- Konu Sahibi akideciknane
- #4.681
veeeee bol bol dua edelimpozitif pozitif pozitif hepimiz pozitif musmutlu olalım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
veeeee bol bol dua edelimpozitif pozitif pozitif hepimiz pozitif musmutlu olalım
veeeee bol bol dua edelim
Evet canım her daim pozitif olacağız bol bol dua edeceğiz.
İnşallah en kısa süredede istediklerimize hep birlikte kavuşuruz:)))))
canım çikolatam
1/200 düşük riski de olsa verdiğim kararın doğruluğuna ben de eminim...
bızdığıma ve onu bana nasip eden Rabbime güveniyorum .
bizi sevenlerin dualarına ve iyi niyetli temennilerine de ...
şimdi öncesinde 4 kasım sonrasında test sonuçlarını beklemek gibi bir süreç var...
ama ben bu arada bir kaç kere gider bızdığımı görürüm buna kimse engel olamaz
brezeey canım neden aminosentez yaptırdınızı anlamıyorum ben. sonuç olumsuz çıksa vazmı geçeceksin bızdığından..hiç sanmıyorum..onu hissettin karınında..belkide sürekli görmeye gdiyorsun..bu sana allahın bi lutfu..hiç aklına şüphe getirmee..ne olur ne olmaz..belkide sağlıklı çıkar ama bu amniyo aldırdığın için düşebilir..bir yakınımızdan duydum sağlıklı çıkmış ama düşmüş..riske atma ..binbir zorlukla hamile kalıyoruz..allahım esirgesin..ne olur yanlış anlama sende bebeğinde allaha emanetsiniz..yada detinin yaptırdığı testten yaptır canım..hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum..
brezeey canım neden aminosentez yaptırdınızı anlamıyorum ben. sonuç olumsuz çıksa vazmı geçeceksin bızdığından..hiç sanmıyorum..onu hissettin karınında..belkide sürekli görmeye gdiyorsun..bu sana allahın bi lutfu..hiç aklına şüphe getirmee..ne olur ne olmaz..belkide sağlıklı çıkar ama bu amniyo aldırdığın için düşebilir..bir yakınımızdan duydum sağlıklı çıkmış ama düşmüş..riske atma ..binbir zorlukla hamile kalıyoruz..allahım esirgesin..ne olur yanlış anlama sende bebeğinde allaha emanetsiniz..yada detinin yaptırdığı testten yaptır canım..hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum..
tutkcum ovulasyon testi yapmayi dusunuyormusun bu ay? birde seni baska bi topikte donasyon gorusmeye gidecegini not etmisler
dogru mu bu merak ettim?
ummcum bende ayni seyleri dusunmustum ama breezeyim daha iyisini bilir tabii. bende korkuyorum bu testten.
Breezeyim Allahin yardimiyla insallah atlatacak bu zorlu sinavi.
sen merak etme selcanım , bızdığımın inadı , Rabbimin yardımı ve sevdiklerimizin duaları bizi koruyacaktır.
Canım doktorun bana söylediği şuydu.10.günden itibaren 2 günde bir beraberlik dedi.Ovulasyon testi düşündüm ama bayramda evimde olmayacağım 10 gün boyunca o nedenle kötü zamanlama zor yani.
Ben bir ara donasyonu düşündüm evet.Halende kararsızım.Dr.Numan bey gerek olmadığını söyledi ama bakalım.
İnşallah hiçbir şeye gerek kalmazda bu ay hamile kalırım:)))))))
Kızlarrrr Günaydın !
Ben sizi çok özledimmm,yoktum buralarda,epeydir gezmelerdeydim :) ve işin kötüsü kocamda yanımda değildi,bende naptım yumurtlama gününde 700 km.göze aldım eve geldim çalışmalarımızı yaptık ve gezmelere kaldığım yerden devam ettim :) birde düğün dernek işleri vardı o yüzden bırakın buraya yazmayı uğrayamadım bile ama hepinizi çok merak ettim,Allah hepimize gönlümüzdekileri tez zamanda versin inşallah.
Breezy,
seni çok iyi anlayabiliyorum arkadaşım herkes yaş nedeniyle risklerden söz ederken amniosentez yaptırmamak insanın kafasında çok soru işaretlerine neden oluyor,bu kararı vermek insanı çok zorluyor,ama sen kararını verdiğine göre içini ferah tut madem kendi doktorun yapacak işlemi ozaman herşey dahada iyi olacak,dilerim işlemin kolay geçsin ve güzel sonuçlar çıksın.
Şimdi azıcık daha geçmişi okuyayım bakalım kaçırdığım bişey var mı.
Hepinizi çoooooookkkk öpüyorum.
arkadaslar biraz once hastaneden evimize tesrif ettik. size hemen kisaca son durumu bildireyim.
bugun doktor detatli bi ultrasona aldi beni ve her ikimizde biraz sasirdik birazda hayir biraz degil bayagi bi sevindirik olduk.
soyleki; once rahimde olculmeli gereken herseyi olctu herneyse onlar tabii. doktor cok iyi gorunuyor dedi. sonra tuplere gecti
orda da olcumler yapti onlarda cok iyi durumda dedi. sonra sira geldi folikul sayimina sag tarafta 10 tane sol tarafta 3 tanecik
goruldu
yasima gore fazlasiyla folikul oldugunu soyledi. yalniz ufak bir kist gordu ama endiselenecek bi durumda degil dedi.
sonra fsh degeri icin kan alindi. butun kontrollerin kan tahlillerinin bi raporu hazirlanacak ve bunu bizimle 21 ekimde gorusecekler
asilamaya gerek duyarlarsa asilama etapina gecilecek sanirsam. onuda ben hormon istemiyorum dedim sorun olmazmis buyuk bi ihtimalle. ilk 3 sefer hormonsuz sonra ki 3 sefer istersek hormon takviyesiyle yapiliyormus.
iste boyle arkadaslar hastaneden mutlu bi sekilde donus yaptik anliyacaginiz.
hepinizi selamliyor ve sevgilerimi yolluyorum
kendi kendine nazar değdirmeden bir çimdikler misin arkadaşım kendini lütfen:44:
Maşallah sana ... toplamda 13 folükül demek amh değerinin 1 in üstünde olduğunu gösterir biliyorsun değil mi ?
bu da süper bir şey , çok beğendimmmm
şimdi kızlar ...
bu yaşlarda hamile kalmak iyi güzel de iş spontan bile olsa hamile kalmakla , riskli denilen 3 ayı da geçirmekle bitmiyor - muş ...
11 - 14. hafta yani ikili tarama testinde tüm riskler düşük çıksa da , yaş yüzünden yüksek çıkan risk oranım önüme 2 yol çıkarmıştı.
ya amniyosentez yapılacak ve bızdığımın sağlığı ile ilgili bilgi edinecektim yada bekleyecek ve görecektim.
elimde olan şeyler varsa sürpriz yaşamayı hiç sevmediğim için ben ilk yolu seçtim ve amniyosenteze karar verdim.
yapılan istatistiklere göre her 200 amniyosentezde 1 bebek kaybı söz konusu olsa da yakın çevremde yaptıran 3 arkadaşımın da sağlıklı süren hamilelikleri ve hatta bir tanesinin bebeğinin bugün 5 yaşında olmasının verdiği pozitif düşünce ve Rabbime olan inancım ve kaderimde yazılana karşı koyamayacağım gerçeği ile bu kararı verdim.
20. haftaya kadar olan gebelik kayıp oranı % 3... amniyosentez sonucu aynı dönem gebelik kaybı oranı % 3,2 ...
eğer bir sorun varsa yani kaderimde kısmetimde ve bundan sonraki hayatımda bir evlat sahibi olmak yoksa öyle yada böyle kaybedeceğim.
ama kaderimde yazılan evladımın ,evlatlarımın olması ise ve bu bebek onlardan ilki ise değil amniyonsentez , bilinen bütün riskli testler bile bir zarar veremeyecektir.
yaş riskim yüzünden hamileliğimin kalan kısmını acabalarla yaşayarak hem bızdığıma hem kendime üzüntü veremeyeceğim.
ve bızdığım doğduktan sonra , gözlerine bakıp , hareketlerini ölçüp tartıp , acaba her bebek bunu mu yapar , normal mi diye kendimi , eşimi ve bebeğimi yiyip bitiremeyeceğim.
bu yüzden 16. haftamızda yani yaklaşık 1,5 hafta sonra bızdığıma vereceğimiz ufak rahatsızlık için huzurunuzda kendisinden özür diliyorum.
kendisini nasıl istediğimi ve şu an bile delicesine sevdiğimi bilen bızdığımın , bu aksiyonu da başarıyla geçeceğine ve doktorlar kocaman bir nanik yapacağına inanıyorum.
ne olur dualarınız ve iyi dileklerinizi eksik etmeyin.
ve bir zaman daha aranızda olamayacağım.
anlayışınız için teşekkür ederim.
hepinizi kocaman kucaklıyoruz ve öpüyoruz.
selcanim ne güzel haber bu böyle. masallah kulucka makine gibi kadinmissin :) ben 5-6 ayda ancak biriktiririm bu kadar yumiyi. insallah güzel ve yogun calismalar neticesinde senden de güzel haberler alacagiz. hamileyim diye bize ilan edeceksin. öpüyorum :)
hee breezey bana bizim cilli tavuk bile senin kadar yumurtlamiyor demisti
ben tahmin etmistim arkadasim senin yine gezmelerde oldugunu
hadi insallah 700 km sonrasi dilerimki bebegin tutmustur. heyecanla bekliycez. bat ne zaman peki?
He heh heee bukadar az çalışmaya ve gezmeye göre bu ay tutturmuş olursak mucize olur :) Bat 17 Ekim göreceğiz bakalım :))
Sizler napıyosunuz bakimmm ? Bayram programı yapıldı mı ? Soğuklarla aranız nasıl ?
ummucum yaş yüzünden riskim 1/37 ama amniyosentez yüzünden bebeğimi kaybetme riskim 1/200 ... yani as sonucu bebeğimi kaybetme riskim çok az...
sonuç olumsuz çıkarsa vazmı geçeceksin demişsin ya , sana cevabım evet...
42 yaşındayım ummu ... ne olursa olsun o benim evladım ama benden sonra ne yapar eğer bir sorun çıkarsa...
sağlıklı doğsa da sonrasında başımıza gelecek bir kazayla , sağlığı bozulabilir , istemediğim halde benden sonra başkalarına muhtaç kalabilir bu da var...
ama ben varken buna izin vermem...
hem hepimiz kaderimizde yazılanı yaşamıyor muyuz , yaşamayacak mıyız ?
bebeğim yaşayacak ve kollarıma doğacaksa hiç bir riskli test onu benden alamaz...
Rabbim nasip ettiyse hiç bir şey buna engel olamaz...
ben bızdığımı dualarla istedim siz de biliyorsunuz... Rabbimden hayırlısıyla diledim , istedim.
o ne yazdıysa , nereye kadar nasip ettiyse onu yaşayacağım...
ve eğer bebeğim beni bırakıp gidecekse bu amniyosentez yüzünden değil , kaderimizde yazılı olanlarla ilgili olacaktır.
üstelik tanıdığım ve bildiğim 3 kadın var , as yaptıran ve bunlardan 2 tanesi sağlıkla bebeklerine kavuştular... bir tanesi 18 yaşında şimdilerde , diğeri 5 yaşında , diğeri ise henüz doğmadı...
doktorumun as başarısı ise 1/450 yani çok iyi...
bir bilgi daha , 20. haftaya kadar bebek kayıpları oranı % 3 , as ye bağlı düşük riski % 3.2 ...
yazdığın satırlardan bana hak vereceğini düşünmüyorum ama kararım bu...
Allahım yanımda olsun her zaman olduğu gibi , bızdığım bunu da atlatacak ve doktorlara nanik yapacak biliyorum.
Rabbim isteyen dileyen herkese sağlıkla huzurla bebeklerini nasip etsin. vermek zorunda kaldıkları zor kararlarda da yardımcısı olsun , sabırlarını versin.
bana bayram yok canim calisiyorum bayramlar artik bana pek bisey ifade etmiyor
bende biraz once ovulasyon testi siparis verdim artik ogrendim de nasil yapilacagini bun oncekiler de beceremiyordum biturlu
breezeyim bilir gerci dusuk yaptigim hamileligimde kullanabilmistim ki sanirsam hamile kalmam da tabiiki once Allahin izniyle sonra testin faydasi oldugunu dusunuyorum. sen kullandin mi hic ovulasyon testi??
selcanim ne güzel haber bu böyle. masallah kulucka makine gibi kadinmissin :) ben 5-6 ayda ancak biriktiririm bu kadar yumiyi. insallah güzel ve yogun calismalar neticesinde senden de güzel haberler alacagiz. hamileyim diye bize ilan edeceksin. öpüyorum :)
sayet yazdigin gibi kötü bir durum karsisinda bebeginden vazgecebileceksen hic durma yap. ama sonuc ne olursa olsun farketmez dersen tabii ki yaptirma. gerci ben seni süper kararli görüyorum ve bizim de görevimiz sana sonuna kadar destek olmak ve dualarimizi esirgememektir.
bizdiginin inadi bu güne kadar yol katetmenizi sagladi. saglikli bir sekilde devam edecegine de eminim. gönlünü ferah tut canim benim. hersey güzel olacak. tatli bizdigini kucagimiza alacagiz insallah saglikla.
bu arada senin yazilarini okurken bazen kendi kendime cok gülümsüyorum. özellikle de bizdigim, bizdik dedigin yerlerde. Benim sirin mi sirin bir köpegim var ve bil bakalim adi ne "BIZDIK. o da benim oglusum. öpüyorum seni, bizdigina da sevgilerimi ilet emi
canım allaha emanetsiniz..hayorlı sağlıklı hamilelik ve doğumlar diliyorum canım..teyzeleri yesin o bızdığını..