merhaba kızlar, yazdıklarınızı ara ara okuyorum. bebeğinde sorun olan arkadaşa allahtan şifa diliyorum; transferinde ne yazık ki yine negaitf görmüş olan arkadaşım yaşına bakmadan denemeye devam etmelisin bence, ben aslında iyi bir örnek değilim, ama negaitf görenler için iyi bir örnek olabilirim. benim de iki düşüğüm vardı, sonrasında tüüp bebekte 6. transferde tuttu. şu an 25 haftalığız. O yüzden ne zaman kısmetimizde bebek var belli değil, denemezsek bilemeyiz, artık böyle düşünüyorum. benimle aynı yaşta 40 yaşında arkadaşım, hatta o 41e bastı çoktan, normal yolla hamile kaldı... onun kısmetinde böylesi varmış.
tiroid ile ilgili olarak, hashimato tirodi hastalığı olan biri olarak tshın hamile kalmadan önce ne kadar düşük olursa o kadar iyi, zira hamilelikte tsh yükseliyor kendiliğinden, dolayısıyla doktorlar 2nin altında tutmaya çalışıyorlar tshı. 2,5 üstü iyi değil bebek için. hiç tiroid hastalığı olmayan birisinin bile hamilelikte tshı yükselebiliyor. sırf buyüzden tirod ilacı veriliyor hamilelikte. o yüzden 3e normal diyen doktor bence hatalı. zaten endokrinologa yorumlatmak lazım değerleri. benim tsh değerlerime ayda bir bakılıyor şu an.
bizi sorarsanız iki hafta önce ayrıntılıya girdik, bebek de ben de iyiyiz, plasenta hala aşağıdaymış ama sorun değil. kanama olabilir ara ara dedi doktor, ama şimdiye kadar yok birşey. normal hayatına devam dedi. 32. haftaya kadarçıkar çıkmazsa da sorun değil sezaryen olursun dedi. zaten yaştan dolayı bir de tüp bebek, sezaryen olmak istiyorum. başka bir sorun yok. biraz şekere düşkünlük başladı. onu kkontrol altına almaya çalışacağım, 10 güne şeker yüklemesi yaptırıp tekrar kontrole gideceğiz.
allahım tüm isteyenlerin, sabırla bekleyenlerin kucaklarını boş bırakmasın.