• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Günaydın kıssslarrr...
Hoş geldiniz Zlat .... Son zamanlardaki yaşam koşulları ( beslenme - hava - manyetik alan vs vs ) nedeni ile üreme bozuklukları çok fazla... bu sadece 40 yaş üstü için değil daha genç yaştakiler içinde çok kolay değil. bu nedenle üzme kendini stres yapma olacaksa olacaktır ... en azından annelik duygusunu tatmışsın... bu duygu ile hiç tanışamayanlar var... herşey kısmet ... ne varsa alın yazısında onu yaşıyoruz. değiştirme şansımız olmadığına göre kendimizi yaradana emanet edelim - hakkımızda en hayırlısı ne ise onu dileyelim ....

Ekdeki sözü çok severim... biz elimizden geleni yapalım gerisini yaradana havale edelim... o mutlaka bizim için en hayırlı olanı veriyordur bize :))

Kader hayatmızın önceden çizilmiş olması demek değildir.
Bu sebepten "ne yapalım kaderimiz böyle" deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir.
Kader yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir.
Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir.
Öyleyse ne hayatına hakimsin, ne de hayat karşısında çaresizsin. ŞEMS-İ TEBRİZİ

Çok teşekkür ederim.Doğru söylüyorsunuz,Allah isterse bu iş olur.

Kızlarrrr Günaydın !

Ben sizi çok özledimmm,yoktum buralarda,epeydir gezmelerdeydim :) ve işin kötüsü kocamda yanımda değildi,bende naptım yumurtlama gününde 700 km.göze aldım eve geldim çalışmalarımızı yaptık ve gezmelere kaldığım yerden devam ettim :) birde düğün dernek işleri vardı o yüzden bırakın buraya yazmayı uğrayamadım bile :( ama hepinizi çok merak ettim,Allah hepimize gönlümüzdekileri tez zamanda versin inşallah.

Breezy,
seni çok iyi anlayabiliyorum arkadaşım herkes yaş nedeniyle risklerden söz ederken amniosentez yaptırmamak insanın kafasında çok soru işaretlerine neden oluyor,bu kararı vermek insanı çok zorluyor,ama sen kararını verdiğine göre içini ferah tut madem kendi doktorun yapacak işlemi ozaman herşey dahada iyi olacak,dilerim işlemin kolay geçsin ve güzel sonuçlar çıksın.
Şimdi azıcık daha geçmişi okuyayım bakalım kaçırdığım bişey var mı.
Hepinizi çoooooookkkk öpüyorum.
Sevgili arkadasım ,
Dilerim guzel zamanlar geçirmissindir... :)) sana bir fikir olması için hamile kaldığım ay aktivite sayımızın 2 olduğunu söylemek isterim:9:

As kararı benim hamile kalmadan önce verdigim bir karardi...yani sadece uyguladımm:50:

Dilerim sen de güzel haberini en kısa zamanda paylaşirsınn:35:

doktoru dinle canım...:31:
elinizden geldiğince rahat olun , gergin olmamaya çalışın.
bu ay kendine şans ver , önümüzdeki ay ne istersen onu yap.

ama gergin olmamaya dikkat tamam mı:34:

sevgiler , bol şanslar :49:

sevgili Zlat hoşgeldin ,

genç görünmenin dışında , hormon değerlerinde görüntünü destekliyorsa bebek sahibi olmak için ve bunun spontan olması için hiç bir engel yok inan buna.

bunu 42 yaşında daha önce hiç hamile kalmamış , bir kere tüp denenmiş ama negatif sonuç almış ve bugün spontan bir gebelikle 15 haftalık hamile breezey olarak yazıyorum sana:49:

rahat olmak , strese girmemek ve kendimizi iyi tanımak bu işin ilk kuralı...

yaş gereği yaşayacaklarımız ve risklerimizi de bilerek bu kararımızı uygularsak inan her şey yolunda ve zamanında ilerliyor.

şimdi önümde amniyosentez süreci var... sadece hamile kalabilmekle bitmiyor çünkü.
ikili testlerin yaş riski dışında düşük çıkması da yetmiyor...
sonrasında neler var daha...

ömce kendini tanı ve kendine güven...
daha önce doğumla sonuçlanan bir hamileliğin olduğuna göre bunu bir kere daha yapabilmen için - eğer değerlerinde herhangi bir sorun yoksa - bence sorun yok canım arkadaşım.

Şansın bol olsun , Rabbim yar ve yardımcın olsun:16:

Ay sizin için çok mutlu oldum.Nekadar güzel olmuş.
Ben de önce kolay olacağina düşünüyordum,ama geçen yıl yazın 3.ay hamile idim,sonra çocuk ölmüş.Sonra belli oldu ki benim kanda pıhtılaşma varmış.Şimdi iğne kullaniyorum.Bu yıl da bir kere hamile olmuştum,ama sadece 6 gün durdu,hemen düştü.Ondan sonra işte merak etmeye başladım.Ama inşalah hayırlısı.Stresten uzak durmak için rapor aldım,işe gitmiyorum,çok rahatım,inşalah yarar.
Sanada sağlıklı elinde alırsın inşalah çocuğunun dilerim.

İyi akşamlar herkeze.Benim bugün transferden sonra 6.günüm.Sanki bugün göğüslerim daha fazla ağrıyor(yatakta dönerken bile) ve akşam hafif bulantım var sanki.Çok erken değil mi belirtiler için.Daha önce tüp bebekle hamile kalanları sormak istiyorum,bu normal mi ve bir belirti olabilir mi?Çok erken değil mi?

Sevgili alamanyalı hope um ,
Sen ve tüm kızlar dualarınızı ve iyi dileklerinizi esirgemeyin, önce Rabbimin izniyle sonra sizlerin destegiyle biz bunu da atlatacağız. Hiç bir şey çıkmayacak ve hiçbir şey olmayacak as sonucu ...
Verdiğim kararları da uygularım mutlaka... sen de az çok tanımışsındır beni :)
Rabbim tüm bızdıkları korusun. .. bızdık demek can demektir, kime ve neye dediğin önemli değil , senin icin ne ifade ettiği önemlidir... benim bızdığım ömrümün kalanıdır...

kurban olsunlar sana ve tüm bizdiklara canim benim :)

Sen tabi yabancı memleketlerde olunca bayram tatili yalan oluyor,ama sağlık olsun,napalım sende onların noel ve yılbaşı tatilinden faydalanırsın :)
Canım ya aklımı mı okudun ne :)) ovulasyon testini hiç kullanmadım,yakın bir zamana kadar adetlerim çok düzenli olduğu için ihtiyaç duymamıştım,ama burda yazılanları okuyunca ve yumurtlama olayı nekadar değişken olabildiğini öğrenince acaba bende şu teste başvursammı diyorum.Bana tavsiye edeceğiniz marka varmı,yoksa hepsi aynı mıdır ?
Senin şu folikul performansından sonra ben senden çok umutluyum bu ay,hadi inşallah bir an evvel bize güzel haberlerle gel :)

ah canim ben fazla umutlanmiyorum belki folikul sayisi fazla olabilir ama baska engeller de olabilir. kismet artik.

benim ordaki markalar hakkinda hic bir fikrim yok nevsercim yardimci olamiycam maalesef :(

Sevgili arkadasım ,
Dilerim guzel zamanlar geçirmissindir... :)) sana bir fikir olması için hamile kaldığım ay aktivite sayımızın 2 olduğunu söylemek isterim:9:

As kararı benim hamile kalmadan önce verdigim bir karardi...yani sadece uyguladımm:50:

SIKI bi calisma olmus hedefi 12den tutturdugunuza gore:9::48:

Ay sizin için çok mutlu oldum.Nekadar güzel olmuş.
Ben de önce kolay olacağina düşünüyordum,ama geçen yıl yazın 3.ay hamile idim,sonra çocuk ölmüş.Sonra belli oldu ki benim kanda pıhtılaşma varmış.Şimdi iğne kullaniyorum.Bu yıl da bir kere hamile olmuştum,ama sadece 6 gün durdu,hemen düştü.Ondan sonra işte merak etmeye başladım.Ama inşalah hayırlısı.Stresten uzak durmak için rapor aldım,işe gitmiyorum,çok rahatım,inşalah yarar.
Sanada sağlıklı elinde alırsın inşalah çocuğunun dilerim.

İyi akşamlar herkeze.Benim bugün transferden sonra 6.günüm.Sanki bugün göğüslerim daha fazla ağrıyor(yatakta dönerken bile) ve akşam hafif bulantım var sanki.Çok erken değil mi belirtiler için.Daha önce tüp bebekle hamile kalanları sormak istiyorum,bu normal mi ve bir belirti olabilir mi?Çok erken değil mi?

sevgili zlat ,

yaşadığın tüm zorlukların ve üzüntülü günlerin bir an önce sona ermesini hatta ermiş olmasını dilerim.:16:
dilerim her birimiz vakti saati geldiğinde sağlıkla mutlulukla ve huzurla evlatlarımıza kavuşuruz.:49:

evlat sahibi olma sürecinde öğrendiğim en önemli şey , biz kendimizi yeterince tanımazsak , hele de işi bilmeyen tüccar zihinli doktorlara denk gelirsek ayvayı yediğimizdir.:52:
bu yüzden evlat sahibi olmak adına kendine ait bilmen gereken ne varsa öğrenmek atılacak en önemli adım.:31:

transferle ilgili soruna gelince , ben 1 kere tüp bebek denemesi yaptım , hoş negatif sonuçlandı ama...:53:
kusuruma bakmazsan tavsiyem , kan testi gününe kadar kendinde hiç bir belirti aramaman...
öncesinde ve sonrasında kullandığımız hormon ilaçları yüzünden , vücudumuz garip tepkiler veriyor.

bu yüzden 6 gün daha sabret ve test gününü bekle...
eğer bu denemen negatif sonuçlanırsa da üzülme , belki sen de benim yaşadığımı yaşar ve negatif sonuçtan 3 ay sonra kendiliğinden hamile kalabilirsin. ki ben daha önce hiç hamile kalmamıştım...:17: sen bu açıdan şanslısın:34:

şansın bol olsun arkadaşım , güzel haberlerini bekliyorum:49:

Sevgili arkadasım ,

Inşallah canım,çok teşekkür ederim,tatil iyi geldi gerçekten birde önümüzde bayram var onuda az tadıyla geçirelim inşallah ondan sonra daha kapsamlı çalışmalara başlarız,o da işe yaramazsa kocayı mini tüp bebeğe ikna etmeye çalışacağım :) Kısmet...
Geçmişte okuduklarıma bakılırsa sen ovulasyon testlerinde tecrübelisin,bana tavsiye edeceğin bir marka varmı yoksa hepsi aynı mıdır,hiç kullanmadımda önümüzdeki aya hazırlıklı olayım diyorum.
Kendinize dikkat edin analı bızdıklı :)

ah canim ben fazla umutlanmiyorum belki folikul sayisi fazla olabilir ama baska engeller de olabilir. kismet artik.

benim ordaki markalar hakkinda hic bir fikrim yok nevsercim yardimci olamiycam maalesef :(

Dediğin doğru arkadaşım varsa kısmetimizde olacak :)) ama bir an evvel olursada hiç fena olmaz :))

Inşallah canım,çok teşekkür ederim,tatil iyi geldi gerçekten birde önümüzde bayram var onuda az tadıyla geçirelim inşallah ondan sonra daha kapsamlı çalışmalara başlarız,o da işe yaramazsa kocayı mini tüp bebeğe ikna etmeye çalışacağım :) Kısmet...
Geçmişte okuduklarıma bakılırsa sen ovulasyon testlerinde tecrübelisin,bana tavsiye edeceğin bir marka varmı yoksa hepsi aynı mıdır,hiç kullanmadımda önümüzdeki aya hazırlıklı olayım diyorum.
Kendinize dikkat edin analı bızdıklı :)

canım arkadaşım , aslında bu testler konusunda ben , az tecrübeli kısımdayım:17:

sadece 1 ay kullandım ama 1 ay da doktor kontrolunde usg ile takip yaptırdım.
bu iki deneme sarasında gördüm ki bazen erken yumurtlama olabiliyormuş.:31:
regl döngümün 27-28 gün olmasının sebebi buymuş.
benim kullandığım testi ben internette , o meşhur satış yapan sitelerden birinden almıştım. hani öylesine...
ama kaderimde , o testlerle verilen gebelik testleri ile hamile olduğumu öğrenmek varmış.:49:

bızdığım ve ben seni öpüyoruz ve ikimiz birlikte güzel haberlerini bekliyoruz:38:

canım arkadaşım , aslında bu testler konusunda ben , az tecrübeli kısımdayım:17:

sadece 1 ay kullandım ama 1 ay da doktor kontrolunde usg ile takip yaptırdım.
bu iki deneme sarasında gördüm ki bazen erken yumurtlama olabiliyormuş.:31:
regl döngümün 27-28 gün olmasının sebebi buymuş.
benim kullandığım testi ben internette , o meşhur satış yapan sitelerden birinden almıştım. hani öylesine...
ama kaderimde , o testlerle verilen gebelik testleri ile hamile olduğumu öğrenmek varmış.:49:

bızdığım ve ben seni öpüyoruz ve ikimiz birlikte güzel haberlerini bekliyoruz:38:

arkadaşlar bir kaç gündür giremedim bir yoğunluktur gitti bildiğiniz gibi beklenen regli oldu ve ben salı dr gittim sürpriz yumurtayla karşılaşıldı 14 mm denildi fostimon ve orgulutrama başlandı bu gün kontrolüm vardı olan 14 mm olmuş küçülmüş 13 mm olmuş başkada folikül yok denildi ben ne düşüneceğimi bilmiyorum orgalutram bıraktık kullanma denildi orgalutram yumurtayı baskıladı fostimona devam sizce bu sürpriz gelen yumurtam mucizeme ye dönüşürmü breezzey ne yapacağımı bilmiyorum :18:

arkadaşlar bir kaç gündür giremedim bir yoğunluktur gitti bildiğiniz gibi beklenen regli oldu ve ben salı dr gittim sürpriz yumurtayla karşılaşıldı 14 mm denildi fostimon ve orgulutrama başlandı bu gün kontrolüm vardı olan 14 mm olmuş küçülmüş 13 mm olmuş başkada folikül yok denildi ben ne düşüneceğimi bilmiyorum orgalutram bıraktık kullanma denildi orgalutram yumurtayı baskıladı fostimona devam sizce bu sürpriz gelen yumurtam mucizeme ye dönüşürmü breezzey ne yapacağımı bilmiyorum :18:

canım kullandığın ilaçlar ve içeriği hakkında bilgim yok.
ama regl olduysan bu zaten döllenme olmadığı anlamına gelmiyor mu ?
regl döneminde görülen foliküller oluyor , yumurtalar değil.
folikül de 16-18 mm arası büyüklüğe ulaşınca çatlıyor ve yumurta çıkıyor içinden... bazen yumurta çıkmadığı zamanlarda oluyor tabii, her kadın bunu senede 1-2 kere yaşarmış.
kullanmayı bırak dediği ilaç , baskılamayı da sona erdirince folikül büyümeye devam edecekse bu senin için bir şans olsun. ama ilaçların vücudumuza yaptıkları hakkında inan net bir bilgim yok.

mucizen sen kısa zamanda gelsin ... ama eğer bu ay olmazsa sakın umudunu yitirme olur mu ?
yaş olarak avantajlısın unutma... ve eğer doktorun ve uyguladığı yöntemle ilgili en ufak bir sorun varsa aklında , 2 hatta 3. doktordan görüş almayı ihmal etme...
ben bızdığıma kavuşana kadar 8 doktor değiştirdim...

kendini strese sokmadan tedavine ve kendine odaklan... Rabbim vakti saati geldiyse mucizesini sana da gönderecektir.:49:

canım kullandığın ilaçlar ve içeriği hakkında bilgim yok.
ama regl olduysan bu zaten döllenme olmadığı anlamına gelmiyor mu ?
regl döneminde görülen foliküller oluyor , yumurtalar değil.
folikül de 16-18 mm arası büyüklüğe ulaşınca çatlıyor ve yumurta çıkıyor içinden... bazen yumurta çıkmadığı zamanlarda oluyor tabii, her kadın bunu senede 1-2 kere yaşarmış.
kullanmayı bırak dediği ilaç , baskılamayı da sona erdirince folikül büyümeye devam edecekse bu senin için bir şans olsun. ama ilaçların vücudumuza yaptıkları hakkında inan net bir bilgim yok.

mucizen sen kısa zamanda gelsin ... ama eğer bu ay olmazsa sakın umudunu yitirme olur mu ?
yaş olarak avantajlısın unutma... ve eğer doktorun ve uyguladığı yöntemle ilgili en ufak bir sorun varsa aklında , 2 hatta 3. doktordan görüş almayı ihmal etme...
ben bızdığıma kavuşana kadar 8 doktor değiştirdim...

kendini strese sokmadan tedavine ve kendine odaklan... Rabbim vakti saati geldiyse mucizesini sana da gönderecektir.:49:

canım arkadaşım evet malesef bu gördüğümüzün yumurta değilde folikül olduğunu mayısta yaşadığım tecrübemde öğrendim 3 yumurtan var var pouya gittik ve yumurta çıkmadı nasıl yani oldum evvet gördüğümüz foliküldü hmmm öğrenmiş olduk evet ben reglimin 3 günü gittim dr ve 14 mm folikül göründü ve büyüktmek için fostimon verildi koruması içinde orgulutram ama bnm 14 mm 2 günde 1mm küçüldü orgulutramı bıraktık fostimonla yola devam dedi özelden atamadım msj breezy sana snrm 50 msj tamalayamamışım

canım arkadaşım evet malesef bu gördüğümüzün yumurta değilde folikül olduğunu mayısta yaşadığım tecrübemde öğrendim 3 yumurtan var var pouya gittik ve yumurta çıkmadı nasıl yani oldum evvet gördüğümüz foliküldü hmmm öğrenmiş olduk evet ben reglimin 3 günü gittim dr ve 14 mm folikül göründü ve büyüktmek için fostimon verildi koruması içinde orgulutram ama bnm 14 mm 2 günde 1mm küçüldü orgulutramı bıraktık fostimonla yola devam dedi özelden atamadım msj breezy sana snrm 50 msj tamalayamamışım

aslında ölçümde ufak oynamalar olabileceğini düşünürsek 1mm lik bir fark çok da kafaya takılacak bir fark değil bence.
sen umudunu korumaya devam et.:31:
yumurta daha doğrusu folikül çapını ölçmek çok kolay olmuyor çünkü...
1 mm toleranslar içinde kalsın ve sen umutla tedavinin sonucuna odaklan.
dilerim ki güzel ve senin için bebek olacak bir yumurta oluşur ve sen de bizlerle güzel haberlerini paylaşırsın.

özel mesaj için 50 sınırı var arkadaşım evet... ama az kalmış... ha gayrett :34:

:18::18::18::18::18: :43: beni bu dr hasta etti hasta başka hiçbirşey değil drlar doğru düzgün anlatsa bizlerde bu kadar ne nedir diye düşünmeyiz bana hep cvp rezervin az ve yaşın yani sende kimmsssinnn kadın ne çocuğu modu baştan benim tüm ümidimi kırıyor maalesef

canim ya sana sorucam sorucam unutuyorum aklimdayken sorayim seni de hazir burda yakalamisken:51:

siz bebek calismalarina ne zaman baslamistiniz? biz marttan beri aktif calisiyoruz da:4::6:

:18::18::18::18::18: :43: beni bu dr hasta etti hasta başka hiçbirşey değil drlar doğru düzgün anlatsa bizlerde bu kadar ne nedir diye düşünmeyiz bana hep cvp rezervin az ve yaşın yani sende kimmsssinnn kadın ne çocuğu modu baştan benim tüm ümidimi kırıyor maalesef

sinir oluyorum bu tur doktorlara ben yaaa...ben hollanda da henuz boyle biseyla karsilasmadim. sirf biz cok istiyoruz diye bizi
butun tahlillerden gecirdiler ki bunu daha once hamile kalmis kadinlarda kolay kolay yapmiyorlar. birde verdikleri pozitif enerjide cabasi.

doktorunu degistirmeyi dusunmedin mi arkadasim bu ne ya boyle insani depresyona sokar boyleleri.

sinir oluyorum bu tur doktorlara ben yaaa...ben hollanda da henuz boyle biseyla karsilasmadim. sirf biz cok istiyoruz diye bizi
butun tahlillerden gecirdiler ki bunu daha once hamile kalmis kadinlarda kolay kolay yapmiyorlar. birde verdikleri pozitif enerjide cabasi.

doktorunu degistirmeyi dusunmedin mi arkadasim bu ne ya boyle insani depresyona sokar boyleleri.
arkadaşım bu safhaya kadar geldik bir sonucunu göreyim umudum güzel sonla bitsin bu sefer ama olaki filmin sonu acıklı olursa dr arayışına giricem ama içten söylemem gerekirse hiçbirine güvenmiyorum artık bu tüp bebek koca bir pasta ve dr ilaç sektörüne kadar herkes payını alıyor senin sağliğin evlat özlemin pek kimsenin umurunda değil buarda sizlerin yaşadığı tecrübelerinizden birşeyler öğreniyorum

Back