kendi kendine nazar değdirmeden bir çimdikler misin arkadaşım kendini lütfen:44:
Maşallah sana ... toplamda 13 folükül demek amh değerinin 1 in üstünde olduğunu gösterir biliyorsun değil mi ?
bu da süper bir şey , çok beğendimmmm
şimdi kızlar ...
bu yaşlarda hamile kalmak iyi güzel de iş spontan bile olsa hamile kalmakla , riskli denilen 3 ayı da geçirmekle bitmiyor - muş ...
11 - 14. hafta yani ikili tarama testinde tüm riskler düşük çıksa da , yaş yüzünden yüksek çıkan risk oranım önüme 2 yol çıkarmıştı.
ya amniyosentez yapılacak ve bızdığımın sağlığı ile ilgili bilgi edinecektim yada bekleyecek ve görecektim.
elimde olan şeyler varsa sürpriz yaşamayı hiç sevmediğim için ben ilk yolu seçtim ve amniyosenteze karar verdim.
yapılan istatistiklere göre her 200 amniyosentezde 1 bebek kaybı söz konusu olsa da yakın çevremde yaptıran 3 arkadaşımın da sağlıklı süren hamilelikleri ve hatta bir tanesinin bebeğinin bugün 5 yaşında olmasının verdiği pozitif düşünce ve Rabbime olan inancım ve kaderimde yazılana karşı koyamayacağım gerçeği ile bu kararı verdim.
20. haftaya kadar olan gebelik kayıp oranı % 3... amniyosentez sonucu aynı dönem gebelik kaybı oranı % 3,2 ...
eğer bir sorun varsa yani kaderimde kısmetimde ve bundan sonraki hayatımda bir evlat sahibi olmak yoksa öyle yada böyle kaybedeceğim.
ama kaderimde yazılan evladımın ,evlatlarımın olması ise ve bu bebek onlardan ilki ise değil amniyonsentez , bilinen bütün riskli testler bile bir zarar veremeyecektir.
yaş riskim yüzünden hamileliğimin kalan kısmını acabalarla yaşayarak hem bızdığıma hem kendime üzüntü veremeyeceğim.
ve bızdığım doğduktan sonra , gözlerine bakıp , hareketlerini ölçüp tartıp , acaba her bebek bunu mu yapar , normal mi diye kendimi , eşimi ve bebeğimi yiyip bitiremeyeceğim.
bu yüzden 16. haftamızda yani yaklaşık 1,5 hafta sonra bızdığıma vereceğimiz ufak rahatsızlık için huzurunuzda kendisinden özür diliyorum.
kendisini nasıl istediğimi ve şu an bile delicesine sevdiğimi bilen bızdığımın , bu aksiyonu da başarıyla geçeceğine ve doktorlar kocaman bir nanik yapacağına inanıyorum.
ne olur dualarınız ve iyi dileklerinizi eksik etmeyin.
ve bir zaman daha aranızda olamayacağım.
anlayışınız için teşekkür ederim.
hepinizi kocaman kucaklıyoruz ve öpüyoruz.