Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Tanrim, ne buyuk talihsizlik. Cok uzuldum. Insallah bir dahakine olacak insallah!
Bu DNA hasarini birmac yerde duydum; ancak hic bahsetmediler merkezde dediginiz gibi. Esim desiginiz givi sigara kullaniyor, ben de kisa araliklarla bir birakiyprum bir dayanamiyorum ancak cok azalttim iki senedir. Esimin yasinda 48, obyuzden direk ICSI yaptilar. Lakin bu testten bahsetmediler dedigim givi.
Nasil yaptiriliyor bu test acaba?
Domtorlara da hersey soylenmiyor, hemen kiziveriyorlar akademik bilgilerine saygisizlik addedip...
Biz 2 hafta önce verdik DNA hasar testini canım,normal sperm testi gibi,bir fark yok,devlette yapılmıyor diye duydum,çok araştırmadım ama yanlış yönlendirmeyim, Ankara da özel laboratuvar da yaptrdık, spermiyografi,morfoloji ve DNA hasar testi toplam 540,00 tl civariydı,tek başına dna hasar testi de yanlış hatırlamıyorsam 250-300 arasıydı,sonuçlar 3 haftada çıkıyor

malesef olmamış yumurtlama.. doktorla görüştüm incir havuç kürü yapıyordum bu ay 21 gün devam , 7 gün ara verip tekrar 21 gün devam edilecekti, ben ilk 21i bitirmek üzereydim
Merhaba yumurta takibi mi yaptırdınız, yoksa sadece progesterona bakarak mı yumurtlama olmamış dedi doktorunuz, yumurta sorununuz yoksa incir kürü kist yapabiliyor yani büyüyen yumurta çatlamıyor ve kist oluyor, imkanınız varsa Regl olduğunuzda 2. Gün muayene olup kontrol ettirin isterseniz.

takip yaptırmadım, ovülasyon testiyle takip yapıyordum daha bu ay incir havuç kürüne başlamıştım 19. günümdeydim 21 de bırakıp 7 gün ara ile tekrar devam edicektim. sadece pregesteron baktırdım. sorunum yoktu bende şaşırdım

takip yaptırmadım, ovülasyon testiyle takip yapıyordum daha bu ay incir havuç kürüne başlamıştım 19. günümdeydim 21 de bırakıp 7 gün ara ile tekrar devam edicektim. sadece pregesteron baktırdım. sorunum yoktu bende şaşırdım
Ben düşük yaptığım aydan sonraki ay ovülasyon kiti ile takip yapmıştım 2 çizgi oldu ama normalde kıpkırmızı olurdu koyulaştı fakat kıpkırmızı olmadı şüphelenip regli olduğumda kontrole gittim yumurtam büyümüş fakat çatlamayıp kist olmuş, düşük sonrası olabiliyormuş ilaç kullanmadım 2 ay da geçti,sizin yazınızı okuyunca aklıma geldi, incir kürününde kistyapabildiğini çok okudum her türlü kürü yaptım fakat incir kürüne bu nedenle cesaret edememiştim.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım . öncelikle hamile olan arkadaşları tebrik ediyorum. Benim gibi çabalayan arkadaşlarında 2019 yılı bizim yılımız olsun diyorum. 41 yaşındayım 2 kez tupbebek denememiz var eşimde ve bende görünen bir sorun yok tekrar denemek istiyorum ama doğru yerde olduğumdan emin olmak istiyorum izmir de yaşıyorum İstanbula gitmek daha mı iyi olur

Açıkçası bu konuda İstanbul da gerçekten iyi merkezler var. Ama ben İzmir'i bilemiyorum. Ancak ne olursa olsun seçeceğiniz merkezin laboratuvarı ve ekibi çok ama çok önemli .Buna mutlaka çok dikkat edin. Ardından doktorunuza güvenebilmeniz çok önemli. Bazı doktorlar maalesef herşeyi çok toz pembe gösteriyor sizi hasta değil müşteri gibi görüyor. Unutmayın ışığın çok olduğu yerde gölge de çoktur.

Bunun dışında eğer seçiminizi İstanbul'dan yana kullanacak olursanız sırasıyla benim önerebileceklerim;

1- Bahçeci Fulya - Dr Güvenç Karlıkaya ( Kendi tecrübelerime göre muhteşem+ Laboratuvar ve ekibi en iyilerden laboratuvarın directorü Necati Fındıklı bayağı tecrübeli ve başarılı + Bahçeci klinikleri dünyanın en iyi 3 kliniğinden biri seçilmişve Oxford üniyle iş birliği içindeler)
2- Bahçeci Umut - Dr. Cem Çelik (Kuzenimin tecrübelerine göre + laboratuvar ve ekibi muhteşem )
3- Memorial Hospital - Semra Kahraman ( Araştırma ve duyumlarıma göre çok iyi bir doktor + laboratuvarın çok iyi olduğu söyleniyor ama ben gittiğim de tavırları hiç hoşuma gitmedi kendimi yolunacak bir kaz gibi hissettim ve empati yoksunu başka bir doktora denk geldim ve sevemedim güvenemedim ancak inkar edemem başarılı bir merkez olarak görülüyor)
4- Acıbadem Maslak Hastanesi - Bülent Traş ( Duyumlarıma göre iyi doktorlardan biri ancak Acıbadem hastanelerinin laboratuvarlarının çok sıkıntılı olduğu söyleniyor doğruluk derecesini bilemiyorum. )

Son düzenleme:
Bağışıklık aşısı nedir ? Tahlilleri ve buna benzer aşıları falan doktorlar niye en başta istemiyorlar? Rahim filmi çektireyim mi diye sormasam hiç bir şey diyeceği yoktu doktorun. Zaten niye tutmadığı ile ilgili bilgi de vermiyorlar. Neden hepsi böyle ?
Neymiş bağışıklık aşısı arkadaşım öğrenebildin mi

Bende 41 yaşındayım ama hiç o kadar yumurtam olmadı 2 kere tupbebek denedik birinde 8 ikincide az ilaç kullanarak 4 yumurta elde ettik tebrikler

Benimki de toplamda dort seferde toplanan sayi zaten, tek seferde degil. Sizin sayinizla asagi yukari ayni. Zaten sayida da cok muhim degil gordugunuz gibi, o kadar yumurtadan kala kala iki tane kaldi. Insallah guze sonuclar aliriz hepimiz. Siz ne asamadasiniz?

Merhaba, doğal yolla hamile kaldım. Yaşım 43. Hsg ikiye katlamadı. Doktor dış gebelikten şüpheleniyordu. Yapılan ultrason muayenesinde herşey olması gerektiği gibi çıktı. Bebek bir kaç hafta normal büyüdü. Doktor 6 haftalık hamilesin dedi. Kalp atışını vajinal muayenede duydum dedi. Birkaç gün sonra ultrasonda duymuyorum dedi. Kese büyümemiş dedi. Kafamız karıştı bizim de. Perinatolojiye yönlendirdi. Adet düzensizliğim 40 günü rahat buluyor. Bunu söylüyorum. Ama hep en son adet tarihime göre işlem yapıyorlar. Bu düzensizlikte ne zaman hamile kaldığımı da bilmiyorum . Ne olacak bu işin sonu ben de merak ediyorum. Bu durumu yaşayan varsa , yazarsa sevinirim.
benimde betam düzensiz arttı,o zaman çok araştırmıştım,çok doktora sordum,illa iki kat diye bir şey yok dediler,hatta bir riskli gebelik uzmanı benim betam 2 kattan fazla artığında çok sevindiğimi söylediğimde neden seviniyorsun o da ii değil dedi,bizim için %65-%70 yeterli dedi,yani bana o zaman doktorum istediğimiz bir durum değil düzensiz artış ama böyle doğuran insanlarda var dedi,bende kendi durumumda çok araştırdım evet çok var düzensiz artışla sağlıklı gebelik yaşayan,bana da biri boş gebelik dedi,biri bebek var dedi,bebek var diyene başka doktora göründüm boş gebelik diyorlar dedim,kör mü bebek burada dedi,boş gebelik diyene hocam başka doktor bebeği görüyor dedim,neyi görüyorlar merak ediyorum dedi,amannn Allah iyilerle karşılaştırsın canım,kısmet,Allah yardımcın olsun ,umarım sağlıkla devam eder

malesef olmamış yumurtlama.. doktorla görüştüm incir havuç kürü yapıyordum bu ay 21 gün devam , 7 gün ara verip tekrar 21 gün devam edilecekti, ben ilk 21i bitirmek üzereydim
Hemen olmuyor zatsn. Bir iki ay sonraya bakın. Ben de yaptım. İlk ay tek yumurta, ikinci ay iki yumurta , üçüncü ay gebelik

Hemen olmuyor zatsn. Bir iki ay sonraya bakın. Ben de yaptım. İlk ay tek yumurta, ikinci ay iki yumurta , üçüncü ay gebelik
ilk 21gün ve 7 gün ara , sonra 21 gün yapınca iki ay olmuyormu saraçoğlu yotube videosundan izledim siz nasıl yapıyorsunuz

Açıkçası bu konuda İstanbul da gerçekten iyi merkezler var. Ama ben İzmir'i bilemiyorum. Ancak ne olursa olsun seçeceğiniz merkezin laboratuvarı ve ekibi çok ama çok önemli .Buna mutlaka çok dikkat edin. Ardından doktorunuza güvenebilmeniz çok önemli. Bazı doktorlar maalesef herşeyi çok toz pembe gösteriyor sizi hasta değil müşteri gibi görüyor. Unutmayın ışığın çok olduğu yerde gölge de çoktur.

Bunun dışında eğer seçiminizi İstanbul'dan yana kullanacak olursanız sırasıyla benim önerebileceklerim;

1- Bahçeci Fulya - Dr Güvenç Karlıkaya ( Kendi tecrübelerime göre muhteşem+ Laboratuvar ve ekibi en iyilerden laboratuvarın directorü Necati Fındıklı bayağı tecrübeli ve başarılı + Bahçeci klinikleri dünyanın en iyi 3 kliniğinden biri seçilmişve Oxford üniyle iş birliği içindeler)
2- Bahçeci Umut - Dr. Cem Çelik (Kuzenimin tecrübelerine göre + laboratuvar ve ekibi muhteşem )
3- Memorial Hospital - Semra Kahraman ( Araştırma ve duyumlarıma göre çok iyi bir doktor + laboratuvarın çok iyi olduğu söyleniyor ama ben gittiğim de tavırları hiç hoşuma gitmedi kendimi yolunacak bir kaz gibi hissettim ve empati yoksunu başka bir doktora denk geldim ve sevemedim güvenemedim ancak inkar edemem başarılı bir merkez olarak görülüyor)
4- Acıbadem Maslak Hastanesi - Bülent Traş ( Duyumlarıma göre iyi doktorlardan biri ancak Acıbadem hastanelerinin laboratuvarlarının çok sıkıntılı olduğu söyleniyor doğruluk derecesini bilemiyorum. )
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap yazdığınız için arastiracagim

Arkadaslar merhaba,
Kismetse Subat sonuna dogru transferim olacak. Bugun rahim hazirligina basladik.
Sizin doktorlarinizdan ya da cevrenizden tecrube ettiginiz rahim kalinlastirmaya yardimci tavsiyeler var mi acaba?
Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.
Simdiden tesekkurler.

Benimki de toplamda dort seferde toplanan sayi zaten, tek seferde degil. Sizin sayinizla asagi yukari ayni. Zaten sayida da cok muhim degil gordugunuz gibi, o kadar yumurtadan kala kala iki tane kaldi. Insallah guze sonuclar aliriz hepimiz. Siz ne asamadasiniz?
2.negatif sonucu bugün aldım o nedenle şu anda üzgün durumdayım.

Arkadaslar merhaba,
Kismetse Subat sonuna dogru transferim olacak. Bugun rahim hazirligina basladik.
Sizin doktorlarinizdan ya da cevrenizden tecrube ettiginiz rahim kalinlastirmaya yardimci tavsiyeler var mi acaba?
Simdiden tesekkurler.
Narı hep derlerdi ben geçen ay bir deneyeyim dedim ve doktor rahmin mükemmel durumda demişti

Arkadaslar merhaba,
Simdiden tesekkurler.
Aslan pençesi , nar

Back