğunu bildirerek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarını bilmiyorsanız onlar din kardeşleriniz ve dostlarınızdır.” (Ahzâb, 33/4-5)

Evlatlık yasaktır, ama kimsesiz çocukları büyütüp yetiştirmek sevaptır. Bu bir durumda şunlara dikkat etmek gerekir:

1 – Çocuk, yanında büyüdüğü kimselerin gerçek annesi ve babası olmadığını bilecek.

2 – Yanında büyüdüğü kimseler vefat ettiğinde onlara mirasçı olamayacak. Ancak o kimselerin hayattayken kendisine verdiği malı alabilecek.

3 – Onun, bakımı üstlenilmiş bir yabancı olduğu unutulmayacak. Erkekse, yabancı erkeklerden, eğer kız ise yabancı kızlardan bir farkının olmadığı bilinecek.

Yeni doğmuş bir bebek alınır, kadın onu emzirirse bebeğin sütannesi olur. Kız çocuğu ise kadının kocasına, erkek çocuğu ise kadının kendisine yabancılığı kalkar. Çünkü bunlarla evlenmesi ebediyen haram olmuş olur. Ama diğer konularda yabancılığı devam eder.

Kurallarına riayet ederek yetim ve kimsesiz bir çocuğu eve alıp büyütüp yetiştirmek ve topluma kazandırmak son derece yararlı bir iştir. Bu konuda Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

” Yetimi himaye eden kimse ile ben cennette, şehadet parmağı ile orta parmak gibi yakın olacağız.” (Buhârî, Edep, 24; Müslim, Zühd, 42)

Cok hoşsunuz sizde bu enerji varken kesinlikle herşey güzel olacaktır kasıklarımda ağrı var bence benim foliküller büyüdü inş sizinde ogledir cuma günü öğleden sonra gideceğim muhtemelen pazartesi toplanır diye düşünüyorum

Sımdı aşılamaya geldım, 1saat gec vuruldum dedim catlatma iğnesini, hemşire kızdı saatinde olucaktı diye pfff, ovıtrelle vurduk agrım da olmadı hic dunden beri acaba yumurtamı gitti zaten 1tane vardı içime kurt düştü

Dun yazmıştm iğneli aşılama da catlatma iğnesini 1saat gec vurdum diye, içim rahattı zamanı önemli deıl dıe yazmıştınız doktor ole demedi

Çok teşekkür ederim valla bende de var kasıklarda bir şeyler . Eğer yarın doktorum büyümüş derlerse şunu soracağım;

Adet olmadan başladık ya bu arabanın aküsü bitince arabayı vurdurarak çalıştırmak gibi bir şey mi oldu şimdi diye :)

@ S shgg
Canım beni sakın yanlış anlama ben de çok güzel bir davranışta bulunduğuma inanıyorum. Hatta o ayetlere rağmen sevap olduğunu da inanıyorum . İnsanların bazı ayetleri yanlış yorumlayabildiklerine hatta din alimlerinin bile bizi yanlış yönlendirebileceklerine inanıyorum. Ben tekrar ediyorum bu konuda yaptığın şey bana göre muhteşem güzel. Kur'anın mantığı hep sevgiden anlayıştan birlik ve destekten geçer ve yaptığın bana göre dinimizin mantığına da uygun gibi. Ben doğru ve yanlışı hep bu şekilde çözümlemeye çalışıyorum Seni de çok takdir ettim ve tebrik ediyorum gerçekten bir yetimi sahiplendiğin için.

Ama donasyonda da günah falan deniyor ya işte bunda da benim şüphelerim var sebebi de şu sonuçta ya anne gerçek ya baba . Ve ortada zina yok. Neden günah olsun? Benim burada tek karşı olduğum şey direk donasyon yapanları üzebilecek cümlelerdi. Çünkü evlat hasretiyle tutuşan kişiler olarak onları en iyi anlayabilecek kişileriz bizler . Biz onların hislerini anlamazsak kim anlar sence?

canim bende arastiriyorum hep yanlis yapmamaya gayret ediyorum donasyon konusundada zina oldugu icin degilde dogacak cocuklarin neshebi karistigi icin ilerde kardeslerin evlenme olasiligi olabilecegi ve genetik ozelliklerin rahimden kandan ve hatta sutten bile gectigini soyluyorlar evlat edinmede bazi seylere dikkat edilir bunlara uylursa caiz olabiliyormus ama donasyonun caiz olabilmesinin mumkun olmadigini acikliyorlar ciftlerin evli olmasi sarti var bunu saglamakta zor ama kimse dort dortluk dinine uygun yasayamaz gunahi yoktur demek dinden cikarabilir mazallah rabbim affetsin demek daha dogru kimsenin kucagi evlatsiz kalmasin ben herkesi en iyi anlayanlardim inanin sayet rabbimin tek affetmedigi ona şirktir gerisini affediverir insallah

şu konuda kesinlikle haklisin mezhep karışıklığı ve kardeş çıkma ihtimali sonuçta yumurtaların veren kadınlar yüzlerce veriyor tek değil böyle bir video izlemistim her ay gidip verenler var yumurtasını birde gevende tv de bir dr izledim dediki olmuyorsa cik zorlamamak gerek düşündüm kesinlikle doğru bana dr lar hep olmaz dedikce ben uğraştım ama pes ettim donor de düşünmedim bunu bize tavsiye eden dr eşim sordu sen olsaydın yaparniydin dr hayır dedi donor almazdım dedi sözün bittiği yerdi arkadaşlar bazı şeyler insanlara maddi ağır gelir bazı şeyler manevi ama herkes seçimini kendisi yapar kimse kimseyi yaptığı için yargılamaz sonuç allah bilsin yeter

Co culture yaptirdiniz mı hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…