- Konu Sahibi akideciknane
-
- #65.501
Hayırlı olsun iyi olur inşEvet canım pazartesi adet olmadığım halde foliküller görülmesi üzerine başladık. Büyük bir gerginlikle Cumayı bekliyorum. Yumurtalar büyüyecek mi büyümeyecek mi sanırım Cuma günü anlamış olacağız.
Kac folikül görunduEvet canım pazartesi adet olmadığım halde foliküller görülmesi üzerine başladık. Büyük bir gerginlikle Cumayı bekliyorum. Yumurtalar büyüyecek mi büyümeyecek mi sanırım Cuma günü anlamış olacağız.
Küçük foliküller var dedi.Açıkçası heyecandan sormayı unuttum kaç tane diye ama cuma öğreneceğim.Kac folikül görundu
İnşaallah hayırlı olur sonucunuz amh kac acabaKüçük foliküller var dedi.Açıkçası heyecandan sormayı unuttum kaç tane diye ama cuma öğreneceğim.
Teşekkür ederim.En son 1.5 sene önce 0.68 di ama şu an düşmüştür haliyle.Kaç olduğunu bilemiyorum. 8 Kasım transferiyle hamile kaldığım ana kadar 2-3 bir tarafta 2-3 diğer tarafta yumurta görülüyordu. Gebelik kaybı sonrası da 4 adet görüldü.Ama adet olamadım. rahim yapışıklığı olmuştu. O sebeple mi yoksa bir şekilde yumurtaların büyümesinde bir sorunmu oluştu bilemiyoruz bu ilaçlarla yumurtalar büyürse sorun yok yapışıklıktan denecekmiş.transfer aşamasından önce de çözümüne bakılacak. Eğer büyümezse sanırım bu yandım demek olacak.İnşaallah hayırlı olur sonucunuz amh kac acaba
tesekkur ederim canim galiba yine evlat edinmeye calisicam gunaha girmek yerine sevap islemek daha dogru gibi vermiyorsa vardir bi bildigi rabbimin zaten tup denedim belki bana ihtiyaci olan bi annesiz daha vardir sizide takip edicem hep heyacanla en yakin zamanda butun bekleyenlerin hayirli haberler almasi dilegiyle...Evlat edinmeniz ne güzel bir duygu, anne olmanız bence hic birbirinden farkı yok.o bebegi hayatımıza almak annelikmiş bence de.donasyon forumunu okuyorum sperm donasyonunda ilk denemede negatif alanlari okudum.ama ben olsam yumurtamla denemek isterim.ama cidden ilk denemede negatif olup bir daha denemeniz gerekebilir.embriyo donasyonu ise basarılı yine forumdan okudum başarılı.
Bir arkadaşım yumurta donasyonu yaptırdı.ilk seferde tuttu.bebek yeni doğdu :)
Akıl vermek değil en güzel kararı kendiniz verirsiniz bence
tesekkur ederim canim galiba yine evlat edinmeye calisicam gunaha girmek yerine sevap islemek daha dogru gibi vermiyorsa vardir bi bildigi rabbimin zaten tup denedim belki bana ihtiyaci olan bi annesiz daha vardir sizide takip edicem hep heyacanla en yakin zamanda butun bekleyenlerin hayirli haberler almasi dilegiyle...
tesekkur ederim canim galiba yine evlat edinmeye calisicam gunaha girmek yerine sevap islemek daha dogru gibi vermiyorsa vardir bi bildigi rabbimin zaten tup denedim belki bana ihtiyaci olan bi annesiz daha vardir sizide takip edicem hep heyacanla en yakin zamanda butun bekleyenlerin hayirli haberler almasi dilegiyle...
Bende aynı durumdayım cumayı bekleyelim☺Evet canım pazartesi adet olmadığım halde foliküller görülmesi üzerine başladık. Büyük bir gerginlikle Cumayı bekliyorum. Yumurtalar büyüyecek mi büyümeyecek mi sanırım Cuma günü anlamış olacağız.
Bu gece ve yarın gece sanırım koyunları çitten atlatarak saymayı bırak parende attırarak saysam gene uyuyamayacağımBende aynı durumdayım cumayı bekleyelim☺
Ne olacağını bilmeden beklemek gerçekten çok zor oluyor kendimi neyle oyalasam fazla uzun sürmüyor hemen kötü düşünceler üşüşüyor ben kapıdan kovuyorum onlar bacadanBu gece ve yarın gece sanırım koyunları çitten atlatarak saymayı bırak parende attırarak saysam gene uyuyamayacağım
Rabbim inşallah gönlüne göre verir canımEvet canım pazartesi adet olmadığım halde foliküller görülmesi üzerine başladık. Büyük bir gerginlikle Cumayı bekliyorum. Yumurtalar büyüyecek mi büyümeyecek mi sanırım Cuma günü anlamış olacağız.
Hiç sorma ya aynen öyle bilgisayar başında sürekli makaleleri okuyorum araştırmalara bakıp uygulamaları inceliyorum. Bazen acaip moralim bozuluyor bazen de seviniyorum. Bakma kimya mühendisi olduğuma işim gücüm matematik fizik ve kimyaydı biyolojiden hep kopyayla geçtim ben yahu. 2 üni bir MBA yaptım ve bütün üni hayatım boyunca bu kadar okusam sınıf atlaya atlaya bitirirdim okulu :)))Ne olacağını bilmeden beklemek gerçekten çok zor oluyor kendimi neyle oyalasam fazla uzun sürmüyor hemen kötü düşünceler üşüşüyor ben kapıdan kovuyorum onlar bacadan
Çok teşekkürler canım hepimize inşallah. Bana olsa size olmasa bir yanımı eksik hissederim inan. Allah hepimize versin diye dua ediyorumRabbim inşallah gönlüne göre verir canım☺
tabiki ben oyle bildigim icin soyledim yaptirmam kesin demiyorum nasil nasip olur onumde hangi yol acilir bilemiyorum cunku yasadiklarimi planlamadan oldu hep yaptiracaklara engelde olmak istemem ha deyince hicbiri olmuyo zaten nasip iste boyle seylerNeyin gunah neyin sevap olduguna kimse karar veremez bence. Burada donasyon yaptirmak isteyen arkadaslar olabilir; o yuzden bence boyle soylememek lazim. Kendiniz tercih etmeyebilirsiniz tabi ki ama yaftalamak ve gunah diye nitelendirmek, yaptirmayi dusunup de kararsiz kalan arkadaslari aksi yonde etkileyebilir. Bu sekilde belki de sadece boylece anneligi tadabilecek birini negatif etkilemis olabiliriz.
ben bunlari arastirdim biliyorum cocuga soylemeden bunu unutturarak buyutulur ve miras birakilirsa ve mahremiyet kurallarida var bunlara uyulmassa elbette gunahi var ogrendigim kadariyla ama ameller niyetten sorulur nasil kotu niyetli olabilirimki vaaz verecek bilgim yok bildigim kadari bu ama boyle dusunulmesine uzuldum
Evlat edinmek de caiz değil diye biliyorum ben ona bakarsan Hz. Muhammed ise kendisine peygamberlik görevi verilmeden önce, Hz. Zeyd’i evlat edinmiştir. Evlat edinmeyle ilgili Ahzap Sûresi 3., 4., 5. ve 6. ayetleri nazil olunca, Hz. Muhammed evlatlığı Zeyd ile arasındaki bağına Allah’ın emri gereği son vermiştir. Böylelikle Müslümanlar arasında evlatlık kaldırıldı ve Müslümanlar evlat edinme olayından şiddetle uzak durdular. Evlat edinmek, İslâm dinine göre haram, günah ve yasaktır. Hatta bu türlü davranışlar büyük günahlardan sayılmaktadır.
Şunu demek istiyorum ikisi de caiz değil bu zihniyetteyseniz. Ama ben evlat edinmede kimsesiz bir çocuğu koruma adına iyi bir şey olduğunu ve Allah'ın her zaman iyi niyeti ve iyiliği takdir edeceğine inanıyorum. Burada biraz belki de niyetin de önemi vardır ya da mirasla alakalı durumlardan ötürü bir takım içtihatlar olabilir tam ben de bilemiyorum. Sakın beni yanlış anlamayın niyetim asla sizi kırmak değil ama şu günah bu günah diye konuşmadan önce sağdan soldan duyulanlar yerine daha dikkatli araştırmanızı öneririm
Bir noktayı ifade etmek istiyorum. Evlat edindiğiniz çocuğu emzirdiginizi yazmıştınız. İslamda süt anne mahremiyet konusunda kişinin kendi öz annesi gibidir. Sütünü emdiği kadının eşi de öz babası gibidir. Allah nasip eder başka çocuğunuz olursa da onlarla da öz kardeş konumundadır. Yani yaşadığınız durum size Allah'ın bir lutfu olmuş.ben bunlari arastirdim biliyorum cocuga soylemeden bunu unutturarak buyutulur ve miras birakilirsa ve mahremiyet kurallarida var bunlara uyulmassa elbette gunahi var ogrendigim kadariyla ama ameller niyetten sorulur nasil kotu niyetli olabilirimki vaaz verecek bilgim yok bildigim kadari bu ama boyle dusunulmesine uzuldum
evet cok sukur ben yinede dikkat ediyorum her konuda hassas olmaya calisiyorum sorumlulugumun farkindayim bizimde hayatimiz boyle iste rabbim dogru yola iletsin ne diyeyimBir noktayı ifade etmek istiyorum. Evlat edindiğiniz çocuğu emzirdiginizi yazmıştınız. İslamda süt anne mahremiyet konusunda kişinin kendi öz annesi gibidir. Sütünü emdiği kadının eşi de öz babası gibidir. Allah nasip eder başka çocuğunuz olursa da onlarla da öz kardeş konumundadır. Yani yaşadığınız durum size Allah'ın bir lutfu olmuş.
evet cok sukur ben yinede dikkat ediyorum her konuda hassas olmaya calisiyorum sorumlulugumun farkindayim bizimde hayatimiz boyle iste rabbim dogru yola iletsin ne diyeyim
Evlat edindiğiniz de miras bırakmamanız hukuken mümkün değil. Hatta vasiyette bıraksanız yada mallarınızı başkasının üzerine geçirerek de vefat etseniz. Sizin vefatınızdan sonra mal kaçırma amaçlı yapıldı diye mahkeme açabilir ve herşeyi alabilir hukuken. Bu durumda dini vecibeler ise önemli olan siz ancak koruyucu aile olabiliyorsunuz. Vaaz verebilecek kadar bilen hocalar böyle söylüyor..En önemlisi Kur'an daki ayetler net. Hz. Muhammed sizce Hz. Zeyd'i kötü amelle mi evlat edindi ? Elbette hayır. Ama buna rağmen geldi bu ayetler.Donasyona caiz değil deyip evlat edinmeye sevap diyemezsiniz bu durumda. Ama siz gene de araştırın bir belki ben yanılıyor olabilirimben bunlari arastirdim biliyorum cocuga soylemeden bunu unutturarak buyutulur ve miras birakilirsa ve mahremiyet kurallarida var bunlara uyulmassa elbette gunahi var ogrendigim kadariyla ama ameller niyetten sorulur nasil kotu niyetli olabilirimki vaaz verecek bilgim yok bildigim kadari bu ama boyle dusunulmesine uzuldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?