• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

canım tutku , affedersin.. :38:unutmadım. hatta yazarken düşündüm.
kendimle ilgili , belirtileri anlamaya başladığım halde hatta gecikmeden önce hem idrar testinde hem kan testinde pozitifi gördüğüm halde , hamileyim demem kolay olmadı.
çünkü o duyguyu yüreğime yerleştirirsem ve sonu gelmezse ne olur diye düşündüm.
2. hcg sonucu ile doktoruma gittiğimde , bana söyledikleri , uyarıları beni biraz ikna etti.

sonra dedim ki , bu kadar nasipse bile bu kadarı yeter.

Rabbim hepimizi sonuna kadar sağlıkla gitmeyi nasip etsin.

yanii ne bileyim işte senin için 29 temmuzu bekledim , dilerim kızmadın bana...

ve benn olmaz diye düşünmem billiyor musun... hiç bir zaman...:49:

Elbettte kızmam.Ben sadece takıldım.Bu günlerde çok heyecan ve panik içindeyim.İyice korkmaya başladım.Aallah yardımcım olsun

Sevgiler....

selcanım canım kuzumm , sana dair umudum hala taptaze...
her şey yoluna girecek inana bana... bu sefer , farklı ama sonrası güzel olacak kuzum...:38:

ummu , strese girmemeye çalış , fsh ın en büyük düşmanı stres..
hayırla alisim kumrum bir yazı paylaşmıştı...
ilaçlarını ve kürlerini kullanmaya devam et bence... mümkün olduğunca düzgün kullan.:38:

elfje mi sormuşsun ya , opusu oldu... 10 yumurtası toplandı. 8 yumurta elde edildi. 5. güne gitmeleri bekleniyor. kısmetse pazartesi onun yumoşlarından güzel haber alacağız. sonrasında micro array yapılacak, yani detaylı genetik tarama.
ve ağustos sonu gibi transferi yapılacak.:49:

duovam , isviçreli çikolatam sen nasılsın.:38:
selcanım ve senin için mucizelerin en büyüğünü diliyorum.
senin tedavin başarılı olsun ve peşine bebişin konsun göbüşüne...
selcanımın da bebişi , bütün doktorlara nanikkk yapsınnn :33:

ela canım , uygulanan tedavin eminim ki doktorun senin için , sana özel seçtiği bir tedavidir.
bakalım görüştüğünde neler söyleyecek sana...
dilerim umulmadık güzel sürprizler seni de bulur. Rabbim zamanı geldiğinde hepimize veriyor , verecek hiç umudunuzu kaybetmeyin.

alis , deti , hope, puffy, lejena,elfjem hepinizi kucaklıyor ve öpüyorumm..:38::46:
unuttuğum kızlar da beni öpsünlerrrr:37::1::38:

brezeey canım elfje nin neden ağustos sonu transferi..rahim dinlensin diyemi canım..

Elbettte kızmam.Ben sadece takıldım.Bu günlerde çok heyecan ve panik içindeyim.İyice korkmaya başladım.Aallah yardımcım olsun

Sevgiler....

Allah hepimizin yardımcısı olsun canım benim.:16:

aksiyon bitmiyor hayatımızda...:27::1:
aksiyonun sebebi bebeklerimiz olsun da , ne yapalım sırası gelen aksiyonu yaşarız.:49:

sevgilerimle:38:

kuzumm embriyolar micro array için yurt dışına gönderiliyormuş ve gelmesi 20 günü buluyormuş bu yüzden...:34:
elfjem de eylül gibi verecek , inşallah haberini bize:16:

hımm..anladım canım..bilmiyordum micro arry demek öyle oluyor..geç olsun güç olmasın..elfje mize bebiş olsunlar..:emir_bebek::emir_bebek::16::16:

arkadaslar aksam internette tüp bebek´te son gelisleler diye arastirirken bu haberi buldum hepinizle paylasmak istedim...

benim ikinci randavum yani görüsmem yarin lütfen olumsuz bir cevap almayim diye benim icin dua edin :18::18::18::18:

hepinizi Sevgiyle kucakliyorum.....:54::54::54::54::54:

Haberinin kopyasi;

Tüp bebeklerin yarısı gereksiz yere yapılıyor
yeni haber
Giriş Saati : 27.07.2013 15:48
Güncelleme : 27.07.2013 >

Kadın hastalıklarında lazer cerrahisini dünyada en iyi kullanan üç isimden biri olan Prof. Dr. Yücel Karaman "Türkiye'de denenen tüp bebeklerin yarısından fazlası gereksiz" dedi.

Defalarca tüp bebek tedavisi deneyip başarısız olan çiftler Prof. Dr. Yücel Karaman'a gittiğinde yarıdan fazlasını tüp bebeğe bile gerek kalmadan tedavi ediyor ve doğal yollarla hamilelik gerçekleşmesini sağlıyor.

Yaklaşık 30 yıldır akademik kariyerini Belçika'da sürdüren ve son yıllarda ayın belli zamanları Türkiye'de de mesai yapan Prof. Dr. Yücel Karaman, ülkenin Kraliyet Ailesinin özel doktorluğu gibi görevlerde de bulunmuş. Laparoskopik lazer cerrahisi Türkiye'de neredeyse hiç yaygınlaşmadığı için gencecik anne adaylarına tek seçenek olarak tüp bebek tedavisi sunuluyor.

2008'den bu yana kendi kurduğu Brüksel Tıp Merkezi'nde ekibiyle beraber ayın 3 haftası Türkiye'deki çalışan ve kısırlık tedavilerine yoğunlaşan Prof. Dr. Karaman, ülkemizde pek meşhur olmasa da Avrupa onu çok yakından tanıyor. Prof. Dr. Karaman, Belçika macerasını "Hacettepe'yi bitirince ihtisas için Belçika'ya gittim. 4 yıl için gitsem de 30 sene kaldım" cümleleriyle özetliyor ve devam ediyor: Kadın doğum hastalıklarında 1981'de lazer teknolojisi ilk kez kullanılmaya başlandı. Ben de o ilk kullanan ekiplerden birindeydim. Laparoskopik lazerin normal laparoskopiye göre daha az zarar vererek, kısırlık cerrahisinde hayati önem taşıyor. Laparoskopik cerrahi tedavisinde lazer kullanılan hastalarda 1 yıl içinde doğal yollarla gebelik şansı yüzde 60'larda. Standart laparoskopik cerrahide ise yüzde 30-40'larda kalıyor bu oran. Çünkü çoğu hastanın yumurtalıkları ya da kanalları çok hasar görüyor ameliyat sırasında.

DOĞAL GEBELİK ŞANSI ARTIYOR

Kadın kaynaklı kısırlıkların en önemli iki sebebinin "yapışıklık" ve "tıkanıklık(çikolata kisti)" olduğunu anlatan Prof. Dr. Yücel Karaman, şunları vurguluyor: Bana gelen çiftlerde, erkeğin ciddi bir sperm sorunu yoksa ilk başta bunlara bakıyorum. Hemen tüp bebek denemek yerine kist ya da tüple ilgili sorunlarda laparoskopik lazer cerrahisi ile hastayı tedavi ediyoruz. Ameliyattan sonraki ilk yıl içinde doğal yoldan spontan gebelik şansı kist tedavisinin ardından yüzde 50; tüplerle alakalı patolojilerin düzeltilmesinin ardından da yüzde 60'lara çıkıyor. Her tüpü tıkanan, kisti olan hemen tüp bebeğe yönlendirilmemeli. Lazer cerrahisi meslektaşlarım arasında yaygınlaşmalı ve hastalara bu seçenek de sunulmalı.

BU YÖNTEM İLK DEĞİL SON SEÇENEK OLMALI

Laparoskopik lazer cerrahisini bilen jinekolog ve merkez sayısı artsa, hastaların da başka seçeneği olacağını vurgulayan Prof. Dr. Karaman, "Örneğin şu an Türkiye'de benden başka lazer cerrahisi uygulayan meslektaşım yok. Bazı jinekolojik ameliyatların kendisi de ileride kısırlığa sebep olabiliyor. Bu nedenle genç yaşta kısırlık sorunu olmayan ama bir sebepten jinekolojik bir ameliyat geçirmesi gereken hastaların muhakkak lazeri tercih etmesi gerekiyor. Hedef hastayı doğal yoldan gebe bırakabilmek. Tüp bebek en son seçenek olmalı" diyor.

Kaynak: STAR GAZETESİ

Her ne Kadar dilimiz nasip degilmis dese bile, Kalbimiz "ALLAH´tan" ümit kesilmez diye atar her Zaman...

Canim insallah hayirlisidir...Insallah iki cizgi cikar...Insallah hadi sirayla Sukur hamilelyim diyen haberler verelim.

Artemizanka bu sefer haiyli ugurlu olsun! onemlisi vaz gecmemen sonuc alirsin insallah! Insallah hamile kalip, sukur hamileyim diyen yazini okuyacagiz.

Canım teşekkürler, İnşallah mübarek günde Allah dileklerimizi kabul eder.Sevgiler..

Amin. Hepbirlikde o guzel gunlere ulasmamiz dilegimle.

Selam arkadaslar,ögleden sonra girmemistim. oku oku bitmedi ne güzel topigimiz hep böyle harektli olsun.Alis bak simdi bende acaba olmazmi demeye basladim.ya hamileysen bellimi olur bence bir test yapta, insallah güzel bir haber daha alalim.:49:

ummu,troid antikorlarina bir ara baktirmani öneririm. ben gecen yil baktirmistim.kürlere devam hadi gelsin bir haberde senden.:49:

Canim bende Trooit antikorlari yuksekdi. Siz ne tur bitkisel tedavi yada kur uyguluyorsunuz bunlara. Ben sadece troit hapi aliyorum. Baska'da doktor birsey vermedi. Hashamito troit benimkisi yani. O antikorlara'da yeni bakildi.

Canim bende Trooit antikorlari yuksekdi. Siz ne tur bitkisel tedavi yada kur uyguluyorsunuz bunlara. Ben sadece troit hapi aliyorum. Baska'da doktor birsey vermedi. Hashamito troit benimkisi yani. O antikorlara'da yeni bakildi.

Selamlar,benim troid bezi sag lopta tek nodül vardi.3 yil önce ameliyatla nodül alindi büyüdügü icin ameliyat oldum. troid bezi hepsi alinmadigi icin, hormon vücuduma yetti ameliyat önceside degerler hep normaldi bu yüzden, ilac almama gerek kalmadi. eger degerler normal olmasaydi, 25 bununla baslayacaktim.ara ara bakiliyor sorun yok simdilik, gecen yilda kan testi yaptirmaya gittigimde antikorlara bakilmisti sorun yoktu.
hasimatoyu duydum ama, troid hormon ilacindan baska ilacta aliniyor sanirim sadece hormon ilaci antikorlari normallestirmez sanirim bitkisel tedavi konusunda, bilgim yok canim bilen arkadaslar yardimci olur sanirim gecmis olsun.

duova ve ArtemisAnka, ben de haşimatoluyum. 8 senedir troid ilacı kullanıyorum. Nodülüm yok sadece troid bezinde işlevsel bozuklu var aslında hiç çalışmıyor ve kullandığım ilaç hormonun yerini almaya çalışıyor. Haşimatoda antikorlar daima yüksek oluyor, ilaç sadece troid hormon reseptörlerini düzenliyor. Bu hastalık yumurtalık rezervime çok zarar verdi. 35 yaşında rezervimde inanılmaz bir azalma başladı. Gebe kalmada, devamında kısaca herşeyde etkili...

selam canlar..:16::16:
tutku hayırlı haberlerini bekiyoruz..:49::49:
dupava canım çok sağol iyi dileklerin için.:54::54::54:.aynısı senin içinde canım..bir an önce işlerini halledip..bebişine kavuşursun..:emir_bebek::emir_bebek:
selcan canım nasıl oldun..tekrar kontrolün ne zamandı canım..:49:
duova canım troid antikorlar demişsin ben tekrar smae için hastaneye gidicem..acaba her hastane yapıyormuki..sorayım..zaten tahlillerimi eksik yapmış..t3 ve t4 de baktımamış..troidide yazdım deyince ne bileyim sadece tsh ye baktırmış..:53:hep bir şeyleri eksik bırakıyorlar..:53:
lejana deti pufy selcan brezey cici hamişlerimiz nasılsınız..bizede hamiş hamiş dua edin canlarım..:16::16:topiğimizde hamiş kalmayan kalmasın..

duova ve ArtemisAnka, ben de haşimatoluyum. 8 senedir troid ilacı kullanıyorum. Nodülüm yok sadece troid bezinde işlevsel bozuklu var aslında hiç çalışmıyor ve kullandığım ilaç hormonun yerini almaya çalışıyor. Haşimatoda antikorlar daima yüksek oluyor, ilaç sadece troid hormon reseptörlerini düzenliyor. Bu hastalık yumurtalık rezervime çok zarar verdi. 35 yaşında rezervimde inanılmaz bir azalma başladı. Gebe kalmada, devamında kısaca herşeyde etkili...

cnm geçmiş olsun....hangi ilacı kullanıyorsun..şimdi tiroit hormonların nasıl düzeldimi...kullandığın ilacın hiç yan etkisi oldumu...

Kizlarrrrrr uzun zamanadir giremiyordum gecen ay turkiyeye geldim ve karar verip ISTANBUL TUP BEBEK de tedaviye basladim bir hafta klomenle IKI yumurta oldu bir haftada OPUA girdim ikiside dollendi cuma transferim oldu ikingi gun embriyosu simdi beklemedeyim inek gibi yatiyormmm ve yiyorum yaaaa yanliz sunu soylemeliyim ARET KAMAR super otesi bir dr

Kizlarrrrrr uzun zamanadir giremiyordum gecen ay turkiyeye geldim ve karar verip ISTANBUL TUP BEBEK de tedaviye basladim bir hafta klomenle IKI yumurta oldu bir haftada OPUA girdim ikiside dollendi cuma transferim oldu ikingi gun embriyosu simdi beklemedeyim inek gibi yatiyormmm ve yiyorum yaaaa yanliz sunu soylemeliyim ARET KAMAR super otesi bir dr

akide.....uzun zamandır merak etmiştim....ne oldu diye ...arada bakıyordum.ama sanki yazmıyormuydun?haydi inşallah bu son olur....ikizlerin sana tutunurlar....

hatırladın mı....ben 38 den:34:

[tutku hayırlı haberlerini bekiyoruz..:49::49:

Canım Günaydınn.Az önce sağlık ocağında kan verdim geldim.3,5 - 4 gibi çıkarmış heyecandan öleceğim.Allahım yardım et ne olur.
Bana dua edin.Allah elimizi boş bırakmasın inş.Sevgiler....

Canım Günaydınn.Az önce sağlık ocağında kan verdim geldim.3,5 - 4 gibi çıkarmış heyecandan öleceğim.Allahım yardım et ne olur.
Bana dua edin.Allah elimizi boş bırakmasın inş.Sevgiler....

Sevgili Tutku ,:38:

bugün senin adına , çok güzel ve sevinçli haberler almayı diliyorum.:16:
sonrasında aldığımız bu haberin ,2 günde bir en az 2 kat artmasını:46:

sevgilerimle :49:

gunaydin arkadaslar,

benim dun aksam yine kanamam oldu bu sefer kahverengiydi. ben dusuk basliyor sandim birazda korktum tabii ama kesildi.
hic bir sekilde de hamilelik belirtilerim kalmadi. persembeden beri neler cektigimi Allah bilir. neyse biraz once doktoru aradim
kafayi siyirmak uzere oldugumu soyledim bugun randevu istedim cok sukur ki verdiler. oglen 12.30 da randevum var.
aslinda yine persembe sabahidiydi. ben tek bir randevuyla kalmak istemedim. kalp atisi olmasa bile embriyoda buyume var onu
bilmek istiyorum hic degilse.

tutukucum insallah hayirli haberler alirsin canim.

akidecik tedavin yeni tedavin hayirli olsun bu sefer bu bebeklerin seni birakmaz insallah.

breezey kuzum nasilsin? bulantin basladimi? Allahtan dilegim bebegini saglikla kucagina alman.

ummu duova lejena hope alisalis ve su anda aklima gelmeyen diger butun arkadaslarimida sevgilerimi yolluyorum.

Herkeşlere Günaydınnn:3:

nasılsınız bakalım kader ortaklarımız , topiğimizin gülleri:16:

bu hafta güzel geçsin , bereketli olsun ve hepimizi sevince boğan haberler alalım hepimiz.:16:

Hastalığı olanlar dermanını bulsun , bebek isteyenler , bebeklerine kavuşsun ..:31:
işte kısaca her şey ama her şey bizi mutlu etmek için sıraya girsin bu hafta....:4::1:

Temmuz ayı biterken yavaş yavaş , bizi mutlu etsin, tamamlamadıklarını da Ağustosta erkenden tamamlasın...:31::51:

hepinizi öpüyorumm:38::3:

Kizlarrrrrr uzun zamanadir giremiyordum gecen ay turkiyeye geldim ve karar verip ISTANBUL TUP BEBEK de tedaviye basladim bir hafta klomenle IKI yumurta oldu bir haftada OPUA girdim ikiside dollendi cuma transferim oldu ikingi gun embriyosu simdi beklemedeyim inek gibi yatiyormmm ve yiyorum yaaaa yanliz sunu soylemeliyim ARET KAMAR super otesi bir dr[/QUO

akideknane nasilsin canim? merak ediyordum kk girmiyorsun! Hayirli ugurlu olsun bu sefer! Isallah transfer de iyi gecer onemlisi hamille:49: haberini verirsin insallah! iyice dinlen psikolojik olarak kendini iyi olacak hamile kalacagim diye bilmiyorumguzel seylere hazirla vucudun da beyinin de rahatlasin! optum Allahim yardimcin olsuN!

Hamis guzellerimiz nasiliniz? Allahim yardimciniz olsun! Kendinize ne olur cok iyi bakin! bizim umit isiklarimiz...

bugun tutku34 test gunumiydi? hepinizin gercek isimlerinizi bilmesem bile dua ediyrum arkadaslar!
Cocuk isteyen her zorluklara ragmen yola devam eden sevgili arkadaslar mutlulugu bilmem belki herkezden daha cok hak ettiniz cunku yikilip tekrar kalkip yola devam etmek kolay degildi7

Ummucugum iyi haberleri bekliyoruz...Allahim yardimcin olsun!

Kizlar benim hayatimi alt-ust eden olaylari arka-arkaya yasadim...14 senedir cocuk sahibi olsam anne adayi olsam diye kosustururken....O esim diyen yuzsuz insanin yaptiklari beni resmen maf etmisti....Allaha sukur ondan cocugumun olmadigina.Allaha sukur onun gercek yuzunu gordugume. Kendimi topalramaya calisiyorum olaylari baska yonden bakip analizin yapiyorum...

Onemlisi saaglikliyim ayaktayim isim var basimda evim var baskasini da basaririm! Bu hayatmis...Sizlerden Allah razi olsun!

Yazdiklarimi okuyan arkadaslardan Allah razi olsun! o kadar destek aldim anlatamam sizlere herkezin yazisindan konusmasindan kendime hayatima faydali yararli birseyler alabildim! Allaha sukur!

13-sene sukur diye isyan etmemistim... son 1 senedir surundum ISYAN NIYE diyen sorular cogalmisti???? Boyle olmasi gerekti HAYIRLISI buydu Allah buyuktur!

hepinizi opuyorum Allaha emanet olun!

gunaydin arkadaslar,

benim dun aksam yine kanamam oldu bu sefer kahverengiydi. ben dusuk basliyor sandim birazda korktum tabii ama kesildi.
hic bir sekilde de hamilelik belirtilerim kalmadi. persembeden beri neler cektigimi Allah bilir. neyse biraz once doktoru aradim
kafayi siyirmak uzere oldugumu soyledim bugun randevu istedim cok sukur ki verdiler. oglen 12.30 da randevum var.
aslinda yine persembe sabahidiydi. ben tek bir randevuyla kalmak istemedim. kalp atisi olmasa bile embriyoda buyume var onu
bilmek istiyorum hic degilse.

tutukucum insallah hayirli haberler alirsin canim.

akidecik tedavin yeni tedavin hayirli olsun bu sefer bu bebeklerin seni birakmaz insallah.

breezey kuzum nasilsin? bulantin basladimi? Allahtan dilegim bebegini saglikla kucagina alman.

ummu duova lejena hope alisalis ve su anda aklima gelmeyen diger butun arkadaslarimida sevgilerimi yolluyorum.

kuzum inşallah , müjdeli haberle dönersin.
hayırlısını nasip etsin Rabbim.
aklım hafta sonu hep sendeydi kuzum.
Rabbim korusun seni , yardımcın olsun güzel yürekli kuzum benim.:38::16:

Back