• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben defalarca tüp denedim olmadı. Artık pes ettim. Ama olumsuzluktan sonra kendim baktırdım ve öğrendim. Acaba bu güne kadar gerçekten bu denli önemli olan bu vitamin ihmal mi edildi. Bilmiyorum yada insan olumsuzluklarda bişeylere bahane bulmak istiyor insan.

Merhaba, kisirligin gozardi edilen sebeplerinden bir tanesi bence D vitamini eksikligi. Sizinki cok dusukmus. Vucudunuzun ihtiyaci olan D vitaminini su an kemiklerinizden cekiyor olmasi lazim. Hic kemikleriniz, yururken topuklariniz agrimiyor mu? Gercekten cok dusuk. Bence hemen damardan devit3 olmaniz gerek. Sonrasinda da duzenli gunluk yuksek miktarda damla.
Ben D vitaminimi en az 80 seviyesinde tutmaya calisiyorum; transfer oncesi 110’du hatta. Bir grup doktor 80 uzeri toksik oldugunu soylese de bununla ilgili yapilmis bir calisma ve veri yok toksisite ile ilgili.
Bence tup bebek hekiminiz yaninda iyi bir endokrinolog bulun hemen ve eksikliginizi tamamlamak icin tedaviye baslayin.
D vitamini eksikligi kisirlik sebebi.
Benim de 29 hiç düşük olduğu söylenmedi,ben de normal diye dusunuyirdum,kapsül şeklinde günlük alıyorum yeterli olmuyor mu acaba

merhaba
herkese bol bebişli tedaviler diliyorum. bende kısmet olursa nisan ilk haftası tedaviye başlayacağım doktorum vitamin başlatı eşime ve bana..
amh değerim 0,2 fsh 14 yaş 39 ...1 yada 2 yumurta oluşuyor biraz işim zor ama rabbim ol desin yeter..
bakalım artık Allahtan hayırlısını diliyorum..

gerçi onu geçen yıl kullanmıştım. Peki neden 7 oldu acaba bilemiyorum. Kemik ağrısına gelince baya var.
benimde 11 çıktığında,sırtıma bıçaklar saplanıyordu,bu sırt ağrısının nedeni araştırılırken bir sürü kan testi mr dan falan sonra bir şey çıkmayınca akıllarına d vitaminine bakmak geldi ve 11 civarı çıkmıştı,d vit damla ile 30 a kadar yükselttim ama aylar sürdü ve de yaz olmasına rağmen zor yükseldi,sonra ekim ayında güneş etkisini yitirmeye başladığında d vit damla kullanmama rağmen 27 ye düştü,şimdi ne durumda bilmiyorum,
doz iyi ayarlanmalı yaz ve kış ayına göre ,sizinde baya düşükmüş,
D vitamini eksikliği kısırlık nedenimi bilmiyorum ama hamilelikte düşüğe neden oluyormuş bilginiz olsun,

Benim de 29 hiç düşük olduğu söylenmedi,ben de normal diye dusunuyirdum,kapsül şeklinde günlük alıyorum yeterli olmuyor mu acaba

Ben olsam yukseltirdim. Bu sirf bebegin gelisimi icin de gerekli degil; sizin sagliginiz icin de cok onemli. Bebek dusunmedigim zamanlarda bile D vitaminim dusukken daha sik hastalaniyordum; simdi mesela butun kisi grip olmadan geciririm ben.

Evet benim düşüklerim olmuştu, baya önce tabii o zamanlar nasıldı bilemiyorum. Artık iş işten geçti ne bileyim olmayacaksa olmuyor.

gerçi onu geçen yıl kullanmıştım. Peki neden 7 oldu acaba bilemiyorum. Kemik ağrısına gelince baya var.

Hic guneslenmiyorsaniz depolariniz bosalmistir. Yazin 12:00-14:00 arasi yarim saat kadar guneslenmek lazim koruyucu olmadan. Kisin ise gunluk takviye alinacak.
Ben mesela kuzeyde yasadigim icin, gunesin dunyaya vurdugu aci yilin cogu zamaninda 50 dereceden dusuk geliyor, bu yuzden gunes gorse de vucudum D vitamini uretemiyor. O yuzden bende duzenli eksiklik olusuyor ve gunluk takviye kullaniyorum butun sene.

Arkadaslar bence hamile kalmadan once bir endokrinolog ile gorusup tam kan sayimi, idrarda iyot, TSH, ST4, B12, D, keratin, albumin, demir, ferritin, ALT, fosfor, folat, kalsiyum, magnezyum, kolesterol, aclik sekeri, insulin direnci, trigliseritler gibi onemli noktalara baktirip seviyeleriniz hakkinda bilgi sahibi olmaniz lazim.
Vucut saglikli ve dengeli bir vaziyette degilse, ilk bloke ettigi sey ureme mekanizmasi. Kisaca diyor ki, sen kendine bakamiyorsun bebege nasil bakacaksin. Yani mucizevi bir dogal seleksiyon mekanizmasi. O yuzden sizin metabolizmanizin saglikli ve dengeli olmasi cok onemli.

Ben olsam yukseltirdim. Bu sirf bebegin gelisimi icin de gerekli degil; sizin sagliginiz icin de cok onemli. Bebek dusunmedigim zamanlarda bile D vitaminim dusukken daha sik hastalaniyordum; simdi mesela butun kisi grip olmadan geciririm ben.
Ben de hergun alıyorum aslında ama yeterli gelmiyor demekki,en etkili olanı hangisi acaba?

Kızlar peki B12 vitamini hakkında ne düşünüyorsunuz benim 980 çıktı sınırın üstünde olduğu için bıraktım artık kullanmıyorum acaba düşük dozda olsa kullanmaya başlasam mi sizce?

Ben de hergun alıyorum aslında ama yeterli gelmiyor demekki,en etkili olanı hangisi acaba?

Yani bu kisinin bunyesine ve yasam sartlarina gore degisen bir durum, o yuzden sunu veya bu kadar kullanin demek cok faydali olmaz. Ben hic dogal yoldan uretemedigim gun hergun 5000 IE Kullaniyorum; buna ilave olarak kis aylarinda ayda bir devit3 ampul iciyorum dort bes ay kadar. Bu sekilde 80-100 arasi bir aralikta duruyor brnim olcumum.
Siz de deneyerek en saglikli seviyeyi ve dozu bulabilirsiniz. Tabi mutlaka doktor kontrolunde olsun, test yaptirmadan bilincsizce D vitamini almamak lazim.

Back