- 4 Şubat 2019
- 811
- 1.941
- 63
- 47
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #64.021
Bunlar vitamin olduğu için Bilgi amaçlı paylaşılıyor anladığım kadarıyla, satışı yasak diye biliyorum.
S sucklingpigs Elbette yardımcı olur hem bana hem de burayı okuyan herkese çok teşekkür ederim. Uubiquionol ü çok kez kullandım fakat günlük 100 mg fakat bu yeterli değilmiş coq10 i bile günlük 100 mg öneriyorlar, yurt dışı forumları inceledim ,coq10 i günlük 600 mg ubiquinol formu ise günlük 200 mg kullanıldığını aralık ayında öğrendim ve aralık ayında öyle kullanmıştım, fakat sizin kullandığınız 400 mg mış, Onuda az kullanmışım sanırım Türkiye’deki bu ürünler genellikle 100mg 30 tablet ve fiyatları kutusu 200tl civarı aylık maliyeti 1000 tl ye geliyor ama eğer böyle kullanmam gerekiyorsa alıcam başka çarem yok.
Bilgi için çok teşekkürler umarım faydasını görürüm.Tamam o zaman.
Ben bu markayi kullaniyorum.
http://www.nutrogenics.eu/asite/toppage.php?meth=gt&p=0,1,1,1,0,1&getlang=en&pl=15&getwhs=en
WHC diye bir marka. Omega3 dunyadaki en iyi kalite ve saf olanindan. Icindeki DHA ve EPA miktari com onemli, D vitaminli olan versiyonunu aliyorum. Adi UnoCardio 1000+Vitamin D 1000. Gunde uc tane aliyorum. Bende D vitamini eksikligi de var o da cok onemli hamile kalabilmek icin. Bir de K vitamini aliyorum yaninda. D vitaminini emilmini artiriyor.
Yine bu markadan COQ10 ubiquinol 100 mg olandan gunde 4 tane aliyorum her gun sabah aksam.
Ayrica ari sutu aliyorum yine yurtdisinda ‘royal jelly’ diye geciyor. Ama Turkiye’de de var sanirim iyi markalar.
Folik asit de dedigim gibi aktive olmus formu var ‘Quatrofolic’ diye geciyor, onu bulabilirseniz alin. Bende bir gen mutasyon sorunuu var (tup bebege kotu bir etkisi yok ancak bu mutasyonun) bu yuzden vucudum sentetik folati emilimini yapamiyor.
Bilgi için teşekkürler araştırıp bu testleri de yaptıralım, denemediğiz şey kalmasın, çaresizlik ne zor şey. Allah hepimize yardım etsin çok zor süreçler yaşıyoruz.Sonuç kötü çıkarsa o vitaminler veriliyor ama DNA hasarı varmı yokmu yada varsa neyin sebep olduğunu bilemiyorsunuz bu şekilde. Serbest oksidatif radikallerse onu ortadan kaldırmanız gerekiyor. DNA hasarı yoksa yada bazı serbest radikallerin varlığı durumunda bazı vitaminler de yüksek alınırsa tam ters etki yapabiliyor mesela e vitamini gibi
Amh nız kaç acaba benim De iki gebeliğim kalp atışı durması sonucu kaybettim bir tüp bebek denemesi negatif diğerinde de kistlerimden Yumurta toplama gerçekleşmedi benim doktorların dediği yumurta kalitesizliği sizi çok çok iyi anlıyorumBilgi için teşekkürler araştırıp bu testleri de yaptıralım, denemediğiz şey kalmasın, çaresizlik ne zor şey. Allah hepimize yardım etsin çok zor süreçler yaşıyoruz.
biz de baktırmıştık, sınırın altında çıkmasına rağmen eşime takviye kullandırdım ben. Bir de aprem seçimini son 3 tüp bebekte spermchip ile yaptırdım. Güvenç hoca bana bıraktı bunu. Bilginiz olsunSanırım şu an sizi en iyi anlayanlardan biriyim. Aynı korkuları yaşıyorum ve hala çok ağlıyorum.
Ben de 8 Kasımda 2 adet embriyo transferiyle 47 yaşında hamile kaldım. Ancak 9.Haftada bebeğimin kalbi durdu.Alınıp genetiğe yollandı ve 47 xy +15 sonucu geldi. Genetik laboratuvarındaki Doktorla yaptığım görüşme ve internetteki çeşitli bilim kaynaklarından yaptığım araştırmalara göre 15000 de 1 görülen ileri yaşlarda ise 10000 de bir görülen talihsiz bir olaymış.Eşimde ve bende genetik problem yok . Önümüzdeki problem ileri yaş ve eşimdeki sayı azlığı ve morfoloji bozukluğu.
Şimdi biz eşimin geçmişindeki yoğun sigara kullanımı ve morfoloji bozukluğunu da düşünerek DNA hasarı ve serbest oksidatif radikalleri testi yaptıracağız. Her şeyi sadece ileri kadın yaşına yormayın evet bu büyük bir etken ancak eşinizde normal sperm testlerinde görülemeyen DNA hasarı gibi etkenlerde % 50 etkili. Size tavsiyem bir de eşinizdeki sperm DNA hasarına ve serbest oksidatif radikallerine baktırın. Eğer bunlara bağlı DNA hasarı gibi durum varsa evet tüp bebek yönteminizi değiştirmez ama en azından bir sonraki denemeye kadar bir takım vitaminler ve ilaçlarla bu hasar düşürülebilir ve şansınızı arttırabilir. Bu DNA hasarının oluşması için genlerinizde problem olması da gerekmiyor. İleri yaş aldığınız ilaçlar sigara yüksek ısı bir çok şey etkili oluyor spermler testiste DNA hasarına uğruyor. Tüp bebek merkezeri yöntemi değiştirmeyeceği için bunu çok umursamıyor ama bizim yaşımızdaki insanlar için ne kadar DNA hasarını azaltsak o kadar yüksek şans anlamına geliyor. Baktırmadıysanız mutlaka baktırın derim
Kuzu benim ikinci kaliteydi ve donduruldu amaArkadaşlar başkent üniversitesinde orta ve kötü kalite embriyoyu dondurmuyorlarmış benim tedaviyle progesteron yükseldiği için
Başkent Ankara mı öyle acabaKuzu benim ikinci kaliteydi ve donduruldu ama
Sanmam aynı ilkelere sahipler çünkü ama yine de olabilirliği var tabikiBaşkent Ankara mı öyle acaba
Ben kalite olayını anlamıyorum orta kalite diyorlar sağlıklı bebek oluyor iyi kalite deniyor tutunamıyor bileSanmam aynı ilkelere sahipler çünkü ama yine de olabilirliği var tabiki
Ben de düzende yaptırdım için rahat olsunAynen öyle maalesef doktorlar hemen kızıveriyor . Özellikle sigara sperm dna hasarında çok etkili. Marmara üniversitesindeki Prof Haydar Kamil Çam ( Üroloji - Androloji bölümünün Başkanı) sağolsun eşimle bana bunu bir öğrensine ders anlatır gibi anlattı. Günde 1 paket sigara içen hatasının sperm parametreleri son derece normalken DNA hasarı % 93 çıkmış. Adam sigarayı bırakmış ve vitamin kullanmış. 3 ay sonra hasar %50 azalmış. Bunun gibi bir sürü örnek var.
Tüp bebek merkezleri vakit kaybetmemek adına en kötü PGT yaparız diye önemsenmiyor. Siz sorsanızda bir şey çıksa da yöntem değişmez gerek yok deniyor.Ama bu süreçte yaşadığımız travma ne olacak pek düşünen yok. Yada bir sürü deneme yanılmayı yaşayacak kadar mali gücümüz var mı acaba?
Yaptığım araştırmalarda % 99 sperm hasarını bir takım vitaminlerle ve (sayı da az ise)hormon ilaçlarıyla 4-5 ayda % 17 ye düşürmüş olduğunu doğal yolla hamile kalarak öğrenen bir çok çift var.
Ben şimdi ilk denemeden önce keşke bu bilgiye sahip olsaydım da bu testleri yaptırsaydım acaba sonuç değişirmiydi diye düşünmeden edemiyorum. Belki bir şey değişmeyecekti ama belirsizlikler 1 tık azalmış olacaktı aklımda. Dahası o ilk denemeyi genede yapsam da şu ana kadar eşimde belki de bir tedavi olacaktı.
Bu tahlilleri özel laboratuvarlar yapıyor. Bir çoğu çok uçuk rakamlar istiyor. sadece DNA hasarı testine 700 fiyat veren de var 1500 veren de. Serbest oksidatif testi ise DNA hasarını yaratabilecek bazı radikalleri bulmaya yönelik bir test.
Ben istanbul da Düzen Laboratuvarından fiyat aldım iki test için 460 lira gibi uygun bir fiyat verdi 3 günlük perhizle Cuma günü gidip yaptıracağız. Bu kadar fiyat farkı olunca acaba kötü bir laboratuvar mı diye düşündüm ama gene yaptığım araştırmalarda genel olarak iyi yorumlar yapıldığını gördüm. Üstlik erkek infertilitesi uzmanlarından Prof. Kaan Aydos ta hep bu laboratuvarla çalışıyormuş. Bunu da görünce denemeye karar verdim.
Orta kalite embriyo tuttuğu örnekler var canımArkadaşlar başkent üniversitesinde orta ve kötü kalite embriyoyu dondurmuyorlarmış benim tedaviyle progesteron yükseldiği için hemen transfer olmayabiliyor zaten kötü ve orta kalite embriyoyu hemen transfer etseler de tutar mı ki
Merhaba, amh un 2 sene önce 1,06 çıktı fsh ım 9 u hiç geçmedi 2 yıl öncede reglinin 2. Günü 5 yumurta görünüyordu şimdi de 4-5 tüp bebek dışında 3 kez hamile kaldım 3 ü de düştü, tüm bebekte maalesef 5. Gün embriyosu oluşturamıyoruz bu da yumurtamın kalitesizliğini gösteriyor, düşüklerde bundan kaynaklanmıştır diyorum, o yüzden 5. Gün embriyosu ngs sen sağlam embriyo gelmezse aynı acıları yaşamak istemiyorum, her düşük 4 ay kayıp yaşattı artı üzüntüsü tarifsizAmh nız kaç acaba benim De iki gebeliğim kalp atışı durması sonucu kaybettim bir tüp bebek denemesi negatif diğerinde de kistlerimden Yumurta toplama gerçekleşmedi benim doktorların dediği yumurta kalitesizliği sizi çok çok iyi anlıyorum
Ben kalite olayını anlamıyorum orta kalite diyorlar sağlıklı bebek oluyor iyi kalite deniyor tutunamıyor bile
Kesinlikle öyle benim 1 kez yumurtam 5. Güne geldi kaliteli blast embriyo oldu ngs den xxx kromozomlu geldi yakın arkadaşımın 5. Gün düşğk kalite embriyo ngs ye gitti sağlıklı geldi hamile kaldı, benim anladığım kaliteyi belirleyen tek test var ngs yoksa embriyo görüntüsü asla net bir Bilgi vermiyor.Orta kalite embriyo tuttuğu örnekler var canım
Çok sağolun açıklamanız için 20 embriyo çok iyi yaşınuz kaç kaç kere opu olduEmbryoda kalite belirlemesi tamamen dis gorunumune (morfoloji) bakmalaridir. Dollenme anindan itibaren gelistigibher gun icin belirli bir hucre sayisi beklentisi var (3. Gunde 6-8 hucre, 5. Gunde 100’lerce vs). 3aa, 4aa veya 5aa vs gibi tanimlamalarin ilk sayi olan kismi kacinci gunluk gelisimde oldugunu, ikincisi bu hucre sayisini belirler. En son harf ise bolunen hucrelerin ne kadar esit orantili ve aralarinda artik vs gibi seylerin olup olmamasiyla ilgili. A en iyi kalite, B de iyi ve C dusuk kalite olarak siniflandiriliyor.
Yani bunu bir insanin dis guzelligi olarak ifade edersek, cok guzel bir insanin cok saglikli oldugu seklinde bir yorum yapiliyordu bugune kadar.
Fakat genetik bilimindeki ilerlemeyle, son birkac senedir uygulanan PGT testleriyle (NGS gibi), embroyolarin kromozomal normalliklerine de bakabilmeye basladilar. Yani insanda olmasi gerek 23 cift kromozomun tam olarak okusup olusmadigina bakabiliyorlar (1-2% gibi bir hata payi ile). Bunu da bir insanin saglikli olup olmadigina benzetebiliriz.
Yani aslinda disaridan cok iyi kalitede sekillenmis hir embryonun kromozom olusumunun da normal olup olmadigina bakilabiliyor. Cok yakisikli birinin hasta olmasi gibi, cok iyi kalite gorunen bir embryonun da kromozomal anormalisi olma ihtimali var.
Bu yuzden bazen cok iyi gorunen embryolar tutunamiyor veya orta ya da dusuk kaliteler de saglikli bir gebelikle sonuclanabiliyor.
Kisacasi bugune kadar dis gorunuse bakiyorlardi, artik icine de test yapabiliyorlar. Benim de 20 iyi kalite embryom gitti, iki tanesi sagli geldi.
Umarim aciklayabilmisimdir.
Benim de kürtajlarım tam travma oluyor tüp bebek negatifini daha kolay kaldırıyorum hayırlısı ne diyelimMerhaba, amh un 2 sene önce 1,06 çıktı fsh ım 9 u hiç geçmedi 2 yıl öncede reglinin 2. Günü 5 yumurta görünüyordu şimdi de 4-5 tüp bebek dışında 3 kez hamile kaldım 3 ü de düştü, tüm bebekte maalesef 5. Gün embriyosu oluşturamıyoruz bu da yumurtamın kalitesizliğini gösteriyor, düşüklerde bundan kaynaklanmıştır diyorum, o yüzden 5. Gün embriyosu ngs sen sağlam embriyo gelmezse aynı acıları yaşamak istemiyorum, her düşük 4 ay kayıp yaşattı artı üzüntüsü tarifsiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?