Estf. bildiğim kadarı ile her zaman yardımcı olurum.
Sigara dumanı ile salgılanan ;
Superoksit anyonu (O2-.),Hidrojen peroksit (H2O2),Hidroksil radikali (OH.),Hipoklorasid (HOCI.),Monokloramin (NH2CI),Taurin monokloramin (TauNcl),Nitrojen dioksit (NO2.),Semikinon radikali (HQ),Peroksil radikali (ROO.) gibi oksidan moleküller endoteli ve epitel hücrelerinde hasar yaratırlar.Hasar hücre membranını, hücre içi protein yapısını, DNA yapısını etkiler.
Ayrıca sigaranın kendisi toksik bir maddedir örneği azotdioksit gazı (NO2)2 ve Toksin bir serbest radikale metabolize olur. antioksidan maddeleri öldürür.Vit C ve Vit E, beta-karoten ve SOD düzeylerinin azaltır.Bu sebeple almanız gereken en önemli antioksidanlar bunlardır. Q10 ubiquinolin de son dönemlerde antioksidan etkisi olduğuna dair ciddi araştırmalar ve açıklamalar vardır. Aynı zamanda hücre mitekondirisini besleyen etkiye sahiptir. C vitamini için kadınlarda günde 2 kez 250 + 250=500 mg erkeklerde 500+500=1000 mg iyidir. Ama en güzeli sigarayı bırakıp da bunu uygulamaktır.Yoksa sadece bunu dengelemeye çalışmış olursunuz. Ve maalesef bunu bile bile bende hala sigarayı bırakmayı başaramadım
((
Astaksantin C vitamininde kat kat daha güçlü bir antioksidan olarak tanımlanır. Özellikle sigara içenlerde C vitamininden daha hızlı ve çok daha güçlü işlev gördüğü yönünde çalışmalar vardır. Ama doktora danışmadan alınmasını önermiyorum.Dediğim gibi metabolizmadaki etkilerini tam olarak bilmiyorum. Diğerlerinin en azından zararı olmadığını biliyoruz.
Ben üzüm çekirdeği vs.. gibi şeyler inanmıyorum açıkçası. bazı şeylere yardımı olabilir ama güçlü bir antioksidan olabileceğini düşünmüyorum.