• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba arkadaşlar,

Ortalıkta çok fena grip salgına var. Ve bende şuan grip oldum, evde dinleniyorum.
13+4 hafta olduk ve doktor kız dedi.
Rapor almaya gittim bugün. Doktor asistanıyla ileri yaş gebeliklerden bahsettiler.
Ünlü ve yaşlı gebelerden hastası varmış galiba.. Gazetede bunlarla röportaj yapılmış.
Ben ısrarla sordum donasyon mu? Sizin hastanız mı?
Diye , ama cevaplamadı sır gibi...
Dönerken yol boyu düşündüm. Ee 48-50 yaşında tüp bebek oluyorsa kendi yumurtamla beni ne diye yakapaça
Tüpbebeğe yönlendirdi.
Sonra eve gelince nette buldum okudum röportajı. Nasıl kolay herşey nasıl ballandırılmış. Yok 40 yaşından sonra doğum yapan 100 yaşına kadar yaşarmış vs..
İnanamadım her gittiğimde yaştan bahseden Dr o değil mi?
Esin maraşlıoğlu nun kocası hamile olduğunu öğrenince sevince boğulmuş! Haberi yokmuymuş tüp bebek uğraştıklarından? Yaa normal hamile kalmışlar gibi yazıyor. Sinir oldum yaaa!
kızlar ben o ünlülerin nasıl hamile kaldığını çok merak ediyorum.
Kesin donasyondur dimi? 50 yaşında Füsun Demirel de yumurta kalmışmıdır ki!
O zaman rekorlar kitabına girsin..
Yada gerçeği yazsınlar pembe tablolar değil diiimi ama..

Hepinize sevgilerimle ,
Aha link İleri yaşta hamileliğin artıları ve eksileri... | Metin Uyar | Milliyet.com.tr

Merhaba arkadaşlar,

Ortalıkta çok fena grip salgına var. Ve bende şuan grip oldum, evde dinleniyorum.
Rapor almaya gittim bugün. Doktor asistanıyla ileri yaş gebeliklerden bahsettiler.
Ünlü ve yaşlı gebelerden hastası varmış galiba.. Gazetede bunlarla röportaj yapılmış.
Dönerken yol boyu düşündüm. Ee 48-50 yaşında tüp bebek oluyorsa kendi yumurtamla beni ne diye yakapaça
Tüpbebeğe yönlendirdi.
Sonra eve gelince nette buldum okudum röportajı. Nasıl kolay herşey nasıl ballandırılmış. Yok 40 yaşından sonra doğum yapan 100 yaşına kadar yaşarmış vs..
Esin maraşlıoğlu nun kocası hamile olduğunu öğrenince sevince boğulmuş! Haberi yokmuymuş tüp bebek uğraştıklarından? Yaa normal hamile kalmışlar gibi yazıyor. Sinir oldum yaaa!

Hepinize sevgilerimle ,
Aha link İleri yaşta hamileliğin artıları ve eksileri... | Metin Uyar | Milliyet.com.tr

cok haklisin deticim. bu dokorlarda ne dediklerini bilmiyorlar hele ki turkiyede hersey abarti.
ayrica bebeginin iyi olmasina sevindim insallah sonuna kadar hep boyle gider. bide kiz oh oh harika valla

Arı sütü çok değerli bir besin ama orginali olursa.
Bende çok para verdimm.:))))

tee oralardan bosuna tasimisim burda alasini yapmislar valla tek icimlik ampul seklinda ari sutunu yani. bide ari sutlu ballar varmis.
ee insan arastirmayinca bilemiyor tabii tipki cahil selcan gibim :37:

ayyy bir pembe patikli daha.... kızlarr hadi elimizi çabuk tutalım hep pembe patikli oluyor - bu fıstıklara damat adayı lazım :))

Artık tıp çok gelişti ve çok farklı yolları var. demiş Fusun Demirel.... çok farklı yollardan hangisini tercih etti acaba ? tabi kendisini eleştiriyorum anlamında söylemiyorum... buda bir tercihtir ve kendisi bu yolu seçmiştir saygı duyarım... ancak sanki hiçbir sorun yok güllük gülüstanlık doğurdum modu insanın sinirini bozuyor... bak burada 40 üstü kaç çıtır var hepimiz 1-2 yumurtayı yakalamaya çalışıyoruz - emriyo ya oluyor ya olmuyor... sonra 50 yaşında ikiz doğuracak kadar bol yumurta nerden geliyor... sen bunlara takılma .. fıstığına ve kendine iyi bak... sağ salim hayırlısı ile kucağına al inşallah...

Merhaba arkadaşlar,

Tüpbebeğe yönlendirdi.

Hepinize sevgilerimle ,

Günaydın topiğimizin çıtır kızları...

Zema şişli memorial otomasyon sistemi gibi çalışıyor izlenimi verdi bana. Bende ilk kez oraya gitmiştim ve benzer şeyler hissettim. Şuandaki doktoruna güveniyorsan o seni sen onu anlıyorsanız güzel... tabi bizlerin yaşında olanlar için durum biraz zor bunu kabullenincebazı şeyler daha kolay atlatılabiliyor... ben 3 kez tüp yaptırdım hiçbirisinde embriyo dahi oluşmadı... yani o bekleme sürecini yaşayamadım bile :))

Sonuç yılmak yok yola devam ...elimizde 1 adet bile yumurta varsa denemeye devam edeceğiz... yüce yaradan bizim için bir evladı uygun ve hayırlı görmnüşse elbette verecektir. biz sabır ve istekle istemeye ve gereğini yapmaya devam edeceğiz...

Dedim "Halim ne olacak?"
Buyurdun:"ALLAH'ın rahmetinden ümit kesmeyin" (Zumer suresi)
Dedim "Çok zorluk çekiyorum"
Buyurdun:"Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır" (İnsira suresi)
Dedim "Dayanamıyorum"
... ... Buyurdun:"ALLAH sabredenlerle beraberdir" (Bakara suresi)
Dedim "Çok huzursuzum"
Buyurdun:"Kalpler ancak ALLAH'ın zikriyle huzur bulur" (Ra'd suresi)
ALLAH'ım ne istiyorsan benden.Onu istiyorum Senden......;)

Zeytun inan bana seni çok iyi anlıyorum.
Yumurta gelişmiyor, gelişmiyor, olmaz deneme bile,
boşuna bedenini yorma, zaten fibroadenomların var östrejen alma bünyene... v.s v.s
o kadar duydumki bunları ve o kadar düşündüm ve üzüldümki..
insan yumurta gelişip birde üzerine döllenip hemde 2 ve 3 tane daha olup
en son transfere kadar gidince kendini rüyada gibi hissediyorsun, inanamıyorsun..
doktorunun elini ayağını öpmek istiyorsun..
Ama işte bir şekilde her denemede illaki tutunacak diye bişey yokmuş..
Doktorumla konuştum neden tutunamadılar??
Birkaç nedeni olabilir dedi.
-Hem yumurtanın hem endometriyumun yani rahim duvarının
aynı anda birlikte gelişmesi tutunması için çok önemliymiş, biri gelişip diğeri yavaşlarsa olmazmış..
-Bazen vücud embriyoları yabancı bir cisim sanıp ona karşı savunma mekanizması ile antikor üretip
ne zahmetlerle , ne mucizelerle kavuştuğumuz embriyolarımıza savaş açıp yok ediyorlarmış..
-Bazen de gebe kalırsam ilerde olası bir hastalalık varsa beyin bunu biliyormuş (??? nasıl oluyor anlamadım)
gebelik oluşmasını beyin engelliyormuş.... (bence bu Takdir-i İlahi)

Yazdığın sureleri için teşekkür ederim arkadaşım okuyacağım..
İnançla, istekle, sabırla, yılmadan denemeye devam edicem seninde söylediğin gibi..

Bu arada kuantum fizik seansına giden varmı blokajları açmak için?

Herkeze sevgiler.. Yeni katılanlar hepiiniz hoşgeldiniz. Bende henüz yeniyim burda..

Merhaba arkadaşlar,

Tüpbebeğe yönlendirdi.

Hepinize sevgilerimle ,

Canım bu yaz 2 yaslarında dunya guzeli norvecli bir kız cocugu gordum
Annesi 57 yasındaydı kadın hic evlenmeyip kanser olan annesine bakmıs omru boyunca
Annesi bu 50 yasındayken vefaat etmiş kadıncagızda sonra ilk kez ciddi bir ilişkiye girmis
Ama adam ondan 8 yas kucuktu
Her neyse kadının 55 yasında karnında bir buyume fark etmişler kanserdir
Kisttir die hastahaneye gitmişler kadın6 aylık hamileymiş meger
Kızın adınıda Lucenta mı ne koymus Tanrının ısıgı demekmiş

Yani demem o ki olabiliyor ama bizim Turkler için yorum yapamayacagım :)

Bu arada kuantum fizik seansına giden varmı blokajları açmak için?

..

Merhaba,
Kuantum fiziği fizik biliminin bir dalı; maddenin özünde hiçbirşey olmadığını söyler ( herşey yanılsama ve bu alem sanal...:) . Blokaj açma terimine çok yeni denk geldim; orjinal yoga sistemi (OYS) diye bişey varmış. Önceki yaşamda ektiklerini bu yaşamda biçeceksin diyor. Yoga yaparsan da bu eski karmaların oluşturduğu blokajları aşabiliyormuşsun.
Sizin dediğiniz bu ikisinin birleştirildiği bir çalışma mı?
Sevgiler...

canım, evine hoşgittin/hoşgeldin, hangisini kabul edersen artık..

desteğine teşekkür ederim, inşallah önümüzdeki ayların birinde kavuşabilirim....
ben az dinlenirken, siz de boş durmayın da, hamile haberleriyle kulaklarımızın pası silinsin di mi ama. öptüm seni.

Selcan hos geldin. nasil gecti tatilin ? senden yansimalar gayet güzel iyi gectigini düsünüyorum. canim regl olmussun düsük sonrasi ilk regl, biraz fazla ve uzun sürebiliyor endiselenme benimde öyle olmustu. tüp bebek görüsmesini erteleyemiyorsan, git görüs olmazsa sonra randevu alman zorlasabilir düsün iyice öptüm seni:16:

yeni gelen arkadaslar, hos geldiniz hepinize tek tek yazamadim. misafirim vardi kusura bakmayin.

Günaydın çıtır kızlar...
Ben OYS'ye 3 ay gittim. ne diyeyim internet sitesinde - forumunda yazan hiçbirşeyi yaşamadım... insanlar böyle şeyleri nasıl yaşıyorlar ben birtürlü anlayamıyorum... ilk gittiğimde burasının benim için ideal yer olduğunu anladm - 3. gitmemde bel ağrılarım geçti - gittiğim ay kendiliğimden hamile kaldım falan gibi cümleler vardı.. bende sahiden bişey var sanıyorum.. yok önce nefes çalışmaları arkasındanda vücudun tamamını çalıştıracak bir seri yoga hareketleri var...

Tabiki bazı insanlarda farklı enerjiler olabilir - ve bu insanlara etki yapabilir... ancak ben bu sistemi yaratan bir büyük enerji varken bu tarzdaki insanlardan şifa beklenmesini pek doğru bulmuyorum... buda onların marketing çalışması falan olabilir...

yani lafın kısası ben gittiğim 3 ay içinde kendimde hiçbir değişiklik görmedim...

Blokaj açmada insan bedeninde 7 temel enerji çakrası olduğu ve evrensel enerjinin bu çakralardan sorunsuz akması gerekir ancak yaşanan birçok şeyin etkisi ile bu çakralarda blokajlar oluşur ve bu blokajlar nedeni ile enerji tam olarak akamaz - tıkalı olan bu bölgelerden dolayıda muhtelif hastalıklar oluşur... bu çakralarda olan blokajlar açılabilirse bu rahatsızlıkların gidebileceği düşünülüyor... yoga - reiki vs gibi muhtelif çalışmalarla çakraların açılabileceği söyleniyor...

Tabi bu bizim tükenmek üzere olan yumurta rezervimize pek bi katkı sağlamıyor... genelde butür konularda hep yuvarlak cümleler kullanılır - nedeni bilinemeyen sorunlar derler... bahsettiğin internet sitesinde ''Hiçbir problem olmadığı halde hamile kalamama durumunda'' diyor... bizim sorunumuz belli yumurta rezervimiz az ve olanında kalitesi düşük....

Ben insanın kısmetinde bişey varsa insan onu yaşar yoksa yaşamaz düşüncesindeyim... kürlermiş - tüpmüş- yogaymış - reikiymiş hepsi bu işlerin bahanesi... birde butür şeyler artık ulvi amaçlarından çıkıp çok pazla paraya dönmüş durumda... insanların masumane duygularına hitap edip para kazanıyorlar... sanmayınki ben bişey yapmıyorum valla herbişeyi bi deniyorum yapmaya çalışıyorum şimdide sogan kürü yapıyorum... besin destekleri alıyorum... ancak biliyorum ki rabbim verirse olacak vermezse bunların hepsi hikaye ... benimkisi avuntu - bişey yapmadım olmayayım...

Mevlam isterse el getirir, yel getirir, sel getirir. Mevlam istemezse el götürür, yel götürür, sel götürür. MEVLANA

Merhaba,
Kuantum fiziği fizik biliminin bir dalı; maddenin özünde hiçbirşey olmadığını söyler ( herşey yanılsama ve bu alem sanal...:) . Blokaj açma terimine çok yeni denk geldim; orjinal yoga sistemi (OYS) diye bişey varmış. Önceki yaşamda ektiklerini bu yaşamda biçeceksin diyor. Yoga yaparsan da bu eski karmaların oluşturduğu blokajları aşabiliyormuşsun.
Sizin dediğiniz bu ikisinin birleştirildiği bir çalışma mı?
Sevgiler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar gunaydın

Bi sey sorcam hem bebek konusundan kafamız dagılmıs olur
Cok kafaya takmayın dio ya Dr lar:)

Simdik bu yasta yani 40 larda evlenseydiniz
Soyle 100-110 kişilik bir dugun yapsaydınız
Nezih ve sık
İstanbulda hangi mekanda yapardınız ?

düğün kiminse hayırlı uğurlu olsun... Ben İstanbul'da yaşamadığımdan yorum yapamayacağım :((

Kızlar gunaydın

Nezih ve sık

düğün kiminse hayırlı uğurlu olsun... Ben İstanbul'da yaşamadığımdan yorum yapamayacağım :((

ben senin hakkinda fazla bi bilgiye sahip degilim arkadasim belki yazdin ama ben tatilde oldugum icin kacirmis olabilirim.
kac yasindaydin birde turkiye disindami yasiyorsun?

canım, evine hoşgittin/hoşgeldin, hangisini kabul edersen artık..

desteğine teşekkür ederim, inşallah önümüzdeki ayların birinde kavuşabilirim....
ben az dinlenirken, siz de boş durmayın da, hamile haberleriyle kulaklarımızın pası silinsin di mi ama. öptüm seni.

h.buldum alisim sizlerle tekrardan gorusmek konusmak cok iyi geldi bana.

valla ben biraz oluruna biraktim amaaaannnn Rabbim layik gorurse verir elbet. tupbebek icin bile tereddutlerim var bakalim zaman
ne gosterecek. kendine iyi bak tatlim uzulmek yok anlastik mi:29:

Selcan hos geldin. nasil gecti tatilin ? senden yansimalar gayet güzel iyi gectigini düsünüyorum. canim regl olmussun düsük sonrasi ilk regl, biraz fazla ve uzun sürebiliyor endiselenme benimde öyle olmustu. tüp bebek görüsmesini erteleyemiyorsan, git görüs olmazsa sonra randevu alman zorlasabilir düsün iyice öptüm seni:16:

yeni gelen arkadaslar, hos geldiniz hepinize tek tek yazamadim. misafirim vardi kusura bakmayin.

h.buldum duovam. canim valla tatilim aslinda istedigim umdugum gibi gecmedi napalim bunda da var bi hayir.
ama bana bu enerjiyi veren abimin dunyalar tatli bebegi oldu. Allahim nasil tatli bisey o bi gorseniz.
bi aslanparcasi daha kazandirdik cok sukur:46:

tupbebek icin belki on gorusmeye giderim kuzum ama ben galiba vazgecicem bu tupbebek sevdasindan. ama acele kararda
vermek istemiyorum bakalim kader bizi nerelere surukluycek.

senin ameliyat gunun belli oldumu artik bazi seylerin rayina oturduguna sevindim ne yalan soyleyim.
biran once olur biterde sende bebek calismalarina son surat baslarsin.

Selcan'ım günaydın ... 43 yaşımdayım 1 yıldır evliyim.. amh 0,02 .. 1 yılda 3 kez tüp denedim... embriyo dahi oluşmadı... Antalya'da yaşıyorum... bu topiği takip ediyordum - yazışmalarınızı zevkle okuyordum ancak breezey in bir süre yazmayacağım demesi üzerine çok üzülüp bende bu duygumu yazayım dedim.. deyiş o deyiş patladı gitti :))

ben senin hakkinda fazla bi bilgiye sahip degilim arkadasim belki yazdin ama ben tatilde oldugum icin kacirmis olabilirim.
kac yasindaydin birde turkiye disindami yasiyorsun?

ayyy Selcan'ım hayırlı uğurlu olsun delikanlımız... nede olsa topiğimizde genelde kız bebekler var... onlara damat adayı lazım :))
umrım bahtı açık olur - vatana millete ailesine hayırlı evlat olur - sağlıklı -huzurlu - mutlu bir ömrü olur...

tez zamanda halası da ona bir kuzen yapar bizde adını aşk böcüğü koyarız :))

h.buldum duovam. canim valla tatilim aslinda istedigim umdugum gibi gecmedi napalim bunda da var bi hayir.
ama bana bu enerjiyi veren abimin dunyalar tatli bebegi oldu. Allahim nasil tatli bisey o bi gorseniz.
bi aslanparcasi daha kazandirdik cok sukur:46:

tupbebek icin belki on gorusmeye giderim kuzum ama ben galiba vazgecicem bu tupbebek sevdasindan. ama acele kararda
vermek istemiyorum bakalim kader bizi nerelere surukluycek.

senin ameliyat gunun belli oldumu artik bazi seylerin rayina oturduguna sevindim ne yalan soyleyim.
biran once olur biterde sende bebek calismalarina son surat baslarsin.

Kızlar gunaydın

Nezih ve sık

Günaydın !
Düğün konusunda maalesef bende İstanbul'da olmadığım için yardımcı olamıyorum,ama sayı az olduğu için klasik bir düğün mekanından ziyade bu sayıları karşılayabilecek bir restoran tarzı bir yer olması bence daha güzel olur.
Kafaya takmayın konusuna gelince; işin sırrı burda zaten :) ama hernekadar bunun farkında olsak da uygulamaya gelince pek başarılı olamıyoruz.Çoçuk sahibi olmaya karar verdiğimizde ilk işim doktora gitmek oldu hani hamilelik öncesi rutin bir kontrol olayım v.s. diye ve doktorum çift rahimden şüphelendiği için rahim filmi istemişti adet olayım da çektireyim diye beklerken meğer hamile kalmışım :) kii o ay eşimle yoğun bir programımız olduğu için 1 veya belki 2 defa birlikte olmuşuzdur,ama tabi kafada önce rahim filmi çekilecek,yapılması gerekenler yapılacak sonrasına hamileliği erteledik diye pat diye oluverdi(maalesef düşükle sonuçlandı).Sonrasında rahim ameliyatı oldum,güya hamile kalmamam için bir neden yoktu,ama olmadı ve zaman kaybetmemek için hemen aşılamalar serüveni başladı,yine olmadı tüp bebeğe başladık derken tam tedaviye başlamak için tarih beklerken pat diye karşıma yüksek beta Hcg çıktı(yine hüsranla bitti) Ama diyeceğim şu ki nezaman çalışmaları görev halinden çıkarsak ve nasılsa tedaviye başlayacağım rahatlığı kafama yerleşse ozaman pozitif sonuçlar aldım.
Tamam yaş faktörü ortada,ama dünkü Norveçli örneği gibi millet 55 şinde hamile kalabiliyorsa Allah'ın izni ile bizde çocuklarımızı kucağımıza alacağız ve inşallah 2.lerinde çalışmalarını burdan birbirimize tiyolar vererek yapacağız :)) He heh heeee bu fazla mı oldu ne :))

Back