• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Cok korkuyorum insallah birsye olmamistir.
Kendi hemsiremle konustum kanama yoksa korkmayin dedi ama tam belimin uzerine merdivenin kosesi geldi dustugumde inanilmaz panik oldum.
Kızım seni de 5 dakka yanlız bırakmaya gelmiyor hemen başını derde sokuyorsun :sinirli: Dikkat et bebişimize .O artık sadece senin değil hepimizin bebişi .:sinirli:

PS : Korkma bu kadar basit değil hemen dış etkilerle düşürmek. Ama biraz dikkat et be canım korkutma bizi

Yanıltmış olmayayım ama Gonal F le daha iyi sonuç alınabildiği yolunda bir bilgim var ama ne kadar doğru bilemiyorum.( Sizin için araştıracağım bunu) Gonal F le genelde daha fazla ve kaliteli yumurta elde edilebildiğini okumuştum. Kimisine menapur iyi gelmiyor. Bazı doktorlar da gonal F ve yanlış hatırlamıyorsam merional ( Bakmadım ama sanırım aynı içerik) aynı anda kullandırıyor.Hatta yanına klomen de veriyor.Ama yüksek doz Gonal F oluyor gene. Bana Güvenç Bey bu şekilde uygulamıştı.
Ben de öyle tahmin ediyorum aslında. İlk tedavimde tek seferde 7 yumurta toplandı gonalfla. Bu defa gonalf isteyeceğim doktoru kırmadan. Vaktiniz olursa bakarsanız sevinirim

Tekrar teşekkür ederim anlayışınız ve cevabınız için
Kayıplarınız için çok üzüldüm. Çok çok geçmiş olsun
6 düşük
1 dış gebelik
1 kimyasal gebelik
1 negatif tüp bebek deneyimim var benimde
Ha pgt den olumsuz gelmiş ha düşük olmuş ikisi de dünyaları başıma yıkar zaten.
çok karışık duygular içerisindeyim şuan 🙄
Canım bu güne kadar NGS yapılmadı mı hiç? İşin açıkçası çok ama çok geç alınmış bir karar olmuş.Sizin durumunuzda NGS yapılmazsa burada hiç kimseye yapılmaz. HEp aynı doktordamı tedavi oldunuz ve kliniğiniz ve doktorunuz kim?

Bir kere her düşük yaptığınızda ve operasyon geçirdiğinizde rahminiz hırpalanıyor zarar görüyor.O sebeple bundan sonra NGS siz sakın transfer olmayın derim. En azından rahminizi korumuş olursunuz. Eşiniz ve sizi kromozom analizleriniz,eşinizin sperm dna hasarı testleri ve sizin kan pıhtılaşma ve mutasyon testleriniz var mı?

Kızım seni de 5 dakka yanlız bırakmaya gelmiyor hemen başını derde sokuyorsun :sinirli: Dikkat et bebişimize .O artık sadece senin değil hepimizin bebişi .:sinirli:

PS : Korkma bu kadar basit değil hemen dış etkilerle düşürmek. Ama biraz dikkat et be canım korkutma bizi

Bagirmasana kucucuk cocuga be allaallaa zaten elim ayagima yapisti korkudan
Valla aci falan da hissetmiyorum yarina cikacak acisi
Acil servisteki doktoru da arada hasladim aksam aksam sinir etti beni
Ay neyse biraz daha sakinledim simdi ama hala vucudum tir tir titriyor
Sagol canim ya, insan iste boyle uzun bir surecten sonra panik oluyor Allah kimseye gostermesin boyle tecrubeler

Goremezler mi daha? Tuh ya, ben de bosuna hirladim acildeki doktora O da oyle dedi. Ben bunlarin hicbir dedigine inanamiyorum ki anasini satayim!!!
Gerçekten sesli güldüm😀 sakin🙂 ben de çok güvenemiyorum drlara da ama sen bu konuda güven git evine hamileliğinin keyfini çıkar. Ben de uyuyayım barim iyi geceler herkese 🙃

Canım bu güne kadar NGS yapılmadı mı hiç? İşin açıkçası çok ama çok geç alınmış bir karar olmuş.Sizin durumunuzda NGS yapılmazsa burada hiç kimseye yapılmaz. HEp aynı doktordamı tedavi oldunuz ve kliniğiniz ve doktorunuz kim?

Bir kere her düşük yaptığınızda ve operasyon geçirdiğinizde rahminiz hırpalanıyor zarar görüyor.O sebeple bundan sonra NGS siz sakın transfer olmayın derim. En azından rahminizi korumuş olursunuz. Eşiniz ve sizi kromozom analizleriniz,eşinizin sperm dna hasarı testleri ve sizin kan pıhtılaşma ve mutasyon testleriniz var mı?

Hep farklı doktorlara tedavi oldum
En son ASM de Ebru hanım ile tedaviye başladım
O da aynı şeyi söyledi. Neden bu zamana kadar hiç birşey yapılmadı dedi.
Söylediğiniz bütün testler yapıldı hepsi normal çıktı
Kanda pıhtılaşma ve mutasyonda çıkan sonucu önemsiz gördü ebru hanım.
Ama embriyoya mutlaka pgt yapmalıyız dedi
Ancak o pgt için havuz yapıp yumurta biriktiririz embriyon az olursa demişti
Bugün 5. Güne gelen embriyomu apartopar pgt ye yolladıklarını duyunca ben de biraz şaşırdım
O yüzden normal mi diye sordum açıkçası

Hep farklı doktorlara tedavi oldum
En son ASM de Ebru hanım ile tedaviye başladım
O da aynı şeyi söyledi. Neden bu zamana kadar hiç birşey yapılmadı dedi.
Söylediğiniz bütün testler yapıldı hepsi normal çıktı
Kanda pıhtılaşma ve mutasyonda çıkan sonucu önemsiz gördü ebru hanım.
Ama embriyoya mutlaka pgt yapmalıyız dedi
Ancak o pgt için havuz yapıp yumurta biriktiririz embriyon az olursa demişti
Bugün 5. Güne gelen embriyomu apartopar pgt ye yolladıklarını duyunca ben de biraz şaşırdım
O yüzden normal mi diye sordum açıkçası
ASM = hangi klinik bilmiyorum. Ama bana göre doktorunuz şu an doğru olanı yapmış . Eğer 5. güne giden embriyoyu dondurup tekrar yumurta toplasa 5. güne gidip gitmeyeceği belli değil. Gitse de bu sefer bu embriyonuzu tekrar çözüp hücre alıp tekrar dondurması ve teste yollaması demek. Bu embriyonuza zarar verme riskini çoğaltabilir. Bunun yerine daha dondurmadan hücreyi almış ve NGS ye yollamış. sağlıklı gelirse çözüp transfer edecek dondur çözdür dondur çözdür yapmayacak.

Bagirmasana kucucuk cocuga be allaallaa zaten elim ayagima yapisti korkudan
Valla aci falan da hissetmiyorum yarina cikacak acisi
Acil servisteki doktoru da arada hasladim aksam aksam sinir etti beni
Ay neyse biraz daha sakinledim simdi ama hala vucudum tir tir titriyor
Sagol canim ya, insan iste boyle uzun bir surecten sonra panik oluyor Allah kimseye gostermesin boyle tecrubeler
Sen dua et o doktor ben olsam seni çoktan dizime yatırıp popona terliği yapıştırmıştım:)))

ASM = hangi klinik bilmiyorum. Ama bana göre doktorunuz şu an doğru olanı yapmış . Eğer 5. güne giden embriyoyu dondurup tekrar yumurta toplasa 5. güne gidip gitmeyeceği belli değil. Gitse de bu sefer bu embriyonuzu tekrar çözüp hücre alıp tekrar dondurması ve teste yollaması demek. Bu embriyonuza zarar verme riskini çoğaltabilir. Bunun yerine daha dondurmadan hücreyi almış ve NGS ye yollamış. sağlıklı gelirse çözüp transfer edecek dondur çözdür dondur çözdür yapmayacak.

Anadolu sağlık merkezi gebze
Söyledikleriniz çok mantıklı ve aklıma yattı. Keşke ilk başından beri bu topikte yazışsaymışım. İlgi ve bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Bundan sonra hep bu adreste olacağım 🤗🤗

Anadolu sağlık merkezi gebze
Söyledikleriniz çok mantıklı ve aklıma yattı. Keşke ilk başından beri bu topikte yazışsaymışım. İlgi ve bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Bundan sonra hep bu adreste olacağım 🤗🤗
Rica ederim rahat olun stres yapmayın. Sonunda doğru düşünen bir doktor bulmuşsunuz en azından:) Allah yardımcınız olsun.Pozitif düşünelim pozitif olsun:)

Rica ederim rahat olun stres yapmayın. Sonunda doğru düşünen bir doktor bulmuşsunuz en azından:) Allah yardımcınız olsun.Pozitif düşünelim pozitif olsun:)

Çok teşekkür ederim tekrar..
Sizin tedavileriniz nasıldı peki.. sonuca ulaştınız mı yoksa hala devam eden bir süreçtemisiniz

Tekrar teşekkür ederim anlayışınız ve cevabınız için
Kayıplarınız için çok üzüldüm. Çok çok geçmiş olsun
6 düşük
1 dış gebelik
1 kimyasal gebelik
1 negatif tüp bebek deneyimim var benimde
Ha pgt den olumsuz gelmiş ha düşük olmuş ikisi de dünyaları başıma yıkar zaten.
çok karışık duygular içerisindeyim şuan 🙄
6 düşük mü canim ya, Allah sabır versin, nedeni arastirildimi peki bu düşüklerin

Bunlar boyle canim; olmuyorsan, kan yoksa tedavi yok. Cimriliklerinden tamamen...
21. YY’da hala evde dogum yapan ve yapilmasi icin butun kadinlari zorlayan bir millet daha ne diyeyim sen anla iste...
Sevgili arkadaşım çok geçmiş olsun. Topiği sessiz takip ediyorum ama size yazmak istedim. Kesenin görünmesinde günden ziyade değer önemli. 1500 civarında vajinal usg ile görülebiliyor. Sizin dünki değeri göz önünde bulundurunca bugün kesenin görünmesi mümkündü. Ama zaten yarın test tekrarını yapınca değer beklenilen düzeyde ise endişeye gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Tekrar büyük geçmiş olsun. Allah esirgesin yavruyu.

6 düşük mü canim ya, Allah sabır versin, nedeni arastirildimi peki bu düşüklerin

Evet araştırıldı her koyulan teşhis için bir tedavi yöntemi uygulandı
Kan uyuşmazlığı = iğne
Kanda pıhtılaşma=sulandırıcı iğne
T şeklinde rahim teşhisi = histereskopi
Dış gebelik = sağ tüp alınması
ama yine de bir çözüm olmadı
Zaten o dönemki eşimden de boşandık.
3 sene önce ikinci evliliğimi gerçekleştirdim ve hiç hamile kalmadım
Genetik testler, sperm testleri, prolaktin, progestoron, lupus, açlık - tokluk kan şekeri ve şuan aklıma gelmeyen bir yığın tahlillerimi yaptırdım. Hepsi temiz...
İlk tüp bebek deneyimim başarısız olduğunda o zamanki doktorum bana yumurtalarımın kalitesiz olabileceğini ve bunun bir tedavisinin olmadığını Benim durumumda olan insanların 5. - 7. Denemelerinde hamile kalabildiğini ya da hiç kalamayadabikeceklerini söyledi. Ve bu bana çok mantıklı geldi. Çünkü ilk tedavide bile 1 tane embriyom4. Günde 10 hücrede kaldı onu transfer ettiler ama negatifti.
Bu sefer başka bir merkezde tedaviye başladım ve pgt yapılmasında karar kılındı.
Gonalf 1050 375 doz kullandım
6 yumurtadan 3 ü döllendi
Sadece 1 tanesi 5. Güne geldi ve onda pgt ye gönderildi.
Şimdi yüreğim ağzımda, duam dilimde sonucu bekliyorum.
Yaşım 38
23 yaşımdan beri anne olmak için uğraşıyorum
Çok uzun yazdım 15 senelik anne olmaya çalışma hikayesini bukadar satıra sığdırabilmeye çalıştım işte 🙈

Back