• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba benim de 2. Negatif denemem. İstanbul’da olmanız güzel bir avantaj. Çok iyi hastaneler var. Umarım 3. De pozitifi görürüz. Siz hangi merkezi düşünüyorsunuz?
İnşallah 3. denememiz başarılı olur. Şu an İstanbul Tüp bebekteyim. Bakalım. Bu defa da. Egatif okursa başka alternatif düşünebilirm belki. Şimdilik 3.transfere odaklıyım☺️

Herkese selam
bu topik eski bir topik olduğu için fazlasıyla deneyimli üyenin bulunacağını düşünüyorum
o yüzden bir sorum olacak
ben 38 yaşımdayım. 2. tüp bebek deneyimimi ASM de yaptırıyorum
opuda 6 yumurta toplandı, 3 tanesi döllendi,
bugün 5. gün ve sadece 1 tane embriyomun kaldığı ve onu da pgt ye gönderdiklerinin bilgisi geldi
anlamadığım şu
sadece 1 tane 5. gün embriyosunu pgt ye göndermeleri normal mi sizce?

Kızlar siteden baktım sonuç negatif önümüzdeki maçlara bakacağız artık. Yaza kadar kendimi yenileyip tekrar deneyeceğim azalmış over için başarılı bir doktor önerebilir misiniz? Ve bu süreçte hangi takviyeleri kullanmalıyım yumurta kalitesi için
Canım gerçekten üzüldüm. Ama tekrar deneyecek olmana sevindim..Azalmış yumurta rezervinde çok beklemek doğru değil çok ara verme derim. Nerede oturuyorsun İstanbul sa Bahçeci de Güvenç bey'i gerçekten tavsiye ederim. Vitamin olarak da şimdiden İMOM ve OMEPA Q10 almaya başla . astaksantin içeren krill yağı da C vitamininden 60 70 kat güçlü bir antioksidandır. Sigara içenlerde en iyi antioksidan olduğu yönünde bilimsel araştırmalar ve makaleler var. Sigara da kullandığın için mümkünse bırak ve eğer astaksantin kullanmam dersen günde 500 MG C vitaminin yarım yarım sabah akşam al. C vitamini suda çözüldüğünden vücutta uzun kalmıyor o sebeple sabah akşam almanı öneriyorum sigaradan oluşabilecek oksidatif stresi azaltırsın. En azından çıkacak olan yumurtanda bu sebeple DNA hasarı oluşması riskini bi nebze azaltabilirsin.

Eşinle ilgili kontroller ne durumda ? sperm dna hasarı falan? ona da PROMOTİL MEN ver Sigara içiyorsa 1000 mg C vitaminin yarım yarım sabah akşam günde bir kez de evicap 400 ver. ŞAnsınızı yükseltebileceğine inanıyorum. EĞer sorun rahim yada ne bileyim başka bir şey kaynaklı değilse. Senin için şimdiden dua etmeye başladım Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Herkese selam
bu topik eski bir topik olduğu için fazlasıyla deneyimli üyenin bulunacağını düşünüyorum
o yüzden bir sorum olacak
ben 38 yaşımdayım. 2. tüp bebek deneyimimi ASM de yaptırıyorum
opuda 6 yumurta toplandı, 3 tanesi döllendi,
bugün 5. gün ve sadece 1 tane embriyomun kaldığı ve onu da pgt ye gönderdiklerinin bilgisi geldi
anlamadığım şu
sadece 1 tane 5. gün embriyosunu pgt ye göndermeleri normal mi sizce?
Selam,
Eğer azalmış yumurta ezervine sahipseniz ve doktorunuz tahlillerinizde bir takım sıkıntılar gördüyse, tüp bebek denemelerine rağmen gebelik bir türlü oluşmuyorsa ya da tekrarlayan düşükleriniz varsa normal. Bir diğer ihtimal de doktorunuzun işini daha sağlam yapmak istemesi.Anormal bir durum yok.

Canım gerçekten üzüldüm. Ama tekrar deneyecek olmana sevindim..Azalmış yumurta rezervinde çok beklemek doğru değil çok ara verme derim. Nerede oturuyorsun İstanbul sa Bahçeci de Güvenç bey'i gerçekten tavsiye ederim. Vitamin olarak da şimdiden İMOM ve OMEPA Q10 almaya başla . Sigara da kullandığın için mümkünse bırak ve günde 500 MG C vitaminin yarım yarım sabah akşam al. C vitamini suda çözüldüğünden vücutta uzun kalmıyor o sebeple sabah akşam almanı öneriyorum sigaradan oluşabilecek oksidatif stresi azaltırsın. En azından çıkacak olan yumurtanda bu sebeple DNA hasarı oluşması riskini bi nebze azaltabilirsin.

Eşinle ilgili kontroller ne durumda ? sperm dna hasarı falan? ona da PROMOTİL MEN ver Sigara içiyorsa 1000 mg C vitaminin yarım yarım sabah akşam günde bir kez de evicap ver. ŞAnsınızı yükseltebileceğine inanıyorum. EĞer sorun rahim yada ne bileyim başka bir şey kaynaklı değilse. Senin için şimdiden dua etmeye başladım Allah yardımcın olsun.
Eşimin sperm sayımına bakıldı sadece biraz düşük ama DNA hasarına bakılmadı. Rahim filmi ve ofis çekildi onlarda da bir sorun çıkmadı rezerv dışında hiçbir sorun yok görünürde. Ama genetik testler kan pıhtılaşması bağışıklık testleri yapılmadı bana da. Evet sigara çok önemli etken bu süreçte bırakacağım fakat ben Urfa’da görev yapıyorum yazı bekleme şansım yoksa mümkün görünmüyor İstanbul. Muhtemelen havuz uygulanacak yine ve benim maddi ve zaman sorunum var. Adana başkent yolu yeniden görünüyor gibi duruyor. Allah razı olsun dualarınıza gerçekten ihtiyacım var. Önerilerinizi de mutlaka dikkate alacağım çok teşekkür ederim

İstanbuldayım. 43 yaşındayım (hatta artık 44 bile diyebiliriz. Ağustos’ta 44😞) 1 yıldır tüp bebek tedavisindeyim. 2 negatif denemem var. 3. için bekliyorum
Aramıza hoş geldin. Ama bu topikte bir kural var moralsiz olmak yasak :) Üzgün smiyleyler de öyle... Hele hele pes etmek toptan yasak:sinirli:. ( Bu kuralı kim koydu dersen sanırım en yaşlı olmama ve buradaki arkadaşlarla olan samimiyetimizin hukukuna istinaden ben koydum:KK22:)Yumurtan varsa sperm de varsa her zaman şansın var demektir arkadaşım. Ne olmuş yaşın 44 se bu topikte bu yaşta anne olmuş bir arkadaşımız var. Bunun dışında aha ben 47 yaşında gebe kaldım.Talihsiz bir şekilde kaybettim ama 5-6 güne adet olunca gene deneyeceğim. Sakın üzülme umutsuzluk yaşama henüz maç bitmedi :) Soruların varsa buradaki bütün arkadaşlar sana yardımcı olmak için ellerinden geleni yapar. Yeter ki sen pes etme.

Maşallah hamile arkadaşları görmek çok mutlu ediyor beni sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah rabbim cinsiyet ne canım adı belli oldumu

Mide yanması için şurup var Dr verdimi
Bende oglusta iyi şükür iki aylık olduk canım

Rabbim tüm arkadaşlara da nasip etsin inşallah
Amin canım. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah...
Dr ilac verdi ama çok etkili olmuyor. Normalde de gastrit hastasiyim. Baska ilaclar da verdiler ama kullanmıyorum. Bebeğe kötü etkisi olur diye. Napim cekicem artik....
Kızımız olacak teyzesi. Isim konusunu çözemedik hala. Düşünüyoruz 😊
Esim cok kararsiz bu konuda 🤗
Maşallah oglusuna. Öpüyorum kocaman

Eşimin sperm sayımına bakıldı sadece biraz düşük ama DNA hasarına bakılmadı. Rahim filmi ve ofis çekildi onlarda da bir sorun çıkmadı rezerv dışında hiçbir sorun yok görünürde. Ama genetik testler kan pıhtılaşması bağışıklık testleri yapılmadı bana da. Evet sigara çok önemli etken bu süreçte bırakacağım fakat ben Urfa’da görev yapıyorum yazı bekleme şansım yoksa mümkün görünmüyor İstanbul. Muhtemelen havuz uygulanacak yine ve benim maddi ve zaman sorunum var. Adana başkent yolu yeniden görünüyor gibi duruyor. Allah razı olsun dualarınıza gerçekten ihtiyacım var. Önerilerinizi de mutlaka dikkate alacağım çok teşekkür ederim
Canım eğer mümkünse eşinin DNA hasarına baktır. Ama vakit kaybetmeden dediğim vitaminleri de kullandırmaya başla derim..
Mümkünse en yakın üniversite hastanesinin tıbbi genetik polikliniğine koş ve doktorum 12 li trombofoli paneli yaptırmamı istedi diyerek bu tahlili yaptır. Kromozom analizin yoksa sen ve eşin bunu da yaptırın. Neden havuz yapılacağını düşünüyorsun bir seferde kaç yumurtan çıkıyordu?

Bu arada nikotin bandından bahsetmişsin. Nicotin bandı kullanırken sigara içersen her şey daha beter sarpa sarabilir uyarmak istedim.Mümkünse kendin bırakmaya çalış.

Selam,
Eğer azalmış yumurta ezervine sahipseniz ve doktorunuz tahlillerinizde bir takım sıkıntılar gördüyse, tüp bebek denemelerine rağmen gebelik bir türlü oluşmuyorsa ya da tekrarlayan düşükleriniz varsa normal. Bir diğer ihtimal de doktorunuzun işini daha sağlam yapmak istemesi.Anormal bir durum yok.

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle 🤗
Ancak zaten tek bir embriyo
Yani bunu transfer yapsa da sorunluysa düşecek, sorunsuzsa kalacak.
Başka bir embriyo olsa anlarım ama tek embriyo
Ya sağlıklı ya da değil.. mantığını oturtamadım bir türlü kafamda

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle 🤗
Ancak zaten tek bir embriyo
Yani bunu transfer yapsa da sorunluysa düşecek, sorunsuzsa kalacak.
Başka bir embriyo olsa anlarım ama tek embriyo
Ya sağlıklı ya da değil.. mantığını oturtamadım bir türlü kafamda
Rica ederim.Herzaman aklınıza tkılanları hiç çekinmeden sorun hepimize lütfen. Zevkle tecrübe ve bilgimizi paylaşırız.

Sorunuzun cevabına gelince maalesef o iş öyle değil. Sağlıksız bir embriyoysa illa da düşecek diye bir kural yok. Ayrıca siz düşük yapmayı lütfen küçümsemeyin. Anne açısından büyük bir travma. ben 7.hafta da kalp atışını duydum oğlumun.9.5 haftada ise kaybettim hala geceleri ağlayarak uyanıyorum uykumdan. Kürtajdan sonra yaşadığım rahim yapışıklığı da çabası.Benimki düşünün 9.5 haftalıkken oldu devam ettiğini ve tarama testlerinde sorun çıktıktan sonraki amniyosentezi falan hesaba katın işin ucunda 5-6 aylık bebeğinizin alınması riski var bunun kürtaj aşaması da travması da çok daha zorlu ve risklii

Doktorunuz size şunu demek istemiş. "NGS yapalım sağlıksızsa hem transfer hakkın elde olur daha düşük fiyata yumurta toplarız gene ,hem boşu boşuna travma yaşamazsın hem de bütün operasyonlar risklidir ya hani o risklere girmemiş oluruz. En önemlisi zaman kaybından kurtulmuş oluruz"

Canım eğer mümkünse eşinin DNA hasarına baktır. Ama vakit kaybetmeden dediğim vitaminleri de kullandırmaya başla derim..
Mümkünse en yakın üniversite hastanesinin tıbbi genetik polikliniğine koş ve doktorum 12 li trombofoli paneli yaptırmamı istedi diyerek bu tahlili yaptır. Kromozom analizin yoksa sen ve eşin bunu da yaptırın. Neden havuz yapılacağını düşünüyorsun bir seferde kaç yumurtan çıkıyordu?

Bu arada nikotin bandından bahsetmişsin. Nicotin bandı kullanırken sigara içersen her şey daha beter sarpa sarabilir uyarmak istedim.Mümkünse kendin bırakmaya çalış.
Tamam eşim görevden gelir gelmez yapacam. Şöyleki 4 tane opu oldu ve 1 tane embriyom oldu onu da transfer ettiler. Ama gonalf ile ne olur bilemem. Ben sadece menapur kullandım tedavim boyunca. Nikotin bandını söylemen çok iyi oldu. En yüksek dozu kullanırken hiç içmedim ama aşırı mide bulantısı yaptığı için dozu düşürdüm ve 1 tane falan içtim onunla.

Rica ederim.Herzaman aklınıza tkılanları hiç çekinmeden sorun hepimize lütfen. Zevkle tecrübe ve bilgimizi paylaşırız.

Sorunuzun cevabına gelince maalesef o iş öyle değil. Sağlıksız bir embriyoysa illa da düşecek diye bir kural yok. Ayrıca siz düşük yapmayı lütfen küçümsemeyin. Anne açısından büyük bir travma. ben 7.hafta da kalp atışını duydum oğlumun.9.5 haftada ise kaybettim hala geceleri ağlayarak uyanıyorum uykumdan. Kürtajdan sonra yaşadığım rahim yapışıklığı da çabası.Benimki düşünün 9.5 haftalıkken oldu devam ettiğini ve tarama testlerinde sorun çıktıktan sonraki amniyosentezi falan hesaba katın işin ucunda 5-6 aylık bebeğinizin alınması riski var bunun kürtaj aşaması da travması da çok daha zorlu ve risklii

Doktorunuz size şunu demek istemiş. "NGS yapalım sağlıksızsa hem transfer hakkın elde olur daha düşük fiyata yumurta toplarız gene ,hem boşu boşuna travma yaşamazsın hem de bütün operasyonlar risklidir ya hani o risklere girmemiş oluruz. En önemlisi zaman kaybından kurtulmuş oluruz"

Tekrar teşekkür ederim anlayışınız ve cevabınız için
Kayıplarınız için çok üzüldüm. Çok çok geçmiş olsun
6 düşük
1 dış gebelik
1 kimyasal gebelik
1 negatif tüp bebek deneyimim var benimde
Ha pgt den olumsuz gelmiş ha düşük olmuş ikisi de dünyaları başıma yıkar zaten.
çok karışık duygular içerisindeyim şuan 🙄

Tekrar teşekkür ederim anlayışınız ve cevabınız için
Kayıplarınız için çok üzüldüm. Çok çok geçmiş olsun
6 düşük
1 dış gebelik
1 kimyasal gebelik
1 negatif tüp bebek deneyimim var benimde
Ha pgt den olumsuz gelmiş ha düşük olmuş ikisi de dünyaları başıma yıkar zaten.
çok karışık duygular içerisindeyim şuan 🙄
Çok geçmiş olsun neler yaşamışsınız biz de burda iki negatifle üzülüp umutsuzluğa kapılıyoruz. Bizler burda bebek hasretiyle yanarken bebeğini sokağa atan insanlar var. Bazen bu adaleti sorgulamıyor değilim

Ayyyyyy büyük geçmiş olsun. Hiçbir şey olmaz Allah’ın izniyle sizin için bol bol dua edeceğim Kandil’in hatrına geri çevirmez rabbim inşallah.

Cok korkuyorum insallah birsye olmamistir.
Kendi hemsiremle konustum kanama yoksa korkmayin dedi ama tam belimin uzerine merdivenin kosesi geldi dustugumde inanilmaz panik oldum.

Çok geçmiş olsun neler yaşamışsınız biz de burda iki negatifle üzülüp umutsuzluğa kapılıyoruz. Bizler burda bebek hasretiyle yanarken bebeğini sokağa atan insanlar var. Bazen bu adaleti sorgulamıyor değilim

Aynı şeyi ben de hep düşünürdüm
Vakti zamanında. yani yaşım çok gençken o kadar çok isyan ediyordum ki bu adaletsizliğe
Ama onları yok saydım artık ben... onlar insan değil onlar birer hiçler..
Allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın inşallah

Tamam eşim görevden gelir gelmez yapacam. Şöyleki 4 tane opu oldu ve 1 tane embriyom oldu onu da transfer ettiler. Ama gonalf ile ne olur bilemem. Ben sadece menapur kullandım tedavim boyunca. Nikotin bandını söylemen çok iyi oldu. En yüksek dozu kullanırken hiç içmedim ama aşırı mide bulantısı yaptığı için dozu düşürdüm ve 1 tane falan içtim onunla.
Yanıltmış olmayayım ama Gonal F le daha iyi sonuç alınabildiği yolunda bir bilgim var ama ne kadar doğru bilemiyorum.( Sizin için araştıracağım bunu) Gonal F le genelde daha fazla ve kaliteli yumurta elde edilebildiğini okumuştum. Kimisine menapur iyi gelmiyor. Bazı doktorlar da gonal F ve yanlış hatırlamıyorsam merional ( Bakmadım ama sanırım aynı içerik) aynı anda kullandırıyor.Hatta yanına klomen de veriyor.Ama yüksek doz Gonal F oluyor gene. Bana Güvenç Bey bu şekilde uygulamıştı.

Cok korkuyorum insallah birsye olmamistir.
Kendi hemsiremle konustum kanama yoksa korkmayin dedi ama tam belimin uzerine merdivenin kosesi geldi dustugumde inanilmaz panik oldum.
Korkma Allah’ın izniyle hiçbir şey olmayacak. Sadece sakin olmaya çalış. Hemşiren söylemiş bak kanaman yoksa iyiymiş bebiş☺️

Back