- Konu Sahibi akideciknane
-
Slm canm, seni gorememistik son zamanlar.
benim kuzenim hamile oldugunu ogrendiginde nerdeyse 4 aylik imis ve hic bir sekilde hic bir belirti yasamamis.
her bunye farkli iste. fazla takmak istemiyorum olumsuz etkiliyor cunku.
Sen nerdesin arkadasim calisiyor musun
canım inşallah tüm bunlar gebelik belirtilerindir :))
merhaba arkadasim seni 38 yas üstü bayanlar bölümende takip ediyorum .ben seni almanyada zannediyordum ve burada hamile kaldin sandim yani tüpü.bende 37 yasindayim.ve önümüzdeki ay memoriali düsünüyorum .lakinnur hanim izine ayriliyo o yok.ve murat bey ile iletisimdeyim.ama kafam karisik mustafa bahceciyide düsünüyorum kafam gidip geliyo anlayacagin.bana nereyi tavsiye edersin.yardimina ihtiyacim var.yas itibari ile bize umut oldun.ne düsünüyorsun memorial hakkinda.benim 4 cü son denmem olacak onun icin en iyisi olsun istiyorum.tesekkürler
Canim yas itibariyle hem 38 hemde 40 topiklerine bakiyorum surekli , bende basta senin gibiydim yasımdan dolayi her yerde tedavi olamiyacagimin bilincinde ama benim yaşındakiler ne yapiyor merakında. Bu iki topige girdikten sonra cok sey ogrendim ve 40 topigindeki bir arkadasin sayesinde bu gun bu kadar umutluyum :))
40 topigindeki bir arkadas bana memorial sisliyi onermisti , gecen yil oda bu zamanlarda orada tedavi gormuş orası sayesinde hamile kalmis, ben randevu aldığım zaman Nur hn doluydu , baska biri olsun dedim Aynur hn randevu verdiler ve melegim Aynur hn elleri ugurlu geldi. Yine tesadufi hamile kalan arkadasında transferini Aynur hn yapmis ben sonradan ogrendim.
Bu arada benim doktorum Aynur Hn'di ama beni Nur hnda takip etti , opuyu Nur hn yapti , transferi Aynur hn ben bunu ozellikle ayarlamadım nöbet gunleri yine tesadufi bana uydu , butun surec sonucunda anladimki bazen sans da lazim insana ben sansliydim.
Nur hn karnı burnunda bakti bana defalarca , zor ayakta duruyordu koca karniyla opu yapti , Allah saglikli doğumlar versin onada.
Simdi gelelim hastane secimine sözün ozu :
Ben ilk tedavi negatifini aralik ayında aldim tedavi oldugum yeri bile söylemeyeceğim adlarını anmaya değmez, Ocak ayında 5 klinik gezdim istanbulda iyi bilinen 3 klinik beni kabul bile etmek istemedi hic sans vermedi , senin diger alternatiflede gorustum ama bana bosuna ugrasma olmaz o parayla tatil yap ama cok istiyorsan yapalım dediler. Maddi durumum bu asamada her seyi yapabilecek kadar iyi ama beni kabul bile etmek istemediler , sonradan ogrendimki ileri yaştaki hastaları sene sonu basarı yüzdeleri dusuyor diye bir cok klinik almak istemiyormuş.
Son care memoriale gittim elim ayagim titriyor oda gonulsuz olursa diye , bana gercekleri net olarak anlattılar ama beni memnuniyetlerde kabul ettiler , yasima ragmen kilom , rahim durumum , fsh , e2 fena gelmedi onlara amh düşüktu ama yinede sans verelim dediler , Subat basinda tek yumurtayla basladik tedaviye, 21 Şubat'ta bhcg sonucum 209 .
Yanliz memorialde bana ozel hic bir seyde yapılmadı , yani 25 yasa ne tedavi yapılıyorsa banada ayni , artik buyuk tedavi merkezleri bireysel çalışmıyor malesef , fabrikasyona dönüşmüş uygulamalar , zamanın geldiyse , dogru doz , dogru zaman , dogru transfer yapıldıysa ve en önemlisi dogru embryo lab varsa tedavi merkezinde hamilelik oluyor. Ben klinik calismasi yapan doktorlara gidebilirim elbette kabul ederlerdi parayı verdimmi ama memorialin laboratuarı cok iyi araştırdık ist. En iyi lab. onlarda , ama diger merkeze hamile kalmis dünya kadar yer var, cok yakın bir akrabamda ayni ayda tedaviye basladik yası 24 o bahcecideydi ben memorialde malesef onunki olmadi.
Cok uzun yazdim aslinda sadece basımdan geçenleri ve duygularımı yazdim asla seni etkilemek istemem kimin kaderi nerede bilemeyiz, senin kaderin nerede sen seç artik :))))
Bu arada biz pozitifi alır almaz yasımı dikkate alacak ona gore takip edecek doktor arayışına girdik bir cok kanalla yaptığımız araştırmalarla doktorumu buldum. Bu doktorum ayni zamanda tup yapiyormus sonradan orgendim ve su an yası 40 uzerinde bir cok hastası var tupte bir tanesi 46 yasinda ikiz bebek bekliyor , arada bunu doğurayım digerini sizinle yapacagim diyorum :)))
Canim yas itibariyle hem 38 hemde 40 topiklerine bakiyorum surekli , bende basta senin gibiydim yasımdan dolayi her yerde tedavi olamiyacagimin bilincinde ama benim yaşındakiler ne yapiyor merakında. Bu iki topige girdikten sonra cok sey ogrendim ve 40 topigindeki bir arkadasin sayesinde bu gun bu kadar umutluyum :))
40 topigindeki bir arkadas bana memorial sisliyi onermisti , gecen yil oda bu zamanlarda orada tedavi gormuş orası sayesinde hamile kalmis, ben randevu aldığım zaman Nur hn doluydu , baska biri olsun dedim Aynur hn randevu verdiler ve melegim Aynur hn elleri ugurlu geldi. Yine tesadufi hamile kalan arkadasında transferini Aynur hn yapmis ben sonradan ogrendim.
Bu arada benim doktorum Aynur Hn'di ama beni Nur hnda takip etti , opuyu Nur hn yapti , transferi Aynur hn ben bunu ozellikle ayarlamadım nöbet gunleri yine tesadufi bana uydu , butun surec sonucunda anladimki bazen sans da lazim insana ben sansliydim.
Nur hn karnı burnunda bakti bana defalarca , zor ayakta duruyordu koca karniyla opu yapti , Allah saglikli doğumlar versin onada.
Simdi gelelim hastane secimine sözün ozu :
Ben ilk tedavi negatifini aralik ayında aldim tedavi oldugum yeri bile söylemeyeceğim adlarını anmaya değmez, Ocak ayında 5 klinik gezdim istanbulda iyi bilinen 3 klinik beni kabul bile etmek istemedi hic sans vermedi , senin diger alternatiflede gorustum ama bana bosuna ugrasma olmaz o parayla tatil yap ama cok istiyorsan yapalım dediler. Maddi durumum bu asamada her seyi yapabilecek kadar iyi ama beni kabul bile etmek istemediler , sonradan ogrendimki ileri yaştaki hastaları sene sonu basarı yüzdeleri dusuyor diye bir cok klinik almak istemiyormuş.
Son care memoriale gittim elim ayagim titriyor oda gonulsuz olursa diye , bana gercekleri net olarak anlattılar ama beni memnuniyetlerde kabul ettiler , yasima ragmen kilom , rahim durumum , fsh , e2 fena gelmedi onlara amh düşüktu ama yinede sans verelim dediler , Subat basinda tek yumurtayla basladik tedaviye, 21 Şubat'ta bhcg sonucum 209 .
Yanliz memorialde bana ozel hic bir seyde yapılmadı , yani 25 yasa ne tedavi yapılıyorsa banada ayni , artik buyuk tedavi merkezleri bireysel çalışmıyor malesef , fabrikasyona dönüşmüş uygulamalar , zamanın geldiyse , dogru doz , dogru zaman , dogru transfer yapıldıysa ve en önemlisi dogru embryo lab varsa tedavi merkezinde hamilelik oluyor. Ben klinik calismasi yapan doktorlara gidebilirim elbette kabul ederlerdi parayı verdimmi ama memorialin laboratuarı cok iyi araştırdık ist. En iyi lab. onlarda , ama diger merkeze hamile kalmis dünya kadar yer var, cok yakın bir akrabamda ayni ayda tedaviye basladik yası 24 o bahcecideydi ben memorialde malesef onunki olmadi.
Cok uzun yazdim aslinda sadece basımdan geçenleri ve duygularımı yazdim asla seni etkilemek istemem kimin kaderi nerede bilemeyiz, senin kaderin nerede sen seç artik :))))
Bu arada biz pozitifi alır almaz yasımı dikkate alacak ona gore takip edecek doktor arayışına girdik bir cok kanalla yaptığımız araştırmalarla doktorumu buldum. Bu doktorum ayni zamanda tup yapiyormus sonradan orgendim ve su an yası 40 uzerinde bir cok hastası var tupte bir tanesi 46 yasinda ikiz bebek bekliyor , arada bunu doğurayım digerini sizinle yapacagim diyorum :)))
ewet canım ben çalışıyorum o yüzden işler biraz sakin olduğunda bakabiliyorum. Akşamlarıda açıkçası yorgun oluyorum ve pc başına pek geçmiyorum öyle yani :)
bide 4 aylık hamile olup nasıl farkedilmez yaa insanda bi sürü şey değişiyor adetten kesiliyo en basiti :))
soran arkadasin sayesinde hepimiz bilgi sahibi olduk sagol puffy kardes. benim de kucuk bi sorum olucak cok ozel olmuycaksa bu tup bebek toplam maliyeti nedir Turkiye de birde seni takip eden doktorun istanbulda hangi hastanede.
seni boyle hamile gormek beni cok mutlu ediyor. tuhaf degil mi hic tanimadigin gormedigin sanal arkadasin icin bile sevinebiliyor insan.
Canim hepimiz icin amac ayni olunca ayni seylere sevinip uzulebiliyoruz, negatif alan bir cok arkadas icin ben o kadar üzüldüm ki zaman zaman sanki ben almisim gibi , yada su an hali olan arkadaslar icin o kadar sevindimki Allah annelik yolunda sinamasin kimsey.
Benim tedavi oldugum merkez olan memorialin fiyatı en yuksek olanlardan 2100 + ilaclar , benim ilaçlarım 800 tl tuttu , ama bu bazi kisilerde 1500tl ye çıkabiliyor.
Genelde bilinen merkez ve doktorların fiyatı 5000.- tl civari ama daha dusuk fiyatlarla yapanlarda var tedaviyi.
Benim doktorumun ozel klinigi var Nişantaşı'nda , ama tup bebekleri Amerikan hastanesinde yapiyor.
Sevgili topikdaşlarımmm
beni tutunnnn,yoksa gidip test yaptıracağımmm...
Şunun surasında 7 nisana ne kaldı di mi..:18:. sabırlı olmalıyımm di miii
:)) aman arkadasim daha erkeeennnn...tutuyorum seni ona gore..bende senin gibiyim aslinda zor tutuyorum kendimi. birlikte basarabilir dayan arkadasim dayan
ben tuttum gidemezsin
Sayılı gün çabuk geçer..Bak mesela ne çabuk 1 hafta olmuş benim di miiii
7 nisan ne zamannnn
dimi canm 7 nisana surda ne kaldi. ama arkadasim carsamba gunu erken gebelik testi yapabiliryormusuz. burda (hollanda) bi internetsayfasinda ovulasyon gunlerini hesapliyorsun.
orda yaziyordu. yani carsambaya belki seni tutamayabilirim
ben kocamı tutabilecek miyim bir de o endişem başladı...
Az önce yarın gidiyim de bi test alıyım dedi yaaa... Yarın pazar dedim... Pazartesiye erteledi...
O beni sakinleştiriyordu, sabırlı ol diye, sonunda o da tozuttu...7 nisana kadar kim bekleyecek diyor..:18:
Biri bizi durdursunnn
evet ya test günü yaklaştıkça insan heyecanlanıyorkiyamam size yaaaman be yapin gitsin madem nolcak sonra 7 nisanda tekrarlarsiniz. bu bekleme sureci zaten insani cileden cikariyor
Sevgili topikdaşlarımmm
beni tutunnnn,yoksa gidip test yaptıracağımmm...
Şunun surasında 7 nisana ne kaldı di mi..:18:. sabırlı olmalıyımm di miii
:)) aman arkadasim daha erkeeennnn...tutuyorum seni ona gore..bende senin gibiyim aslinda zor tutuyorum kendimi. birlikte basarabilir dayan arkadasim dayan
senin regl tarihin ne zamandi? sen testte kirmiziyi kacirdin ama belli olmaz breezey ve senden güzel haberleri alalimda bize moral olsun.
Amin amin inşallah diyelim bütünnn topikdaşlarımıza
Gece aklıma bir soru takıldı, hadi bakalımm bilenler cevaplasın
Endometrium kaç mm idi transferiniz yapıldığında :44:
Ben cevap veriyorum ; 11 mm olmuş dedi doktorum
( bu sonuca bile şaşırdı , bu doktorda her şeye şaşırıyor zaten,sanki hayatında ilk defa endometrium görmüş)
Bebişler tutunacak sağlam olması lazım duvarın değil mi kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?