Selam arkadaşlar, daha önce bir kaç kez yazmıştım hatırlarsanız. Rezervim düşüktü. 1 yıla 3
tüp bebek tedavisi sığdırmıştım. İlk tüp bebek deneyimim dış gebelikle sonuçlanmıştı. İğne ile düşmüştü. 2 ve 3'ü Bahçeci Umut'ta denemiştim ama hiç olgun yumurta çıkmamıştı. Zaten 2 denemede toplam çıkan yumurta 5'ti. İlk denemede de 4 yumurta çıkmış, 2'si döllenip 3. günü transfer edilmişti. Donör düşünüyordum hatta hatırlarsanız.
Geçen ay 40'ıma girerek aranıza katılmış oldum. Aynı zamanda da ilk denememi yaptığım Ataşehir Memorial'a geri döndüm çünkü bence Bahçeci'nin uyguladığı protokol bana uygun değildi, o yüzden olgun yumurta alamadık. Kalan 3 ayı da boş geçirmedim. Hayıt, civan perçemi, aslan pençesi karışımı çayı günde iki kez içtim ve Impryl takviye kullandım. Geçen ayki denememizde ilk kez 8 yumurta toplandı benden. Rüya gibiydi çünkü daha öncede 3 kerede 9 yumurta toplanmıştı. Bir kerede 8 yumurta tahmin etmemiştik. 6'si olgundu, 5'i döllendi. 5 tanesi 3. güne, 3 tanesi 5. güne gitti ama bir tanesinin kalitesi iyi değildi, donduramadık. İki AA (en iyi kaliteymiş) kalite embriyoyu 5. gün transfer ettiler, doktor da biz de umutluyduk ama sonrası çok kötü gitti.
Transfer günü dahil olarak sürekli lekelenme şeklinde kanamam ve rahim kasılmalarım/ağrılarım oldu. (Yumurta toplamadan sonra da bir kaç gün kanamam ve ağrım olmuştu) İlk günler normal deyip geçtik ama sonra durmayınca kliniği arayıp söyledim. Progesterondan olabilir, yoğunlaşmadıkça sorun yok dendi. Test günüm Çarşamba ancak bugün kanama adet kanamasına dönmeye başladı, renk kırmızı oldu ve rahim kasılmalarım ağrılarım durdu. Başına böyle bir şey gelen var mı? Transfer sırasında rahim kalınlığım 10 cm'di. Sanırım ideal bir kalınlık bu. İlk transferden önce östrojen de kullanmıştım, ayrıca progesteronu fitil olarak almıştım. Bu sefer günde 30 mg ağızdan hap olarak kullandım, östrojen vermediler. İlkinde test gününe kadar en ufak kanamam olmamıştı. Bu sefer böyle olması beni çok üzdü. Bu kanamalar (ve rahim kasılmaları) varken embriyoların tutunmaması normal sanki.
Eşim dahil tüm çevrem yeter artık deneme, bu sevdadan vazgeç diyor, bu da beni çok üzüyor. Son toplanan yumurta sayısı beni umutlandırdı. Bir kez daha mı denesem diyorum. Doktorumuz nedense dondurmadan yana değildi, taze transfer istedi. Halbuki embriyolar dondurulacak kalitedeydi.
Siz olsanız bu şartlarda dener misiniz?