- Konu Sahibi akideciknane
-
- #64.641
Daha önce gebelik yaşamış biri olarak şunu söyleyeyim adet belirtisi ve gebelik belirtisi aynı hiç korkma tutmuş olsa bile adet olacakmissin gibi hissedersin pembe tortularda yerlesmedendir inşallahKızlar benim adet tarihim bu gündü ve dün gece adet belirtilerim gerçekleşti. Hatta adetten önce nezle olurum gece o bile oldu. Kalça kemiğimin ağrısı uyutmadı. Merak ettiğim şey ilaçları kullandığımız için tutmasa bile adet görür müyüm görmez miyim? Ve jelin tortuları pembemsi gelmeye başladı adet mi olacam ki?
Bildiğim kadarıyla tutunma olmasa bile kullandığımız ilaçlar adet olmamızı engelliyor benim 2 tup bebek denememde de 3-4 gün sonra olduKızlar benim adet tarihim bu gündü ve dün gece adet belirtilerim gerçekleşti. Hatta adetten önce nezle olurum gece o bile oldu. Kalça kemiğimin ağrısı uyutmadı. Merak ettiğim şey ilaçları kullandığımız için tutmasa bile adet görür müyüm görmez miyim? Ve jelin tortuları pembemsi gelmeye başladı adet mi olacam ki?
Gozlerim doldu, burnum sizladi, yapilan hicbir iyilik boşa gitmeyecek Allah katinda insAllah,aminnnn diyorum kocamanŞu an bahçemde dolaşan kedim doğum yapıyor kızlar.Aldım eve ilk yavruyu çıkaramıyordu ne yapacağımı şaşırdım. karnına masajlar falan sonunda ilk yavru geldi :)
Aklıma hemen Rabbim hepimize nasip et ne olur diye dua etmek geldi. Buradan aldığım bir sevap varsa onun sebebine Allah hepimize nur topu gibi evlat nasip etsin inşallah :)
İnşallah öyledir çok teşekkür ederim cevabınız içinDaha önce gebelik yaşamış biri olarak şunu söyleyeyim adet belirtisi ve gebelik belirtisi aynı hiç korkma tutmuş olsa bile adet olacakmissin gibi hissedersin pembe tortularda yerlesmedendir inşallah
Anladım sağolun cevabınız içinBildiğim kadarıyla tutunma olmasa bile kullandığımız ilaçlar adet olmamızı engelliyor benim 2 tup bebek denememde de 3-4 gün sonra oldu
Durumunuzla ilgili bir fikrim yok,ilk defa tecrube edecegim icin ama tüm gün namazlarimda dualarimda olacaksiniz..İnsallah Rabbim gebelik haberinizi almayi nasip etsin bizlere!İnşallah öyledir çok teşekkür ederim cevabınız için
Çok sağolun allah razı olsun...Durumunuzla ilgili bir fikrim yok,ilk defa tecrube edecegim icin ama tüm gün namazlarimda dualarimda olacaksiniz..İnsallah Rabbim gebelik haberinizi almayi nasip etsin bizlere!
Kızlar benim adet tarihim bu gündü ve dün gece adet belirtilerim gerçekleşti. Hatta adetten önce nezle olurum gece o bile oldu. Kalça kemiğimin ağrısı uyutmadı. Merak ettiğim şey ilaçları kullandığımız için tutmasa bile adet görür müyüm görmez miyim? Ve jelin tortuları pembemsi gelmeye başladı adet mi olacam ki?
Evet konuyu görmüştüm ama benim adet zamanı grip olmam kafamı karıştırdı. Kasık ağrım 3. Günden beri var o yönden korkmadım fakat grip işi değiştirdi. Adet olacağım zaman grip oluyorum.Daha yeni bu konuyu hemsiremle konustugum icin eminim, kullandigin progesteron adet olmani engelleyen faktor, o yuzden adet olmazsin, korkma.
Ben de gectigimiz gun paniklemistim ya ondan mutevellit biliyorum. Kanama pembemsi veya kahverengi ise ve artmiyorsa korkmayiz biz dedi.
Ben de iki uc gundur ayni adet olacakmisim gibi hissediyordum, belim agridi kasiklarim agridi asagiya cekiliyor gibi midem bulandi ishal oldum, bunlar da benim adet belirtilerim. Ama bu sabah gecti hepsi.
Gonlunu ferah tut, insallah bu tutunma belirtisidir.
Bir de kanama şeklinde değildi sadece peynir gibi dökülen jelin rengi bazen bembe bazen sarımsı bir hal aldı. İlginç :)Evet konuyu görmüştüm ama benim adet zamanı grip olmam kafamı karıştırdı. Kasık ağrım 3. Günden beri var o yönden korkmadım fakat grip işi değiştirdi. Adet olacağım zaman grip oluyorum.
Bir de kanama şeklinde değildi sadece peynir gibi dökülen jelin rengi bazen bembe bazen sarımsı bir hal aldı. İlginç :)
Evet o sinir jelden maalesef. Olmaz mı ben de çok heyecanlıyım. İnşallah ikimizin de olumlu sonuçlanır yarın öğrendikten sonra ilk işin buraya yazmak olsun merak edeceğim sizi :) ben hergün yapıyorum test bugün sabah hatta erken gebelik testlerinden yaptım oraya çevirdim buraya çevirdim ikinci çizgiyi göreyim diye yine bir şey göremedim:)O bende gecen transferimde surekli vardi, normal oldugunu dusunuyorum. Crinone kullaniyorsun degil mi?
Ben sirf bu sebeple bu sefer Prolutex igneye gectim. Ayni stimulasyon igneleri gibi gobekten; inanilmaz rahat, ne akintiyla ugrasiyorum ne de baska birseyle.
Heyecan var mi bu arada? Senin test Persembe idi degil mi? Benim yarinsabah ay kalbim gumgum. Bu sefer totem yaptim hic idrardan da bakmadim cok korkuyorum...
Evet Perşembe de benim test günümEvet o sinir jelden maalesef. Olmaz mı ben de çok heyecanlıyım. İnşallah ikimizin de olumlu sonuçlanır yarın öğrendikten sonra ilk işin buraya yazmak olsun merak edeceğim sizi :) ben hergün yapıyorum test bugün sabah hatta erken gebelik testlerinden yaptım oraya çevirdim buraya çevirdim ikinci çizgiyi göreyim diye yine bir şey göremedim:)
Ben de 11 Martta, Bülent Hoca da tedaviye başlayacağım da,sizin daha önce de bi mesajınızı okumuştum bu konuda, ''ubiqunol '' olmasıyla ilgili...Ben Solgar Coenzyme Q-10 kullanıyorum, bu belirttiğiniz formda mıdır?İşte o kötü onları kesmeniz lazım. Sigara spermleri ve yumurtalıkları oksidatif strese sokarak DNA hasarına sebep olabiliyor.Sigara içerken sağlıklı sperm yada yumurta bulunması şansınız düşüyor. Bari C vitamini kullanın şimdiden bir nebze olsun antioksidan olur. Sİz de multivitaminizde yüksek oranda folik asit ve ubiqunol olmasına özen gösterin. Bol şans. Tedavi sürecinde aklınıza takılan şeyler olursa çekinmeden yazın burada herkes size tecrübeleri oranında cevap verecektir.
Hayır değil. Solgarında ubiquinol olarak bir vitamini var ama çok pahalı sanırım 300-350 civarı ama OMEPA Q10 nin içinde var ubiquinol formu. Fiyatı da 120 - 140 civarı .Ben ondan kullanıyorum doktorumun da onayıyla tabi.Ben de 11 Martta, Bülent Hoca da tedaviye başlayacağım da,sizin daha önce de bi mesajınızı okumuştum bu konuda, ''ubiqunol '' olmasıyla ilgili...Ben Solgar Coenzyme Q-10 kullanıyorum, bu belirttiğiniz formda mıdır?
Tamam teşekkür ederim,ben aylardır kullanıyorum,bu farkı hiç bilmiyordum.Bir de antioksidanlarla ilgili bazı mesajlarınız var, sanırım kimya mühendisiniz de,ben diğer takviyelere ek olarak üzüm çekirdeği tablet kullanıyorum,toz halinde kullanımı daha mı etkilidir.Bir yerde okudum da,çok soru sordum kusura bakmayın,ne yazık ki sigara faktörü :)Hayır değil. Solgarında ubiquinol olarak bir vitamini var ama çok pahalı sanırım 300-350 civarı ama OMEPA Q10 nin içinde var ubiquinol formu. Fiyatı da 120 - 140 civarı .Ben ondan kullanıyorum doktorumun da onayıyla tabi.
Estf. bildiğim kadarı ile her zaman yardımcı olurum.Tamam teşekkür ederim,ben aylardır kullanıyorum,bu farkı hiç bilmiyordum.Bir de antioksidanlarla ilgili bazı mesajlarınız var, sanırım kimya mühendisiniz de,ben diğer takviyelere ek olarak üzüm çekirdeği tablet kullanıyorum,toz halinde kullanımı daha mı etkilidir.Bir yerde okudum da,çok soru sordum kusura bakmayın,ne yazık ki sigara faktörü :)
Çok teşekkürler.Çok uzun süredir Q-10 ve Biosteron kullanıyorum,2 ay önce de Gonamax ekledi doktorum.Ama sigara konusunda hep bi rahatsızlık ve ayrıca onun için bi antioksidan kullanma isteğim var hep.Sanırım kendimi rahatlatmak için bi kaçış gibi bu..Estf. bildiğim kadarı ile her zaman yardımcı olurum.
Sigara dumanı ile salgılanan ;
Superoksit anyonu (O2-.),Hidrojen peroksit (H2O2),Hidroksil radikali (OH.),Hipoklorasid (HOCI.),Monokloramin (NH2CI),Taurin monokloramin (TauNcl),Nitrojen dioksit (NO2.),Semikinon radikali (HQ),Peroksil radikali (ROO.) gibi oksidan moleküller endoteli ve epitel hücrelerinde hasar yaratırlar.Hasar hücre membranını, hücre içi protein yapısını, DNA yapısını etkiler.
Ayrıca sigaranın kendisi toksik bir maddedir örneği azotdioksit gazı (NO2)2 ve Toksin bir serbest radikale metabolize olur. antioksidan maddeleri öldürür.Vit C ve Vit E, beta-karoten ve SOD düzeylerinin azaltır.Bu sebeple almanız gereken en önemli antioksidanlar bunlardır. Q10 ubiquinolin de son dönemlerde antioksidan etkisi olduğuna dair ciddi araştırmalar ve açıklamalar vardır. Aynı zamanda hücre mitekondirisini besleyen etkiye sahiptir. C vitamini için kadınlarda günde 2 kez 250 + 250=500 mg erkeklerde 500+500=1000 mg iyidir. Ama en güzeli sigarayı bırakıp da bunu uygulamaktır.Yoksa sadece bunu dengelemeye çalışmış olursunuz. Ve maalesef bunu bile bile bende hala sigarayı bırakmayı başaramadım((
Astaksantin C vitamininde kat kat daha güçlü bir antioksidan olarak tanımlanır. Özellikle sigara içenlerde C vitamininden daha hızlı ve çok daha güçlü işlev gördüğü yönünde çalışmalar vardır. Ama doktora danışmadan alınmasını önermiyorum.Dediğim gibi metabolizmadaki etkilerini tam olarak bilmiyorum. Diğerlerinin en azından zararı olmadığını biliyoruz.
Ben üzüm çekirdeği vs.. gibi şeyler inanmıyorum açıkçası. bazı şeylere yardımı olabilir ama güçlü bir antioksidan olabileceğini düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?