• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sevgili arkadaşım çok geçmiş olsun. Topiği sessiz takip ediyorum ama size yazmak istedim. Kesenin görünmesinde günden ziyade değer önemli. 1500 civarında vajinal usg ile görülebiliyor. Sizin dünki değeri göz önünde bulundurunca bugün kesenin görünmesi mümkündü. Ama zaten yarın test tekrarını yapınca değer beklenilen düzeyde ise endişeye gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Tekrar büyük geçmiş olsun. Allah esirgesin yavruyu.

Cok tesekkurler; Allahim korumustur insallah artik sabredecegim yarinki test sonucuna kadar.
Iste boyle aciklasalar ya insanlari delirtiyorlar bilip bilmeden. Neyse ben daha fazla stres yapmayayim.
Tekrar tesekkurler yakin ilginiz icin. 🙏🙏🙏

H Hippolyta siz zaten bana durumunuzu uzun uzun yazmışsınız ancak ben ya o anın rehavetinden ya da telefonla yazmaya uğraştığım için o kişinin siz olduğunuzu anlayamamışım. Çok çok geçmiş olsun tekrar

Merhaba herkese, anneveoglusu; Anneveoglusu merak etmişsin teşekkür ederim. İy miyim bilemiyorum ama iyi olmaya çalışıyorum. Bebeğin nasıl paşa büyüyor mu?, hayırlı, sağlıklı uzun ömürler versin allahım.
Gebelik haberini alan arkadaşlar sağlıcakla devam etsin, uğraşanlarada rabbim tez vakitte kavuştursun inşallah.
Ben yazmasamda formu takip ediyorum, pozitif sonuç görünce seviniyorum, olumsuzluklarda sanki ben yaşamışım gibi üzülüyor hemen suratım düşüyor. Bunu işyerinde arkadaşlarda farkediyor.
Bende maalesef iyi haber yok. Ne yapsam nasıl bir yol izlesem diye kara kara düşünüyorum. Bazen artık bırak bu duruma alış diyede kendimi zorluyorum. Yaş da gitti biliyorum.
Hippolyta arkadaşım seni tebrik ediyorum. İnşallah mutlu sona ulaşırsın buna da inanıyorum. Bahçeciye bende gitmiştim. Ama bana bu kadar devam konusunda bir destek görmedim. Aynen bende 8.5 hf. kürtaj olmak zorunda kaldım. Kalp atışı durduğu için yada hiç başlamamıştı. Acemi olduğum için genetik de istememiştim. Şimdi de keşkeler le yaşıyorum.

Tekrar teşekkür ederim anlayışınız ve cevabınız için
Kayıplarınız için çok üzüldüm. Çok çok geçmiş olsun
6 düşük
1 dış gebelik
1 kimyasal gebelik
1 negatif tüp bebek deneyimim var benimde
Ha pgt den olumsuz gelmiş ha düşük olmuş ikisi de dünyaları başıma yıkar zaten.
çok karışık duygular içerisindeyim şuan 🙄
İçin rahat olsun doktorun en doğrusunu yapmış, düşüğün bir sürü komplikasyonu var düşmeyip kürtaj da önemli bir operasyon rahümde kalıcı hasarlar olabiliyor, hiç bir şey olmasa bile bizler için en büyük kayıp yaş geçiyor ben de düşükler yaşadım ve hepsinde 3-4 ay kayıp oldu yaş 40 oldu. İnşallah embriyon sağlıklı gelir sağlıklı embriyo da hamilelik şansı çok yüksek.

Herkese selam
bu topik eski bir topik olduğu için fazlasıyla deneyimli üyenin bulunacağını düşünüyorum
o yüzden bir sorum olacak
ben 38 yaşımdayım. 2. tüp bebek deneyimimi ASM de yaptırıyorum
opuda 6 yumurta toplandı, 3 tanesi döllendi,
bugün 5. gün ve sadece 1 tane embriyomun kaldığı ve onu da pgt ye gönderdiklerinin bilgisi geldi
anlamadığım şu
sadece 1 tane 5. gün embriyosunu pgt ye göndermeleri normal mi sizce?
Merhaba aslinda arkadasımız detaylı bilgi vermis.mesajlarını okuyunca pgt yas sebebiyle yani 40 lı yaşlara yada genc olup düşük yaşayanlarada uygulanıyor.sana dr.unca gerekli aciklama yapilmadi mi apar topar demissin.tedavinin başında pgt olacağini dr açiklamaliydı. bunların belli olması gerekirdi.5. Güne embriyo geldiginde bir hucreyi disarı atiyor onu genetige gönderip embriyoyu donduruyor pgt.de.tabi ki ac coz olmaz islem böyle olmalı.sadece 1 embriyo ile kalma bir kere daha opu olmani veya havuz yapip 2 adet sağlıklı embriyo elde edene kadar devam edebilirdi.
genelde bizim yaşlarda her opuda pgt ye gonderilecek 1 adet embriyo kaliyor.30 35 yasta bile 1 adet 5. Gun embriyosu kalabiliyor.forumlarda bir ara çok okudum geneli böyleydi.ins. gelen embriyon sağlıkla gelsin.
Bende de pgt uygulandi havuz uygulandı.gelen sağlıksız cevabı zor oluyor ama sağlıklı cevabida mutlu ediyor.zaman kaybını üzuntüleri bu islem baya önlüyor aslında.

Merhaba herkese, anneveoglusu; Anneveoglusu merak etmişsin teşekkür ederim. İy miyim bilemiyorum ama iyi olmaya çalışıyorum. Bebeğin nasıl paşa büyüyor mu?, hayırlı, sağlıklı uzun ömürler versin allahım.
Gebelik haberini alan arkadaşlar sağlıcakla devam etsin, uğraşanlarada rabbim tez vakitte kavuştursun inşallah.
Ben yazmasamda formu takip ediyorum, pozitif sonuç görünce seviniyorum, olumsuzluklarda sanki ben yaşamışım gibi üzülüyor hemen suratım düşüyor. Bunu işyerinde arkadaşlarda farkediyor.
Bende maalesef iyi haber yok. Ne yapsam nasıl bir yol izlesem diye kara kara düşünüyorum. Bazen artık bırak bu duruma alış diyede kendimi zorluyorum. Yaş da gitti biliyorum.
Hippolyta arkadaşım seni tebrik ediyorum. İnşallah mutlu sona ulaşırsın buna da inanıyorum. Bahçeciye bende gitmiştim. Ama bana bu kadar devam konusunda bir destek görmedim. Aynen bende 8.5 hf. kürtaj olmak zorunda kaldım. Kalp atışı durduğu için yada hiç başlamamıştı. Acemi olduğum için genetik de istememiştim. Şimdi de keşkeler le yaşıyorum.
Benimde aklımdasın.hayattan isteklerine en kısa zamanda kavuşman dilegiyle.cocuk olunca hersey bitti desekte malesef hayat inişli çikışlı haliyle hepimiz için bu şekilde devam ediyor.

Cok tesekkurler; Allahim korumustur insallah artik sabredecegim yarinki test sonucuna kadar.
Iste boyle aciklasalar ya insanlari delirtiyorlar bilip bilmeden. Neyse ben daha fazla stres yapmayayim.
Tekrar tesekkurler yakin ilginiz icin. 🙏🙏🙏
Gecmis olsun kendine dikkat et ayakkabilara dikkat et:KK16:

Merhaba aslinda arkadasımız detaylı bilgi vermis.mesajlarını okuyunca pgt yas sebebiyle yani 40 lı yaşlara yada genc olup düşük yaşayanlarada uygulanıyor.sana dr.unca gerekli aciklama yapilmadi mi apar topar demissin.tedavinin başında pgt olacağini dr açiklamaliydı. bunların belli olması gerekirdi.5. Güne embriyo geldiginde bir hucreyi disarı atiyor onu genetige gönderip embriyoyu donduruyor pgt.de.tabi ki ac coz olmaz islem böyle olmalı.sadece 1 embriyo ile kalma bir kere daha opu olmani veya havuz yapip 2 adet sağlıklı embriyo elde edene kadar devam edebilirdi.
genelde bizim yaşlarda her opuda pgt ye gonderilecek 1 adet embriyo kaliyor.30 35 yasta bile 1 adet 5. Gun embriyosu kalabiliyor.forumlarda bir ara çok okudum geneli böyleydi.ins. gelen embriyon sağlıkla gelsin.
Bende de pgt uygulandi havuz uygulandı.gelen sağlıksız cevabı zor oluyor ama sağlıklı cevabida mutlu ediyor.zaman kaybını üzuntüleri bu islem baya önlüyor aslında.

Her cevapta yani bir bilgi öğreniyorum. Verdiğiniz detaylar için çok teşekkür ederim. Embriyonun 5. Güne geldiğinde dışarı attığı hücrenin pgtye gönderildiğini de bilmiyordum mesela. Bunu öğrendiğime de sevindim. Demekki 1 tane embriyomda olsa yeterli olgunluğa ulaştı. Bu ümit verici.
Pgt olacağından haberimiz vardı ancak az embriyo olursa havuz yaparız dediği için ben şaşırmıştım. O sorularımın cevabını da topiğin diğer sakinlerinden aldım. Hepiniz sağolun var olun. Bir gece de konuyla ilgili harika bir aydınlanma yaşadım.
Güzel dileklerimle 🤗

İçin rahat olsun doktorun en doğrusunu yapmış, düşüğün bir sürü komplikasyonu var düşmeyip kürtaj da önemli bir operasyon rahümde kalıcı hasarlar olabiliyor, hiç bir şey olmasa bile bizler için en büyük kayıp yaş geçiyor ben de düşükler yaşadım ve hepsinde 3-4 ay kayıp oldu yaş 40 oldu. İnşallah embriyon sağlıklı gelir sağlıklı embriyo da hamilelik şansı çok yüksek.

Kayıplarınız için çok çok geçmiş olsun. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan gerçektende. 15 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyorım. Ama daha dün gibi aklımda ve taze bütün yaşadıklarım.
İnşallah kucağımıza alır ve o kötü günlerimizi unuturuz en kısa zamanda
Güzel dileklerimle 🤗

Her cevapta yani bir bilgi öğreniyorum. Verdiğiniz detaylar için çok teşekkür ederim. Embriyonun 5. Güne geldiğinde dışarı attığı hücrenin pgtye gönderildiğini de bilmiyordum mesela. Bunu öğrendiğime de sevindim. Demekki 1 tane embriyomda olsa yeterli olgunluğa ulaştı. Bu ümit verici.
Pgt olacağından haberimiz vardı ancak az embriyo olursa havuz yaparız dediği için ben şaşırmıştım. O sorularımın cevabını da topiğin diğer sakinlerinden aldım. Hepiniz sağolun var olun. Bir gece de konuyla ilgili harika bir aydınlanma yaşadım.
Güzel dileklerimle 🤗
😊 bende tesekkür ederim.forumlar bu konuda cok faydalı bende buralarda öğrenip dr.un az olan açıklamasını anliyordum.bilgiler örtüşüyordu.bu embriyon tüm asamalari gecmis soyledigin gibi, embriyologun istedigi bir embriyo, pgt den de olumlu olur ins. Güzel dileklerimle

selam herkese tekrar..
benim yine bir sorum olacak
opu sonucu tek 1 embriyom 5. güne gitmişti ve dün onu pgt ye gönderdiklerini söylemişlerdi
bende kendilerinden o tek embriyomun kalitesi ile ilgili bilgilendirilmek istediğimi söyledim
onlarda epikriz raporu göndereceklerini söylediler
az önce merkezden aradılar ve b epikriz raporunu pgt sonucu geldikten sonra verebileceklerini söylediler
oysaki benim merak ettiğim o gönderilen embriyonun kalitesinin değerini öğrenmekti
hani yazıyorlar ya 4AA , 5cc falan diye ya da ne bileyim blastkist falan (terimleri bilmiyorum sallıyorum şuan)
bu şekilde bilgilendirilmek mümkün değilmidir sizce de bu aşamada

Evet araştırıldı her koyulan teşhis için bir tedavi yöntemi uygulandı
Kan uyuşmazlığı = iğne
Kanda pıhtılaşma=sulandırıcı iğne
T şeklinde rahim teşhisi = histereskopi
Dış gebelik = sağ tüp alınması
ama yine de bir çözüm olmadı
Zaten o dönemki eşimden de boşandık.
3 sene önce ikinci evliliğimi gerçekleştirdim ve hiç hamile kalmadım
Genetik testler, sperm testleri, prolaktin, progestoron, lupus, açlık - tokluk kan şekeri ve şuan aklıma gelmeyen bir yığın tahlillerimi yaptırdım. Hepsi temiz...
İlk tüp bebek deneyimim başarısız olduğunda o zamanki doktorum bana yumurtalarımın kalitesiz olabileceğini ve bunun bir tedavisinin olmadığını Benim durumumda olan insanların 5. - 7. Denemelerinde hamile kalabildiğini ya da hiç kalamayadabikeceklerini söyledi. Ve bu bana çok mantıklı geldi. Çünkü ilk tedavide bile 1 tane embriyom4. Günde 10 hücrede kaldı onu transfer ettiler ama negatifti.
Bu sefer başka bir merkezde tedaviye başladım ve pgt yapılmasında karar kılındı.
Gonalf 1050 375 doz kullandım
6 yumurtadan 3 ü döllendi
Sadece 1 tanesi 5. Güne geldi ve onda pgt ye gönderildi.
Şimdi yüreğim ağzımda, duam dilimde sonucu bekliyorum.
Yaşım 38
23 yaşımdan beri anne olmak için uğraşıyorum
Çok uzun yazdım 15 senelik anne olmaya çalışma hikayesini bukadar satıra sığdırabilmeye çalıştım işte 🙈
Canim ya, yasadiklarina çok üzüldüm, benimde iki kaybim var, ve dedigin testler bende de normal, yani neden yok,yarin ilk kez rahim filmi cekilecegim, benimde yuregim agzimda, insAllah kotu bir sey cikmaz,bende 36 yasimdayim, aslinda az yumurta varsa keşke havuz yapsalardi, gerci dondurulmus embriyoya genetik yapiliyormu tam bilmiyorum, insAllah sapasaglam gelir bebegin, Allah yardimcin olsun, dualarım seninle arkadasim, insAllah Allah emeklerimizi bosa çıkarmaz

Back