Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben ve benim durumumda olanlar ne zaman mutlu haberleri alacağız Rabbim bu mübarek günlerde bizi umutsuz bırakma bizlerinde yüzünü güldür. Hayırlı sağlıklı evlatlar ver. Tüm bekleyenlere inşallah. Olanlarada hayırlı sağlıklı büyütmelerini nasip et. Benim için olmayacak galiba hayırlısı olsun. O herşeyin iyisini bilir. Dualarınızda unutmayın lütfen.

:KK43::KK43:

Selam kızlar uzun zaman oldu. 2 senedir tıp bebek ile uğraşıyorum. Son 6 aydır fsh düşmüyor. Nisan sonunda 15 sene çalıştığım istem çıktım 1 aydır sakin huzurlu evdeyim. Bu ayki kontrol de fsh 12 düşmüş 1 yıldır ilk kez. 2 adet 6mm yumoş görüldü ve tedaviye başladım. Bakalim is stres olmadan neler oluyor. Cumartesi kontrole gidicem. Yine Memorial da başladım. Allah'tan hayırlısını diliyorum.

Ben Şişli Memorialın hastasıyım. Henüz sonuç alamasam da merkezden bir çok yönden memnunum. Bir çok kişiye gözü kapalı tavsiye de edebilirim. Bizde asıl sorun erkek faktörü yanında yaş faktörümüz de var. Sadece şunu söyleyebilirim Memorial tedaviye başlarken fsh bakıyor ve 15 üstünü tedaviye almıyor. Diğer ay tekrar bakıyor düşmüşse başlatıyor. Önceki denemelerinizin başarısızlık nedeni eğer bu yönde bir durumsa Bebegimhadi Bebegimhadi nin doktoru eril bey bu konularda daha farklı tedavi yöntemleri uyguluyor. Ama yeterli yumurta oluyor embriyolarınız oluşuyor 5.güne geliyor ama negatif veya düşük gibi sonuçlar alıyorsanız genetik tanı yaptırmanız gerekir bu durumda Memorial ı tavsiye ederim çünkü genetik labaratuarı kendi bünyesinde olduğu için diğer bircok merkezin yurt dışında yaptırdığı işlemi kendi bünyesinde yapıyor ve bu labaratuarin ve merkezin Semra hanımın dünya çapında başarıları var. Daha fazla uzatmıyım. İnşallah son denemede sizin için en isabetli kararı alırsınız ve yüzünüz güler.
Çok teşekkür ederim bizim sebepsiz infertilite, iki demene tutunmadı üçüncü de kalbi durdu kürtajla aldırmak zorunda kaldık tavsiyelerinizi dikkate alıcam. Acıbademin genetik laboratuvarı yokmu dışarıdamı yaptırıyorlar acaba genetik testleri

Selam kızlar uzun zaman oldu. 2 senedir tıp bebek ile uğraşıyorum. Son 6 aydır fsh düşmüyor. Nisan sonunda 15 sene çalıştığım istem çıktım 1 aydır sakin huzurlu evdeyim. Bu ayki kontrol de fsh 12 düşmüş 1 yıldır ilk kez. 2 adet 6mm yumoş görüldü ve tedaviye başladım. Bakalim is stres olmadan neler oluyor. Cumartesi kontrole gidicem. Yine Memorial da başladım. Allah'tan hayırlısını diliyorum.
Tedavin hayırlı olsun canım güzel haberlerini alırız inşallah

Ben Şişli Memorialın hastasıyım. Henüz sonuç alamasam da merkezden bir çok yönden memnunum. Bir çok kişiye gözü kapalı tavsiye de edebilirim. Bizde asıl sorun erkek faktörü yanında yaş faktörümüz de var. Sadece şunu söyleyebilirim Memorial tedaviye başlarken fsh bakıyor ve 15 üstünü tedaviye almıyor. Diğer ay tekrar bakıyor düşmüşse başlatıyor. Önceki denemelerinizin başarısızlık nedeni eğer bu yönde bir durumsa Bebegimhadi Bebegimhadi nin doktoru eril bey bu konularda daha farklı tedavi yöntemleri uyguluyor. Ama yeterli yumurta oluyor embriyolarınız oluşuyor 5.güne geliyor ama negatif veya düşük gibi sonuçlar alıyorsanız genetik tanı yaptırmanız gerekir bu durumda Memorial ı tavsiye ederim çünkü genetik labaratuarı kendi bünyesinde olduğu için diğer bircok merkezin yurt dışında yaptırdığı işlemi kendi bünyesinde yapıyor ve bu labaratuarin ve merkezin Semra hanımın dünya çapında başarıları var. Daha fazla uzatmıyım. İnşallah son denemede sizin için en isabetli kararı alırsınız ve yüzünüz güler.

Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alıcam, bizm sebepsiz infertilite, ilk iki denemede tutunmadı embriyolar, üçüncü denemede kalbi durdu bebeğimin kürtajla aldırmak zorunda kaldık, acıbademde genetik labaratuarı yokmu çok sordum kusura bakmayın

Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alıcam, bizm sebepsiz infertilite, ilk iki denemede tutunmadı embriyolar, üçüncü denemede kalbi durdu bebeğimin kürtajla aldırmak zorunda kaldık, acıbademde genetik labaratuarı yokmu çok sordum kusura bakmayın
Acıbademı tam olarak bilmiyorum yanlış birşey söylemiş olmak istemem ama yurt dışına gönderiyorlar diye hatırlıyorum. Şöyle söyleyim genetik incelemede tüm kromozomlara bakılan ngs fiyatı memorialda 295 dolar. Kendi bünyesinde olduğu için fiyat da daha uygun oluyor. Eğer istanbulda isen aklındaki yerlerle gidip görüşmeni tavsiye ederim. Dışardan geliyorsan da aynı güne randevu alıp görüşebilirsin. Memorial dan özellikle semra hanımı da istediğinde biraz geç tarihe veriyorlar. Telefonda ücret söyleseler de genelde ön görüşmede almıyorlar. Hayırlısı olsun.

İş stresi de etkiliyor demek ki. İnşallah sonu da güzel olur. Allah bu sefer kızına bir kardeş nasip eder. Geçen yıl ağustosta aynı dönemde tedavideydik. Biz de hala bekliyoruz işte nasip ne zamansa.

İş stresi de etkiliyor demek ki. İnşallah sonu da güzel olur. Allah bu sefer kızına bir kardeş nasip eder. Geçen yıl ağustosta aynı dönemde tedavideydik. Biz de hala bekliyoruz işte nasip ne zamansa.
Evet dogru hatırlıyorsun. Bende seni bu konularda oldukça bilgili olduğunu biliyorum. Genetik ile ilgiliydi galiba sorun. Şimdi ne aşamadasın tedavidemisin

Evet dogru hatırlıyorsun. Bende seni bu konularda oldukça bilgili olduğunu biliyorum. Genetik ile ilgiliydi galiba sorun. Şimdi ne aşamadasın tedavidemisin
O tedavide 4 embriyodan tek sağlıklı geldi dış gebelikle sonuçlandı. İğneye uygundu ama miyomlarım da olduğu için laparoskopi önerdi Semra hoca. Sağ tüpüm ve miyomlarım alındı. Martta tekrar tedavi olduk. 13 yumurtadan 1 tane genetiğe gitti mozaik geldi. Yeni tedavi önerdiler. Bu arada bizdeki asıl sorun erkek faktörü. Eşimde varikosel vardı ilerlemiş değerleri iyice düşmüş öyle olunca ameliyat oldu 2 hafta önce. Şimdi 3 veya 6 ay ameliyatın etkisini göstermesini bekleyeceğiz. Hayırlısı artık.

O tedavide 4 embriyodan tek sağlıklı geldi dış gebelikle sonuçlandı. İğneye uygundu ama miyomlarım da olduğu için laparoskopi önerdi Semra hoca. Sağ tüpüm ve miyomlarım alındı. Martta tekrar tedavi olduk. 13 yumurtadan 1 tane genetiğe gitti mozaik geldi. Yeni tedavi önerdiler. Bu arada bizdeki asıl sorun erkek faktörü. Eşimde varikosel vardı ilerlemiş değerleri iyice düşmüş öyle olunca ameliyat oldu 2 hafta önce. Şimdi 3 veya 6 ay ameliyatın etkisini göstermesini bekleyeceğiz. Hayırlısı artık.
Günaydin Allah kolaylık versin.cok yol katetmişsiniz Jalapenoo Jalapenoo cum.artık bebeğin olsun inş.bu tedavilerde emeği ve alın terini son damlasina kadar yaşayanlar sonuç da alıyor sanırım.biraz meşakkatli olmuş senin de

Allah yardımcınız olsun. Ameliyata rağmen yumurta rezervin gayet iyi ne güzel. Bunca sabrın sonu inşallah bebiş olsun kucağına almak kısmet olsun arkadaşım. Bende yumurta sayısı çok az 1 2 ancak dış gebelik geçirdim kızımdan evvel hemde açık operasyon onunla iyice azaldı. Laparoskopi yapmadı doktor hatasıydı.... Ama kızım doğal yolla oldu hem. Şimdi kardeş için uğraşıyoruz.

Selam
Bende geçen hafta 40 yaşıma girdim
14 yaşında kızım var sonrasında 2 kez dış gebelik geçirdim tüpler alındı
6 kez tüp bebek denedim
3.de tuttu kalp atışları durdu küretaj
2 hafta önce 6.deneme negatif
Umudum kalmadı
Kızım ve eşim çok istiyor
Yumurta sayım çok az
İzmir de oldu tedavilerim
Rabbim bu cuma günü hatırına herkesin gönlündekini hayırla kolaylıkla nasip etsin inşallah

Allah yardımcınız olsun. Ameliyata rağmen yumurta rezervin gayet iyi ne güzel. Bunca sabrın sonu inşallah bebiş olsun kucağına almak kısmet olsun arkadaşım. Bende yumurta sayısı çok az 1 2 ancak dış gebelik geçirdim kızımdan evvel hemde açık operasyon onunla iyice azaldı. Laparoskopi yapmadı doktor hatasıydı.... Ama kızım doğal yolla oldu hem. Şimdi kardeş için uğraşıyoruz.
H huli cim gecen ki mesajında tedaviye başlayacağinizi yazmışsın okudum ama cevap simdi yazabiliyorum.sevindim ilerlemene fsh düsmüs tedavin iyi gecer ins.kızından önce ameliyat olmuşsun ve kizin dünyaya gelmis ne güzel.ins.kardesi de gelir.sevgiler

Selam
6 kez tüp bebek denedim
Umudum kalmadı
Yumurta sayım çok az
Rabbim bu cuma günü hatırına herkesin gönlündekini hayırla kolaylıkla nasip etsin inşallah
Amin insallah hosgeldin foruma

H huli cim gecen ki mesajında tedaviye başlayacağinizi yazmışsın okudum ama cevap simdi yazabiliyorum.sevindim ilerlemene fsh düsmüs tedavin iyi gecer ins.kızından önce ameliyat olmuşsun ve kizin dünyaya gelmis ne güzel.ins.kardesi de gelir.sevgiler
Teşekkür ederim . Sen nasılsın bebisle hayat nasıl düzene girdimi uykuları
Bol bol resim çek hergün ifadeleri değişiyor öpüyorum mis kokoluyu sevgiler.

Günaydin Allah kolaylık versin.cok yol katetmişsiniz Jalapenoo Jalapenoo cum.artık bebeğin olsun inş.bu tedavilerde emeği ve alın terini son damlasina kadar yaşayanlar sonuç da alıyor sanırım.biraz meşakkatli olmuş senin de
Evet çok yol katettik ama başlangıç noktasına döndük hep. En başta yapılması gerekeni erteledik. Eşimi bir türlü ameliyatı geçtim üroloğa gitmeye ikna edemiyordum. Öncesini geçtim dış gebelikte ben ameliyat olup mecburen 6 ay bekleyeceğim dönemde çok dil döktüm ama anlatamadım. Son tedavi daha kötü bir hüsran yaşayınca kendisi kabullendi 5 farklı doktorla görüştük hepsi istisnasız ve tereddütsüz ameliyat dedi. Nasip artık inşallah sonucu da iyi olur. Buna da şükür hala direnebilirdi bu konuda. Bakalım zaman bundan sonra ne gösterecek.

Benim miyomlar korkulu rüyamdi. Görüştüğümüz bazı doktorlar ameliyat demişti. Semra hoca da başta ameliyat önermedi rezervi etkiler bu tür operasyonlar diye. histereskopi ile kontrol etti durumlarını. Kayıplar olunca risk faktörlerini ortadan kaldırmak için bu yolu teklif etti biz de kabul ettik. Çok korkmuştum ben de ama çok şükür rezervi etkilemedi. Sol yumurtalığın altında bir miyom kalmış özellikle dokunmamış ona hoca damarlara çok yakın diye ve sorun çıkaracak bir yerde olmadığı için. Bahanesi ile onlardan da kurtulmuş oldum buna şükrediyorum. Böyle bir acil durum olmasa yine cesaret edemeyecektim belki öyle bir operasyona. Hepsi bahane nasipte varsa 1 tane ile de oluyor. Nasipte yoksa ne kadar çok olsa da kar etmiyor. Önemli olan maddi manevi güç yettikce vaz geçmeden çabalamaya, elden geleni yapmaya devam etmek. İnşallah Allah bu çabalarımızı boşa çıkarmaz. Güzel haberlerinı bekliyorum.

Selam
6 kez tüp bebek denedim
Umudum kalmadı
Yumurta sayım çok az
Öncelikle üzüldüm yaşadıklarınıza Allâh güç versin sabır versin hepimize ama sürekli aynı yerde denemeyin tedavileri her lab.işleyişi solüsyonu farklı, onun için de farklı merkezlerde deneyin derim naçizane benim fikrim tabiçıtayı yükseltin bi merkezde olmadı daha donanımlı bir yere gidin işallah kızınız en kısa zamanda kardeşine kavuşur

Bu genetik konusunu burada çok defa tartıştık, biraz daha bilimsel olması açısından birşeyler ekleyeyim ve hatırlatayım. Videoyu izleyenler de bilir, bu işin para boyutu dışında farklı unsurları da var. Örneğin en önemlisi mozaik embriyo denilen bir embriyo çeşidi var. Mozaik embriyo sağlam olmasına rağmen bugün uygulanan genetik testten geçemeyen ama sağlam olan embriyo. Yani aslında sağlıklı fakat sağlıksızmış muamelesi yapılıyor, çünkü bu embriyoya rast gelindiyse bu embriyo yapısından dolayı inceleyen uzmana doğru bilgiyi vermiyor. Hatalı olduğu zannediliyor ve cöpe atılıyor. Mozaik embriyonun yanlış yerinden hücre alınıyor, dolayısıyla sağlıksız olduğu zannediliyor. Diğer taraftan insan vücudu yüzde 90 oranında genetik acidan sağlıksız embriyoyu zaten eliyor. Yani aslında mükemmel bir vücut sistemimiz var ve sağlıklı olmayanı taşımıyor, atiyor. Bu yüzden evet fazla parası olmayan için para tuzağı. Ayrıca bugünkü teknolojinin de, buna fish tekniği diyorlar, hata payı da var. Tabi burada ne yapmak gerektigi tamamen kişinin kendi seçimine kalıyor. Kişi ben bu riski alamam, varsın arada sağlıklı embriyolarım da çöp olsun, ben yeter ki sağlıklıyı bulayım, riske girmek istemiyorum, yeteri kadar param da var diyorsa genetiği tercih edebilir. Ama kişi ben Allah'a, Tanrı'ya, evrene ya da inancı her ne ise ona güveniyor ve kendisini bırakabiliyorsa doğaya ve kendine, o zaman genetiksiz transferi tercih edebilir, diyorum:)). Not: Bugün Bahçeci'nin de kullandığı cgh teknolojisi birkaç yıl sonra büyük ihtimal yerini ya daha iyi bir teknolojiye ve tekniğe bırakacak ya da bu yöntem tarihe karisacak. Ayrıca genetikten sağlam gelen embriyosunu transfer ettirip de negatif sonuç alan onemli oranda da anne adayı var. @gnowee ya da Bebegimhadi Bebegimhadi 'nin bazı arkadaşları gibi..
Cnm benim mozaik embriyo m var transfer edilip sağlıklı doğuran var mı?

Back