Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

bende sizlere bişey sormak istiyorum saraçoğlu sitesinde inciri zeytinyagında bekleterek değil farklı olarak inciri hergün suda kaynatıp için demiş, şimdi incir kürü yapıcam hangi yöntemiyle yapayım fikri olan varmı
Canım onu bende çok araştırdım ama o tarifte incir sayısı çok fazla geldi bana.bende zeytin yağında her sabah 1 tane yaptım.

Coraspirini hiç kullandırmadı canım
canım bana folik asit verdi ilk üç ay
7. haftaya kadar tüp bebek tedavinden beri kullandığım decaviti kullandım onu bıraktırdı
12. haftada vitamin içinde omega 3 var başladık folik asiti bıraktırdı o hafta
16. haftada kan hapı kullanmaya başladım

Sen neler kullanıyorsun
Dün gittik doktora. Kan tetkiğide gönderdik. Bekleme sürecine girdik, hayırlı haberler alırız inşallah. Folik asiti kesti ve başka birşey önermedi. Her doktorun takibi farklı

Çok şükür tüp bebeğe gitmedin ilk aklıma gelen bu oldu :KK66: nift test geçen sene medicalpark hastanemizde 1500 tl.ydi.senin ödediğin rakami duyunca şaşırdım biraz.biz test yaptırmadık buradan arkadaşlarda aynı durumda olan içimi rahatlatmıstı.
Kısmet, Çok şükür :) test bana da çok pahalı geldi aslında ama yapacak bişey yok maalesef. Senin embriyolar zaten genetiğe gitmişti, Zaten sağlıkla da kucağına aldın, darısı başımıza :)

Kısmet, Çok şükür :) test bana da çok pahalı geldi aslında ama yapacak bişey yok maalesef. Senin embriyolar zaten genetiğe gitmişti, Zaten sağlıkla da kucağına aldın, darısı başımıza :)
İnş sağlıklı alırsın kucağına canım bende 4 tüp bebekte bebeğimi aldım kucagima çok şükür hiç genetiğe gitmedi benim emriyolarım o yuzden nifty testi yaptırmadım bişey ciksada aldırmazdım ama şimdi diyorum keşke genetige gitseydi emriyolarım şuan dmd kas hastalığı ile boğuşuyoruz oğlum 22 aylia gen testi yapıdi kötü çıktı genetikçi ile görüştük bize sizin emriyonuz genetige gitseydi bu gene bakılmazdı siz belirtmeden dedi ağilede bizde böyle bir hastalık yok varsa bakılıyormus yani genetikte kesin çözüm degil sağlıklı bir bebek doğması için kaderde ne varsa onu yaşıyoruz ben anne karnında öğrensem asla aldırmazdım Allah hiç kimseyi evlat la sınamasın en zor imtihanlardan birisi ben sadece iki testi yaptırdım risk çıkmamıştı..

İnş sağlıklı alırsın kucağına canım bende 4 tüp bebekte bebeğimi aldım kucagima çok şükür hiç genetiğe gitmedi benim emriyolarım o yuzden nifty testi yaptırmadım bişey ciksada aldırmazdım ama şimdi diyorum keşke genetige gitseydi emriyolarım şuan dmd kas hastalığı ile boğuşuyoruz oğlum 22 aylia gen testi yapıdi kötü çıktı genetikçi ile görüştük bize sizin emriyonuz genetige gitseydi bu gene bakılmazdı siz belirtmeden dedi ağilede bizde böyle bir hastalık yok varsa bakılıyormus yani genetikte kesin çözüm degil sağlıklı bir bebek doğması için kaderde ne varsa onu yaşıyoruz ben anne karnında öğrensem asla aldırmazdım Allah hiç kimseyi evlat la sınamasın en zor imtihanlardan birisi ben sadece iki testi yaptırdım risk çıkmamıştı..

Allahım şifa versin evladınıza ,dermansız dert vermesin,istediğimiz kadar tedbir alalım ALLAHIN dediği olur

Çok şükür tüp bebeğe gitmedin ilk aklıma gelen bu oldu :KK66: nift test geçen sene medicalpark hastanemizde 1500 tl.ydi.senin ödediğin rakami duyunca şaşırdım biraz.biz test yaptırmadık buradan arkadaşlarda aynı durumda olan içimi rahatlatmıstı.
Eşine çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin hepimiz farklı şeylerle sinaniyoruz bebişin nasıl büyümüştür bizimde şuan en guzel çağlarımız zaman dursun istiyorum..

Mallesef bizimde şuan hiçbir tedavimiz yook ama Allahtan umudumu kesmiyorum inş en yakiy bir zamanda tedaviniz çıkar diye dua ediyorum..

İnşAllah çıkacaktır,5 sene önce arkadaşımın 4 aylık bebeği retina kanseri oldu,o zaman doktorlar bunun tedavisi olmadığını ve ömür boyu bu şekilde tekrarlayacağını söylediler,şimdi bebeğimiz 5 yaşına ve artık doktorlar daha umutlu,büyüdüğü zaman bununla yaşamak zorunda kalmayacağı ile ilgili şeyler söylemeye başladılar,çeşitli tedavilerden bahsetmeye başladılar,İnşAllah sizde de öyle olur,şifayı veren Rabbim dua etmekten başka yapacağımız bir şey yok ama ondan umut kesilmez , inşAllah Eş-Şafi ismi hürmetine sizin de evladınıza şifa verir tüm hastalarla birlikte...

Bende genetik ve nifty testlerinde otizm ve yaygın gelişimsel bozukluk rahatsızlıkları ile sonuçlar alınamadığını öğrendim.
Eğer nasipte özel bir çocukla imtihan varsa bunun önüne geçemiyoruz maalesef bende bilseydim aldırmazdım
Genetikte bir noktaya kadar sağlıklı evladların hatta bizim bir kaza ile engelli olmayacağının garantisi yok
Benim oğlum da 11 yaşında yaygın gelişimsel bozukluk tanısı almış bir çocuk rabbim hiçbir anneyi evladı ile sınamasın gulneva77 gulneva77 çok geçmiş olsun evladına rabbim şifa versin

Bende genetik ve nifty testlerinde otizm ve yaygın gelişimsel bozukluk rahatsızlıkları ile sonuçlar alınamadığını öğrendim.
Eğer nasipte özel bir çocukla imtihan varsa bunun önüne geçemiyoruz maalesef bende bilseydim aldırmazdım
Genetikte bir noktaya kadar sağlıklı evladların hatta bizim bir kaza ile engelli olmayacağının garantisi yok
Benim oğlum da 11 yaşında yaygın gelişimsel bozukluk tanısı almış bir çocuk rabbim hiçbir anneyi evladı ile sınamasın gulneva77 gulneva77 çok geçmiş olsun evladına rabbim şifa versin
Oğlum şuan hiçbir belirtisi yook cok hareketli ve gelisimi normal konusmayada basladık masallah cok akıllı kan testleri dışında hiçbir belirti yok gen hastalık x gende çıkan bir gen hastalığı anneden geçen ama bizde hiç yok kas hastalığı yada anne karnında bölünme aşamasında olabilirmis bizim tüp olduğu için labaratuvar aşamasında olmuştur Allah biliyor artık bazen bende diyorum çok zorladım bebeğim olsun diye Ama Rabim vermiyorsa vardır bir bildigi zorlamamak gerek bazen kendimi suçluyorum bebeğime bunlari yaşıycak benim yüzümden diye duygularım karmakarışık o nalet bir hastalıktır ki zaman aleyhimize işliyor zamanla kaslar protein uretmedigi için yıllar sonrası için iyi şeyler bizi beklemiyor ve şuan hicbir tedavisi yook..Allah yardım etsin bütün hasta yavrulara.Allah kimseyi evladı ile sınamasın cook zor çok .

Rabbim yar ve yardımcınız olsun ne diyeyim bende üzüldüm burda yazdıklarınıza.
sizden ricam tsh değeri kaç olmalı 2-2,5 olmalı diye duydum ben 3,6 diye çıktı bir ark yüksek çıkmış dedi sizce bir anormallik varmı
ayrıca hangi folik asit alayım içmek için marka adı verirmisiniz memnun kaldığınız bir folik asit ilacı varmı

sizden ricam tsh değeri kaç olmalı 2-2,5 olmalı diye duydum ben 3,6 diye çıktı bir ark yüksek çıkmış dedi sizce bir anormallik varmı
ayrıca hangi folik asit alayım içmek için marka adı verirmisiniz memnun kaldığınız bir folik asit ilacı varmı
canım dr bana gebelik için 2nin altında olmalı demişti tsh
o yüzden eutrux adında bir troid ilacı verdi 25 mg kullandım hemen düştü benimde 4,2 idi tsh tüp bebek öncesi
ben ayrı folic asit kullanmadım decavit vitamin hapı içinde folik asit var diye dr tek bu vitamini kullandırdı bana
gebelik olduktan sonra da infolic ti sanırım kullandığım

Eşine çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin hepimiz farklı şeylerle sinaniyoruz bebişin nasıl büyümüştür bizimde şuan en guzel çağlarımız zaman dursun istiyorum..
Amin sağol canım.hepimiz farklı şeylerle sınanıyoruz.bebegim buyüdü 6 aylık oldu.bebegine çok uzüldüm neden hasta diye Allah şifa versin ve çok tatli oğlun.o benim umudum oldu.ins tedavisi çıkar
Allah sizlere uzun ömürler versin inş. canım

Üzüldum sizin adınıza.. Bir ay önce o üzuntüyü bende yaşadım..Rabbim yardımcımız olsun.Ben her şeyin bir vakti olacağına inanıyorum.Rabbim kendi hazinesinden verir inşallah.Sorun neydi canım.
yaş sadece sorun 43 yaşındayım. kendiliğinden 3 gebelik var hepsi 7. haftada kalbi durdu ve kürtajla alındı. 4 tüp bebek denemesi ve hiç birinde pozitif göremedim.

İnş sağlıklı alırsın kucağına canım bende 4 tüp bebekte bebeğimi aldım kucagima çok şükür hiç genetiğe gitmedi benim emriyolarım o yuzden nifty testi yaptırmadım bişey ciksada aldırmazdım ama şimdi diyorum keşke genetige gitseydi emriyolarım şuan dmd kas hastalığı ile boğuşuyoruz oğlum 22 aylia gen testi yapıdi kötü çıktı genetikçi ile görüştük bize sizin emriyonuz genetige gitseydi bu gene bakılmazdı siz belirtmeden dedi ağilede bizde böyle bir hastalık yok varsa bakılıyormus yani genetikte kesin çözüm degil sağlıklı bir bebek doğması için kaderde ne varsa onu yaşıyoruz ben anne karnında öğrensem asla aldırmazdım Allah hiç kimseyi evlat la sınamasın en zor imtihanlardan birisi ben sadece iki testi yaptırdım risk çıkmamıştı..[/QUOTE
Amin, Allah tüm çocuklara sağlık versin. Size çok çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizde çok haklısınız, kader diye birşey var sonuçta. Hiçbir şey de bizim elimizde değil. Ben aslında ‘elimden geleni yapayım en azından’ düşüncesindeyim. Gerisi Allah’a kalmış. Zaten genetik testlerde belli başlı kromozom bozukluklarına bakıyorlar. Bişey çıkmazsa kendimizi avutuyoruz. Oysaki dünyada adını bile bilmediğimiz bir sürü hastalık var. Dünyanın binbir türlü halivar, hepsi de insan için, hepimiz için.. sonuç olarak tüm kalbimle Allah insanı evlatla sınamasın, sözünüze-dileğinize katılıyorum

canım dr bana gebelik için 2nin altında olmalı demişti tsh
o yüzden eutrux adında bir troid ilacı verdi 25 mg kullandım hemen düştü benimde 4,2 idi tsh tüp bebek öncesi
ben ayrı folic asit kullanmadım decavit vitamin hapı içinde folik asit var diye dr tek bu vitamini kullandırdı bana
gebelik olduktan sonra da infolic ti sanırım kullandığım
Tüm gebelikte kullandınmı tiroid ilacını ?

Bende TSK 2-2,5 altında diye biliyorum

Back