Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben vitamin desteginin disinda beslenmeye de cok inaniyorum,seker ve karbonhidrati 6 ay hayatimdan cikarmistim tedavi doneminde yumurta kalitesini etkiledigi doktorlar tarafindan da söyleniyor,artik fertilite diyeti diye bisey var gerckten,kilo fazlasinin olmamasi vucutta yaglanma oranlari hepsi direk degilse bile dolayli yollardan etkiliyordur,ama karamsar olma umudunu yitirme allah var gam yok,en iyisini en dogru zamani o bilir arkadasiim,inancini kaybetme ve pes etme,guzel hbrlerini okumak dilegiyle...
Merhaba bende karbonhidratı baya azalttım ama kesemedim henüz şeker azğıma sürmüyorum 2 kündür kahve çay hepsini bıraktım 4-5 kilo fazlam var o önemli değilde yumurtalar için yapıyorum , şimdilik elimde folibol var onu kullanıyorum ama akşama eczaneye gidip bazı takviyeler alacam , baktım evde bal çörekotu tarçın onlarda varmış onlarıda kullanyorum ceviz kuru incir ve yumurta balık tüketimini özellikle öneriyorlar. Bakalım ne değişecek .

Amin burda bu zorlukları yasayan herkesin başına olsun bende bi kardeşi olsun istiyorum ama tüp yapacak imkanım kalmadı artık nasip vitaminlerle takvilerle kendimş iyimeştirmeye calışıyorum ama dopumda dr um dedi ciddi azalma varmış rezervde malesef
İnşallah sen de en kısa süre de 2. bebişine kavuşursun, dr ların söylediklerine bakma onlara göre 40 yaşında anne olmak çok anlamsız bize moral vermek gibi bi düşünceleri yok nasıl olsa bir sürü hastaları var, eskisi gibi değil merkezler genç hasta dolu, o yüzden bizler kendi çabalarımızla başarıcaz başka yolu yok.

Merhaba, doğal yolla hamile kaldım. Yaşım 43. Hsg ikiye katlamadı. Doktor dış gebelikten şüpheleniyordu. Yapılan ultrason muayenesinde herşey olması gerektiği gibi çıktı. Bebek bir kaç hafta normal büyüdü. Doktor 6 haftalık hamilesin dedi. Kalp atışını vajinal muayenede duydum dedi. Birkaç gün sonra ultrasonda duymuyorum dedi. Kese büyümemiş dedi. Kafamız karıştı bizim de. Perinatolojiye yönlendirdi. Adet düzensizliğim 40 günü rahat buluyor. Bunu söylüyorum. Ama hep en son adet tarihime göre işlem yapıyorlar. Bu düzensizlikte ne zaman hamile kaldığımı da bilmiyorum . Ne olacak bu işin sonu ben de merak ediyorum. Bu durumu yaşayan varsa , yazarsa sevinirim.

Merhaba, doğal yolla hamile kaldım. Yaşım 43. Hsg ikiye katlamadı. Doktor dış gebelikten şüpheleniyordu. Yapılan ultrason muayenesinde herşey olması gerektiği gibi çıktı. Bebek bir kaç hafta normal büyüdü. Doktor 6 haftalık hamilesin dedi. Kalp atışını vajinal muayenede duydum dedi. Birkaç gün sonra ultrasonda duymuyorum dedi. Kese büyümemiş dedi. Kafamız karıştı bizim de. Perinatolojiye yönlendirdi. Adet düzensizliğim 40 günü rahat buluyor. Bunu söylüyorum. Ama hep en son adet tarihime göre işlem yapıyorlar. Bu düzensizlikte ne zaman hamile kaldığımı da bilmiyorum . Ne olacak bu işin sonu ben de merak ediyorum. Bu durumu yaşayan varsa , yazarsa sevinirim.
Hayırlısı olsun ne güzel burda hamile arkadaşlarımızı görmek, benzer durumu ben yaşadım ancak ben keseyi çok geç gördüm nerdeyse dış gebelik için kullanılan kemoterapi iğnesi yapacaktım son anda minicik bir kese göründü ama tabi ilerlemedi, sen kalp atışını bile görmüşsün inşallah sağlıkla devam eder, benim sana tek Önerim var progesteronuna baktır, belki baktırmışsındır bilmiyorum ama bu dönemde progwsteron değeri önemli keseyi besleyen büyüten o, inşallah güzel haberlerle gelirsin arkadaşım

Hayırlısı olsun ne güzel burda hamile arkadaşlarımızı görmek, benzer durumu ben yaşadım ancak ben keseyi çok geç gördüm nerdeyse dış gebelik için kullanılan kemoterapi iğnesi yapacaktım son anda minicik bir kese göründü ama tabi ilerlemedi, sen kalp atışını bile görmüşsün inşallah sağlıkla devam eder, benim sana tek Önerim var progesteronuna baktır, belki baktırmışsındır bilmiyorum ama bu dönemde progwsteron değeri önemli keseyi besleyen büyüten o, inşallah güzel haberlerle gelirsin arkadaşım
Progeston değerime bakılmadı sanırım. Kan sulandırıcı iğne verdi doktor. Ayrıca Crinone jel verdi. Düşük olmasın diye. Kalp atışını dr duydum dedi. Sonra ultrasonda duyulmuyor dedi. Başka dr gittim kalp atışı henüz yok dedi. Benim kalbimi mi duydu acaba diyorum şimdi de.

Progeston değerime bakılmadı sanırım. Kan sulandırıcı iğne verdi doktor. Ayrıca Crinone jel verdi. Düşük olmasın diye. Kalp atışını dr duydum dedi. Sonra ultrasonda duyulmuyor dedi. Başka dr gittim kalp atışı henüz yok dedi. Benim kalbimi mi duydu acaba diyorum şimdi de.
İmkanın varsa progesteronuna baktır bence düşük ise ilaç kullanırsın ilk haftalarda progesteronuna önemi çok büyük,aslında doktorun hemen vermesi gerekirdi ama bi bildiği vardır, dediğin gibi kalp atışı da bazen anne kalp atışı ile karışıyormuş, dilerim senin için her şey çok güzel devam eder.

Benim de adet düzensizliği vardı Canım hafta hafta kontrol oldu 6 hafta 1 günken kalp atışı çok iyi duyuldu ama bir hafta sonra kontrolde 6 hafta 3 gün çıktı ve kalp atışı çok yavaşlamıştı doktor haftada bir çağırıp bebek haftada ne kadar büyümüş diye bakıp ona göre karar veriyor

biz de baktırmıştık, sınırın altında çıkmasına rağmen eşime takviye kullandırdım ben. Bir de aprem seçimini son 3 tüp bebekte spermchip ile yaptırdım. Güvenç hoca bana bıraktı bunu. Bilginiz olsun
MAalesef benim eşimde hem sayı az hem de morfoloji sıfır dahası spermlerde genelde baş anomalsi var.bu yüzden chip yöntemi çok etkili olur mu emin değilim. Araştırmalarıma göre morfoloji 0 olunca bu spermin kendi kendine yumuraya giremeyeceği anlamına geliyor. Baş bölgesi ise dna nın bulunduğu bölgeymiş sanırım. Bu yüzden çok dikkatli seçim yapılması gerekiyor. Bu durum eşimde sonradan oluşan bir durum ve sebebi bulunamıyor maalesef. Varikosel yada prostatta sorun yok hormonlar ve genetik normal. Bir şekilde sonradan spermlerde bir sorun oluşuyor ama neden bilinmiyor.Bir bu kaldı baktırmadığımız sanırım.Onada baktıracağız. Cuma günü zaten Güvenç beye de gideceğim kürtajın üzerinden 40 gün geçmesine rağmen adet göremedim.Tekrar detaylıca konuşacağız herşeyi. İnşallah hayırlısı olur hem benim hemde isteyen herkes için

MAalesef benim eşimde hem sayı az hem de morfoloji sıfır dahası spermlerde genelde baş anomalsi var.bu yüzden chip yöntemi çok etkili olur mu emin değilim. Araştırmalarıma göre morfoloji 0 olunca bu spermin kendi kendine yumuraya giremeyeceği anlamına geliyor. Baş bölgesi ise dna nın bulunduğu bölgeymiş sanırım. Bu yüzden çok dikkatli seçim yapılması gerekiyor. Bu durum eşimde sonradan oluşan bir durum ve sebebi bulunamıyor maalesef. Varikosel yada prostatta sorun yok hormonlar ve genetik normal. Bir şekilde sonradan spermlerde bir sorun oluşuyor ama neden bilinmiyor.Bir bu kaldı baktırmadığımız sanırım.Onada baktıracağız. Cuma günü zaten Güvenç beye de gideceğim kürtajın üzerinden 40 gün geçmesine rağmen adet göremedim.Tekrar detaylıca konuşacağız herşeyi. İnşallah hayırlısı olur hem benim hemde isteyen herkes için

Spermchip nedir? Ilk defa duyuyorum da...

eşinizle aynı sorun benim eşimde var, benim eşimde sayı çok az, morfolojisi 0 ve baş anomalisi vardı. bilemiyorum spemchip işe yaradı mı, ama ben artık 7. denememde risk almak istemedim. toplam 8 deneme yaptım, 6 transfer, 2 iptal. ne imkan avrsa kullanmak istedim. eşimdeki sorunlar takviye ile gitmezse bari sperm seçimi daha iyi yapılsın diye sperm chip kullanıldı. ilk defa 4 tane 5. gün embriyom oldu 7 yumurtadan, belki de bahçecinin laboratuvar başarısıdır. ben de neyin etkili olduğunu bilmiyorum. ama sizinle paylaşmak istedim. aklınızda bulunsun.

eşinizle aynı sorun benim eşimde var, benim eşimde sayı çok az, morfolojisi 0 ve baş anomalisi vardı. bilemiyorum spemchip işe yaradı mı, ama ben artık 7. denememde risk almak istemedim. toplam 8 deneme yaptım, 6 transfer, 2 iptal. ne imkan avrsa kullanmak istedim. eşimdeki sorunlar takviye ile gitmezse bari sperm seçimi daha iyi yapılsın diye sperm chip kullanıldı. ilk defa 4 tane 5. gün embriyom oldu 7 yumurtadan, belki de bahçecinin laboratuvar başarısıdır. ben de neyin etkili olduğunu bilmiyorum. ama sizinle paylaşmak istedim. aklınızda bulunsun.
Benim eşimde de evre iki varikosel var ama normal yolla gebe kaldım iki kere acaba bu embriyo kalitesini etkiliyor mu tüp bebek de eşime ilaç önermediler iyi spermi seçeriz diye normal yolla gebelikte acaba sağlıklı sperm mi dölleyeöedi yumurtayı aklıma takıldı hep kalitesiz yumurta diye düşündüm

Çok teşekkür ederim bu bilgi için .Bunu mutlaka araştırıp Güvenç Beye danışacağım bende. Bu arada doğumunuza az kalmış sanırım Allah sağlıkla sıhatle kavuştursun inşallah

Benim eşimde de evre iki varikosel var ama normal yolla gebe kaldım iki kere acaba bu embriyo kalitesini etkiliyor mu tüp bebek de eşime ilaç önermediler iyi spermi seçeriz diye normal yolla gebelikte acaba sağlıklı sperm mi dölleyeöedi yumurtayı aklıma takıldı hep kalitesiz yumurta diye düşündüm
Varikosel bizde yoktu. Bize de o şekilde dediler. Sağlıklı sperm seçiyoruz dediler ama işte ben elimden gelwni yapayım bütün eksileri bertaraf etmeye çalışyımm dedim kendimce

Ben 41 yasindayim, havuz yapiyoruz. Evet sayim iyi, ama kaliteleri maalesef iyi degil. 4 seferde 3. Gune sanirim 40 civari embryom gelisti, 5. Gune 20 kaldi. Guya bunlarin da cogu iyi kalite dis gorunusune gore, ama mesela saglikli gelenlerden biri 5BC, yani hic belli olmuyor dis gorunusten.
Bende 41 yaşındayım ama hiç o kadar yumurtam olmadı 2 kere tupbebek denedik birinde 8 ikincide az ilaç kullanarak 4 yumurta elde ettik tebrikler

Arkadaşlar bişey sorucam ben genelde 28 günde olurdum, ovülasyonla takip yaptım 14. gün çok çok koyu değil ama belirgin koyuluk olmuştu 21. gün pregesteron testi yaptırdım hastaneden hastaneye değişiyormu bu şaşırdım yani, hatta silikleşti ertesi gün o koyuluk..
mübarek bir sınır aralığıda yokki ordan fikir edineyim

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım . öncelikle hamile olan arkadaşları tebrik ediyorum. Benim gibi çabalayan arkadaşlarında 2019 yılı bizim yılımız olsun diyorum. 41 yaşındayım 2 kez tupbebek denememiz var eşimde ve bende görünen bir sorun yok tekrar denemek istiyorum ama doğru yerde olduğumdan emin olmak istiyorum izmir de yaşıyorum İstanbula gitmek daha mı iyi olur

malesef olmamış yumurtlama.. doktorla görüştüm incir havuç kürü yapıyordum bu ay 21 gün devam , 7 gün ara verip tekrar 21 gün devam edilecekti, ben ilk 21i bitirmek üzereydim

Back