• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

ummu selam canim, Adanâ'da ceyiz nasil gider sormussun. dügüne 1 hafta kaldiginda veya daha az bir kac gün evvel, damat evinden damadin beyaz esya halilari vs.kamyona yüklenir. kamyon ve arabalarla gelin evine gidilir.davul zurnayla beraber gidiliyor. gelinin hazirladigi ceyizlerde damadin ceyizinin yanina kamyona yüklenir. kamyonada biniliyor bu arada arkada azda olsa bosluk birakiliyor. orasi oynamak icin birakiliyor.sonrada dolastiriliyor genelde, m......es bulvarina gidiliyor oradada arbalar ve kamyon biraz duruyor. ve halay cekiliyor sonra gelinin oturacagi eve geliniyor yakin arkadas veya akrabalarla birlikte esyalar yerlestiriliyor.gelinin ceyizi genelde esyalar süslenmis oluyor yorganlar,halilar,eskiden sandikti simdi pek yok kurdeleli süslemeli oluyor. yanliz su an bu ceyiz götürme cok kalmadi. oturulacak ev önceden hazirsa, sessiz sedasiz kisim kisim esyalar götürülüp yerlestiriliyor.hayirli ugurlu olsun canim dügünününüz mutluluklar.

brezeey,nasilsin bizdigin annesi uykucu :1:

ayy çok sağol canım..süsledim çeyizleri kurdelelerle..:72:
sen neler yapıyorsun varmı haber canım...

Şimdik kısa özetlerrr.... Tabi herkes son durumlardan haberdar olunca benimkisi topiğin kuruluşundan buyana kısa özet olacak :))

Öncelikle daha önce ara ara okuduğum için içimden geldi baştan sona bi okuyuvereyim dedim şimdilik 314. sayfadayım...

İlk izlenimim herkes belli bir olgunluğa gelmiş aklı başında belli eğitimi olan kuzucuklar... nereden mi anladım .... ayyy acaba bu iğneyi saat kaçta yapsam ki diye bir soru yok bu topikde :)) en kıl olduğum soru yahu o kadar para verip tüp yaptırıyorsun artık bi zahmet bu sorunun yanıtını doktor yada ne bileyim hemşiresi versin..:))

Sonra hormonsuz bebekler nasıl oluyor fark ettim selcen ve breezey den.... önümüzdeki bikaç ay koyverdim şimdilik başka konularla ilgileniyorum zamanlarında beyin başka konularla ilgilenirken bebişin sarayı daha bi iyi hazırlanıyor galiba... aksi halde kafamızda bunlar varken kasılıp duruyoruz hali ile kasılmalar deprem etkisi yapıp sarayı yıkıyor :))

DETİ ; Sanıyorum bankada çalışıyorsun diğer şube bölge müdürü falan olunca öyle hissetim... artık hamilesin ve emekliliğine az var emekli olana kadar rapor al bence müdür ve bölge müdürü saçını başını yolsuuuunnnn hehehe :))

genel buluşma isteği nedense bende de oluşuverdi... hatta ben şöyle bi çıkayım önce Adana - sonra İzmir - sonra istanbul
- eğer hope bu arada çek cumhireyinde ise arada bir iki gün prag - sonra Almanya - sonra Holland ve İsviçre ile kapatayım diyorum :)) benim için özel ritüellere gerek yok kısır - mangal vs ... ben herşeyi yer içerim... kimseler yorulmasın... hamişler zaten yeterince yoruluyorlar - olmayanlar olabilmek için çabaladıklarından daha da bi yoruluyorlar :))

Breezey sağlıksal sorunlar kalmadığına çok memmun oldum...

Ümmüsleme : okudukça allahım bu kız ne yapıyor her ay peşpeşe tüp olmaz diyecektim ki uzunca bir süre ara vermişsin ...çünkü her opuda yumurtalıklara zarar verildiğinden kendilerinin azıcık dinlenmesi gerekiyor.. hatta ben ilk tüpümden sonra acemlik işte gelecek ay yeniden yapalım demiştim de labaratuvardan arayan kişi ertesi ay yumurta olmaz ki demişti...

Bu arada salaklar klübüne üye ararsanız buradada bir tane var... adetler düzenli olunca herşey normal olur diye düşünmüştüm meğerse hiç ilgisi yokmuş çok güzel öğrendim... ayol bu devirde sen oku kariyer falan yap çok okur yazarım diye kendi kendine ego falan yap.... sonrada adet düzenliyse sorun yok çocuk çok san... hehe... bizim kafalar başka şeye çalıştığından bu tür şeyler gündem dışı kalmış galiba.... değilse safmıyız 6 yıl evli kal sonra 42-43-44 yaşında hamile olacam diye yırt :)))

Tabi okumaya devam ettikçe wang ın kim olduğunu anladım... ben böyle şeylere çok inanıyorum... alternatif tıp güzel bişey... ben şuaralar kilo vermek için akupunktur yapıyorum... daha öncede tüp için yapmıştım ama tüp patlayınca gerek kalmadı :)) Nefes alıp verme insana çok iyi geliyor... genel olarak tavsiye ederim.. hatta bulunduğunuz mekanlara nefes al notları yazın ve gördükçe nefes alın... aksi halde biz nefes falan almıyoruz idareten alıyormuş gibi yapıyoruz...

besin destekleri daha doğrusu saraçoğlu maranki vs e gelince ben bunlara pek inanmıyorum... hepsi bi para tuzağı.. saraçoğlunun gönderdiği kürün içinde ne varki 250 tl etsin allah aşkına.... otların karışımı... ben saraçoğlu'nu daha hiç meşhur değilken 2005 yılında tanımıştım çalıştığım yere gelmişti. ve bana hiç inandırıcı gelmemişti. hatta o zaman bana kitabını falan hediye etmişti. içindeki kür tariflerine bakıyorumda işte diyorya maydonozu 5dk kaynatın... sen hangi deneyi yaptında 5 dk yı buldun... yani 1 dk - 2 dk - 3 dk 10 dk kaç kez kaynattın - sonra bunu kaç kişi üzerinde denedin... 1 dk kaynattım ve 500 kişide denedim - 2 dk kaynattım başka 500 kişide denedim vs vs sonrada bu 5 dk en ideali olduğunu buldum mu diyor... ki bunu bir sürü çeşit için diyor.... peeehhhh hiç inandırıcı değil... yani adamın ömrünün 10 katı ömür olsa bu kadar deneye sayanmaz beeeee ....

bence olacağı var oluyor ve herkes bişeye dayandırıyor... oysa hepsi bahane... yaradan ol diyor ve oluyor... birde tabi inanç meselesi bazıları bu kürü - o kürü - şu kürü neyse bi kürü işte kullanınca hamile kalacağına o kadar inanıyorki işte bütün bünye kendini buna göre hazırlıyor ... evrene - yaradana her biyerlere mesaj böyle gidiyor...

ha tabi böyle düşünüyorum diye eksik mi kalıyorummm... tabiki hayırrrr... arı sütü polen bir süre denendi ... çörek otu hala salataların süsü... bir dönem keten tohumu baştacım dı sabahları onunla uyanıyordum o dönem bağarsaklar muhteşem çalıştı valla kabızlık çekenlere ısrarla öneririm.... soğan suyu 2 dönem yaptım... hiç de midem falan bulanmadı gayet güzel de içtim ... bişeye etkisi oldumu bilmemmmmm.... nar suyu kış boyu içtim hatta 2 tane pres işi meyve suyu sıkacağı aldık... birincisi bi tuhaf gibi geldi bana sanki narın suyu tamamen sıkılamıyormuş gibi :)) şimdi ikiside evde bekliyor... nar çıkınca kullanılacak :)) uzunca bir süre hayıt tohumu çayı içtim ancak bi değerime etkisi falan oldumu bilmiyorum... aynı anda bir sürede çoban çantası - papatya şimdi hatırlamadığım ancak aktarın söylediği benimde aldığım bi karışım içtim ... hehe bende hiç eksik kalmamışım dimi ))

folik asit ve balık hapı hergün düzenli olarak kullanılmaya devam ediliyor.... yansıra haftada 2 kez multivitamin... bunun dışında bende selcan gibi sağlıklı yaşam manyağıyım... sigara içmem içilen yerde bile duramam ... bu işlere başladığımdan buyana alkol cısssss.... kocamada cıssss... sürekli bi yürüyüş halindeyim... genel olarak sağlıklı beslenmeye çalışırım... tabi bu durumda vucut pek bi korunaklı oluyor... kendine gelen maddeleri yabancı cisim diye atıveriyor ...naturel killerrr sendromu ... bende varmı bilmiyorum da bu kadar sağlıklı bünyeye olmazsa şaşarım :))) birde kocama neofortil diye bi destek kullandırıyorum doktor önermişti...

Şişi memorial ekibi bizim yaş grubu için hiç bir takviye vs i asla kabul etmiyorlar.... orada hiç bölünme olmamıştı... buradaki doktorum yine memorial biesteron önermişti.. burada 3 ve 5 hücreye kadar direndi benimkiler sonrası gelmedi... acaba etkisi varmı bilmiyorum....

henüz son sayfalara gelemediğimden galiba topiğin 4 hamilesi var... Lejena - Puffy - Breezey ve Selcan ( sonlara gelemediğimden bilmiyorum acaba önceki gibi ikiz mi...... sürekli takipçi sayısı da 10 falan yani % 40 hamilelik oranı var.... doktorlara inat onlara kalsan daha genç yaş grubu için bile bu oran yok..

yani bu kadar uzun süre yazmayınca toplamda 405 sayfadayız benim her parağrafımı konularla ilgili sayfalara koyuverirsek eeee bende topik başladığından buyana yazmış gibi oluyorum dimiiii :))

Neyse biraz daha okuyayımda sonra birazcık daha yazarım ....

valla kimseleri sıktığımı falan hiç düşünmedim... hatta daha önceki sohbetlerdeki yakınlaşmaları falanda hiç kısanmadım... :)

Topiğin hamilelerine beni saymamışsın :)

Yarın 11 haftalık oluyorum. Tüp bebek.

benim için bulunduğun öneri harika!

çok sıkışırsam dediğini yapıcam ;)

Ben bu topikden bilgi edinmek için üye oldum. Benzer durumları yaşıma uygun bilgili insanlarla konuşabilmek için.

Kimi zaman çok faydalı oldu. Umarım sana da olur .

ayyy prdon be yaaaa... hamilesin diye sana önerilerde bulundum ama hamileler arasına yazmayı unutmuşum.... bende b12 eksikliği mi var ne :))) sayfa 334 b12 eksikliğini işliyorda :)))

Bu vesile ile hamile oranı % 50 olduuuuuuu..... huhuhuhuuuu...

Aslında 405 sayfayı 2 güne sığdırmaya çalışınca tabiki atlamalar patlamalar çatlamalar olabilir.... ancak sana yapılanları hiçde unutmuş falan değilim... ben hiç unutmam olsa olsa o an aklımam gelmemiş olurrr !!!!!!!!!!!!!!!

Valla ne yalan söyleyeyim benim işyerimde bu konuda tam destek ... hiç mobing vs yok... zaten ilk denemede
sadece müdürüme söylemiştim - birde şehirler arası gidiş geliş falan olacak diye ... sağolsun hep idare etti diğer arkadaşlarada uyduruk nedenlerle gelemiyorum diye bilgi verdim... valla şimdi herkes biliyor - destekliyorlar - fallar falan bakılıyor ve nedense tüm fallarım bebeğe çıkıyor :)))

ama senin durumunu çok iyi anlayabiliyorum eğer G'de çalışıyorsan ki çalışan sayısı bu kurumu işaret ediyor gibi :))

Çok sıkışmana gerek yok ... bunlar sana çektirdi mi evet ... sinirlerini bozdumu evetttt... o stresle ya hamile kalamasaydın.... yok yok bunlar bunun cezasını çeksinnnn.... sen sürekli olamasa bile durup durup rapor al... ay bi kan geldi de doktora git... sonrada 10 gün rapor... gel aradan 1 hafta geçmeden aynı sı... ilk 3 ay böyle.... sonra 2-3 ay idare et... 6 aydan sonra rahmim erken açılmış düşük riski varmış sürekli yatmam gerekiyormuş de 3 ay rapor al... ayyyy 3 gün gidemedin diye karışan kurum bu sürede çöker sanırsam... :)))

Topiğin hamilelerine beni saymamışsın :)

Yarın 11 haftalık oluyorum. Tüp bebek.

benim için bulunduğun öneri harika!

çok sıkışırsam dediğini yapıcam ;)

Ben bu topikden bilgi edinmek için üye oldum. Benzer durumları yaşıma uygun bilgili insanlarla konuşabilmek için.

Kimi zaman çok faydalı oldu. Umarım sana da olur .

Uyku halinde verilen mesaj anlaşılamamış.... oysa ogünden belli imiş bu hamilelik uykulu geçecek diyomuş hehe :))

canımmm selcanımm günaydın ,

nasılsın , sanırım bugün de devam ediyor şikayetin.

gelenler dışında nasıl hissediyorsun kendini. hani derler ya , başka belirtileri de vardır erken dönem hamileliğin diye.. onlar da var mı ?

acaba diyorum bu bebekler evet yani bebişler , iki taneydi de, bir tanesi şimdilik gelmeyi erteledi, o yüzden mi yaşıyorsun bunları...
idrar testindeki ,pozitifliği düşündüm de dün gece... belki de ikiz diye öyle belirgin çıktı,şimdi bir tanesi tutundu sana...

ayy yaa.. hiç hamile kalmadım ki sana , kuzum kesin şöyledir , böyledir diyeyimm... çalışmadım ben buraları...

kalbimde senin için hep olumlu şeyler var...

bu aralar ben de de bir gariplik zaten... havalar dengemimi bozdu yoksa vücudum bana bir şey mi anlatıyor bilemedim...

bu mesacı gözlerimi zor açık tutarak yazıyorum inan ki...öyle bir uyku halim var.sanırım yoruldum...

öptüm seni:38:

Ben ilk tüpümü Semra Hanım'a yaptırmıştım... genelde olumsuz bişey yoktu... ve benim kontrole gittiğim tüm zamanlarda önce başka bi doktor bakıyordu hemen arkasından Semra hanım.. Yani bu arada Şişli Memorial doktorlarının hemen hemen hepsi ile rahim bölgem tanışmış oldu :)))
Semra hanım bir sürü sorumluluğu ve yoğunluğu olan birisi ve artık lavaratuvarda falan olmasını beklemek çokda doğru değil gibi. orada sabahtan kan tahlilleri yapılıyor ve tüm doktorlar toplanıp tüm hastaların ilaç dozu ne olacak karar veriyorlar.. bu nedenle başka bir doktorun hastası olmanız da fark etmiyor...

Bu merkezde işlem yaptırdığınız dönemde tüm detaylar bakılıyor... ancak işleminiz bittiği anda bilgi veriliyor ve dosya kapanıyor.. oysa ben işlem bittikten sonrada arasınlar bir sonraki tedavi için şukadar süre geçmeli bu arada kendinize - eşinize şu destekleri alın vs gibi bişeyler demelerini beklemiştim...

neyse sonra başka bir yerden başka bir hasta için Semra hanım ben kuşmu konduracağım ki dediğini duymuştum... artık teknoloji çok gelişti bu nedenle birçok yerde benzer şeyler yapılabiliyor... yeterki tüccar doktorlarla karşılaşmayalım.. bizim yaş grubu zaten zor olduğu için fazla beklenti içinde olmadan gitmek en iyiyisi gibi...

Bu arada son duyduğuma göre Semra hanım'ın sağ kolu olan emriyolog oradan ayrılmış... bu tür merkezlerde en önemli şeylerden birisi tabiki labaratuvar.. ve hem şişli memorial hemde bahçeci bu konuda kendini kanıtlamış merkezler...

Ümmü allah aşkına şu doktorunu bi değiştir... adetin 2. yada 3. günü ultrasonla bakılıyor ve kaç folikülün olduğu görülüyor - ha tabi gelişir gelişmez buna bişey denemez ... ancak yumurta varmı yokmu göremedi deyince şaşırdım ... şekerim sen kadın doğumcuya gittiğine eminsin değilmi :)))))))

Canim biraz baktim mesajina. Bende senin gibi Semra hanim diye sisli memorial gittim. Ama semra hanim sadece en basta bir kez bakiyor sonrada isi orada calisan diger doktorlara emanet ediyor. Orada ekip olarak calisiyorlar. Yani semra hanim'in sahsen ilgilenmesi OPU filan yapmasi tamamen sansina kalmis. Ben orada 2 kez yaptirdim sirf semra hanim icin gittim. Valla baslangicda iyiydi falan sonra isler ters gidince konusma sekli degisti zaten 40'dan sonra sansiniz boyle. Deneyip duracaksin diyor taki altin yumurtayi bulana kadar. Benim tedavimde hicbir katkisi olmadi. Valla ben sana kendi deneyim'den soyleyim. Semra hanim benim en sonunda bayagi moralimi bozdu. Bilemiyorum bence biraz daha arastir istanbul'da bir suru meshur doktor var. Bence meshurlukla profesorlukle ilgisi pek yok. Modern ve deneyimi olan doktor ve labaratuar iyi olan yerlere bak...

sizlere bir süredir yazamadım, ama merak etmeyin demiştim. malum yoğun bir kurs proğramına başlamıştım ya , sanırım iyi olmuş,

13 ağustos regl oldu, kontrolde iki yumoş vardı, fakat 3.gün bayağı büyüktü bu yüzden naturel tüp yapalım dedik, güzel olan endometrium kalınlaşıyordu, yani ilaçsız kalınlaştı kızlar. bu mücize gibi birşey, 3 ay uğraşıp endo 5,7 mm yi geçmezken, bu kez 7, 7,5
7,8 ve enson 8,2 mm oldu. opuya kadar sadece bir yumoş gelişti ve ilaçsız olunca acil opuya alındım dün saat 18.00 de, neyse yumoş dolu çıktı fakat olgun değilmiş... bu kötü haber.

iyi haber de şu: endometrium belki bir daha kalınlaşmayabilir diye donmuş embiryodan 1 tane transfer olacağım.. cumartesi transferim var... dualarınızı eksik etmeyin. hepinizi öpüyorum

ayrıca adetin 3.günü fsh 6,96 , e2 133 çıktı... dr derki e2 yüksekse fsh düşük çıkarmış bilginiz olsun... normalde benim fsh 18 ila 22 arasında idi hatırlarsanız.

bu arada herşey kendiliğinden gelişti ve ilave hiçbir şey yok... inşallah saati günü gelmiştir kızlar, zamanım az , yaş 44 olunca panikledim yani.

pufy arkadaşımın dediğine göre endo kalınlaşıyorsa menapozu unutmalıymışım. inşallah öyle olsun.

Merhaba,
Epeydir üye olmadan takip ediyordum , bugün yazmak istedim.
5 aydır evliyiz, korunmadık hiç. AMH 0.94, FSH 4.68 diğerleri normal, semen de normal.
Üniversite tüp bebek merkezi başkanı derhal tüp bebek dedi, şansınız da %20 dedi. Çok moral bozucuydu.
tüp bebek tedavileri fiziksel ve ruhsal olarak çok yıpratıcı gördüğüm kadarı ile, ekonomik maliyet te cabası. Hazır rahim müsaitken doğruca Kıbrıs deneyimine mi başlasan diyorum. Yumurta başkasınınken kendinin gibi aynı sevgiyle büyütebilecek miyim diye sorup duruyorum kendime?
Yoksa önce tüp bebek denemelerine başlamalı mıyım?
Değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
Sevgiler...

Selcan valla ne yalan söyleyeyim bu haberi hiç beklemiyordum... benim listemde sen hamile grubundasın... onun için tekrar acil olarak ama çabuk çabuk değil çalışmalara başlıyorsun... her bi değerin muhteşem - sağsın sağlıklısın daha ne ...

herkese hayirli aksamlar,

benim hamilelik sevincim buraya kadarmis arkadaslar maalesef bebek yok gelismemis gebelik.

Allahim hayirlisini versin kaderimiz boyleymis. persembe kesin emin olmak icin tekrar ultrasonla bakicak doktor sonra ya kurtaj ya
ilaclarla dusuk tabii o zamana dusuk baslamazsa.

Allaha emanet olun cok opuyorum.

Uyku halinde verilen mesaj anlaşılamamış.... oysa ogünden belli imiş bu hamilelik uykulu geçecek diyomuş hehe :))

canım merhaba ,:38:

kendimi övmek istemem ama vücudumun verdiği tepkilerin hangisi normal hangisi anormal anlayabiliyorum , kolay değil 42 senedir bu vücutla ve tepkileri ile yaşıyorum.:1::37:

evet hamileliğimin ilk belirtisi , henüz ayın 19 unda bilmesem de uyku haliydi.
sonra bunun nedenini öğrendim elbette.ama hala devam ediyor uyku isteğim.
bızdığım beni şimdi uyutuyor ki , sonrasında uyuyamazsam , neyse canımm önceden çok uyumuştum diyeyim diye...:9:

çok şükür bugünüme... dilerim topikteki tüm güller de benim yaşadığım bu duyguları yaşarlar. bu mutluluğu tadarlar.
sağlıkla ve huzurla bebeklerimizi kucağımıza alırız.:31::16:

bu arada , sen o sayfaları okudun mu yada aklında kaldı mı bilmiyorum.:44:
bizim bir de çekirdek "puuu latma projemiz " var. ( hani topiktekilerin hepsi akıllı uslu falan demişin ya ):9:

şimdi bizler 38 yaş ve üstü anne adayları olarak , bebeklerimiz doğduğunda , onları parka oynayama götüreceğiz.
ortalama yaşlarımızda 40 ve üstü olacak onlar doğduğunda...parkta çocuklarımız oynarken biz de çekirdek çitleyeceğiz :31:
( izmirli arkadaşlarımız çiğdem çitleyecek ), o sırada gelip bize " aaa ne tatlı torunlarınız var " diyenlere o çekirdeklerinin kabuklarını " puuuu " yapıp suratlarına atacağız.:9::34:

Selcan valla ne yalan söyleyeyim bu haberi hiç beklemiyordum... benim listemde sen hamile grubundasın... onun için tekrar acil olarak ama çabuk çabuk değil çalışmalara başlıyorsun... her bi değerin muhteşem - sağsın sağlıklısın daha ne ...

selcanım canım kuzum şu an TR de... :31:
tatilini yapsın , dinlensin , vücudu toparlansın Rabbimin izniyle sağlıkla tekrar kavuşacak bebeğine.:16:

Güzel yürekli selcanım benim...dün ilk defa sesini duydum. uzun uzun konuştuk telefonda , öyle mutlu oldum ki.:21:
onun o güzel yüreğinin ettiği hiç bir duanın karşılıksız kalacağına inanmıyorum ben.:31::49:

sizlere bir süredir yazamadım, ama merak etmeyin demiştim. malum yoğun bir kurs proğramına başlamıştım ya , sanırım iyi olmuş,

13 ağustos regl oldu, kontrolde iki yumoş vardı, fakat 3.gün bayağı büyüktü bu yüzden naturel tüp yapalım dedik, güzel olan endometrium kalınlaşıyordu, yani ilaçsız kalınlaştı kızlar. bu mücize gibi birşey, 3 ay uğraşıp endo 5,7 mm yi geçmezken, bu kez 7, 7,5
7,8 ve enson 8,2 mm oldu. opuya kadar sadece bir yumoş gelişti ve ilaçsız olunca acil opuya alındım dün saat 18.00 de, neyse yumoş dolu çıktı fakat olgun değilmiş... bu kötü haber.

iyi haber de şu: endometrium belki bir daha kalınlaşmayabilir diye donmuş embiryodan 1 tane transfer olacağım.. cumartesi transferim var... dualarınızı eksik etmeyin. hepinizi öpüyorum

ayrıca adetin 3.günü fsh 6,96 , e2 133 çıktı... dr derki e2 yüksekse fsh düşük çıkarmış bilginiz olsun... normalde benim fsh 18 ila 22 arasında idi hatırlarsanız.

bu arada herşey kendiliğinden gelişti ve ilave hiçbir şey yok... inşallah saati günü gelmiştir kızlar, zamanım az , yaş 44 olunca panikledim yani.

pufy arkadaşımın dediğine göre endo kalınlaşıyorsa menapozu unutmalıymışım. inşallah öyle olsun.

hamile totemiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:52::49:

e2 nin yüksek olması iyi bir şey demedi mi doktorun sana piki kuzum:44:
takma kafaya olumsuz hiç bir şeyi...:20:
bak göreceksin her şey süper olacak...:46:
hatta sigara konusunda yaptığın değişikliğin bile etkisi olmuştur bak inan.:31:
sigarayla olan aşkınızı artık bitirmenin zamanı gelsin bence kumrum.:31:
hadiii takıl peşimizeeee:10::1:
dualarım hepinizleydi , cumartesiye kadar en çok seninle ama... :16:
Rabbim yüzünü güldürsün kuzum , mucizesini sana da göndersin.:16:
seni de evlatla şenlendirsin , sağlıkla ve huzurla kumrum benim.:38:

Son düzenleme:
Merhaba,
Epeydir üye olmadan takip ediyordum , bugün yazmak istedim.
5 aydır evliyiz, korunmadık hiç. AMH 0.94, FSH 4.68 diğerleri normal, semen de normal.
Üniversite tüp bebek merkezi başkanı derhal tüp bebek dedi, şansınız da %20 dedi. Çok moral bozucuydu.
tüp bebek tedavileri fiziksel ve ruhsal olarak çok yıpratıcı gördüğüm kadarı ile, ekonomik maliyet te cabası. Hazır rahim müsaitken doğruca Kıbrıs deneyimine mi başlasan diyorum. Yumurta başkasınınken kendinin gibi aynı sevgiyle büyütebilecek miyim diye sorup duruyorum kendime?
Yoksa önce tüp bebek denemelerine başlamalı mıyım?
Değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
Sevgiler...

sevgili arkadaşım hoş geldin , evliliğinde mutluluk sağlık huzur ve yuvanızı şenlendirecek evlatlarınız olmasını dilerim.:16:

hani sana moral olur mu bilmem ama kendimi anlatayım kısaca daha doğrusu şu an ki halimi özetleyeyim.:49:
:16:
42 yaşındayım , 8 haftalık hamileyim ... Rabbimin izniyle doğal yoldan hemde...tüpsüz ilaçsız ve hormonsuz.
bu senenin mart ayında ben de senin gibi doktorların gazına geldim ve tüp bebek denedim , ama olmadı, tutmadı ...yada bizim deyimimizle tüpte kaçak çıktı , patladı gitti...:53:
nasip değilmiş...
amh değerim 0,80 - fsh değerim de 8 ...:49:

madem ki hiç bir sağlık sorununuz yok , doktorların tüm o yaş söylemlerine kulağını tıka ...kendin hakkında yani ovulasyon dönemlerin hakkında bilgi sahibiysen , eşinle bu zamanlarda ama asla bir görev haline getirmeden ve stres olmadan düzenli birlikte olmaya çalış.
en büyük engelleyicimiz stres bunu aklında tut arkadaşım. ve bebek için bir şeyler yapıyor olmak...:31:
eğer bu dengeyi sağlayabilirseniz , inan bana Rabbimin mucizesi senin de kapını çalacaktır.:16:

güzel haberlerini bekliyorum .:46:
sevgilerimle:49:

Kızlar günaydın;

Akşam kendi yazdıklarım dahil tüm sayfaları okudum bitirdim... Uykum gelmesine rağmen ha 10 sayfa ha 5 sayfa kaldı derken hepsi bitti... dizi film gibi kopamadım valla :))

Yaradan umarım hepimiz için hayırlı olan neyse o şekilde olanı versin...

Bazen Allah'tan dua isterken Allah'ım hakkımda hayırlıysa ver diyoruz... Sonra hakkımızda hayırlı olanı verdiğinde biz beğenmiyoruz.

Hz Ali şöyle dua edermiş. ''Allah'ım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle , hakkımda hayırlı olanları da gönlüme razı eyle ''

Tüm dualarınızın gönlünüze razı hakkınızda hayırlı olması dileklerimle ....

Breezey inanmayacaksın ancak tüm sayfaları okudum .... sanki o günlerin hepsinde bende varmışım ve yazmışım gibi hissediyru... tüm projelerden haberdarım... Önce parkta puuuu projesi... çoluk çocuk kaynaşsın ... sonrada birbirimize dünür olalım projesi... de küçük bir sorun var topiğin minnakları şimdilik kız... umarım seninki erkek olurda bir denge kurulur :))

Evet şimdi bol bol uyu - sonrasında uyku sana biraz zor görünüyor :)) Ayyy bu bızdık şimdiden seni yönetmeye başladı bile :))

canım merhaba ,:38:

kendimi övmek istemem ama vücudumun verdiği tepkilerin hangisi normal hangisi anormal anlayabiliyorum , kolay değil 42 senedir bu vücutla ve tepkileri ile yaşıyorum.:1::37:

evet hamileliğimin ilk belirtisi , henüz ayın 19 unda bilmesem de uyku haliydi.
sonra bunun nedenini öğrendim elbette.ama hala devam ediyor uyku isteğim.
bızdığım beni şimdi uyutuyor ki , sonrasında uyuyamazsam , neyse canımm önceden çok uyumuştum diyeyim diye...:9:

çok şükür bugünüme... dilerim topikteki tüm güller de benim yaşadığım bu duyguları yaşarlar. bu mutluluğu tadarlar.
sağlıkla ve huzurla bebeklerimizi kucağımıza alırız.:31::16:

bu arada , sen o sayfaları okudun mu yada aklında kaldı mı bilmiyorum.:44:
bizim bir de çekirdek "puuu latma projemiz " var. ( hani topiktekilerin hepsi akıllı uslu falan demişin ya ):9:

şimdi bizler 38 yaş ve üstü anne adayları olarak , bebeklerimiz doğduğunda , onları parka oynayama götüreceğiz.
ortalama yaşlarımızda 40 ve üstü olacak onlar doğduğunda...parkta çocuklarımız oynarken biz de çekirdek çitleyeceğiz :31:
( izmirli arkadaşlarımız çiğdem çitleyecek ), o sırada gelip bize " aaa ne tatlı torunlarınız var " diyenlere o çekirdeklerinin kabuklarını " puuuu " yapıp suratlarına atacağız.:9::34:

Breezey inanmayacaksın ancak tüm sayfaları okudum .... sanki o günlerin hepsinde bende varmışım ve yazmışım gibi hissediyru... tüm projelerden haberdarım... Önce parkta puuuu projesi... çoluk çocuk kaynaşsın ... sonrada birbirimize dünür olalım projesi... de küçük bir sorun var topiğin minnakları şimdilik kız... umarım seninki erkek olurda bir denge kurulur :))

Evet şimdi bol bol uyu - sonrasında uyku sana biraz zor görünüyor :)) Ayyy bu bızdık şimdiden seni yönetmeye başladı bile :))

evet arkadaşım , topiğimize ait bir diğer öngörü de şu : puffy kuzum mihrimah sultan doğuruyor , ben rüstem paşayı , sonra biliyorsun rüstem paşa mihrimahla evleniyor :)))

yalnız var ya anasına bak kızını al demişler ya , valla puffynin kızı da annesi gibi becerikli , maharetli ve akıllı olur ben de oğlan doğurursam , bu iş de olursa , yaşadı bizim oğlan:1:

Kurban olduğum Allahım ne güzel hayaller kurduruyorsun bize ,şükürler olsun.:16::53:

Annem en küçük kız kardeşimi 42 yaşında doğurdu, doktorlar olumsuz yorumlarda bulunuyorlardı ama doğum sonrası ikisinin de sağlığı maşallah çok iyiydi. Sonrasında da annemi gören herkes "a ayşe sen ne kadar gençleşmişsin yahu" diyordu. Yani efsane değil arkadaşlar.

tutku kuzum ,:38:
kürler bahane , 40 ından sonra normal hamile kalıp , tıp ve tüp dünyasını alt üst etmekk , şahaneeee:21::21:

Haklısın canım.İnşallah bende aynı başarıyı elde ederim.Benim en büyük eskim işim.Çoook stres yaşıyorum hergün.
Ben önümüzde adet günümde sadece klomen kullanayım 5 gün diyorum ne dersin ?

Back