Uzmanlar yanıtladı...
www.haberturk.com
Evlat edinmek de caiz değil diye biliyorum ben ona bakarsan Hz. Muhammed ise kendisine peygamberlik görevi verilmeden önce, Hz. Zeyd’i evlat edinmiştir. Evlat edinmeyle ilgili Ahzap Sûresi 3., 4., 5. ve 6. ayetleri nazil olunca, Hz. Muhammed evlatlığı Zeyd ile arasındaki bağına Allah’ın emri gereği son vermiştir. Böylelikle Müslümanlar arasında evlatlık kaldırıldı ve Müslümanlar evlat edinme olayından şiddetle uzak durdular. Evlat edinmek, İslâm dinine göre haram, günah ve yasaktır. Hatta bu türlü davranışlar büyük günahlardan sayılmaktadır.
Şunu demek istiyorum ikisi de caiz değil bu zihniyetteyseniz. Ama ben evlat edinmede kimsesiz bir çocuğu koruma adına iyi bir şey olduğunu ve Allah'ın her zaman iyi niyeti ve iyiliği takdir edeceğine inanıyorum. Burada biraz belki de niyetin de önemi vardır ya da mirasla alakalı durumlardan ötürü bir takım içtihatlar olabilir tam ben de bilemiyorum. Sakın beni yanlış anlamayın niyetim asla sizi kırmak değil ama şu günah bu günah diye konuşmadan önce sağdan soldan duyulanlar yerine daha dikkatli araştırmanızı öneririm