Merhabalar,
Bir zamandir takip ediyorum bu siteyi, simdi katildim araniza. Acikcasi biraz moral bulmak istiyorum. Yasim 41. 39 yasimda ilk tup bebek denememi yaptim, iki adet iyi kalite embryo transferi kimyasal ile sonuclandi, geriye dondurulmusum yoktu. Sonra merkez degistirdim, havuz yontemi ile 14 adet embryo olusturuldu. Iki tanesi transfer edildi, tuttular. Maalesef ilk semestir sonunda sessiz dusuk yaptim ve kurtaj oldum. Bebeklerimde trizomi cikinca genetige yoneldik. Tum taramalar negatif hicbir sorun yok; biz de NGS ile devam etmeye karar verdik. Iki kere daha yumurta toplandi ve onceki dondurulmuslar da acilip hepsi toplan 20 adet biyopsi oldu ve NGS’den iki adet iyi geldi. Digerlerinin cogu trizomi givi agur kromozom bozukluklari cikti. Simdi transfer icin hazirlaniyoruz, kismetse bu ay sonuna dogru olacak.
Bu arada psikolojik olarak cok yiprandim. Ilk zamanlar kimseye soylenedim bile, kendi icimde hallederim sandim. Fakat giderek daha agirlasti, cevremde kimse kalmadi. Sanki hayat bundan ibaret oldu. Bilemiyorum nasil olacak, cok umutsuzum. Belki olmamam lazim ama insanin elinde degil, bunu sizler daha iyi biliyorsunuz.
Bu arada elimden geldigince bilgi paylasiminda bulunup yardimci da olmaya calisirim herkese.