Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaşlar tedaviye başladım ama yumurtam çok az sadece iki tane yarın kontrolüm var çok korkuyorum onlarda gelismezse diye
Merhaba benim de durumum aynı.geçen kış 1 tane başarısız denemem oldu. Eylülde tekrar başladım.doktorum 4 aydır tek yumurta görüp iğneye başlamamıştı, moralim çok bozuktu.Bu ay gittiğimde 2 tane gördü ve havuz oluşturmaya başlayalım dedi. ve Gonal f başlattı pazartesi günü.umutlanmaya bile korkuyorum.Rabbim yardımcınız olsun.

Güvenç bey size hangi protokolü uygulamıştı? Yazdığım gibi Fulya'yı bilmiyorum ama Altunizade Umut kliniği de Bahçeci ismini taşıdığı için Bahçeci olarak değerlendiriyorum. İki klinik arasında bilgi akışı var mı onu da bilmiyorum. İki tedavide ve iki protokolde bir tane bile olgun yumurta çıkaramamalarını çok büyük bir başarısızlık görüyorum. Üçüncü deneme için aynı tarz bir protokolde ısrarcı olmalarını da anlayamadım. İlk tedavimi Ebru Öztürk, ikincisini Cem Çelik yaptı. Sadece Bahçeci'ye gitmiş olsam şu an Kıbrıs'ta donör bakıyordum, o kadar moralimi bozdular.

İşte zaten bu neden böyle oldu onu açıklayabilecek bir Dr gerek size. .Bu arada bildiğim kadarıyla gerek bahçeci gerek se memorial kişiye özel tedavi uygular.Ben bahçeciye gittiğim süreçte bir sürü bayanla konuştum her birinin protokolü ilaçları ve dozajları farklıydı.Mesela orada Erbil bey vardı onun protokolüyle Güvenç Beyin birbirinden farklıydı. BEnim BAhçecide gördüğüm olay şu Bahçecinin Dr ları hem kendi içlerinde birbirleriyle başarı için yarışıyor.Hemde büyük bir bilgi paylaşımı da oluyor her hafta zorlu vakaları hep beraber değerlendirip zorlu vakalarda olası tedavilere beraber karar veriyorlar..Bir de farklı Dr. muayenelerinden bahsetmişsiniz. Bilmiyorum ama ben her gittiğimde Güvenç Beye muayene oldum.OPU yu da transferi de o yaptı. Sadece 1 kez izinli olduğu zamana denk geldim. Ama Mustafa Bahçeciyi seçseydim aynen dediğiniz gibi belki 1-2 kez kendisini görebilecektim.Ben nacizane bir dost tavsiyesi olarak ısrarla Güvenç Bey le bir ön görüşme yapın bu olanları bir de ona sorun ve size ne diyecek onu bir değerlendirin sonra aklınıza yatanı yapın derim. Güvenç Bey bu dondurulmuş yumurtalık ve yumurta transferleri konusunu dünyada ilk kez araştırma konusu yapmış ve sonrasında ilk kez uygulamış bir Dr. dur . Çalışması da dünyadaki en önemli 20 tıp olayından biri sayılmıştır. Bunu yabana atmayın derim .Ama gene de siz bilirsiniz

Bu işler biraz deneme yanılma yoluyla oluyor aslında. İlk başta dondursak mı diye düşündüm sonra ilk taze transferimde hamilelik elde ettiğime güvendim. Bu aşamada benim protokolüm belli, bundan başka da protokol kabul etmem. Başarılı olanı bulmuşken başka protokollere bakmak macera olur. Bundan sonra olay aslında transfer aşamasında neler yapılması gerektiği. Bahçeci'de daha yumurta oluşturma aşamasında sorun yaşadım, bu klinikte de transferden sonrası kötü gitti. Herşeyi %100 yapan bir yer bulamadım. Doktorumun yurtdışından dönmesini bekliyorum, ne yapacağım görüşmeden sonra belli olacak biraz da.

P pillar

"Bence de rahim dinlendirme yapılsa daha iyi olurdu, o yüzden bir dahakinde o konuda ısrarcı olacağım. İlk transferimde sadece iki embryo çıkmıştı ve 3. gün transfer edilmişti. Tuttu ama yanlış yere tutundu. 5. gün daha garanti derken olmadı."
demişsiniz.

Bu da dikkatimi çeken ayrı bir konu Dr unuza yanlış yaptığını doğrusunun bu olduğunu ve bunu yapması için ısrarcı olacağınızı söylemiş oluyorsunuz. Yanlış anlamayın ama Dr. nuzun aldığı tıp eğitimiyle verdiği karara güvenmeyip farklı bir yolu siz düşünüyorsanız zaten iş bitmiş demektir. Önemli olan Dr nuzun verdiği kararı gerçekten sizin yararınıza olacak şekilde değerlendirdiğine inanmanızdır. Kimsenin elinde sihirli değnek yok ama Sizin için en doğru kararı önceden belirlenmiş tek bir protokole bağlı kalaraktan değil ama en doğru bilgi birikimi ve tecrübeyle verecek Dr bulmak dahası böyle olduğuna güvenebilmek bence bu noktada en önemli unsur.

Ocak ayında iş seyahatim olduğundan başlayamayacağız ama Şubat'ta tekrar başlamayı düşünüyorum. İki doktora sordum rahim düzeltme gerekli değil dediler. Bahçeci'deki doktor da rahim filmimi gördüğünde düzeltelim demedi. Bilmiyorum belki başka vakalara oranla şekli çok kötü görmediler, HSG raporunda rahim boyutu normal görünüyordu ama bir dış gebelik, bir negatif var ortada. Tabi negatifte sorun embriyolardaki bozukluktan da kaynaklanmış olabilir, genetik yapılmadı sonuçta. Bizim yaşımızda genetiği sağlam yumurta bulmak zor. Rezervim bayağı az aslında. Geçen yıl bu zamanlarda amh 0.42 çıkmıştı ama adetlerim hep düzenliydi ona rağmen. Daha önceki tedavilerde 4-5 folikülden fazla olmuyordu. Sanırım 3 aydır yaptığım kürler işe yaramış. Ben de bu kadar iyi olmasını beklememiştim.
Doktorumdan memnunum, herşey ile kendi ilgileniyor. Şu ana kadar her kontrolde kendisini gördük. Bahçeci'de böyle değildi. Her iki denemede arada kontrollere başka doktorlar girdi. Bence laboratuvar kadar doktor da önemli. Bahçeci'de protokolden dolayı olgun yumurta elde edilemediğinden laboratuvarın da yapacak bir şeyi yoktu. 2. denemede de olgun yumurta çıkmadığında doktoruma protokol konusunda düşüncelerimi söyledim (ilk denemede sadece Fostimon kullanmıştık ve yumurtalar olgun çıkmıştı, onu denesek bir de dedim), beni ilgisi yok sorun yumurtalarda diye geçiştirdi. O dönem çok üzüldüm, büyük strese girdim. Şimdi en azından umudum olduğunu biliyorum.
üzüldüm bahçecide yaşadıklarına, demek ki bahçeci umutta prosedür farklı. ben hep güvenç beyi gördüm. başkasını görmedim, opu ve transfere de o girdi. doktoruna güveniyorsan en azından yumilerinin boşuna gitmemesi için H Hippolyta nın dediği gibi erken günde dondurma işini sorabilirsin, yani 3. gün, 2.gün dondurma olayını. şubata kadar da takviyelere devam o zaman, inşallah bir sonrakinde herşey yolunda gider.

Güvenç bey size hangi protokolü uygulamıştı? Yazdığım gibi Fulya'yı bilmiyorum ama Altunizade Umut kliniği de Bahçeci ismini taşıdığı için Bahçeci olarak değerlendiriyorum. İki klinik arasında bilgi akışı var mı onu da bilmiyorum. İki tedavide ve iki protokolde bir tane bile olgun yumurta çıkaramamalarını çok büyük bir başarısızlık görüyorum. Üçüncü deneme için aynı tarz bir protokolde ısrarcı olmalarını da anlayamadım. İlk tedavimi Ebru Öztürk, ikincisini Cem Çelik yaptı. Sadece Bahçeci'ye gitmiş olsam şu an Kıbrıs'ta donör bakıyordum, o kadar moralimi bozdular.
güvenç bey herkese farklı protokol uyguluyor hikayesine göre. bana yüksek doz ilaç verdi ve ilaç dozajını tedavi sırasında değiştirerek devam etti. ama yüksek doz ilaç verdiği ay hayatımda ilk defa 7 yumi gördük. benim hep 4 - 5 3 oluyordu. herkesin hikayesi farklı olduğu için sana hangi ilaçları önerir ben debilemiyorum.

Merhaba benim de durumum aynı.geçen kış 1 tane başarısız denemem oldu. Eylülde tekrar başladım.doktorum 4 aydır tek yumurta görüp iğneye başlamamıştı, moralim çok bozuktu.Bu ay gittiğimde 2 tane gördü ve havuz oluşturmaya başlayalım dedi. ve Gonal f başlattı pazartesi günü.umutlanmaya bile korkuyorum.Rabbim yardımcınız olsun.
başarılar diliyorum, inşallah sağlıklı embriyo elde edebilirsiniz

Canın merhaba ben umutta tedavi oldum bahçecinin hangi merkezine gidersen git seninle ilgili bilgiye sahipler zaten tedaviye de 40 doktorları bir arada karar veriyormuş beni de en çok bu etkilemişti tercih aşamasında

Bakın bana uygulanan prosudur size uygulanmayabilir .Tekrar ediyorum HEr hastaya farklı prosüdür uygulanıyor. Ancak Güvenç Bey'in bana yaklaşımı erken günde embriyoyu dondurmak ve rahim dinlendirerek transferi gerçekleştirmek oldu. Önceki mesajlarımı okursanız bunun sebebini de şöyle açıkladı bazen ebriyo laboratuvar ortamında 5. güne gidemeyebilir ama ana rahminde çok güzel tutunabilir. 5. güne gitse bile genetik testte çıkabilecek bazı küçük hatalar transfere engel olurken aslında ana rahmi bunları tedavi edip düzeltebilir demişti. Ben Güvenç Beyi internet üzerinden de çok araştırdım. Tv programlarındaki konuşmalarını izledim başka uzmanlarla olan farkları araştırdım. Rahim dinlendirmenin daha başarılı bir yöntem olduğuna inandığını biliyorum ki bu konuda bir çok Dr aynı görüşte. Yumurta toplama aşamasındaki kullanılan ilaçlar rahim düzenini etkileyebiliyor. Rahimi bir süre dinlendirmek doğallığına geri dönüşü sağlayıp şansı arttırıyor.

Güvenç Bey de beni en çok etkileyen bir diğer konu da şu oldu.
Benimle gerçekten empati kurarak ilgilendiğini çok net hissettim. Bazen yoğunluğundan öteri aceleci davrandığını gördüm amcak o anlarda bile doğru olanı yapacağına olan inancımı kesinlikle korumayı başardı.

İlk transferimde negatif olduğunda gerçekten üzüldüğünü şüpheye yer bırakmayacak şekilde gördüm. Tavrı bu tip olaylara alışmış ne yapalım buda olmadı sıradaki gelsin modu olmadı.

2.transferim pozitif olduğunda ise sevindi ama hemen havaya girmedi keseyi görene kadar hep temkinli yaklaştı. Keseyi ve bebeği gördüğü zamanki tepkisine gelince;

Sanki bunu yüzlerce kez yapan her şeye alışmış heyecanını kaybetmiş bir Dr değil de evladını ilk kez gören aha işte buradasın yakaladım seni diyen bir baba gibiydi sevinci gerçekti en az benim kadar neselendi , Gözleri doldu.

Empati duygusu çok yüksek olduğu için hastalarına çok daha titiz yaklaştığını net söyleyebilirim.

NOT : Bildiğim kadarıyla Cem Çelik te kötü bir Dr değil.Kuzenim erkek infertilitesi nedeniyle ( kızda hiç bir sorun yoktu üstelik gençti) Memorialda tese operasyonlu 5 deneme yaptı negatif Cem Beyle ilk denemede pozitif yaşadılar ve 6 aydır bebekleri kucaklarında. Ama bana göre gene de kesinlikle Bahçeci Fulya çünkü Fulya Bahçecinin en büyük avantajlarından biri de embriyoloğu Necati Fındıklı.

Bahçeci ve Memorial iyi hastaneler ancak ikisine de gitmiş görüşmüş biri olarak rahatlıkla diyebilirim ki bana göre Bahçeci bir tık ileride. Sebebi ise Dr larının başka hastanelerin başarısızlıklarıyla ilgilenmek yerine birbirileriyle ben daha başarılı olacağım şeklinde yarışmaları.

Son düzenleme:

Allah yardımcınız olsun.Sakın moralinizi ve motivasyonunuzu bozmayın. İnşallah Rabbim ol diyecek ve olacak.Dualarımız sizinle.

Bahçeci Fulya'ya gitmedim ama Altunizade Umut'taki kötü deneyimden sonra gider miyim bilmiyorum. Bayağı soğudum oradan. Olay sadece embriyo çıkartamamakta değil, bir dedikleri bir dediklerini tutmuyordu. Sürekli iletişim sorunu yaşadık.

Sanırım bir konuda yanlış anlaşılma var. Transfer sırasında kanamam yoktu. Yumurta toplama sonrasında iki gün az miktarda kanamam oldu ama bu normal sanıyorum. Transfer sonrasında kanamam başladı. İlk iki gün azdı, lekelenme gibiydi. 3. gün daha fazlaydı, sonra bir gün ara verdi, sonra kesintisiz devam etti. Bence de rahim dinlendirme yapılsa daha iyi olurdu, o yüzden bir dahakinde o konuda ısrarcı olacağım. İlk transferimde sadece iki embryo çıkmıştı ve 3. gün transfer edilmişti. Tuttu ama yanlış yere tutundu. 5. gün daha garanti derken olmadı. İlk transferimde test pozitif çıkana kadar hiç kanamam olmamıştı. Bu sefer niye böyle oldu bilmiyorum.
Bende sana aynen katılıyorum Erbil beyden sonra oradan hiç memnun kalmadım.bekledim bekledim bekletildim gereksiz yere bekletildim işlerle ilgilenilmiyordu.bende dr.da mecburiyetten orada gibiydik.bende bunu dr farkı olarak açıklıyorum dr önemli.güvenç beyden nasıl memnun kalmışlar.bende öyle kendi dr.umdan memnundum.herseyle o ilgileniyordu ve bilgisi tamdı.
Sende bir kere daha dene bence de. tabi esin bize kızar sana dene diyoruz diye :) aslında bu karar sana ait biz ne desek boş maddi yönü manevi yönü ins. Seninde bebegin olur Allah ol dedikten sonra oluyor.son kez denemek en dogal hakkin ve hayatguzel2015 hayatguzel2015 in de dedigi gibi aylık takiple karar verirsen iyi olur.es ve aile bize hep karşı aman çocugun olması sart mı diyorlar üzüleceğiz diye.cevap pozitif olunca en çok onlar seviniyor.bu arada bende 3. ve 4. deneme de embriyolara kavustum.4 5 deneme normal

Aslında hep aynı doktorun bakması gerekli ama her iki denemede de kontrole gittiğimde bugün doktorunuz yok başkası bakacak dediler. Bu da beni sanki beni araya sıkıştrımışlar gibi hissettirdi açıkçası. Takviyelere tekrar başladım. Tedavi olmasa bile en azından erkenden menopoza girmemek için çayı sürekli kullanmayı düşünüyorum. Çok teşekkürler :)

üzüldüm bahçecide yaşadıklarına, demek ki bahçeci umutta prosedür farklı. ben hep güvenç beyi gördüm. başkasını görmedim, opu ve transfere de o girdi. doktoruna güveniyorsan en azından yumilerinin boşuna gitmemesi için H Hippolyta nın dediği gibi erken günde dondurma işini sorabilirsin, yani 3. gün, 2.gün dondurma olayını. şubata kadar da takviyelere devam o zaman, inşallah bir sonrakinde herşey yolunda gider.

Aslında olması gereken o, hastaya göre tedavi yapılmalı ama bende neden aynı protokolde bu kadar ısrarcı olundu hala anlamış değilim.

Doktorumdan ve klinikten memnunum aslında. Çok fazla hasta olmadığından ilgiden yana sorunumuz olmadı. Neredeyse hiç beklemedik. Hatta 10 dk da yumurta takibim yapılıp çıktığım bile oldu. İlk transferde dış gebelik olduğunda hemen tespit ettiler. Yapılan dış gebeliği sonlandırıcı iğne dışında da ek bir ücret ödemedik. Transferde aklımı karıştıran biraz okuduklarım oldu aslında, yoksa o zaman donduralım desem yine dondurulurdu. Tedavide yumurtalar aşırı uyarılmadıkça ve 20-30 yumurta çıkmadıkça taze transfer sorun olmaz diye okudum. E doktorum da taze yapalım deyince tamam dedim ama belli ki rahim biraz hırpalanmış ki transferden sonra sürekli kanama oldu. Bundan sonrakinde nerede yaptırırsam yaptırayım embriyoları kesin dondurtacağım, umarım yine bu sayılara ulaşabiliriz. Yoksa havuz yapmak gerekecek.

Maalesef bana aynı protokolle iki ay sonra tekrar deneyelim diyen Cem Çelik'ti. Halbuki yumurtalarda sorun yoktu. O dönem yurtdışında düşük rezerv konusunda uzman bir doktor ile yazışıp protokolümü mesaj attım. Adam bana düşük rezerv için baştan aşağı yanlış protokol uygulanmış, olgun yumurta alınmaması normal dedi. O zaman rahatladım çünkü o dönem çok üzülmüştüm. Yine de Ebru hanıma oranla daha ilgiliydi, o konuda hakkını yememek lazım ama protokol uymadı.

Bakın bana uygulanan prosudur size uygulanmayabilir .Tekrar ediyorum HEr hastaya farklı prosüdür uygulanıyor. Ancak Güvenç Bey'in bana yaklaşımı erken günde embriyoyu dondurmak ve rahim dinlendirerek transferi gerçekleştirmek oldu. Önceki mesajlarımı okursanız bunun sebebini de şöyle açıkladı bazen ebriyo laboratuvar ortamında 5. güne gidemeyebilir ama ana rahminde çok güzel tutunabilir. 5. güne gitse bile genetik testte çıkabilecek bazı küçük hatalar transfere engel olurken aslında ana rahmi bunları tedavi edip düzeltebilir demişti. Ben Güvenç Beyi internet üzerinden de çok araştırdım. Tv programlarındaki konuşmalarını izledim başka uzmanlarla olan farkları araştırdım. Rahim dinlendirmenin daha başarılı bir yöntem olduğuna inandığını biliyorum ki bu konuda bir çok Dr aynı görüşte. Yumurta toplama aşamasındaki kullanılan ilaçlar rahim düzenini etkileyebiliyor. Rahimi bir süre dinlendirmek doğallığına geri dönüşü sağlayıp şansı arttırıyor.

Güvenç Bey de beni en çok etkileyen bir diğer konu da şu oldu.
Benimle gerçekten empati kurarak ilgilendiğini çok net hissettim. Bazen yoğunluğundan öteri aceleci davrandığını gördüm amcak o anlarda bile doğru olanı yapacağına olan inancımı kesinlikle korumayı başardı.

İlk transferimde negatif olduğunda gerçekten üzüldüğünü şüpheye yer bırakmayacak şekilde gördüm. Tavrı bu tip olaylara alışmış ne yapalım buda olmadı sıradaki gelsin modu olmadı.

2.transferim pozitif olduğunda ise sevindi ama hemen havaya girmedi keseyi görene kadar hep temkinli yaklaştı. Keseyi ve bebeği gördüğü zamanki tepkisine gelince;

Sanki bunu yüzlerce kez yapan her şeye alışmış heyecanını kaybetmiş bir Dr değil de evladını ilk kez gören aha işte buradasın yakaladım seni diyen bir baba gibiydi sevinci gerçekti en az benim kadar neselendi , Gözleri doldu.

Empati duygusu çok yüksek olduğu için hastalarına çok daha titiz yaklaştığını net söyleyebilirim.

NOT : Bildiğim kadarıyla Cem Çelik te kötü bir Dr değil.Kuzenim erkek infertilitesi nedeniyle ( kızda hiç bir sorun yoktu üstelik gençti) Memorialda tese operasyonlu 5 deneme yaptı negatif Cem Beyle ilk denemede pozitif yaşadılar ve 6 aydır bebekleri kucaklarında. Ama bana göre gene de kesinlikle Bahçeci Fulya çünkü Fulya Bahçecinin en büyük avantajlarından biri de embriyoloğu Necati Fındıklı.

Bahçeci ve Memorial iyi hastaneler ancak ikisine de gitmiş görüşmüş biri olarak rahatlıkla diyebilirim ki bana göre Bahçeci bir tık ileride. Sebebi ise Dr larının başka hastanelerin başarısızlıklarıyla ilgilenmek yerine birbirileriyle ben daha başarılı olacağım şeklinde yarışmaları.

Ben de Erbil bey'i istiyordum aslında. Hatta bir kaç kez web sitesinden soru attım, hemen yanıtladı ama eşim zaten tüp bebek konusundan bezmiş durumda, bahsini bile açtırmıyor artık. Hemen sinirleniyor. Biraz soğumasını bekliyorum. Kalkıp iki günde bir beni sabahları Çamlıca'dan Fulya'ya götüreceksin dersem isyan eder. O yüzden kolay gidilip gelinecek bir yer olmalı bizim için. :))

Bekleme konusunda hemfikirim. Her gittiğimde en az yarım saat bekledim. Hatta bazen 1 saate yakın beklediğim oldu. Klinikte doktorlardan biri izinli olduğunda bekleme süresi daha da uzuyor. İkinci yumurta toplanacağı zaman saati kağıda yanlış yazmışlar. Sabah 10.30'ta kliniğe gittik, aç susuz öğlen 12.30'a kadar bekledim orada. Kimse de bir şey söylemedi. Sesimizi çıkarmasak bilgi veren de olmayacaktı. Eşim sinirli biridir, zor zaptettim. O stresten zaten olumlu sonuç çıkması zordu.

Bende sana aynen katılıyorum Erbil beyden sonra oradan hiç memnun kalmadım.bekledim bekledim bekletildim gereksiz yere bekletildim işlerle ilgilenilmiyordu.bende dr.da mecburiyetten orada gibiydik.bende bunu dr farkı olarak açıklıyorum dr önemli.güvenç beyden nasıl memnun kalmışlar.bende öyle kendi dr.umdan memnundum.herseyle o ilgileniyordu ve bilgisi tamdı.
Sende bir kere daha dene bence de. tabi esin bize kızar sana dene diyoruz diye :) aslında bu karar sana ait biz ne desek boş maddi yönü manevi yönü ins. Seninde bebegin olur Allah ol dedikten sonra oluyor.son kez denemek en dogal hakkin ve hayatguzel2015 hayatguzel2015 in de dedigi gibi aylık takiple karar verirsen iyi olur.es ve aile bize hep karşı aman çocugun olması sart mı diyorlar üzüleceğiz diye.cevap pozitif olunca en çok onlar seviniyor.bu arada bende 3. ve 4. deneme de embriyolara kavustum.4 5 deneme normal

Ben de Erbil bey'i istiyordum aslında. Hatta bir kaç kez web sitesinden soru attım, hemen yanıtladı ama eşim zaten tüp bebek konusundan bezmiş durumda, bahsini bile açtırmıyor artık. Hemen sinirleniyor. Biraz soğumasını bekliyorum. Kalkıp iki günde bir beni sabahları Çamlıca'dan Fulya'ya götüreceksin dersem isyan eder. O yüzden kolay gidilip gelinecek bir yer olmalı bizim için. :))

Bekleme konusunda hemfikirim. Her gittiğimde en az yarım saat bekledim. Hatta bazen 1 saate yakın beklediğim oldu. Klinikte doktorlardan biri izinli olduğunda bekleme süresi daha da uzuyor. İkinci yumurta toplanacağı zaman saati kağıda yanlış yazmışlar. Sabah 10.30'ta kliniğe gittik, aç susuz öğlen 12.30'a kadar bekledim orada. Kimse de bir şey söylemedi. Sesimizi çıkarmasak bilgi veren de olmayacaktı. Eşim sinirli biridir, zor zaptettim. O stresten zaten olumlu sonuç çıkması zordu.
Bayagı yanlış yapmışlar

bende bahçeci ile ilgili şunu eklemek isterim erbil beyle başladım her zaman çok ilgilendi ve her zaman senden umudum var dedi 2 3 ay oldu bir gün telefon geldi ayrıldığını söylediler mustafa bahçeci muayne edecek dendi tamam dedim hastaneyle irtibadi bozmamak adına gittim beni mauyne etti sonra eşimle karşınıza geçip bizim yapicamiz bisi yok allah a kalmış işiniz dedi ve ayağa kalkıp arkasına bakmadan iyi günler demeden döndü gitti ben bu kadar umursamazlık hiç dr dan gormedim üslubunu begenmedim

Kızlar nasıl gidiyor tedaviler kimler hangi aşamada biraz boşladım burayı :) güzel sonuç alanlar var mı hayırlısıyla
Canimm merhaba, biz kizimla buyuyoruz teyzeleri. Biraz havalar iainsin gidicez mustecep amcasinin elini opucez. Ne var ne yok cok giremiyorum ya bende anca ev isi cocuk ama kalbim hep burada

Back