- Konu Sahibi akideciknane
-
- #4.041
ummu selam canim, Adanâ'da ceyiz nasil gider sormussun. dügüne 1 hafta kaldiginda veya daha az bir kac gün evvel, damat evinden damadin beyaz esya halilari vs.kamyona yüklenir. kamyon ve arabalarla gelin evine gidilir.davul zurnayla beraber gidiliyor. gelinin hazirladigi ceyizlerde damadin ceyizinin yanina kamyona yüklenir. kamyonada biniliyor bu arada arkada azda olsa bosluk birakiliyor. orasi oynamak icin birakiliyor.sonrada dolastiriliyor genelde, m......es bulvarina gidiliyor oradada arbalar ve kamyon biraz duruyor. ve halay cekiliyor sonra gelinin oturacagi eve geliniyor yakin arkadas veya akrabalarla birlikte esyalar yerlestiriliyor.gelinin ceyizi genelde esyalar süslenmis oluyor yorganlar,halilar,eskiden sandikti simdi pek yok kurdeleli süslemeli oluyor. yanliz su an bu ceyiz götürme cok kalmadi. oturulacak ev önceden hazirsa, sessiz sedasiz kisim kisim esyalar götürülüp yerlestiriliyor.hayirli ugurlu olsun canim dügünününüz mutluluklar.
brezeey,nasilsin bizdigin annesi uykucu
Topiğin hamilelerine beni saymamışsın :)
Yarın 11 haftalık oluyorum. Tüp bebek.
benim için bulunduğun öneri harika!
çok sıkışırsam dediğini yapıcam
Ben bu topikden bilgi edinmek için üye oldum. Benzer durumları yaşıma uygun bilgili insanlarla konuşabilmek için.
Kimi zaman çok faydalı oldu. Umarım sana da olur .
canımmm selcanımm günaydın ,
nasılsın , sanırım bugün de devam ediyor şikayetin.
gelenler dışında nasıl hissediyorsun kendini. hani derler ya , başka belirtileri de vardır erken dönem hamileliğin diye.. onlar da var mı ?
acaba diyorum bu bebekler evet yani bebişler , iki taneydi de, bir tanesi şimdilik gelmeyi erteledi, o yüzden mi yaşıyorsun bunları...
idrar testindeki ,pozitifliği düşündüm de dün gece... belki de ikiz diye öyle belirgin çıktı,şimdi bir tanesi tutundu sana...
ayy yaa.. hiç hamile kalmadım ki sana , kuzum kesin şöyledir , böyledir diyeyimm... çalışmadım ben buraları...
kalbimde senin için hep olumlu şeyler var...
bu aralar ben de de bir gariplik zaten... havalar dengemimi bozdu yoksa vücudum bana bir şey mi anlatıyor bilemedim...
bu mesacı gözlerimi zor açık tutarak yazıyorum inan ki...öyle bir uyku halim var.sanırım yoruldum...
öptüm seni
Canim biraz baktim mesajina. Bende senin gibi Semra hanim diye sisli memorial gittim. Ama semra hanim sadece en basta bir kez bakiyor sonrada isi orada calisan diger doktorlara emanet ediyor. Orada ekip olarak calisiyorlar. Yani semra hanim'in sahsen ilgilenmesi OPU filan yapmasi tamamen sansina kalmis. Ben orada 2 kez yaptirdim sirf semra hanim icin gittim. Valla baslangicda iyiydi falan sonra isler ters gidince konusma sekli degisti zaten 40'dan sonra sansiniz boyle. Deneyip duracaksin diyor taki altin yumurtayi bulana kadar. Benim tedavimde hicbir katkisi olmadi. Valla ben sana kendi deneyim'den soyleyim. Semra hanim benim en sonunda bayagi moralimi bozdu. Bilemiyorum bence biraz daha arastir istanbul'da bir suru meshur doktor var. Bence meshurlukla profesorlukle ilgisi pek yok. Modern ve deneyimi olan doktor ve labaratuar iyi olan yerlere bak...
herkese hayirli aksamlar,
benim hamilelik sevincim buraya kadarmis arkadaslar maalesef bebek yok gelismemis gebelik.
Allahim hayirlisini versin kaderimiz boyleymis. persembe kesin emin olmak icin tekrar ultrasonla bakicak doktor sonra ya kurtaj ya
ilaclarla dusuk tabii o zamana dusuk baslamazsa.
Allaha emanet olun cok opuyorum.
Uyku halinde verilen mesaj anlaşılamamış.... oysa ogünden belli imiş bu hamilelik uykulu geçecek diyomuş hehe :))
Selcan valla ne yalan söyleyeyim bu haberi hiç beklemiyordum... benim listemde sen hamile grubundasın... onun için tekrar acil olarak ama çabuk çabuk değil çalışmalara başlıyorsun... her bi değerin muhteşem - sağsın sağlıklısın daha ne ...
sizlere bir süredir yazamadım, ama merak etmeyin demiştim. malum yoğun bir kurs proğramına başlamıştım ya , sanırım iyi olmuş,
13 ağustos regl oldu, kontrolde iki yumoş vardı, fakat 3.gün bayağı büyüktü bu yüzden naturel tüp yapalım dedik, güzel olan endometrium kalınlaşıyordu, yani ilaçsız kalınlaştı kızlar. bu mücize gibi birşey, 3 ay uğraşıp endo 5,7 mm yi geçmezken, bu kez 7, 7,5
7,8 ve enson 8,2 mm oldu. opuya kadar sadece bir yumoş gelişti ve ilaçsız olunca acil opuya alındım dün saat 18.00 de, neyse yumoş dolu çıktı fakat olgun değilmiş... bu kötü haber.
iyi haber de şu: endometrium belki bir daha kalınlaşmayabilir diye donmuş embiryodan 1 tane transfer olacağım.. cumartesi transferim var... dualarınızı eksik etmeyin. hepinizi öpüyorum
ayrıca adetin 3.günü fsh 6,96 , e2 133 çıktı... dr derki e2 yüksekse fsh düşük çıkarmış bilginiz olsun... normalde benim fsh 18 ila 22 arasında idi hatırlarsanız.
bu arada herşey kendiliğinden gelişti ve ilave hiçbir şey yok... inşallah saati günü gelmiştir kızlar, zamanım az , yaş 44 olunca panikledim yani.
pufy arkadaşımın dediğine göre endo kalınlaşıyorsa menapozu unutmalıymışım. inşallah öyle olsun.
Merhaba,
Epeydir üye olmadan takip ediyordum , bugün yazmak istedim.
5 aydır evliyiz, korunmadık hiç. AMH 0.94, FSH 4.68 diğerleri normal, semen de normal.
Üniversite tüp bebek merkezi başkanı derhal tüp bebek dedi, şansınız da %20 dedi. Çok moral bozucuydu.
tüp bebek tedavileri fiziksel ve ruhsal olarak çok yıpratıcı gördüğüm kadarı ile, ekonomik maliyet te cabası. Hazır rahim müsaitken doğruca Kıbrıs deneyimine mi başlasan diyorum. Yumurta başkasınınken kendinin gibi aynı sevgiyle büyütebilecek miyim diye sorup duruyorum kendime?
Yoksa önce tüp bebek denemelerine başlamalı mıyım?
Değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
Sevgiler...
canım merhaba ,
kendimi övmek istemem ama vücudumun verdiği tepkilerin hangisi normal hangisi anormal anlayabiliyorum , kolay değil 42 senedir bu vücutla ve tepkileri ile yaşıyorum.
evet hamileliğimin ilk belirtisi , henüz ayın 19 unda bilmesem de uyku haliydi.
sonra bunun nedenini öğrendim elbette.ama hala devam ediyor uyku isteğim.
bızdığım beni şimdi uyutuyor ki , sonrasında uyuyamazsam , neyse canımm önceden çok uyumuştum diyeyim diye...
çok şükür bugünüme... dilerim topikteki tüm güller de benim yaşadığım bu duyguları yaşarlar. bu mutluluğu tadarlar.
sağlıkla ve huzurla bebeklerimizi kucağımıza alırız.
bu arada , sen o sayfaları okudun mu yada aklında kaldı mı bilmiyorum.:44:
bizim bir de çekirdek "puuu latma projemiz " var. ( hani topiktekilerin hepsi akıllı uslu falan demişin ya )
şimdi bizler 38 yaş ve üstü anne adayları olarak , bebeklerimiz doğduğunda , onları parka oynayama götüreceğiz.
ortalama yaşlarımızda 40 ve üstü olacak onlar doğduğunda...parkta çocuklarımız oynarken biz de çekirdek çitleyeceğiz
( izmirli arkadaşlarımız çiğdem çitleyecek ), o sırada gelip bize " aaa ne tatlı torunlarınız var " diyenlere o çekirdeklerinin kabuklarını " puuuu " yapıp suratlarına atacağız.
Breezey inanmayacaksın ancak tüm sayfaları okudum .... sanki o günlerin hepsinde bende varmışım ve yazmışım gibi hissediyru... tüm projelerden haberdarım... Önce parkta puuuu projesi... çoluk çocuk kaynaşsın ... sonrada birbirimize dünür olalım projesi... de küçük bir sorun var topiğin minnakları şimdilik kız... umarım seninki erkek olurda bir denge kurulur :))
Evet şimdi bol bol uyu - sonrasında uyku sana biraz zor görünüyor :)) Ayyy bu bızdık şimdiden seni yönetmeye başladı bile :))
Sanırım yaşıtız.
Bende o kürleri kullanıyorum.Doğal yoldan olacağınada inanıyorum:))))))
tutku kuzum ,
kürler bahane , 40 ından sonra normal hamile kalıp , tıp ve tüp dünyasını alt üst etmekk , şahaneeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?