Bu genetik konusunu burada çok defa tartıştık, biraz daha bilimsel olması açısından birşeyler ekleyeyim ve hatırlatayım. Videoyu izleyenler de bilir, bu işin para boyutu dışında farklı unsurları da var. Örneğin en önemlisi mozaik embriyo denilen bir embriyo çeşidi var. Mozaik embriyo sağlam olmasına rağmen bugün uygulanan genetik testten geçemeyen ama sağlam olan embriyo. Yani aslında sağlıklı fakat sağlıksızmış muamelesi yapılıyor, çünkü bu embriyoya rast gelindiyse bu embriyo yapısından dolayı inceleyen uzmana doğru bilgiyi vermiyor. Hatalı olduğu zannediliyor ve cöpe atılıyor. Mozaik embriyonun yanlış yerinden hücre alınıyor, dolayısıyla sağlıksız olduğu zannediliyor. Diğer taraftan insan vücudu yüzde 90 oranında genetik acidan sağlıksız embriyoyu zaten eliyor. Yani aslında mükemmel bir vücut sistemimiz var ve sağlıklı olmayanı taşımıyor, atiyor. Bu yüzden evet fazla parası olmayan için para tuzağı. Ayrıca bugünkü teknolojinin de, buna fish tekniği diyorlar, hata payı da var. Tabi burada ne yapmak gerektigi tamamen kişinin kendi seçimine kalıyor. Kişi ben bu riski alamam, varsın arada sağlıklı embriyolarım da çöp olsun, ben yeter ki sağlıklıyı bulayım, riske girmek istemiyorum, yeteri kadar param da var diyorsa genetiği tercih edebilir. Ama kişi ben Allah'a, Tanrı'ya, evrene ya da inancı her ne ise ona güveniyor ve kendisini bırakabiliyorsa doğaya ve kendine, o zaman genetiksiz transferi tercih edebilir, diyorum:)). Not: Bugün Bahçeci'nin de kullandığı cgh teknolojisi birkaç yıl sonra büyük ihtimal yerini ya daha iyi bir teknolojiye ve tekniğe bırakacak ya da bu yöntem tarihe karisacak. Ayrıca genetikten sağlam gelen embriyosunu transfer ettirip de negatif sonuç alan onemli oranda da anne adayı var.
@gnowee ya da
Bebegimhadi
'nin bazı arkadaşları gibi..