Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Evet kullandim 25 mg 6. Haftaya kadar sonra 50 ye sonrada hafta içi 100hafta sonu 50 mg kullaniyorum sende TSH sorunu varmı varsa endokrinolojiye git derim
Evet kullandim 25 mg 6. Haftaya kadar sonra 50 ye sonrada hafta içi 100hafta sonu 50 mg kullaniyorum sende TSH sorunu varmı varsa endokrinolojiye git derim
Aslında yok. TSh 3 tü diye başlandı. 2-2,5 olsa daha iyi dendi , gebelikte normali bu aralıkmış. sonra gittiğim bir diğer doktor 3 normal dedi.

canım dr bana gebelik için 2nin altında olmalı demişti tsh
o yüzden eutrux adında bir troid ilacı verdi 25 mg kullandım hemen düştü benimde 4,2 idi tsh tüp bebek öncesi
ben ayrı folic asit kullanmadım decavit vitamin hapı içinde folik asit var diye dr tek bu vitamini kullandırdı bana
gebelik olduktan sonra da infolic ti sanırım kullandığım
E elevasyon bende bu ilaci kullandim 25 mg.bahceci fulya daha tup bebek tedavisinin sonlarında bu ilacı yazdı.bana hormonlardan yükseliyor dendi bahceciden.hamilelikte ilaca devam ettim.endokrine gidiyordum.

Son düzenleme:
E elevasyon bende bu ilaci kullandim 25 mg.bahceci fulya daha tup bebek tedavisinin sonlarında bu ilacı yazdı.bana hormonlardan yükseliyor dendi bahceciden.hamilelikte ilaca devam ettim.endokrine gidiyordum.
Hormonlardan yükseliyor derken yani Yine yaşla ilgili bir sorunmu? Yani fsh lh gibi hormonlarla mı bağlantılı? Pek bir bilgim yok bu konuda

Hormonlardan yükseliyor derken yani Yine yaşla ilgili bir sorunmu? Yani fsh lh gibi hormonlarla mı bağlantılı? Pek bir bilgim yok bu konuda
Tüp bebek tedavisinin iğneleri vücudumuza hormon yüklüyor o nedenle tsh yükseliyormuş.yaşla ilgili mi tam bilmiyorum olabilir de olmayabilir de.

merhaba kızlar, yazdıklarınızı ara ara okuyorum. bebeğinde sorun olan arkadaşa allahtan şifa diliyorum; transferinde ne yazık ki yine negaitf görmüş olan arkadaşım yaşına bakmadan denemeye devam etmelisin bence, ben aslında iyi bir örnek değilim, ama negaitf görenler için iyi bir örnek olabilirim. benim de iki düşüğüm vardı, sonrasında tüüp bebekte 6. transferde tuttu. şu an 25 haftalığız. O yüzden ne zaman kısmetimizde bebek var belli değil, denemezsek bilemeyiz, artık böyle düşünüyorum. benimle aynı yaşta 40 yaşında arkadaşım, hatta o 41e bastı çoktan, normal yolla hamile kaldı... onun kısmetinde böylesi varmış.

tiroid ile ilgili olarak, hashimato tirodi hastalığı olan biri olarak tshın hamile kalmadan önce ne kadar düşük olursa o kadar iyi, zira hamilelikte tsh yükseliyor kendiliğinden, dolayısıyla doktorlar 2nin altında tutmaya çalışıyorlar tshı. 2,5 üstü iyi değil bebek için. hiç tiroid hastalığı olmayan birisinin bile hamilelikte tshı yükselebiliyor. sırf buyüzden tirod ilacı veriliyor hamilelikte. o yüzden 3e normal diyen doktor bence hatalı. zaten endokrinologa yorumlatmak lazım değerleri. benim tsh değerlerime ayda bir bakılıyor şu an.

bizi sorarsanız iki hafta önce ayrıntılıya girdik, bebek de ben de iyiyiz, plasenta hala aşağıdaymış ama sorun değil. kanama olabilir ara ara dedi doktor, ama şimdiye kadar yok birşey. normal hayatına devam dedi. 32. haftaya kadarçıkar çıkmazsa da sorun değil sezaryen olursun dedi. zaten yaştan dolayı bir de tüp bebek, sezaryen olmak istiyorum. başka bir sorun yok. biraz şekere düşkünlük başladı. onu kkontrol altına almaya çalışacağım, 10 güne şeker yüklemesi yaptırıp tekrar kontrole gideceğiz.

allahım tüm isteyenlerin, sabırla bekleyenlerin kucaklarını boş bırakmasın.

merhaba kızlar, yazdıklarınızı ara ara okuyorum. bebeğinde sorun olan arkadaşa allahtan şifa diliyorum; transferinde ne yazık ki yine negaitf görmüş olan arkadaşım yaşına bakmadan denemeye devam etmelisin bence, ben aslında iyi bir örnek değilim, ama negaitf görenler için iyi bir örnek olabilirim. benim de iki düşüğüm vardı, sonrasında tüüp bebekte 6. transferde tuttu. şu an 25 haftalığız. O yüzden ne zaman kısmetimizde bebek var belli değil, denemezsek bilemeyiz, artık böyle düşünüyorum. benimle aynı yaşta 40 yaşında arkadaşım, hatta o 41e bastı çoktan, normal yolla hamile kaldı... onun kısmetinde böylesi varmış.

tiroid ile ilgili olarak, hashimato tirodi hastalığı olan biri olarak tshın hamile kalmadan önce ne kadar düşük olursa o kadar iyi, zira hamilelikte tsh yükseliyor kendiliğinden, dolayısıyla doktorlar 2nin altında tutmaya çalışıyorlar tshı. 2,5 üstü iyi değil bebek için. hiç tiroid hastalığı olmayan birisinin bile hamilelikte tshı yükselebiliyor. sırf buyüzden tirod ilacı veriliyor hamilelikte. o yüzden 3e normal diyen doktor bence hatalı. zaten endokrinologa yorumlatmak lazım değerleri. benim tsh değerlerime ayda bir bakılıyor şu an.

bizi sorarsanız iki hafta önce ayrıntılıya girdik, bebek de ben de iyiyiz, plasenta hala aşağıdaymış ama sorun değil. kanama olabilir ara ara dedi doktor, ama şimdiye kadar yok birşey. normal hayatına devam dedi. 32. haftaya kadarçıkar çıkmazsa da sorun değil sezaryen olursun dedi. zaten yaştan dolayı bir de tüp bebek, sezaryen olmak istiyorum. başka bir sorun yok. biraz şekere düşkünlük başladı. onu kkontrol altına almaya çalışacağım, 10 güne şeker yüklemesi yaptırıp tekrar kontrole gideceğiz.

Rabbim yavrunuza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Ben de 42 yaşımdayım. İki yıldır evliyim. İki kere normal yoldan hamile kaldım ama ikisini de kaybettim maalesef. İlk hamileliğimde aynı zamanda aynı sizin gibi çok yakın bir arkadaşım da hamile kaldı ve benden bir yaş büyüktür. Öyle normal sağlıklı bir hamilelik geçirdiki çok şükür 4 kilodan fazla doğdu bebeği. Kırklarımız karışacaktı ama nasip değilmiş. Benim bir de haşimato olduğumortaya çıktı ikinci hamileliğimde. Ve maalesef ikinci gebeliğimin genetik sonuçları iyi çıkmadı. Şimdi tüp bebek deneyeceğim. Ama genetik testi yaptırmalı mıyım işte o konuda çok kafam karıştı. Doktorum gerek yok dedi. Zaten embriyo düzgün gelişirse bir sorun olmaz dedi. Ama zaten henüz o aşamalara gelmedik. Düşünüyorum henüz. Siz yaptırdınız mı merak ettim.

Rabbim yavrunuza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Ben de 42 yaşımdayım. İki yıldır evliyim. İki kere normal yoldan hamile kaldım ama ikisini de kaybettim maalesef. İlk hamileliğimde aynı zamanda aynı sizin gibi çok yakın bir arkadaşım da hamile kaldı ve benden bir yaş büyüktür. Öyle normal sağlıklı bir hamilelik geçirdiki çok şükür 4 kilodan fazla doğdu bebeği. Kırklarımız karışacaktı ama nasip değilmiş. Benim bir de haşimato olduğumortaya çıktı ikinci hamileliğimde. Ve maalesef ikinci gebeliğimin genetik sonuçları iyi çıkmadı. Şimdi tüp bebek deneyeceğim. Ama genetik testi yaptırmalı mıyım işte o konuda çok kafam karıştı. Doktorum gerek yok dedi. Zaten embriyo düzgün gelişirse bir sorun olmaz dedi. Ama zaten henüz o aşamalara gelmedik. Düşünüyorum henüz. Siz yaptırdınız mı merak ettim.
Canım ben genetik yaptırmadım sonuç ortada yaşamam gerek yaşıyoruz ama dogacak bebeye yazık onun sağlıklı yasam hakını elinden almak gibi bence imkanın varsa mutlaka yaptır ozelikle anneden gecen X distofri gen kas hastalıkları bakilsin emriyo aşamasında inş sağlıklı bir bebeğin olur Allah isteyen herkese nasip etsin sağlıklı ve hayırlı evlat inş..

genetik yaptırmadı ilk gittiğim doktorlar, size denilen gibi gerek yok dediler. daha sonra gittiğim doktor ise sen istersen yaparız dedi, ama oranın labı iyi değildi. en son artık bahçeciye karar verdiğimde, hangi imkan varsa hepsini yaptıracağım dedim ve genetik yaptırdım, iki tane temiz elde edince durdum. ama bir opu daha oldum, ondan da 3 tane embriyo elde ettim onlara genetik yaptırmadım yedek olurlar diye. sizin mali gücünüz var ise mutlaka genetiğe gönderin derim içiniz rahat etsin

bir de ben bağışıklık serum aldım son transferde. doktor çalışmalar kesin değil dedi. ama hashimato tiroidi bağışıklık hastalığı olduğu için bağışıklığımı baskılayacak bir serum işe yarayabilir diye düşündüm. işe yaradı mı bilemem ama sonuçta hamileyim

Merhaba arkadaşım maşallah büyümüşsünüz sizde
Benim şeker 50likte sınırdan yüksek çıktı sonrasında 100lük yüklemede sorun çıkmadı darısı sana olsun
haşimato troidi konusunda aynı şeyleri bende drumdan duydum ve dikket edilmeli

Merhaba arkadaşım maşallah büyümüşsünüz sizde
Benim şeker 50likte sınırdan yüksek çıktı sonrasında 100lük yüklemede sorun çıkmadı darısı sana olsun
haşimato troidi konusunda aynı şeyleri bende drumdan duydum ve dikket edilmeli
sağol canım, senin de az kaldı. maşallah hepimize.

evet hashimato rezerv de azaltıyor ne yazık ki...

Genetiğe gönderebileceğin duruma gelirse mutlaka gönder canım. benim hep az sayıda, 3. gün embriyosu oldu ve genetiğe hiç göndermedim. İnsan negatifleri alınca sonraki adımlara çok önem veremiyor, ilk önce keşke tutsa da sonrasına bakarız gibi hissediliyor normal olarak. Fakat herhangi bir rahatsızlık olmasa bile yaş dolayısıyla testler çok riskli çıkıyor. Benim öyle oldu sonra da amniyosentez yaptırdım. Tabi öldüm öldüm dirildim....

Kızlarrr sayılı gün çabuk geçti. Daha dün gibi ilk transferimin yapıldığı gün. 3 ay olacak nerdeyse. Ctesi ya da pazar sabahı opu yapılacak. Aralıkta transfer. Dualarınız bekliyorum. Ufak bir dipnot: iğnelerden ilaçlardan 7-8 kilo aldım. Bu 3 aylık süreçte beslenmeme dikkat ettim. Bol sebze ve meyve yedim. Kilo verdim. Yumurta sayısına etkisi olduğunu düşünüyorum. (Geçen ay arısütünü bıraktım. Çünkü bazı yumurtalar fazla önden gitti)

Saol canım nasıl vefalısın hiç kimseyi unutmuyısun Allâh razı olsun, iki gündür kanama kesildi gibi çok şükür, ama bulantılar kusma lar aynı şekilde devam ediyor işallah oda bian önce geçerde rahatlarım hayırlısıyla, ama herşeye rağmen bebeğim sağlıklı olsun başka bişey istemiyorum. Seninde iyice büyüdü maşallah nasıl gidiyor :)

Saol canım nasıl vefalısın hiç kimseyi unutmuyısun Allâh razı olsun, iki gündür kanama kesildi gibi çok şükür, ama bulantılar kusma lar aynı şekilde devam ediyor işallah oda bian önce geçerde rahatlarım hayırlısıyla, ama herşeye rağmen bebeğim sağlıklı olsun başka bişey istemiyorum. Seninde iyice büyüdü maşallah nasıl gidiyor :)
Burda hepimiz kader birliği yapıyoruz evlad sahibi olmak için ne demek, çok sevindim kanamanın kesilmesine sen dinlen olumlu düşün herşey güzel olacak allahın izniyle.. Benim bulantılar 13. haftada kesilmişti darısı sana olsun
İkili testi yaptırdın mı ?
Benim karın epeyi büyüdü karın iç yapım dar benim büyük oğlanda da öyle çok karnım vardı bunda da oda hereketlerimi kısıtlamaya başladı gelecek hafta 32. hafta ile izne ayrılacağım artık bebeğin hazırlıklarını tamamlamam gerekiyor artık

Merhaba arkadaşlar benim tsh geçen sene 3,6 idi bir arkadaşım yüksek değerin doktora git demişti ne zaman gideyim sizce özellikle bir günü varmı tsh değeri için. 2-2,5 iyi diye duydum

Merhaba arkadaşlar benim tsh geçen sene 3,6 idi bir arkadaşım yüksek değerin doktora git demişti ne zaman gideyim sizce özellikle bir günü varmı tsh değeri için. 2-2,5 iyi diye duydum
Bir yıl geçmiş aradan, tekrardan baktırmak lazım, herhangi bir günde dahiliye bölümünde veya sağlık ocağında bakabilirler. Bende dahiliyeye gitmeyi düşünüyorum.

Bir yıl geçmiş aradan, tekrardan baktırmak lazım, herhangi bir günde dahiliye bölümünde veya sağlık ocağında bakabilirler. Bende dahiliyeye gitmeyi düşünüyorum.
Canım takvimi yapmışsın tebrik ederim maşallah :KK9: endokrine git lütfen.hayatgüzel2015 de yazmıştı.hamilelerin tsh inı endokrin takip ediyor.hamileyken doktorum endokrine gönderdi takip için.:KK71:
Sende endokrine git canım bizim işlere endokrin daha iyi.:KK68: günü yok bu arada.

Back