Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba, amh un 2 sene önce 1,06 çıktı fsh ım 9 u hiç geçmedi 2 yıl öncede reglinin 2. Günü 5 yumurta görünüyordu şimdi de 4-5 tüp bebek dışında 3 kez hamile kaldım 3 ü de düştü, tüm bebekte maalesef 5. Gün embriyosu oluşturamıyoruz bu da yumurtamın kalitesizliğini gösteriyor, düşüklerde bundan kaynaklanmıştır diyorum, o yüzden 5. Gün embriyosu ngs sen sağlam embriyo gelmezse aynı acıları yaşamak istemiyorum, her düşük 4 ay kayıp yaşattı artı üzüntüsü tarifsiz
Yani iki yılda yumurtada düşüş yaşamamışsınız bu çok güzel. Benim 6 ayda inanılmaz geriledi. Ben de maddi anlamda inanılmaz yıprandım yazı beklemek istiyorum ama drlar gözümü korkutuyor

Çok sağolun açıklamanız için 20 embriyo çok iyi yaşınuz kaç kaç kere opu oldu

Ben 41 yasindayim, havuz yapiyoruz. Evet sayim iyi, ama kaliteleri maalesef iyi degil. 4 seferde 3. Gune sanirim 40 civari embryom gelisti, 5. Gune 20 kaldi. Guya bunlarin da cogu iyi kalite dis gorunusune gore, ama mesela saglikli gelenlerden biri 5BC, yani hic belli olmuyor dis gorunusten.

Ben 41 yasindayim, havuz yapiyoruz. Evet sayim iyi, ama kaliteleri maalesef iyi degil. 4 seferde 3. Gune sanirim 40 civari embryom gelisti, 5. Gune 20 kaldi. Guya bunlarin da cogu iyi kalite dis gorunusune gore, ama mesela saglikli gelenlerden biri 5BC, yani hic belli olmuyor dis gorunusten.
Normal yolla gebeliğiniz oldu mu bu yolu denmeniz iyi olmuş tutunup kürtaj olma ihtimali oluyor

Normal yolla gebeliğiniz oldu mu bu yolu denmeniz iyi olmuş tutunup kürtaj olma ihtimali oluyor

Yok biz zaten 39 yasimda karar verdik cocuk yapmaya. Insan bilemiyor isin icine girmeden, etrafta goruyoruz hep 40 kusur yasinda doguran insanlari; biz de olur hemen sandik. Maalesef oyle olmadi.
Benim hic normal gebeligim yok. Ilk transferim kimyasal oldu, ikincisi birinci semestir sonunda sessiz dusuk oldu, olu dogum+kurtaj. Dusuge de genetik yaptirdik down sendromubciktilar. Cok zordu kimseler yasamasin. Zaten bundan sonra dedik NGS yapalim diye, iyi de etmisiz; cunku cogunda kromozom bozuklugu cikiyor.
Ben aslinda cok dogalci bir kafadaydim, bana ikinci gundebfalan transfer yapsin diye tutturuyordum doktora ilk baslarda; ama fikrim son yasadiklarimdan sonra tamamne degisti; asla istemem ayni seylerinyasamak insallah.

Yok biz zaten 39 yasimda karar verdik cocuk yapmaya. Insan bilemiyor isin icine girmeden, etrafta goruyoruz hep 40 kusur yasinda doguran insanlari; biz de olur hemen sandik. Maalesef oyle olmadi.
Benim hic normal gebeligim yok. Ilk transferim kimyasal oldu, ikincisi birinci semestir sonunda sessiz dusuk oldu, olu dogum+kurtaj. Dusuge de genetik yaptirdik down sendromubciktilar. Cok zordu kimseler yasamasin. Zaten bundan sonra dedik NGS yapalim diye, iyi de etmisiz; cunku cogunda kromozom bozuklugu cikiyor.
Ben aslinda cok dogalci bir kafadaydim, bana ikinci gundebfalan transfer yapsin diye tutturuyordum doktora ilk baslarda; ama fikrim son yasadiklarimdan sonra tamamne degisti; asla istemem ayni seylerinyasamak insallah.
Çok üzüldüm ben 8 haftalık kürtajda bile çok üzüldüm Ama geçiyor zamanla Allah bir daha yaşatmasın

Mucize gibi ☺️ Uzun omurler saglikla insallah.
Boyle guzel haberleri gorunce biraz olsun umitleniyorum. Ilk denemeniz miydi?
Ben tam 1 yıl denedim 1 Nisan 2016 da ilk tedavim iptal olmuştu yumurta olmadıgı için 1 Nisan 2017 de bebeğimin kalp atışını duydum bu zaman içinde 3 opu 2 transfer oldu

Yani iki yılda yumurtada düşüş yaşamamışsınız bu çok güzel. Benim 6 ayda inanılmaz geriledi. Ben de maddi anlamda inanılmaz yıprandım yazı beklemek istiyorum ama drlar gözümü korkutuyor
Sayı düşmedi ama opu günü dolu yumurta 1-2 oluyor belki 2 sene önce tedavi olsaydım hepsi dolu olabilirdi, ama yaşadığım hamilelikler hem psikolojimi bozdu hem de zamanımı aldı maalesef, sayıya takılma yeterki yumurta kaliteli, sağlam kromozomlu olsun 1 olsun yeter diyorum ama hala o sağlamı bulamadım, Ümit’lerim her geçen gün tükeniyor.

Maşallah farklı bir ırktan olsa gerek daha 40 ı görmeden tükendik biz :işsiz:
Hem de nasıl canım benim yine neden var çikolata kisti onlar bitirmiş rezervi o da ayrı konu ağrıları şişknliği o kadar zor bi hastalık kı düşmanıma vermesin

52 yaşında maşallah biz daha 40 yaşında bitik durumdayız, bu arada arkadaşlar sizinle birşey paylaşmak istiyorum bu sorun sanırım Türkiye’de çok fazla yurt dışındaki forumları okuyorum 40-41-42 yaşında tüp benek tedavisi görenlerin en az 10 yumurtası var, güya ülke olarak biz sağlıklı beslendiğimizi düşünüyoruz, yurtdışında hazır yemek yediklerini biliyoruz ama bu işte bir sorun var kk daki bir çok konuya baktım bizde 26-27 yaşında bile ortalama yumurta sayısı 10 bile değil bu nasıl oluyor şaşırıyorum.

Back