• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Kizlarrrrrr uzun zamanadir giremiyordum gecen ay turkiyeye geldim ve karar verip ISTANBUL TUP BEBEK de tedaviye basladim bir hafta klomenle IKI yumurta oldu bir haftada OPUA girdim ikiside dollendi cuma transferim oldu ikingi gun embriyosu simdi beklemedeyim inek gibi yatiyormmm ve yiyorum yaaaa yanliz sunu soylemeliyim ARET KAMAR super otesi bir dr

akidecikk , topiğimizin kurucusuuu:38:

inşallah senden de güzel haberler alırız canım benim.
çok sevindimmm...:46:
doktorunun iyi ve başarılı olduğunu duymuştum. İnşallah önce Rabbimin izniyle sonra doktorunun becerisiyle bebeklerine kavuşursun kuzum.:31:
belki geçmişi okuyamamışsındır.:44:
sana bir müjde vereyim , moral olsun.:34:
umudunu arttırsın kuzum...:31:

Allahıma şükürler olsun , 4 + 4 günlük hamileyim kuzum. ( yazarken bile inanamıyorum :53:)
normal yoldan yani doğal yani hormonsuz.
Rabbim nasip etti çok şükür.:16:
dilerim bebeğimi yada bebeklerimi kucağıma alacağım günleri de görürüm.:16:
sizlere de daha güzelini daha mutlusunu nasip etsin canım benim.:38:

arkadaslar aksam internette tüp bebek´te son gelisleler diye arastirirken bu haberi buldum hepinizle paylasmak istedim...

benim ikinci randavum yani görüsmem yarin lütfen olumsuz bir cevap almayim diye benim icin dua edin :18::18::18::18:

hepinizi Sevgiyle kucakliyorum.....:54::54::54::54::54:

Haberinin kopyasi;

Tüp bebeklerin yarısı gereksiz yere yapılıyor
yeni haber
Giriş Saati : 27.07.2013 15:48
Güncelleme : 27.07.2013 >

Kadın hastalıklarında lazer cerrahisini dünyada en iyi kullanan üç isimden biri olan Prof. Dr. Yücel Karaman "Türkiye'de denenen tüp bebeklerin yarısından fazlası gereksiz" dedi.

Defalarca tüp bebek tedavisi deneyip başarısız olan çiftler Prof. Dr. Yücel Karaman'a gittiğinde yarıdan fazlasını tüp bebeğe bile gerek kalmadan tedavi ediyor ve doğal yollarla hamilelik gerçekleşmesini sağlıyor.

Yaklaşık 30 yıldır akademik kariyerini Belçika'da sürdüren ve son yıllarda ayın belli zamanları Türkiye'de de mesai yapan Prof. Dr. Yücel Karaman, ülkenin Kraliyet Ailesinin özel doktorluğu gibi görevlerde de bulunmuş. Laparoskopik lazer cerrahisi Türkiye'de neredeyse hiç yaygınlaşmadığı için gencecik anne adaylarına tek seçenek olarak tüp bebek tedavisi sunuluyor.

2008'den bu yana kendi kurduğu Brüksel Tıp Merkezi'nde ekibiyle beraber ayın 3 haftası Türkiye'deki çalışan ve kısırlık tedavilerine yoğunlaşan Prof. Dr. Karaman, ülkemizde pek meşhur olmasa da Avrupa onu çok yakından tanıyor. Prof. Dr. Karaman, Belçika macerasını "Hacettepe'yi bitirince ihtisas için Belçika'ya gittim. 4 yıl için gitsem de 30 sene kaldım" cümleleriyle özetliyor ve devam ediyor: Kadın doğum hastalıklarında 1981'de lazer teknolojisi ilk kez kullanılmaya başlandı. Ben de o ilk kullanan ekiplerden birindeydim. Laparoskopik lazerin normal laparoskopiye göre daha az zarar vererek, kısırlık cerrahisinde hayati önem taşıyor. Laparoskopik cerrahi tedavisinde lazer kullanılan hastalarda 1 yıl içinde doğal yollarla gebelik şansı yüzde 60'larda. Standart laparoskopik cerrahide ise yüzde 30-40'larda kalıyor bu oran. Çünkü çoğu hastanın yumurtalıkları ya da kanalları çok hasar görüyor ameliyat sırasında.

DOĞAL GEBELİK ŞANSI ARTIYOR

Kadın kaynaklı kısırlıkların en önemli iki sebebinin "yapışıklık" ve "tıkanıklık(çikolata kisti)" olduğunu anlatan Prof. Dr. Yücel Karaman, şunları vurguluyor: Bana gelen çiftlerde, erkeğin ciddi bir sperm sorunu yoksa ilk başta bunlara bakıyorum. Hemen tüp bebek denemek yerine kist ya da tüple ilgili sorunlarda laparoskopik lazer cerrahisi ile hastayı tedavi ediyoruz. Ameliyattan sonraki ilk yıl içinde doğal yoldan spontan gebelik şansı kist tedavisinin ardından yüzde 50; tüplerle alakalı patolojilerin düzeltilmesinin ardından da yüzde 60'lara çıkıyor. Her tüpü tıkanan, kisti olan hemen tüp bebeğe yönlendirilmemeli. Lazer cerrahisi meslektaşlarım arasında yaygınlaşmalı ve hastalara bu seçenek de sunulmalı.

BU YÖNTEM İLK DEĞİL SON SEÇENEK OLMALI

Laparoskopik lazer cerrahisini bilen jinekolog ve merkez sayısı artsa, hastaların da başka seçeneği olacağını vurgulayan Prof. Dr. Karaman, "Örneğin şu an Türkiye'de benden başka lazer cerrahisi uygulayan meslektaşım yok. Bazı jinekolojik ameliyatların kendisi de ileride kısırlığa sebep olabiliyor. Bu nedenle genç yaşta kısırlık sorunu olmayan ama bir sebepten jinekolojik bir ameliyat geçirmesi gereken hastaların muhakkak lazeri tercih etmesi gerekiyor. Hedef hastayı doğal yoldan gebe bırakabilmek. Tüp bebek en son seçenek olmalı" diyor.

Kaynak: STAR GAZETESİ

paylasimin icin tsk ederim canim Lazer laporoskopik ayri oluyormus. ilkdefa duydum...arastiracagim...Bu dr aramizda gien var mi acaba!

gunaydin arkadaslar,

benim dun aksam yine kanamam oldu bu sefer kahverengiydi. ben dusuk basliyor sandim birazda korktum tabii ama kesildi.
hic bir sekilde de hamilelik belirtilerim kalmadi. persembeden beri neler cektigimi Allah bilir. neyse biraz once doktoru aradim
kafayi siyirmak uzere oldugumu soyledim bugun randevu istedim cok sukur ki verdiler. oglen 12.30 da randevum var.
aslinda yine persembe sabahidiydi. ben tek bir randevuyla kalmak istemedim. kalp atisi olmasa bile embriyoda buyume var onu
bilmek istiyorum hic degilse.

tutukucum insallah hayirli haberler alirsin canim.

akidecik tedavin yeni tedavin hayirli olsun bu sefer bu bebeklerin seni birakmaz insallah.

breezey kuzum nasilsin? bulantin basladimi? Allahtan dilegim bebegini saglikla kucagina alman.

ummu duova lejena hope alisalis ve su anda aklima gelmeyen diger butun arkadaslarimida sevgilerimi yolluyorum.

Selcancım,

umarım iyi haberlerle dönersin canım...

iyi şanslar..

selcankerem işallah iyi haberler verirsin canım..:49: :16::16:
tutku kap atışları dıp dıp dıp dıp.:) hayırlı haberlerini bekliyoruz..:49::49:
akideciknane tedavin hayırlı olsun sonu bebişli olsun işallah..:emir_bebek::emir_bebek:..klomeni kaç tane içmiştin ..
alısalıs bayadır görünmüyosun..nasılsın...:16::16:
duova canım sen nelr yapıyosun..herşey gönlünce olsun..:16::16:
cici hamişlerimiz dikkat edin kendinize..:49::49::49::49::49::49::49:

selam canlar..:16::16:
tutku hayırlı haberlerini bekiyoruz..:49::49:
dupava canım çok sağol iyi dileklerin için.:54::54::54:.aynısı senin içinde canım..bir an önce işlerini halledip..bebişine kavuşursun..:emir_bebek::emir_bebek:
selcan canım nasıl oldun..tekrar kontrolün ne zamandı canım..:49:
duova canım troid antikorlar demişsin ben tekrar smae için hastaneye gidicem..acaba her hastane yapıyormuki..sorayım..zaten tahlillerimi eksik yapmış..t3 ve t4 de baktımamış..troidide yazdım deyince ne bileyim sadece tsh ye baktırmış..:53:hep bir şeyleri eksik bırakıyorlar..:53:
lejana deti pufy selcan brezey cici hamişlerimiz nasılsınız..bizede hamiş hamiş dua edin canlarım..:16::16:topiğimizde hamiş kalmayan kalmasın..

ummucugum,

şimdilik iyiyim canım...bugün detaylı ultrasound var...

2 hafta sonra da amniyosentez sonucu...onlar iyi çıkarsa daha da iyi olacağım...

canım senin de görüşmeye az kaldı...umarım senden de iyi haberler alacağız...

dualarım sizinle canım..

iyi şanslar diliyorum herkese...:16:

Kizlarrrrrr uzun zamanadir giremiyordum gecen ay turkiyeye geldim ve karar verip ISTANBUL TUP BEBEK de tedaviye basladim bir hafta klomenle IKI yumurta oldu bir haftada OPUA girdim ikiside dollendi cuma transferim oldu ikingi gun embriyosu simdi beklemedeyim inek gibi yatiyormmm ve yiyorum yaaaa yanliz sunu soylemeliyim ARET KAMAR super otesi bir dr

akideciknane

tekrar hoşgeldin...

doktoruna güvenmiş olman çok iyi...

satırların arasından moralinin iyi olduğunu anlıyorum..

umarım iyi sonuç alacaksın...

bol şanslar canım..:16:

ummucugum,

şimdilik iyiyim canım...bugün detaylı ultrasound var...

2 hafta sonra da amniyosentez sonucu...onlar iyi çıkarsa daha da iyi olacağım...

canım senin de görüşmeye az kaldı...umarım senden de iyi haberler alacağız...

dualarım sizinle canım..

iyi şanslar diliyorum herkese...:16:

ayyy çok heycanlı ne güzel ayrıntılı usg de görcen bebişini.güzel prensesi...çok öptüm sizi..:54:
amniy iyi çıkcak canım..sen kalbini ferah tut..:16::16:

[tutku hayırlı haberlerini bekiyoruz..:49::49:

Canım Günaydınn.Az önce sağlık ocağında kan verdim geldim.3,5 - 4 gibi çıkarmış heyecandan öleceğim.Allahım yardım et ne olur.
Bana dua edin.Allah elimizi boş bırakmasın inş.Sevgiler....

Ayyyy... ben de çok heyecan yaptım şimdi..

bugün seninle Selcan'ın iyi haberlerini bekliyoruz...

tutku'cuğum inşallah emekleriniz boşa gitmez...

iyi haberler alırız...:16:

selam kizlarrr bu arada brezeey ve diger hamle arkadaslr tebriklerrrrrr ben beklemedeim 4 GUNUM transferde hicbir belirti yok yahuuu

selam kizlarrr bu arada brezeey ve diger hamle arkadaslr tebriklerrrrrr ben beklemedeim 4 GUNUM transferde hicbir belirti yok yahuuu

acık erken mi ne kuzumm..:49:
az bi daha bekleyelim bakalım:34:

teşekkür ederim... dilerim " sıra kimde " diye yaptığımız hamile totemimiz de sen de bizlere sürpriz yaparsın canım akidecik:1:

Masallah kizlar Sizleri takip edemiyorum. Aramizda hamislerimizin sayisi artsin nerdesiniz arkadaslar haber verin!

Hamislerimiz nasilsiniz? breezney deti ummucum pufy... isimlerini unuttugum arkadaslar nasilsiniz?

Ummucum iyi haberlerle :49:donersin insallah! Bekliyoruz. Tutkudan haber var mi?

beklemekte olan arkadaslar insallah yuzunuz guler iyi haberleinizi bekliyoruz

Son düzenleme:
arkadaslar aksam internette tüp bebek´te son gelisleler diye arastirirken bu haberi buldum hepinizle paylasmak istedim...

benim ikinci randavum yani görüsmem yarin lütfen olumsuz bir cevap almayim diye benim icin dua edin :18::18::18::18:

hepinizi Sevgiyle kucakliyorum.....:54::54::54::54::54:

Haberinin kopyasi;

Tüp bebeklerin yarısı gereksiz yere yapılıyor
yeni haber
Giriş Saati : 27.07.2013 15:48
Güncelleme : 27.07.2013 >

Kadın hastalıklarında lazer cerrahisini dünyada en iyi kullanan üç isimden biri olan Prof. Dr. Yücel Karaman "Türkiye'de denenen tüp bebeklerin yarısından fazlası gereksiz" dedi.

Defalarca tüp bebek tedavisi deneyip başarısız olan çiftler Prof. Dr. Yücel Karaman'a gittiğinde yarıdan fazlasını tüp bebeğe bile gerek kalmadan tedavi ediyor ve doğal yollarla hamilelik gerçekleşmesini sağlıyor.

Yaklaşık 30 yıldır akademik kariyerini Belçika'da sürdüren ve son yıllarda ayın belli zamanları Türkiye'de de mesai yapan Prof. Dr. Yücel Karaman, ülkenin Kraliyet Ailesinin özel doktorluğu gibi görevlerde de bulunmuş. Laparoskopik lazer cerrahisi Türkiye'de neredeyse hiç yaygınlaşmadığı için gencecik anne adaylarına tek seçenek olarak tüp bebek tedavisi sunuluyor.

2008'den bu yana kendi kurduğu Brüksel Tıp Merkezi'nde ekibiyle beraber ayın 3 haftası Türkiye'deki çalışan ve kısırlık tedavilerine yoğunlaşan Prof. Dr. Karaman, ülkemizde pek meşhur olmasa da Avrupa onu çok yakından tanıyor. Prof. Dr. Karaman, Belçika macerasını "Hacettepe'yi bitirince ihtisas için Belçika'ya gittim. 4 yıl için gitsem de 30 sene kaldım" cümleleriyle özetliyor ve devam ediyor: Kadın doğum hastalıklarında 1981'de lazer teknolojisi ilk kez kullanılmaya başlandı. Ben de o ilk kullanan ekiplerden birindeydim. Laparoskopik lazerin normal laparoskopiye göre daha az zarar vererek, kısırlık cerrahisinde hayati önem taşıyor. Laparoskopik cerrahi tedavisinde lazer kullanılan hastalarda 1 yıl içinde doğal yollarla gebelik şansı yüzde 60'larda. Standart laparoskopik cerrahide ise yüzde 30-40'larda kalıyor bu oran. Çünkü çoğu hastanın yumurtalıkları ya da kanalları çok hasar görüyor ameliyat sırasında.

DOĞAL GEBELİK ŞANSI ARTIYOR

Kadın kaynaklı kısırlıkların en önemli iki sebebinin "yapışıklık" ve "tıkanıklık(çikolata kisti)" olduğunu anlatan Prof. Dr. Yücel Karaman, şunları vurguluyor: Bana gelen çiftlerde, erkeğin ciddi bir sperm sorunu yoksa ilk başta bunlara bakıyorum. Hemen tüp bebek denemek yerine kist ya da tüple ilgili sorunlarda laparoskopik lazer cerrahisi ile hastayı tedavi ediyoruz. Ameliyattan sonraki ilk yıl içinde doğal yoldan spontan gebelik şansı kist tedavisinin ardından yüzde 50; tüplerle alakalı patolojilerin düzeltilmesinin ardından da yüzde 60'lara çıkıyor. Her tüpü tıkanan, kisti olan hemen tüp bebeğe yönlendirilmemeli. Lazer cerrahisi meslektaşlarım arasında yaygınlaşmalı ve hastalara bu seçenek de sunulmalı.

BU YÖNTEM İLK DEĞİL SON SEÇENEK OLMALI

Laparoskopik lazer cerrahisini bilen jinekolog ve merkez sayısı artsa, hastaların da başka seçeneği olacağını vurgulayan Prof. Dr. Karaman, "Örneğin şu an Türkiye'de benden başka lazer cerrahisi uygulayan meslektaşım yok. Bazı jinekolojik ameliyatların kendisi de ileride kısırlığa sebep olabiliyor. Bu nedenle genç yaşta kısırlık sorunu olmayan ama bir sebepten jinekolojik bir ameliyat geçirmesi gereken hastaların muhakkak lazeri tercih etmesi gerekiyor. Hedef hastayı doğal yoldan gebe bırakabilmek. Tüp bebek en son seçenek olmalı" diyor.

Kaynak: STAR GAZETESİ

paylasimin icin tsk ederim canim Lazer laporoskopik ayri oluyormus. ilkdefa duydum...arastiracagim...Bu dr aramizda gien var mi acaba!

Sevgili kukacigim rica ederim....
INSALLAH isine yarar...

ben gitmedim ve kendisini tanimiyorum...

Sevgiler

Her ne Kadar dilimiz nasip degilmis dese bile, Kalbimiz "ALLAH´tan" ümit kesilmez diye atar her Zaman...

duova ve ArtemisAnka, ben de haşimatoluyum. 8 senedir troid ilacı kullanıyorum. Nodülüm yok sadece troid bezinde işlevsel bozuklu var aslında hiç çalışmıyor ve kullandığım ilaç hormonun yerini almaya çalışıyor. Haşimatoda antikorlar daima yüksek oluyor, ilaç sadece troid hormon reseptörlerini düzenliyor. Bu hastalık yumurtalık rezervime çok zarar verdi. 35 yaşında rezervimde inanılmaz bir azalma başladı. Gebe kalmada, devamında kısaca herşeyde etkili...

Peki bu antikorlara karsi tedavi yontemi nasil olacak?Bir bilgin varmi? Ne yapabiliriz...?

teşekkür ederim... dilerim " sıra kimde " diye yaptığımız hamile totemimiz de sen de bizlere sürpriz yaparsın canım akidecik:1:[/QUOTE]

Sevgili brezzy bizim hormonsuz hamisimiz:54::54::54:
inan seni gördükce icim kipir kipir ediyor.. ALLAH yarabbim yüzünden... daha dogrusu tüm hamislerimizin yüzünden gülücükleri EKSIK etmesinnnnnnnnnnnnnnnnn
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::54::54:

ben bügün randevuma gittim.... hem sevindim hem agladim...

kapidan iceriye girdigimde herkes önce birbirne bakiyor... acaba yüzündeki ifade nedir, nasil, gülüyormu, üzülüyormu diye...
ALLAH yarabbim kimseye üzüntüden göz yasi döktürmesin...bugün ilk defa kendime ne Kadar bencilsin demek geldi icimden ki ben ilk denememi ardimda birakmisim olmamis... ya peki üc, bes denmeyi arkada birakanlari gördüm Baska bir merkezde 5 deneyimi negativ olarak ardinda birakip altinciyi benim gittigim merkezde yaptirmaya gelenleri gördüm bugün... Onun icin kendime hemen SUS konusma dedim...:43:

doktorum bana iki ay beklememi tavsiye etti... kullandigim ilaclarin yüksek dozajda verildigi icin.. bende iki ay cok uzun bir Zaman dedigimde bana gülerek tamam o Zaman önümüzdeki adettinizde beni ariyor randevu aliyorsunuz dedi... ve farkli bir tedavi yöntemi uygulayacagini söyledi farkli ilaclar ve dozaji o Kadar yüksek olmayacakmis... hangi ilaclar oldugunu söylemedi.. bekliyecegim simdi ... herzaman üfff beee yine adet oldum diye hep kizardim kendime simdiyse hemen olsam diye bekliyorum...
ve sunu söyledi yumurta oldugu sürece korkmamam gerektigini söyledi...
Korkmuyorum...

ayrica bol bol Organik gida tüketmemi söyledi... zaten hersey hormonlu dedi mümkün oldugu Kadar Organik gida tüketilmesi gerektigini söyledi...
Nerede Istanbulda Organik Gida... :44::44: hersey hormonlu zaten :(

ALLAHin izniyle olacak ben buna inaniyorum... HEPIMIZIN bebisleri :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:olacak...

Buradan tüm hamislerimize tekrar güzel bir sürec dilerim...

Saygi ve Segiyle kalin hepiniz :54::54:

Her ne Kadar dilimiz nasip degilmis dese bile, Kalbimiz "ALLAH´tan" ümit kesilmez diye atar her Zaman...

kızlar çok üzgünüm değerim 1 çıktı.Çarşamba tekrar edelim dediler....

Fazla üzülme ! Devam edeceksin mücadeleye !

Moral bozukluğu yok ..

Çalışıyoruz çabalıyoruz elimiden geleni yapıyoruz.

Ama olmuş olanı değiştiremiyoruz.

Geleceğe bakalım. Kimbilir belki Breezey gibi hormonsuz kendiliğinden olacak.

Hem sen sağlıklısın ve daha deneyebilirsin..

Sevgiyle sarılıp kucaklıyorum. Güçlü ol !

kızlar çok üzgünüm değerim 1 çıktı.Çarşamba tekrar edelim dediler....

Tutuku

üzülme güzelim... Bundada bir hayir vardir... bakarsin carsamba günü daha güzel bir haber alirsin üzüldügün Zaman kendini daha kötü hissediyorsun hersey dahada kötü olyuor... Yarabbim sana carsamba günü daha güzel haberler verdirmesi dilegiyle...

Sevgiler

Fazla üzülme ! Devam edeceksin mücadeleye !

Moral bozukluğu yok ..

Çalışıyoruz çabalıyoruz elimiden geleni yapıyoruz.

Ama olmuş olanı değiştiremiyoruz.

Geleceğe bakalım. Kimbilir belki Breezey gibi hormonsuz kendiliğinden olacak.

Hem sen sağlıklısın ve daha deneyebilirsin..

Sevgiyle sarılıp kucaklıyorum. Güçlü ol !

Teşekkürler canım..

Tutuku

üzülme güzelim... Bundada bir hayir vardir... bakarsin carsamba günü daha güzel bir haber alirsin üzüldügün Zaman kendini daha kötü hissediyorsun hersey dahada kötü olyuor... Yarabbim sana carsamba günü daha güzel haberler verdirmesi dilegiyle...

Sevgiler

Teşekkür ederim canım.Ben olacağına fazlaca kaptırmıştım kendimi sanırım.Allahıma dua ediyordum sürekli.
Allahın takdiri ne diyelim.Bu kadar düşük bir değerle çarşamba yükselme imkanı olurmu bilmem..
Kısmetten ötesi yok ne diyelim....

Back